portfolio

Naast een geschreven kijkje in mijn (ons) leven deel ik vanaf heden velen foto’s van allerhande dingen. De pagina staat sowieso nooit stil en de komende tijd zullen er meerdere slide’s, filmpjes en foto’s worden toegevoegd.

Ambachtswerk

Werken met hout en de afwerking hiervan was reeds een geliefde bezigheid in mijn jonge jaren. Om hier beter mee om te leren gaan volgde ik de opleidingen houtbewerking en schilderen op de LTS. Na vele omzwervingen, waarbij mijn passie nooit verloren ging, schaafde ik mijn kennis op theoretisch vlak bij als bouwkundig taxateur en brandschade-expert. In 2015 pakte ik de draad weer op als zelfstandig ondernemer in de bouw. Een van de specialiteiten waarin ik mij ging onderscheiden was het saneren van houtrot. Naast een enorme praktijkkennis werd het technische deel ondersteund met het behalen van alle mogelijk houtrotsaneringscertificaten.

project Gouda

Bijschrift

Mijn passie voor oude gevels, het herstellen en restaureren van prachtige vakwerk uit vervlogen tijden kwam in 2015 – 2016 tot zijn recht toen ik mocht werken aan een fantastische gevel in Gouda.
Gelukkig (voor mij) deelde ook de eigenaren van dit pand deze passie en was er veel bespreekbaar en mogelijk. Zo was er voldoende tijd beschikbaar om (mishandelde) gevelelementen te herstellen. Al hoewel de foto’s slechts een deel van de uitgevoerde werkzaamheden weergeven, geeft het redelijk goed aan wat er zo al aan werkzaamheden zijn uitgevoerd

Project Buurman

Bijschrift

,,Rianne, kan jij hier nog iets van maken?” Dat was enkel de vraag van een van onze buren, die zich al weken lang rot zat te schuren aan een trap in zijn woning. ‘Of ik er iets mee kan moet je niet aan mij vragen, natuurlijk kan dat!’ (De gefreesde sleuven zijn t.b.v. anti-slip profielen).

Krijgsmacht

Als dienstplichtig militair kreeg ik de kans om in 1982 naar Libanon (#جنوب لبنان) af te reizen. Een vrijwillige keus waar ik tot op heden geen spijt van heb. Al hoewel ik in die periode bizar veel in een korte tijd heb meegemaakt, waaronder zelf een invasie en letterlijk in een oorlog belandde, heeft het mij gemaakt tot wat ik nu ben.
Na de dienstplichtige periode ben ik nog ruim tien jaar bij defensie blijven hangen als lid van de NATRES. Onder deze vlag werd ik ingelijfd bij een internationaal sportteam en was jarenlang een afgetrainde sportfanaat. Hedendaags speelt het Veteraan zijn een belangrijke rol in mijn leven. Zo bezoek ik menige samenkomsten en neem actief deel aan het Veteranen Search Team.

Unifil

Bijschrift

Achter de meeste foto’s zit wel een verhaal. Zo lang geleden, maar voor mij nog als de dag van gisteren. Er wanen zich geen geesten of fantastische fantasieën rond in mijn hoofd, (niet meer) gelukkig maar. Door veel te praten en recentelijk nog Libanon maatjes live te hebben ontmoet, zijn vele puzzelstukjes op z’n plek beland en kan dit deel voorgoed worden afgesloten.

Slechts 2 foto’s komen niet uit eigen archief.

Hobby’s

Mijn hobby’s zijn tuinieren, LEGO en modelbouw. De laatste, modelbouw, is jaren lang mijn grootste passie geweest en is mede door de reuma een ondergeschoven item geworden. Totdat ik vrij recent een klein bouwdoosje voor Sebastiaan in elkaar mocht zetten. (Aangezien hij daar geen ervaring mee heeft). Tot mijn grote verbazing lukte dit beter dan ikzelf had verwacht en zette mij aan om alsnog een droom te verwezenlijken, namelijk een diorama maken van mijn ‘post’ in Libanon. Aangezien dit vermoedelijk een kleine 2 jaar gaat duren zal ik af en toe de vorderingen hier plaatsen.

Transitie (1)

Begin 2015 startte de weg van man naar vrouw, over het hoe en waarom is in het blog genoeg uitgeweid. De fysieke veranderingen zijn met geen pen te beschrijven en ook fotomateriaal geeft niet weer wat ik eigenlijk zou willen. In 2018 is er begonnen met aangezichtschirurgie, welke professioneel word vastgelegd t.b.v. een fotorapportage in de media. Vanwege deze fotorapportage kan ik slechts enkele foto’s uit 2018 en 2019 laten zien.

Bijschrift

Advertenties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.