RC belevenissen


Introductie

Het Unifil diorama heeft er dit jaar concurrentie bij gekregen. Ergens dit jaar kwamen er wat jeugddromen op mijn pad. (Nu is alles wel zo’n beetje wat op schaal gemaakt is wel zo’n beetje een jeugddroom maar daar is ons huisje toch echt te klein voor. Het is nu al meer een hobby museum dan een doorsnee doortochtwoning). Maar dit jaar werden er twee radiografische modelbouwitems aan de verzameling toegevoegd, een bootje en een auto.

Smit Rotterdam

Heel lang geleden was het een feestje om naast Madurodam ook een bezoekje te brengen aan het naastgelegen park. In de aldaar gelegen vijver, waar het Indië-monument staat, werden vroeger de mooiste radiografisch modelboten te water gelaten. Voor mij toen al een lust voor het oog.

Nu bracht het lot mij een aantal maanden geleden in contact met een in de tachtiger jaren gebouwd rc modelbouwschip van de Smit Rotterdam. Het schip stond al jaren stof te happen op een vergeten zolder en een weduwe zocht en vond in mij een liefhebber. Met enige hulp van Rob de Bouwer en heel veel geduld (heb ik dat dan?) heeft het schip inmiddels weer in het ruime sop gelegen. Hij ligt niet op de bodem van onze eigen vaart en klieft op eigen kracht door de golven, tot zover gaat het goed. Nu nog het lef vinden om de wig-war aan bedrading met HO stekkertjes te vervangen/te verminderen en het een en ander aan te passen / werkend te krijgen.


Crawler in the house

In het groot gaat het hem nooit worden, te kostbaar in aanschaf en met de huidige brandstofprijzen is zo’n slurper ook niet aan te raden. En al zou het wel zo mogen zijn, dan nog mag je van de milieupolitie de bebouwde kom niet in. Nee, dan is het op schaal besturen van een ‘alleskunner’ veel leuker.

De komende maanden ligt het in de bedoeling om een ‘kale’ body naar eigen smaak op te bouwen. Komt er geen Defender naast het huis, dan komt die wel in de vitrinekast. En daar gaan wij vast en zeker vele uurtjes bouw- en speelplezier mee beleven. (Van de week de alleskunner voorzien van live-beeld en dat is best leuk te noemen ruikt in ieder geval naar veel mogelijkheden. (Alsof je zelf achter het stuur zit).

In dit menu staan, per jaar, in chronologische volgorde de belevenissen en bouwverslagen van radiografische belevingen.

2 gedachten over “RC belevenissen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: