DAF YP408

De DAF YP – 408 is een Nederlands pantservoertuig en in daadwerkelijk dienst van 1962 tot 1988. Het voertuig is in meerdere uitvoeringen gebouwd, maar waar ik het meest mee te maken had was het ‘standaard pantserinfanterie voertuig’.

Geïnteresseerd in de DAF YP408? Kijk dan op: DAFYP408.NL

7-11-2019 En dan is het eindelijk zover. De verjaardagsbijdragen waren (ruim) voldoende om eindelijk het bouwpakket van de YP408 te kopen. (Ik heb het doosje stiekem geopend en schrok toch wel van de onderdelen in giethars. Iets wat mij totaal onbekend is).

09-11-2019 Gisteren ben ik gestart met het plaatsen van het interieur, ondanks dat het grootste gedeelte niet zichtbaar zal zijn na het plaatsen van het bovendek. (Het bouwen is uiteraard super leuk en oh zo herkenbaar). Ik begon pas na het uitvoerig inlezen hoe met giethars om te gaan en vond de voor mij perfecte manier: ‘slijpen’. Nu sla ik de waarschuwingen over giethars niet in de wind en voor het venijnige stof werkte ik als volgt: tussen mij knieen hield ik het eindstuk van de bouwzuiger gekneld en vlak hierboven sleep ik het onderdeeltje (ruw) uit het gietframe. Ook bij het precisie-vijlen bleef het te bewerken deel boven het eindstuk van de stofzuiger.

Domper 1

MuziekMuziek

En toen kwam er even een dip, de bouwdoos blijkt niet compleet!! Er missen (nu al) belangrijke onderdelen, maar wat wil je voor je €107,- !!!. Na de aanwezige onderdelen 5x te hebben gecheckt volgde een mail naar de verkoper. Ben benieuwd naar hun reactie. (Wat trouwens ook verschrikkelijk slecht is, de bouwbeschrijving. Daar is bijna geen touw aan vast te knopen!).

Om toch iets te kunnen doen vanavond heb ik het interieur alvast in de primer gezet. Op het eerste gezicht hoeft er weinig geplamuurd of hersteld te worden!! (En ja, er ontbreekt nogal wat aan interieur, maar dat kan mij nu niet zoveel schelen. Het model staat (centraal) in mijn diorama, maar zal niet van heel dichtbij te bewonderen zijn). Zo moet ik er ook nog een paar nachtjes over slapen of ik wel of niet dingen ga aanpassen die dadelijk absoluut niet zichtbaar zijn.


Advertenties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.