Advertenties

Diorama

Inleiding

Ruim 35 jaar geleden begon ik met het bouwen van diorama’s. Al die tijd koesterde ik de wens om er een te maken van mijn tijd in Libanon. Al jaren sprak ik deze wens uit en onlangs kreeg ik dankzij een cadeau (van Marion) de drive om de gekoesterde wens uit te laten komen.

Post 7-2 Unifil / Chamaa Zuid-Libanon

Eind augustus 2019 is er een start gemaakt met een diorama van een Unifil post in Zuid-Libanon. (De post waar ik zelf een paar maanden heb mogen rond-hobbelen als dienstplichtig militair). Nu besef ik mij maar al te goed dat dit niet zomaar een diorama is, mede omdat deze qua omvang redelijk groot gaat worden. Om die reden zal het diorama in, minimaal drie, segmenten worden gebouwd. Omdat een deel van mijn verblijf in Libanon draaide om de invasie van de Israëli’s, zal een verscheidenheid aan legervoertuigen worden toegevoegd. Gelijk aan de modellen en de uitrusting uit die tijd.

Het is voor mij tevens belangrijk dat mede Libanon veteranen zich ‘herkennen’ in het te realiseren landschap, het interieur en het exterieur. In de jaren dat deze post werd bemand door het Nederlandse leger (voorheen Frankrijk) is er heel veel veranderd. Hopelijk proeven diegene die voor mij gingen en na mij zijn gekomen straks ook de sfeer.

Kruisvaarderskasteel Chamaa. Villa's op de plek waar ooit de Unifil post stond.
Waar ooit ‘onze’ post was gesitueerd staan nu prachtige villa’s en is men druk bezig met het restaureren van het kruisvaarders kasteel.

De bouw van het diorama. de voertuigen, de bebouwing, het interieur e.d. zal in de submenu’s te volgen zijn.

Ga verder naar: Opbouw
Ga verder naar: Bebouwing
Ga verder naar: Landscaping
Ga verder naar: Voertuigen

MobileMobile

Om helemaal bij te blijven hoeft u in het vervolg enkel de pagina UPDATE’S te checken!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Advertenties

4 Comments on “Diorama

 1. Rianne, jij bent ijverig bezig, leuk dat ik weer even terug in de oude olijfboom zit.

  Groeten en succes met je mooie bouwwerk.

  Ger van de Sande
  7.2 Romeo

  • Hoi Ger, dank je wel. (Als het aan mij ligt blijf jij in die boom staan. Ben nog op zoek naar een gelijkend hoofd’ 🙂 ).

   Groetjes,
   Rianna

 2. Ziet er erg mooi uit, ik heb zelf op post 7-23 gezeten, misschien dat ik daar eens wat aandacht aan gaat schenken en zelf wat gaat bouwen, ga er iig over na denken en wat oude foto’s opzoeken. Veel suc6 met de verdere afbouw!!!

  • Hallo Eric,
   Dank je wel voor het compliment. Leuk om te lezen dat mijn werk jou ook aanzet tot het bouwen van een diorama!!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: