HULPVERLENING

Hieronder vindt u meerdere links naar hulpverlenende instanties en websites van verenigingen, stichtingen, belangenverenigingen, forums, noem maar op.

Wijzigingsdatum: 28-08-2018

Aantekening 2019-05-01 215317

➡ ORPHEUS
Orpheus wil de problematiek van homo-/biseksualiteit in man-vrouwrelaties bespreekbaar maken en richt zich op mensen in een man-vrouwrelatie zoals huwelijk, man-vrouwpartnerschap of samenwonen van een man en een vrouw, maar ook op hen die dit overwegen en op alle anderen die zich verwant voelen met deze problematiek.

➡ T – CENDENT
De T van T-cendent staat voor Trans. Transcendent betekent: overstijgend, buiten het gewone tredend. Dat is het doel: de gemiddelde zorg overstijgen en buiten gebaande paden treden om diagnostiek en behandeling op maat te kunnen leveren voor transgenders. Maatwerk dat zoveel mogelijk aansluit bij je behoeften, maatwerk dat doel treft en oplossingen biedt aan jou als cliënt. Je verder helpen in het vinden van je eigen identiteit, het proces dat ‘leren leven met jezelf’ of ‘jezelf zijn’ wordt genoemd. Vaak is er immers sprake van een lange tijd niet jezelf hebben kunnen of durven zijn. Het doel is jezelf (opnieuw) vinden en de overgang naar trots zijn op wie je bent. En zorgen dat je omgeving zoveel mogelijk en steun gevend aanwezig kan blijven.

➡ STEPWORK
Stepwork Transgenderzorg onderscheidt zich van andere Genderteams, omdat er psychologische hulpverlening wordt geboden gedurende alle fases van het behandeltraject (ook pre- en postoperatief) op basis van maatwerk, vergroten van levenskwaliteit en zorg voor naasten.

➡ COMPASS GGZ
Bij deze willen we u ervan op de hoogte stellen dat Compass GGZ de afdeling Transgenderzorg van Psycho Informa Instellingen BV heeft overgenomen. Mensen met klachten van genderdysforie en comorbide problematiek kunnen terecht bij Compass GGZ in Utrecht, ‘s-Hertogenbosch en Nijmegen.
Onder het hoofdbehandelaar-schap van Ditte Slabbekoorn, gepromoveerd klinisch
psycholoog en onder begeleiding van verpleegkundig specialist Manon Santbergen – beiden expert in het bieden van transgenderzorg – biedt Compass GGZ vanaf heden diagnostiek, behandeling, en integrale begeleiding aan. Compass werkt zonder wachtlijsten.

➡ DE VAART
Psychologenpraktijk De Vaart biedt hulp aan volwassenen, jongeren en kinderen. Wij bestaan sinds 1996 en zijn vanaf het begin gevestigd in Assen. Onze praktijk is gehuisvest in een voormalige woning en dat is nog goed te zien: wachtkamer en spreekkamers hebben een huiselijke sfeer. We willen een laagdrempelige hulpverleningspraktijk zijn, waar mensen zich op hun gemak voelen. We beseffen dat het vaak al moeilijk genoeg is om de stap te zetten om hulp te zoeken. Onze benadering is dan ook gericht op contact en samenwerking.

➡ VUmc
Het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie (KZcG) behandelt patiënten met genderdysforie. Personen met genderdysforie (transgenders) voelen dat hun geboortegeslacht niet past bij het geslacht dat zij ervaren en (willen) uiten. 

Aantekening 2019-05-01 215709

➡ UMCG
Het Genderteam van het UMCG bestaat uit een coördinator, een psychiater, een psycholoog, twee gynaecologen, drie maatschappelijk werkers, twee plastisch chirurgen en een KNO-arts. Daarnaast zijn er vaste consulenten bij de afdeling Urologie en Endocrinologie. Door de samenstelling van dit team is de nodige deskundigheid van verschillende disciplines aanwezig. Afhankelijk van de fase in het traject krijgt u te maken met een of meerdere specialisten. Er is regelmatig onderling overleg.

➡ B-LIFECOACHING
Een lifecoach bij vragen over genderidentiteit? Ben je op zoek naar antwoorden als het gaat om wie je bent, wat je wilt, wat je kunt en waar je voor kiest? En gaat het dan om vragen over geaardheid, seksualiteit, genderidentiteit, reacties van jouw omgeving, dan ben je hier mogelijk op de goede plek beland. Vooralsnog uniek in Nederland, een lifecoach met levenservaring als het gaat om een zoektocht naar genderidentiteit.

➡ TRANSVISIE
Transvisie is de patiëntenorganisatie in Nederland die zich inzet voor mensen met vragen rondom hun genderidentiteit en voor hun familie, naasten en relevante omgeving.

➡ T-NEDERLAND
T-Nederland biedt een actief forum en organiseert bijeenkomsten in zowel de openbaarheid als in een beschermende omgeving.
De doelgroep is divers maar allen hebben gemeen dat ze iets met gender hebben. Transmannen, transvrouwen, maar ook genderqueer, intersekse conditie. Iedereen die zich niet thuis voelt in de genderrol die bij de geboorte is toegekend.

PARTNER & TRANSGENDER
Het zal je maar gebeuren, op een moment dat je het niet verwacht dat je partner niet meer verder kan zoals het ging, het uiterste heeft gedaan om als man of vrouw te voldoen aan de maatschappij. Alles wat je dacht dat zeker was schudt als een aardbeving en maakt enorm veel emoties bij je los. Daarom deze website met ervaringen van andere partners om een klein handvat te kunnen geven. Wees ook welkom op ons Forum voor de Partner & Transgender en ervaar gezamenlijk steun aan elkaar.

➡ TRANSGENDER NETWERK
Transgender Netwerk Nederland is de stichting die zich landelijk inzet voor de emancipatie van transgender personen en hun omgeving. Bestrijding van discriminatie van transgender personen is één van onze meest actuele speerpunten. Ons doel is een genderdiverse samenleving mogelijk maken.

➡ VERENIGING GENDERDIVERSITEIT
De Vereniging Genderdiversiteit is een vereniging van en voor mensen die zich niet (helemaal) thuis voelen in de hokjes “man” en “vrouw”. Bij gebrek aan een beter woord hebben we het over transgender mensen. Ons doel is hun emancipatie en integratie te bevorderen. We streven naar sociale acceptatie door zoveel mogelijk zichtbaar te zijn, voorlichting te geven en hulp en ondersteuning te bieden.

➡ PSYQ TRANSGENDERZORG
PsyQ Seksuologie kan hulp bieden bij problemen rond transgenderisme. In samenwerking met andere instellingen kunnen we u begeleiden in het onderzoeken van deze gevoelens. Ook bij direct betrokkenen kan er behoefte zijn aan hulp en begeleiding. PsyQ Seksuologie kan ook in dit geval helpen bij het begrijpen, accepteren en leren omgaan met transgenderisme.


‘Deze website is gearchiveerd door de KB, nationale bibliotheek’
Advertenties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.