Transvrouw

Bijgewerkt: 26-11-2021

Beste lezers,

Ik ben Rianne, een 58 jarige transvrouw, wonende te Zoetermeer. Zes kinderen spelen een rol in mijn leven, waarvan 4 actief. Zij zijn respectievelijk, 36, 33, 23, 22, 14 en 07 jaar oud, waarvan de twee oudsten uit een eerste leg komen. De “jongste” vier kinderen wonen bij mij en Saskia. Inmiddels heeft de oudste zoon (32) een kindje gekregen, een meisje genaamd Maan. Vanaf die tijd mag ik mijzelf dan ook grootouder noemen!

Mijn grootste hobby was eigenlijk mijn werk. Als zelfstandige in de bouw kon ik mijn ei kwijt in het restaureren van gebreken in houten gevelelementen. Helaas is dit door een bedrijfsongeval en wat lichamelijke gebreken niet meer mogelijk. Het is nog maar te bezien of de hobby’s hierdoor stand kunnen houden. De passie voor de tuin is opgeschoven en het verzamelen van LEGO is gestopt vanwege de hoge kosten. Gelukkig kwam een oude hobby om de hoek kijken, modelbouw. Hierover vindt je meer in het menu: https://opentopvrouw.com/diorama/

Eind 2014 viel de beslissing om mijn leven drastisch aan te pakken. Het reeds jaren afbreken van lichaam en geest eiste zijn tol. Ik was letterlijk en figuurlijk op.

Om die rede startte een zoektocht naar mijzelf en al vrij snel bleek dat een iets, een veel groter geheel vormde. Een iets dat “genderdysforie” heet. Ik heb daar al eerder in mijn leven mee te maken gehad. Begin jaren negentig om precies te zijn en dat heeft destijds heel veel gekost. Te veel, waardoor ik het heel ver weg had weggestopt.
In het tweede kwartaal van 2015 heb ik het losgelaten, losgelaten dat ik genderdysforie had en heb het de vrije ruimte gegeven om er te zijn. Om mijzelf de vrijheid te geven te bestaan, in die vorm waarin ik schijnbaar thuis hoor.

Tezamen met Saskia en de kinderen zijn wij de strijd aangegaan om mij die ruimte te geven, mijzelf te kunnen ontdekken en of dit in ons leven was in te passen. Waarbij het welzijn en geluk van de kinderen goed gemonitord werd. Wij hebben de afgelopen jaren getracht om op een zo gedoceerd mogelijke wijze te bereiken wie wij nu zijn en waar wij nu staan.

Dit blog is mijn reis, onze reis, mijn (gedeeld) verleden, ons heden, de weg van geluk en verdriet naar het bestaan waarin ik in thuis hoor. Een bestaan dat mijn naasten zomaar rauw op hun dak kregen. De weg van een MtF (male tot female) transseksueel. Daarbij het geluk hebbende dat mijn gezin nog steeds naast mij staat en ik ook over hen, hun leven en ons leven schrijf.

Je zit en blijft als transvrouw in een turbulent, niet saai, leven zitten. (De mate waarin je dit zit, ben je uiteraard zelf bij en verantwoordelijk voor). De ene dag in een rollercoaster en de andere dag picknicken aan een kabbelend beekje. Een geblendeerd leven……..

XXX Rianne

%d bloggers liken dit: