Privé

Under construction

Under construction: geld voor deze pagina, niet (meer) voor mijzelf……


Transvrouw

Het is zoals het is, na zo’n kleine 4 jaar bezig te zijn geweest met een transitie is het wel welletjes geweest. Het is minder drastisch dan dat het klinkt. Maar na 3-4 jaar intensief met een transitie te zijn bezig geweest is het echt de hoogste tijd om daar minder de nadruk op te leggen, zeg maar gerust véél minder, er is ook nog een ander leven! (Wat zo om mij heen nogal eens vergeten word).

Dat neemt niet weg dat het transvrouw zijn gebagatelliseerd gaat worden of dat er geen ruchtbaarheid meer aan word gegeven. Dat is zeker niet het geval. Er staan nog het e.e.a. aan producties op stapel die 100% de reuk van de transitie dragen. En mocht het nodig zijn dat de ’transvrouw’ ergens hulp bij kan bieden, dan ben ik daar. Om die reden verdwijnt het blog dan ook niet. Er is wel gekozen om de ‘ins and outs’ van een trans-vrouw te scheiden met dat van het dagelijkse privéleven. (Vandaar transvrouw ondergeschikt aan privé).

Transvrouw & Privé

Na een stormachtige start in 2015 is de stofwolk in 2019 gaan liggen en dwarrelen en hier en daar nog wat laatste deeltjes rond. Niet zo verwonderlijk, want het waren mij daar een paar turbulente jaren! ,,Het zijde draadje van het kostbare leven heeft zich meer verplaatst in tropische stormen dan in veilige briesjes”, dat zal naar verwachting wel zo blijven. Ik ben niet anders gewend, er is altijd wel iets dat daar voor zorgt. Dat houdt het levendig, zeg maar. Alleen vaart mijn bootje niet meer op de woelige baren van de ’transgender-zee’.

Ergens in 2018 ging er een lampje oplichten dat aangaf dat het wel welletjes was met het leven waar ik inzat en langzaamaan is het tij gaan keren. Wie niet met mij meereisde was af, wie nu niet meereist is ook af. En dat voelt niet alleen maar goed, het doet ook goed!

Privé

Zo draait het leven NU om het gezin, mijn buitenschoolse activiteiten en mijn hobby(‘s). Het gezinsleven waarin ik manoeuvreer is er een waar je U tegen zegt. Het is geen standaard gezin en de ups-and-downs zijn niet vaak van dien aard dat ze verwaarloost kunnen worden. Het vergt dan ook veel tijd om dit stabiel te krijgen dan wel te houden. (Iets wat de afgelopen jaren niet van een leien dakje ging). Het pompen of verzuipen is een gepasseerd station, dat gaat niet meer gebeuren. De afgelopen jaren is mij maar al te duidelijk geworden waar dat toe leid. Daarom is de teruggekeerde gevonden hobby een perfecte uitlaatklep geworden om innerlijke rust te be-houden.

Hobby, in plaats van hobby’s. Het is even niet anders vanwege enkele lichamelijke ongemakken die er de afgelopen jaren zijn ingeslopen. Hierdoor zijn diverse hobby’s al dan niet op de lange baan geschoven of gaan de bak van vergetelheid in. Reuma, artrose en zenuwpijn(en) zijn de boosdoeners van deze ongemakken. Deze boosdoeners zijn helaas niet in ruste en vragen veel van het dagelijks leven. (Inmiddels is één van de drie zich aan het nestelen in de schouders en ellebogen. Daar word naarstig naar gezocht en het maakt mij gezien de ‘laatste’ hobby best ongerust.

Naast de hobby ben ik trots op mijn inzet voor het Veteranen Search Team en daar wil ik meer uit gaan halen / voor doen dan nu het geval is. (Er zijn diverse nevenwerkzaamheden die goed bij mij zouden aansluiten).

2 Comments on “Privé

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: