Advertenties

Landscaping

Boom 01

Oefening baart kunst, zeggen ze. Zodoende begon ik van de week (week 39) aan mijn eerste boom. Van deze boom had ik diverse foto’s, onder andere een van Ger van de Sande, eveneens een ‘Vet’. Nu richtte ik mijn pijlen op de boom en niet op de mensen die eventueel op de foto’s stonden. Tot dat ik een 30 jaar oud poppetje in de rommeldoos vond. Daar kan ik wat mee, dacht ik zo. En na heel wat ge-knipt, snijden en vijlen krijgt Ger een plekje in het diorama. Ik kan het dan ook niet laten om het reeds behaalde resultaat te tonen…….

De boom heb ik flink aangepakt en er is veel in geknipt en geplakt. Heel voorzichtig heb ik met aanwijzingen van het internet diverse toepassingen uitgeprobeerd en ben nu toegekomen aan de wat fijnere takjes. Ik moet zeggen dat ik best tevreden ben met het voorlopige resultaat!


De weg

Ppfff, dat koste mij verschrikkelijk veel schuurwerk. Dat viel even vies tegen om een weg en de toekomstige berm in een gelijke vorm met de werkelijkheid te krijgen. Nu had ik het in hoofdlijnen wel juist gemeten, maar gips laat zich niet zo snel dwingen in de vorm die jij voor ogen hebt. (En roodband schuur je nu even niet met een korreltje 400 vlak, daar moest grof geschut aan te pas komen. Lang leven Festool…

Afval ++

23-11-2019 Niet alleen wat rotjes, plantjes en boompjes sierde het landschap. Er lag veel afval en allerhande sloopgoed. Dus als ik wat tegenkom wat het goed zal doen om als afval o.i.d. zal werken, dan laat ik dit na. Zo kreeg ik van de week, van Unifiller Jeroen Cox, drie aanhangers, twee open bajes en een met een watertank. Een van de aanhangers was wat gehavend en kwam dus goed van pas voor mijn afval en sloop ideetjes.

Jeroen had het in een van onze chats over het broekie zijn in Libanon. Nou ouwe, nu zijn wij net zo roestig als het restant van het aanhangwagentje…

Berg

Sale (NL)Sale (NL)

14-12-2019 |Is het nu: ‘bergen verzetten’, ‘bergen bouwen’, of allebei een beetje. In ieder geval is er een opzetje gemaakt met het tweede segment en daarin gaat de grond een flink stuk omhoog. (Ook de overige inrichting in de vitrinekast 🙂 ). In het eerste segment maakte ik de fout door het polystyreen ‘eerst’ te verlijmen en daarna pas te modelleren, wat het snijden, schaven en en schuren aardig bemoeilijkte. Vandaar nu eerst deze handelingen eerst en tijdelijk vastgezet met saté- en cocktailprikkers. (Misschien dat ik hiermee stiekem nog iets ga doen voor een kerstgroet, het lijkt nu tenslotte op een wintertafereel).


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Er begint langzaamaan wat begroeiing te komen. Het is nog pas een klein beginnetje. (Nu weet ik tenminste waar die kwijtgeraakte FAL is gebleven en zo te zien is ook het aanhangertje van Jeroen Cox voorzien van de UN kleur en details).

Advertenties

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: