“Villa Pardoes”

Het is vrijdag 09 december 2022 en vanmiddag zijn wij, ons gezinnetje en schoonzus Marloes, beland in Villa Pardoes.

Eindelijk is het dan zover, een weekje weg naar een huisje zonder zorgen en vertier voor iedereen. Wat neem je ook al weer mee? Het is zo’n beetje alles geworden wat er in ons op is gekomen en het daarom maar goed dat wij met twee auto’s op pad zijn.

Na een hartelijk welkom door een van de tientallen vrijwilligers kregen wij een rondleiding door ‘ons’ huisje “1001 nacht”. Ik weet niet waar te beginnen want het huisje is meer ‘huis’ en enorm ruim opgezet. Het is echt een sprookje van binnen, super de luxe ingericht en van alle gemakken voorzien. (Efteling 2.0). Nu even tijd om de auto’s leeg te halen en wat ontspanning te snuiven.

Met de buikjes vol van een heerlijke, aan ons voorgeschotelde maaltijd , volgt de tweede rondleiding. Nu door het hoofdgebouw, waarin ook een zee aan leuke te-doen-dingen zijn. Ga het nu niet allemaal benoemen, het komt vast en zeker voorbij de aankomende week. Terwijl Saskia en Marloes de laatste koffers uitpakken, Sophie en ikke NEDARG gaan kijken, Sebastiaan zijn X-Box aansluit, heeft Daniël al meerdere vriendjes gemaakt. (Het Nederlands elftal gaat blijkbaar eerder naar huis dan wij…).

DAG 2
Alles nog stil en donker, de klok geeft 06:00 uur aan en Saskia heeft helaas geen oog dicht gedaan. Daar gaan we vandaag iets voor regelen.

08:00 uur | Sophie en Daniël zijn wakker, tijd om de laptop op te bergen en mijzelf klaar te maken voor wat de dag gaat brengen. Een ding staat vast, het afzwemmen voor het C-Diploma van Daniël. Ja dus, vanmiddag even heen en weer naar Sweet-Lake-City.

23:00 uur | Na een stevig ontbijt van uitsmijters was er nog heel even tijd om de Efteling in te duiken. Hoe mooi is dat, een eigen ingang op nog geen 50 meter van ons huisje. En als klap op de vuurpijl ook nog eens een mogelijkheid om niet in de rij te hoeven staan. En er waren me daar rond 12:00 toch een partij rijen! Onze speciale ingang ligt achter de “Pyton” dus daar doken Sophie & Daniël gelijk in. Wij waren wat minder enthousiast dan Daniël en verwachtte een ijzingwekkend gegil. Dat hadden wij helemaal fout, dit mannetje genoot er met volle teugen van.

C – Diploma
Plons, daar ging hij gekleed en wel het water in. De zenuwen had hij snel onder controle en niet veel later waren alle te nemen proeven succesvol doorlopen. Daniël heeft zijn c-diploma en wij zij berentrots op hem!

Weer terug op de honk een eenvoudige hap van rundvlees hamburgers en salade. Iedereen is moe van alle indrukken denk ik en na wat hangen op de bank en stoelen gaan wij zo het bedje in.

DAG 3
Ssst, 07:00 uur en iedereen ligt nog lekker te slapen, zelfs Saskia! Mede mogelijk gemaakt doordat wij gisteren een tussenstop maakten bij Cammeraat voor twee platen zachtboard. Hiermee dekte ik een gewraakt raam af en is het nu pikkedonker in de slaapkamer!

Het plan is een lange dag in de Efteling met als afsluiter vanavond de musical “Caro”. De musical staat vast, is immers gereserveerd maar of wij het de hele dag volhouden in die kou is wat anders. Sebastiaan en ikke gaan sowieso niet naar de musical.

22:00 uur | Dit ouwe lijk heeft het overleefd, een hele dag Efteling! Van 12:00 uur tot 18:00 uur nog wel en dat met een temperatuur van rond het vriespunt. Maar niet alleen hoor, iedereen was van de partij. Het eerste waar Daniël in dook was “De Baron”. Wat een ongelooflijke held zeg! (Wel samen met Sophie). Vervolgens liepen wij tegen de klok in door zowat het hele park en traditiegetrouw werd het sprookjesbos niet overgeslagen. Daniël, die dit eigenlijk niet wilde bezoeken, was wel het meest enthousiast.

Vandaag had een Libanon maatje dienst als machinist op een van de twee stoomlocomotieven. Het kon niet anders dan dat wij elkaar ergens zouden treffen en omdat Erik juist op dat moment pauze had konden wij lekker lang kletsen.

En toen werd het donker, heel donker. Wat is de Winter Efteling dan mooi en gezellig! Wij keken onze ogen uit en genoten met volle teugen van alles wat er maar aan sfeer is gecreëerd. Er is zelfs een deel waarin je je even waant in het buitenland. Tussen de gezellige kraampjes, schaatsbaan en bizar veel besneeuwde kerstbomen.

Ondertussen was onze kleine durfal zichzelf wel twee keer tegengekomen. Tegen alle waarschuwingen in ging het mis in “Villa Volta” en “Vogel Rok”. In de Villa deden zijn evenwichtsorganen niet wat hij wilde en de overdekte achtbaan was wel iets te veel donker naar zijn zin.

En toen was het ineens 18:00 uur, gingen Sebastiaan en ikke terug naar het huisje en de rest naar musical Cato. (Scheen ook super leuk te zijn geweest). Oh ja, de nieuwe familie achtbaan. Dat vond mijn rug verre van leuk. Geen einde oefening maar het scheelde niet veel.

DAG 4
Vanmiddag tijd om afscheid te nemen van Marloes en Sophie. En die laatste gaat vandaag ook nog eens haar eerste auto ophalen!! (Altijd handig een dochter met een eigen auto). Ben ook wel benieuwd hoe Daniël op dit vertrek gaat reageren en of hij nog even met zijn grote zus de Efteling induikt? We gaan het meemaken. Om tien uur start de dag een beetje met het afhalen van een picknickmand. Niet dat wij van plan zijn om echt te gaan picknicken want het vriest dat het kraakt hier.

22:00 uur |Het afscheid van Marloes en Sophie, daar was ik niet bij en hoorde later dat Sebastiaan en Daniël op dat tijdstip reeds in de Efteling zaten. Waar ik dan was? Nou, ze hebben hier allemaal vervoersmiddelen. Van scooters, elektrische fietsen tot bakfietsen en met de laatste maakte ik een (bak)fietstocht. Het was de bedoeling om ergens in de Drunense duinen met de TRX4 te gaan spelen. Ik heb veel duinen gezien en zelfs doorploegd met de bakfiets maar geen leuk plekje kunnen vinden. Het is verder niet aan te raden om met een bakfiets van de verharde weg te gaan. Mens, wat een spierpijn.

De over gebleven poppetjes hebben zich prima vermaakt en Daniël heeft fijn kunnen schaatsen op de ijsbaan in de Efteling. ‘s-Avonds was er een gezellige borrel voor alle gasten. Helaas heb/had ik zelf zo’n beetje 0,0 aansluiting dus vertrok al heel snel.

En dan Sophie, die heeft haar nieuwe auto opgehaald, een Renault Twingo. Een gaaf ding met panorama dak. Het was gisteren ook haar vuurdoop wat zelfstandig rijden betreft. Menigmaal belde zij mij onderweg: “hoe doe ik de lichten aan” en nog veel leuker was het parkeren want ik had haar gezegd om geen handrem te gebruiken. Na 10 pogingen belde zij mij maar op: “Papa, hij rolt steeds weg in z’n 1!” Na even met haar doorgenomen te hebben wat zij nu deed bleek zij de koppeling ingedrukt te houden. Iets met Blond of zo……..

Nog even terugkomend op de picknickmand, die was echt super gevuld met lekkere en gezonde dingetjes!

DAG 5
Ja Daniël, feestje gisteravond of niet, je hebt je opgegeven voor sport en spel om 09:30 uur. Nou, die was net niet blij bij de gratis wekdienst.

23:30 uur | Door de kou zijn de meeste achtbanen dicht maar een bijkomend voordeel is dat er heel weinig bezoekers zijn. Tegen kou kan je je goed kleden dus hup, weer de Efteling in. (Sebastiaan koos voor warmte achter X-BOX). Uiteindelijk waren wij ruim 6 uur in het attractiepark en dan moet je toch echt wel eenmaal een kopje koffie drinken. En wat voor een koffie!


Als het aan Daniël had gelegen waren wij tot sluitingstijd gebleven maar er moest nog boodschappen worden gedaan en iets op tafel worden gezet. Dat werden twee blikken met soep en een broodje rookworst.

Iedere dag is er wel iets te beleven in Villa Pardoes. Niks moet, alles mag en voor vandaag had Saskia ons opgegeven voor Voetreflexmassage. Nu ben ik niet zo voor dit soort dingen maar moet eerlijk zeggen dat het best lekker was. En terwijl wij lagen te relaxen kreeg Daniël een verkorte cursus goochelen. Die kwam thuis met een heus diploma.

DAG 06
Vandaag staat er een familiefotograaf en 2x een kunstactiviteit op de agenda. En Marloes komt weer terug naar hier! Het zou dus zomaar kunnen gebeuren dat wij vandaag lekker binnen blijven. Want een ding is zeker, we zitten hier niet in de kou!

23:00 uur |Ook op vakantie ontkom je niet aan een bezoekje aan de lokale AH. Bijkomend voordeel was de oliebollenkraam op de parkeerplaats. Het span ging ‘s-middags nog even de Efteling in en ikke dook de keuken in voor een lekkere maaltijd. ‘S-avonds werd er geknutseld aan een speciaal Pardoes krukje. Deze mocht naar eigen inzicht worden geschilderd en dat deden Marloes met Daniël dan ook met veel passie. (Hoe mooi dat er een uil -van het VST- op de zitting is gekomen!).

DAG 7
Terwijl de rest nog anderhalve dag te gaan heeft zit het er voor mij op. Ik heb het even gehad met iedereen en alles. Niet leuk, maar het is even niet anders. (“Ieder nadeel heeft zijn voordeel”: zei Johan ooit eens. Er moest immers sowieso een extra ritje worden gemaakt om alle bagage thuis te krijgen).

Dus morgenvroeg even heen en weer om de rest op te halen.Blijf gezellig terugkomen want onze week in Villa Pardoes is nog lang niet voorbij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: