Opbouw

In deze slideshow zijn foto’s van post 7-2, Chama Zuid-Libanon, شاما te zien uit eigen archief en die van overige Unifillers. (Om de zoveel tijd doe ik een uitvraag onder veteranen om gedetailleerd te werk te kunnen gaan).

Om de werkelijkheid zo dicht mogelijk te benaderen is het diorama, door haar omvang, verdeeld in drie segmenten van ieder 100 x 47,5 centimeter. (Deze maten zijn zo gekozen om ze te stallen in de vitrine).
De bodemplaten en lijsten zijn opgebouwd uit Trespa en hierin is rekening gehouden voor een zijwand en plexiglas. De meesten wanden komen uit een oud stuk triplex en de scheidingswanden tussen de drie segmenten zijn van mahonie-triplex.

Vandaag, 25-09-2019, kwam ik er dankzij Google Maps achter dat het huis 10 graden ten opzichte van de weg gedraaid staat/stond. Hierdoor was het niet anders dan diezelfde graden van de achterzijde te verwijderen…… Daar gingen heel wat uurtjes arbeid de prullenbak in. Maar aan de andere kant bleken al mijn berekeningen tot op de meter te kloppen!!

Nu ik helemaal zeker over de juiste maten en verhoudingen beschikte was het tijd om de wanden te plaatsen en kon de weg stabiel worden aangesmeerd. (Bij nader inzien bleek Roodband niet echt de perfecte oplossing. Dit qua droogtijd van zo’n 7 dagen!).
De voorzijde van het tweede deel, die perfect tegen het eerste deel moet aansluiten, heb ik met kleine schroefjes aan deel één bevestigd. Om zodoende de exacte maat en vormgeving te kopiëren.

MuziekMuziek

10-10-2019 Even een shot tussendoor. Er is heel veel gedaan de afgelopen week. Het grootste gedeelte van het gips ligt er in en er zijn vele vorderingen aan het huis. Vandaag voorzichtig het casco van het andere huis ingemeten en even voor de foto op haar toekomstige plekje gezet. (Ik zag al dat de hoogte afbreuk doet en zeker een centimetertje mag zakken.

24-10-2019 Het huis van Charlie is vastgezet aan de ondergrond en daar heb ik ook het nodige aan moeten passen. Inmiddels zijn de zijwanden 3x opnieuw opgetrokken. (Omdat er steeds weer andere inzichten op foto’s tevoorschijn kwamen). Ook aan de hand van foto’s zitten alle betonijzers ook netjes op de plek waar zij thuishoren.
Het huis van Ibrahim, op de achtergrond, is qua basis, nagenoeg klaar. Inmiddels is het dak gereed en zit er in het raam links smeedwerk. (Dit op eigen initiatief want daar zijn geen foto’s van).

Advertenties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.