Advertenties

Transvrouw

Bijgewerkt: 26-11-2019

Beste lezers,

Ik ben Rianne,  een 56 jarige transvrouw, wonende te Zoetermeer. Ik heb zes kinderen, van 34, 31, 21, 20, 12 en 05 jaar oud, waarvan de twee oudsten uit een eerste leg komen. De “jongste” vier kinderen heb ik samen met Saskia gekregen, waarmee ik reeds 21 jaar samenwoon, in 2006 stapte ik met haar in het huwelijksbootje.

Mijn grootste hobby was eigenlijk mijn werk. Als zelfstandige in de bouw kon ik mijn ei kwijt in het restaureren van gebreken in houten gevelelementen. Helaas ligt dit door een bedrijfsongeval voor onbepaalde tijd stil. (Die uitdaging ligt even op de plank). Privé vind ik het heerlijk om veel tijd in de tuin door te brengen en als dat niet mogelijk is verzamel ik LEGO. En sinds kort modelbouw, hierover vindt je meer in het menu onder: https://opentopvrouw.com/diorama/

MobileMobile

Eind 2014 kwam ik voor de beslissing te staan om mijn leven drastisch aan te pakken. Ik was al jaren bezig met het afbreken van lichaam en geest, waardoor mijn mannelijke ik op was, die had er geen zin meer in. Mijn afbraak was zo ernstig dat ik uiteindelijk op de IC belande.

Om die rede ben ik op zoek gegaan naar mijzelf en al vrij snel bleek dat een iets, een veel groter geheel vormde. Een iets dat “genderdysforie” heet. Ik heb daar al eerder in mijn leven mee te maken gehad. Begin jaren negentig om precies te zijn en dat heeft destijds heel veel gekost. Te veel, waardoor ik het heel ver weg had weggestopt.
In het tweede kwartaal van 2015 heb ik het losgelaten, losgelaten dat ik genderdysforie had en heb het de vrije ruimte gegeven om er te zijn. Om mijzelf de vrijheid te geven te bestaan, in die vorm waarin ik schijnbaar thuis hoor.

Tezamen met Saskia en de kinderen zijn wij de strijd aangegaan om mij die ruimte te geven, mijzelf te kunnen ontdekken en of dit in ons leven was in te passen. Dit onder streng toeziend oog van specialisten, waarbij het welzijn en geluk van de kinderen goed gemonitord werd. Wij hebben de afgelopen jaren getracht om op een zo gedoceerd mogelijke wijze te bereiken wie wij nu zijn en waar wij nu staan.

Dit blog is mijn reis, onze reis, mijn (gedeeld) verleden, ons heden, de weg van geluk en verdriet naar het bestaan waarin ik in thuis hoor. Een bestaan dat mijn naasten zomaar rauw op hun dak kregen. De weg van een MtF (male tot female) transseksueel. Daarbij het geluk hebbende dat mijn gezin nog steeds naast mij staat en ik ook over hen, hun leven en ons leven schrijf.

Je zit en blijft als transvrouw in een turbulent, niet saai, leven zitten. (De mate waarin je dit zit, ben je uiteraard zelf bij en verantwoordelijk voor). Maar ik en Saskia ervaren het leven als een mix van blijdschap, geluk, veel liefde met een saamhorigheid die ongekend is. De ene dag in een rollercoaster en de andere dag picknicken aan een kabbelend beekje. Een geblendeerd leven……..

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

XXX Rianne

Advertenties
%d bloggers liken dit: