HULPVERLENING

Hieronder vindt u meerdere links naar hulpverlenende instanties en websites van verenigingen, stichtingen, belangenverenigingen, forums, noem maar op.

Wijzigingsdatum: 02-08-2019
alfabetische volgorde

113 ZELFMOORD PREVENTIE
Transgenders doen 5 tot 10 maal zo vaak een zelfmoordpoging en denken 7 maal vaker aan suïcide in vergelijking met niet-transgenders. Heb jij gedachten aan zelfmoord en heb je hulp nodig? Bij ons ben je welkom. 

B

➡ B-LIFECOACHING
Een lifecoach bij vragen over genderidentiteit? Ben je op zoek naar antwoorden als het gaat om wie je bent, wat je wilt, wat je kunt en waar je voor kiest? En gaat het dan om vragen over geaardheid, seksualiteit, genderidentiteit, reacties van jouw omgeving, dan ben je hier mogelijk op de goede plek beland. Vooralsnog uniek in Nederland, een lifecoach met levenservaring als het gaat om een zoektocht naar genderidentiteit.

BRIEZ
Op persoonlijke titel: Briez is mijn behandelaar voor ongewenste haargroei. Voor mij, als transgender, is dit baardgroei en in het verleden de schaamstreek. Naast een hele professionele praktijk, welke overigens vergoed word door uw verzekeraar, zijn haar tarieven meer dan schappelijk en dus ook voor hen die het (tijdelijk) uit eigen middelen moeten betalen. (Super goed bereikbaar met het openbaar vervoer en meestal gratis parkeren, op steenworp afstand van zon, zee en strand!). AANRADER DUS.

C

CHRISTENGENDERDYSFORIE
Ben je transgender of ben je hierin op zoek naar jezelf en heb je een christelijke levensovertuiging en/of kerkelijke achtergrond, dan brengt dat vaak specifieke vragen met zich mee voor wat betreft geloof, kerk en God. Hier kun je daarover informatie vinden. Ook kun je hier terecht voor persoonlijk contact. Via deze website kun je eveneens in contact komen met de zelfhulpgroep Transgender & Geloof.

COC NEDERLAND
Het COC behartigt jouw belangen. We brengen continu problemen op het gebied van LHBTI-emancipatie onder de aandacht van de regering, de Tweede Kamer en de media en we stellen concrete oplossingen voor. We ondersteunen activisten die zelf LHBTI-belangen op de politieke agenda willen plaatsen met onze Landelijke Werkgroep Politiek (LWP). Bij verkiezingen informeren we op onze website gayvote.nl over de standpunten van politieke partijen over ‘roze’ politiek.

➡ COMPASS GGZ
Bij deze willen we u ervan op de hoogte stellen dat Compass GGZ de afdeling Transgenderzorg van Psycho Informa Instellingen BV heeft overgenomen. Mensen met klachten van genderdysforie en comorbide problematiek kunnen terecht bij Compass GGZ in Utrecht, ‘s-Hertogenbosch en Nijmegen.
Onder het hoofdbehandelaar-schap van Ditte Slabbekoorn, gepromoveerd klinisch
psycholoog en onder begeleiding van verpleegkundig specialist Manon Santbergen – beiden expert in het bieden van transgenderzorg – biedt Compass GGZ vanaf heden diagnostiek, behandeling, en integrale begeleiding aan. Compass werkt zonder wachtlijsten.

O

➡ ORPHEUS
Orpheus wil de problematiek van homo-/biseksualiteit in man-vrouwrelaties bespreekbaar maken en richt zich op mensen in een man-vrouwrelatie zoals huwelijk, man-vrouwpartnerschap of samenwonen van een man en een vrouw, maar ook op hen die dit overwegen en op alle anderen die zich verwant voelen met deze problematiek.

P

PARTNER & TRANSGENDER
Het zal je maar gebeuren, op een moment dat je het niet verwacht dat je partner niet meer verder kan zoals het ging, het uiterste heeft gedaan om als man of vrouw te voldoen aan de maatschappij. Alles wat je dacht dat zeker was schudt als een aardbeving en maakt enorm veel emoties bij je los. Daarom deze website met ervaringen van andere partners om een klein handvat te kunnen geven. Wees ook welkom op ons Forum voor de Partner & Transgender en ervaar gezamenlijk steun aan elkaar.

➡ PSYQ TRANSGENDERZORG
PsyQ Seksuologie kan hulp bieden bij problemen rond transgenderisme. In samenwerking met andere instellingen kunnen we u begeleiden in het onderzoeken van deze gevoelens. Ook bij direct betrokkenen kan er behoefte zijn aan hulp en begeleiding. PsyQ Seksuologie kan ook in dit geval helpen bij het begrijpen, accepteren en leren omgaan met transgenderisme.

R

ROZE HULPVERLENING
Psychosociale hulpverlening voor homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender cliënten.

S

➡ STEPWORK
Stepwork Transgenderzorg onderscheidt zich van andere Genderteams, omdat er psychologische hulpverlening wordt geboden gedurende alle fases van het behandeltraject (ook pre- en postoperatief) op basis van maatwerk, vergroten van levenskwaliteit en zorg voor naasten.

T

➡ T – CENDENT
De T van T-cendent staat voor Trans. Transcendent betekent: overstijgend, buiten het gewone tredend. Dat is het doel: de gemiddelde zorg overstijgen en buiten gebaande paden treden om diagnostiek en behandeling op maat te kunnen leveren voor transgenders. Maatwerk dat zoveel mogelijk aansluit bij je behoeften, maatwerk dat doel treft en oplossingen biedt aan jou als cliënt. Je verder helpen in het vinden van je eigen identiteit, het proces dat ‘leren leven met jezelf’ of ‘jezelf zijn’ wordt genoemd. Vaak is er immers sprake van een lange tijd niet jezelf hebben kunnen of durven zijn. Het doel is jezelf (opnieuw) vinden en de overgang naar trots zijn op wie je bent. En zorgen dat je omgeving zoveel mogelijk en steun gevend aanwezig kan blijven.

➡ T-NEDERLAND
T-Nederland biedt een actief forum en organiseert bijeenkomsten in zowel de openbaarheid als in een beschermende omgeving.
De doelgroep is divers maar allen hebben gemeen dat ze iets met gender hebben. Transmannen, transvrouwen, maar ook genderqueer, intersekse conditie. Iedereen die zich niet thuis voelt in de genderrol die bij de geboorte is toegekend.

TRANSGENDER NETWERK NEDERLAND (TNN)
Transgender Netwerk Nederland is de stichting die zich landelijk inzet voor de emancipatie van transgender personen en hun omgeving. Bestrijding van discriminatie van transgender personen is één van onze meest actuele speerpunten. Ons doel is een genderdiverse samenleving mogelijk maken.

TRANSGENDER WOERDEN
Als je met anderen wilt praten en je ervaringen wilt delen, op zoek bent naar tips of gewoon vragen wilt stellen aan anderen, kom dan op de derde zaterdag avond naar De Plint.
Als je drempelvrees hebt, leg dan eerst eens per mail contact met gastvrouw Monique. Als je komt… kom dan lekker hoe jij wilt. En als je je hier wilt omkleden, dan kun je gebruik maken van de kleedruimte naast de huiskamer, geen probleem!

TRANSSUPPORT / HUMANITAS
TransSupport biedt een veilige omgeving waar je kunt praten over alles wat te maken heeft met genderdysforie of transgenderisme. Je kunt bij ons terecht voor, tijdens en na je transitie en ook als je ervoor kiest om niet in transitie te gaan. Naast een veilige omgeving staat TransSupport voor een plek waar je jezelf kunt zijn.

➡ TRANSVISIE
Transvisie is de patiëntenorganisatie in Nederland die zich inzet voor mensen met vragen rondom hun genderidentiteit en voor hun familie, naasten en relevante omgeving.

TRAVISAGE
Wil je weten hoe je je vrouwelijke kant zo goed en zo mooi mogelijk uit kan laten komen, kijk dan op de website van Travisage. Onder een gastvrij ontvangst in een huiselijke sfeer neemt men alle tijd om naar jou te luisteren, te adviseren en al het moois in en aan jou naar boven te halen.

U

➡ UMCG
Het Genderteam van het UMCG bestaat uit een coördinator, een psychiater, een psycholoog, twee gynaecologen, drie maatschappelijk werkers, twee plastisch chirurgen en een KNO-arts. Daarnaast zijn er vaste consulenten bij de afdeling Urologie en Endocrinologie. Door de samenstelling van dit team is de nodige deskundigheid van verschillende disciplines aanwezig. Afhankelijk van de fase in het traject krijgt u te maken met een of meerdere specialisten. Er is regelmatig onderling overleg.

V

➡ DE VAART
Psychologenpraktijk De Vaart biedt hulp aan volwassenen, jongeren en kinderen. Wij bestaan sinds 1996 en zijn vanaf het begin gevestigd in Assen. Onze praktijk is gehuisvest in een voormalige woning en dat is nog goed te zien: wachtkamer en spreekkamers hebben een huiselijke sfeer. We willen een laagdrempelige hulpverleningspraktijk zijn, waar mensen zich op hun gemak voelen. We beseffen dat het vaak al moeilijk genoeg is om de stap te zetten om hulp te zoeken. Onze benadering is dan ook gericht op contact en samenwerking.

VERENIGING GENDERDIVERSITEIT
De Vereniging Genderdiversiteit is een vereniging van en voor mensen die zich niet (helemaal) thuis voelen in de hokjes “man” en “vrouw”. Bij gebrek aan een beter woord hebben we het over transgender mensen. Ons doel is hun emancipatie en integratie te bevorderen. We streven naar sociale acceptatie door zoveel mogelijk zichtbaar te zijn, voorlichting te geven en hulp en ondersteuning te bieden.

➡ VUmc
Het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie (KZcG) behandelt patiënten met genderdysforie. Personen met genderdysforie (transgenders) voelen dat hun geboortegeslacht niet past bij het geslacht dat zij ervaren en (willen) uiten. 

X

XANDRA’S BEAUTYSALON
Op persoonlijke titel: Sandra, van Xandra’s Beautysalon, is mijn zus. Zij is daardoor op persoonlijke voet betrokken en begaan met transgenders. Bij wie kan je meer op je gemak voelen dan bij een zeer betrokken familielid. Naast die persoonlijke betrokkenheid is zij meer dan ervaren.Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: