Bebouwing

Het “Kotje”

Het observatiehuisje werd aldaar “Kotje” genoemd, vraag mij niet waarom? (Het antwoord volgt waarschijnlijk nog 🙂 ). Het is zo natuurgetrouw mogelijk in aanbouw en is alleen de constructie van de opbouw van messing gemaakt. Dit om het bovenste deel makkelijk en zonder te beschadigen te verwijderen.

24-10-2019 Inmiddels valt er ook wat meer te zien en te vertellen over het ‘kotje’. Voor het kotje lag de bunker. Deze was afgedekt met een laag zandzakken, waarover weer het zeildoek van de boogtenten was gedrapeerd. Om de vorm van de zandzakken zichtbaar te maken in het toekomstige zeildoek heb ik gebruik gemaakt van oude en goedkope zandzakken. Op de achtergrond zien jullie de opbouw van een mitrailleurnest. Deze mooie en natuurgetrouwe zandzakken kreeg ik van de overbuurman, ook een diorama-bouwer. (Maar nog vele malen fanatieker als ik 🙂 ).

27-10-2019 ‘Zoek de verschillen?’ Die zijn er zeker wel omdat het nog lang niet klaar is er er nog het e.e.a. opnieuw gedaan moet worden. Enkele dingen zijn absoluut niet naar tevredenheid. (Ook zit er een tijdsverschil tussen de foto uit het verleden en de tijd dat ik daar doorbracht. De stenen waren toen deels verwijderd om naast het kotje een mitrailleurnest te maken.


Ibrahim’s huis & shop

Tegenover onze post lagen twee winkels, waarvan één met woonhuis. Deze winkel werd gerund door een van de zonen, Ibrahim. Dit huis lag deels onder het maaiveld. (Op zich is het casco niet zo moeilijk te bouwen, echter moeten de ‘patioblokken’ met de hand worden gemaakt en dat vergt heel veel tijd en geduld).


Charlie’s shop

MuziekMuziek

De winkel van Charlie was niet meer dan een vierkante doos vol met handelswaar. Er werd (naar mijn weten) niet ‘gewoond’ in deze ruimte. Het zou wel zo kunnen zijn dat alleen Charlie daar voor bewaking van zijn handelswaar sliep.


Advertenties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.