HULPVERLENING


Hieronder vindt u meerdere links naar hulpverlenende instanties en websites van verenigingen, stichtingen, belangenverenigingen, forums, noem maar op.

(Deze pagina is nog in onderhoud en zal t.z.t. gerangschikt worden).

➡ ORPHEUS
Orpheus wil de problematiek van homo-/biseksualiteit in man-vrouwrelaties bespreekbaar maken en richt zich op mensen in een man-vrouwrelatie zoals huwelijk, man-vrouwpartnerschap of samenwonen van een man en een vrouw, maar ook op hen die dit overwegen en op alle anderen die zich verwant voelen met deze problematiek.

➡ PSYCHO INFORMA
Binnen Psycho Informa hebben we een bijzondere expertise opgebouwd t.a.v. genderdysforie.
Soms ontdekken mensen dat ze graag kleding (of onderdelen daarvan) dragen van de andere sekse of zelfs het idee hebben in het verkeerde lichaam geboren te zijn. Dat heet genderdysforie. Er zijn verschillende vormen (o.a. travestie, transgenderisten en transseksuelen) waarvoor een aparte behandeling wordt geboden.

➡ STEPWORKS
Stepwork Transgenderzorg onderscheidt zich van andere Genderteams, omdat er psychologische hulpverlening wordt geboden gedurende alle fases van het behandeltraject (ook pre- en postoperatief) op basis van maatwerk, vergroten van levenskwaliteit en zorg voor naasten.

➡ DE VAART
Psychologenpraktijk De Vaart biedt hulp aan volwassenen, jongeren en kinderen. Wij bestaan sinds 1996 en zijn vanaf het begin gevestigd in Assen. Onze praktijk is gehuisvest in een voormalige woning en dat is nog goed te zien: wachtkamer en spreekkamers hebben een huiselijke sfeer. We willen een laagdrempelige hulpverleningspraktijk zijn, waar mensen zich op hun gemak voelen. We beseffen dat het vaak al moeilijk genoeg is om de stap te zetten om hulp te zoeken. Onze benadering is dan ook gericht op contact en samenwerking.

➡ VUmc
Het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie (KZcG) behandelt patiënten met genderdysforie. Personen met genderdysforie (transgenders) voelen dat hun geboortegeslacht niet past bij het geslacht dat zij ervaren en (willen) uiten. 

➡ UMCG
Het Genderteam van het UMCG bestaat uit een coördinator, een psychiater, een psycholoog, twee gynaecologen, drie maatschappelijk werkers, twee plastisch chirurgen en een KNO-arts. Daarnaast zijn er vaste consulenten bij de afdeling Urologie en Endocrinologie. Door de samenstelling van dit team is de nodige deskundigheid van verschillende disciplines aanwezig. Afhankelijk van de fase in het traject krijgt u te maken met een of meerdere specialisten. Er is regelmatig onderling overleg.

➡ B-LIFECOACHING
Een lifecoach bij vragen over genderidentiteit? Ben je op zoek naar antwoorden als het gaat om wie je bent, wat je wilt, wat je kunt en waar je voor kiest? En gaat het dan om vragen over geaardheid, seksualiteit, genderidentiteit, reacties van jouw omgeving, dan ben je hier mogelijk op de goede plek beland. Vooralsnog uniek in Nederland, een lifecoach met levenservaring als het gaat om een zoektocht naar genderidentiteit.

➡ TRANSVISIE
Transvisie is de patiëntenorganisatie in Nederland die zich inzet voor mensen met vragen rondom hun genderidentiteit en voor hun familie, naasten en relevante omgeving.

➡ TRANSGENDER NETWERK
Transgender Netwerk Nederland is de stichting die zich landelijk inzet voor de emancipatie van transgender personen en hun omgeving. Bestrijding van discriminatie van transgender personen is één van onze meest actuele speerpunten. Ons doel is een genderdiverse samenleving mogelijk maken.

➡ T-NEDERLAND
T-Nederland biedt een actief forum en organiseert bijeenkomsten in zowel de openbaarheid als in een beschermende omgeving.
De doelgroep is divers maar allen hebben gemeen dat ze iets met gender hebben. Transmannen, transvrouwen, maar ook genderqueer, intersekse conditie. Iedereen die zich niet thuis voelt in de genderrol die bij de geboorte is toegekend.

➡ VERENIGING GENDERDIVERSITEIT
De Vereniging Genderdiversiteit is een vereniging van en voor mensen die zich niet (helemaal) thuis voelen in de hokjes “man” en “vrouw”. Bij gebrek aan een beter woord hebben we het over transgender mensen. Ons doel is hun emancipatie en integratie te bevorderen. We streven naar sociale acceptatie door zoveel mogelijk zichtbaar te zijn, voorlichting te geven en hulp en ondersteuning te bieden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s