Advertenties

Van A tot Z, deel 09

Mei 2020 / bouwdeel 03

April stond volledig in het teken van Corona. Mede oorzaak dat het werken aan het diorama op een laag pitje kwam te staan. En dat terwijl er juist tijd te over was om te knutselen. Inderdaad, tijd genoeg om nu eens iets aan het huis te gaan klussen en dochterlief haar eerste huisje op orde te brengen.

Bouwdeel 02 en 03 op de achtergrond.

Tussen al die bedrijvigheid door werd er gewerkt aan ‘bouwdeel 03’ het laatste stuk. Omdat dit bouwdeel als zelfstandig deel nogal hoog is uitgevallen was het lastig om netjes ‘haaks’ te krijgen. Helemaal loepzuiver is het niet geworden, daar is mijn timmermansoog het wel mee eens, maar voldoende om later de plexiglas kap te plaatsen.

Na het verlijmen van de multiplex wanden ging de zaag erin, de eerste 10 centimeter waren loos. Om een goed beeld te creëren van de uiteindelijke hoogte is gekozen voor een start vanaf de achterzijde. (Dit in tegenstelling van de andere 2 bouwdelen). Het deel waarop wij leefden, waar de prefab’s waren geïnstalleerd. was redelijk vlak en naar alle waarschijnlijkheid eens bestemd voor landbouw. Achter ons lagen ‘terrassen’ en ging het laatste deel van de berg erg steil omhoog, omhoog naar het kruisvaarderskasteel.

Terrassen

Zodoende zien jullie op de achtergrond de terrassen in aanbouw. Alle steentjes zijn met zorg gelegd. Eerst zodanig dat zij ook echt gestapeld bleven liggen en daarna verlijmd. Om voldoende hechting voor de volgende lagen te creëren en het vlakke op te heffen is een laag gips aangebracht. Zodra deze droog is kan de achterwand verder worden weg-geschuurd en afgewerkt. Waarna de grondlaag en begroeiing zal worden aangebracht.

Mijn inziens zal het werk aan dit deel het meeste tijd gaan vergen. Immers worden alle bouwsels compleet ingericht en staan er vele olijfbomen. Alle bouwsels worden van licht voorzien en over de bouw van de boogtent lig ik nog in dubio, eigenlijk meer een beetje met handen in het haar. Want inkijk in de boogtent vraagt ook een natuurgetrouwe constructie.

Planning

De komende weken zal er hoofdzakelijk gewerkt worden aan dit deel. Het doel hiervan is dat alle drie de bouwdelen straks gelijk opgaan qua landscaping, het gevaar dreigt anders op niet aansluitende begroeiing.

Terug naar deel 01
Verder naar deel 10 (Under construction)


Advertenties
%d bloggers liken dit: