Dagboek, week 47 – 2021

Maandag 22 november 2021

Moet je er nu wel of niet iets over schrijven? Maar mij maag draaide vanochtend vroeg drie keer om bij de beelden van de aanslag in Amerika. Laten we maar bidden voor de slachtoffers en hun nabestaanden veel sterkte wensen. Een slecht begin van deze week.

Ondertussen begint het in Zoetermeer te schemeren en is er weer het nodige aan de boot van Marion gebeurd. Het schiet zeker op maar soms is het lastig zo perfectionistisch te zijn. Verder had ik een interessant gesprek met een journaliste van de Volkskrant.

Aanstaande zaterdag komt er een uitgebreid artikel over FFS chirurgie en dan met name over de operaties waarbij het fout gaat. En laat dit nu net gaan over de chirurg die mij zo mooi (☺️) heeft gemaakt. Mijn eerste gesprek met deze journaliste was nog vrij algemeen maar nu ik heb gelezen waar het in dit artikel werkelijk over gaat ben ik heel erg blij dat mijn stem ook mee wordt genomen. Verwacht een opkomende storm.

Terwijl ik lekker aan het typen ben is Saskia wat spulletjes bij de stoppende kickboks school 😢 aan het ritselen en wat boodschapjes bij Dirk aan het inslaan. Als het meezit hebben zij ravioli in blik. Als dit nu net zo smaakt als die van vroeger, dat benne mij supertjes blij!

Afsluiter

En ze hadden ravioli in blik! En niet veel later bleken wij geen blikopener meer te hebben… Onze lieve LEGO-Buuf gelukkig wel en zo kon ik eindelijk weer eens genieten van die heerlijk gevulde kussentjes in pastasaus. Daarna kwam de LEGO-Buuf zelf even haar blikopener ophalen, voor de gezelligheid maar ook even om mijn LEGO verzameling te inspecteren, er is namelijk een nieuwe bezienswaardigheid de woonkamer ingeschoten. Alleen krijgt de LEGO-Buuf morgen het grootste LEGO model ooit op haar deurmat bezorgt en ik mag vast niet helpen deze te bouwen. Ik heb mijn oog ondertussen laten vallen op een item wat eigenlijk bij onze nieuwe aanwinst hoort want zo stond hij er ooit in 1967 bij. Mijn oog laten vallen, meer niet hoor want het prijskaartje van $199,- is een beetje boven onze stand.


Dinsdag 23 november 2021

Volgens de laatste berichten uit Oegstgeest is de psych volledig hersteld van Covid-19. Gelukkig is hij gefaxt en dus al snel weer op de been na drie weken. De gezellige tochtje naar Oegstgeest gaan dus weer van start, heb er wel zin en behoefte aan. Wat de dag verder gaat brengen is mij een raadsel. In ieder geval begon de dag net met het inpakken van een schoen-cadeautje voor Daniël. Die bofkont vindt straks iets leuks van Sinterklaas in zijn schoen. Zou Sint ook een grote rammelende doos voor mij uit Spanje hebben meegenomen?

Marion was het bekend dat mijn grootste frustratie bij het opknappen van Justins huis wel het niet krijgen van een broodje grove frikandel speciaal was. En dat was zelfs mijn enige wens voor het opknappen destijds! Nu is Marion uit een heel ander hout gesneden dus rijd zij dagelijks heen en weer naar een snackbar voor het aanleveren van frikandellen. Tel daar mijn eigen hang naar lekkers bij en het gevolg is een scheldende weegschaal. Zojuist lonkte dat ding namelijk naar mij en toen ik de lokroep der zeemeerminnen niet kon weerstaan waagde ik de opstap. Ik weet nu even niet wie er eerst ging schelden, de weegschaal of ikke. Dus Marion: ”ook zonder broodje frikandel gaat het bootje ook mooi worden” 😂.

Tja, zeg er maar eens iets over. Daar sta je dan in weer en wind voor nog geen €5,00 per uur. Je mag niet naar binnen, zelfs niet om een beetje water te drinken of het toilet te bezoeken en vanuit de organisatie kom er 0,0 waardering. Mijn inbreng was: ”Stopen met die waanzin en pas terugkomen als je weer tijd kunt doorbrengen met de (overblijf)kinderen”.

En net een telefoontje gepleegd met 3DMIJ in Zoetermeer. De vrouw aan de andere kant van de lijn zei precies de woorden die ik wilde horen, immers komt de zoon van een maatje helemaal uit Australië over voor het maken van een 3D poppetje en nu kan dit lekker -voor mij dan- dicht bij huis!


Woensdag 24 november 2021

Phoe hé, slecht slapen is geen pretje de afgelopen dagen, nu ook weer om 06:00 uur bed gestapt omdat ik gek werd van het woelen en draaien. Word ook wakker van reuma- en zenuwpijn gerelateerde klachten en dat zal vast wel te maken hebben met het vochtige koude weer. Kortom, we gaan gewoon stug door met waar we mee bezig zijn en laten ons niet belemmeren door wat dan ook. En oh ja, die blikopener van maandag, die van de LEGO-Buuf, die was van Tupperware. Gelukkig heb ik hogere wiskunde gestudeerd om dat ding te kunnen hanteren.


Donderdag 25 november 2021

Een reling, een achterdek en een sierrandje, meer was het niet waar de lak letterlijk afsprong bij het schuren. Er zat niets anders op dan vrijwel alle lagen te verwijderen en omdat het allemaal van staal is is het wel handig om alles in de Menie achter te laten. Gevolg was wel dat kou en vocht het minder leuk maakte voor de handjes en sommige gewrichten. Het was wel productief en weer een stapje verder naar een mooie strakke boot.

Tussen de bedrijven door zie, hoor en lees je van alles over lockdowns, tribunalen en elkaar overtroevende veeartsen. Morgen een persconferentie waarin vrijwel vaststaat dat de kindertjes opnieuw een Sinterklaas- en Kerstfeest door de neus wordt geboord. Nu ben ik maar een simpele ziel die altijd dacht dat je bij een pandemie de lijkwagens af en aan door de straat zou zien rijden maar dat is tot nu toe nog niet het geval. Wie wel verder kijkt, of beter gezegd een beetje terug bladert in de kranten, ziet dat code zwart een jaarlijks terugkomende kreet is en was. Dat loopt een beetje als een rode draad door het volledig uitgeholde zorgsysteem. Met name de afgelopen tien jaar, met dank en de hartelijke groeten van een en dezelfde man aan de macht.


Vrijdag 26 november 2021
Hoera, Justin 22 jaar

De planning voor vandaag: Vieren van Justins verjaardag bij ons thuis. Tot na het eten dan want dan komen zijn vrienden hem thuis opzoeken. (Lees: het nuttigen van veel alcohol😂). Voordat het zover is dwalen er hier diverse individuen rond die zich geen raad weten. Het weer staat mij af en toe naar buiten te gaan, Sophie heeft de warmte opgezocht onder wat dekentjes en een dekbed dus ligt comfortabel op de bank, Saskia is met van alles en nog wat bezig voor het feestje en Daniël hobbelt er tussendoor. Daniël is vrij vanwege onderbezetting op zijn school.

Afsluiter

Terwijl Saskia bezigheden elders had en ikke Sebastiaan naar zijn thuiskapper bracht arriveerde Ama & Oesje in de stromende regen. Ama droeg haar reeds gemaakte Surinaamse Kipschotel in een grote tas mee, de wens van Justin. Ook een heuse taart ontbrak niet en toen Justin (eindelijk) de weg naar het ouderlijk huis had gevonden kon hij de kaarsjes uitblazen. Het was gezellig aan de dis, iedereen was aangeschoven. Even na het eten verliet Justin weer het feestgedruis en maakten wij het gezellig als altijd.


Zaterdag 27 november 2021

Wie is er nog niet moe van al het Covid-19 gezeur? Vroeger hadden we het toch altijd over het weer!? Kunnen we ooit nog terug naar die tijd? Ondertussen groeit en groeit de weerstand tegen het gevoerde beleid en staan wij er slechter voor dan in het begin van de pandemie. Waar eens de wakkeren als wappies als staatsgevaarlijke lieden werden beschouwd komen er nu ook gerenommeerde (linkse) kranten en media uit de kast. Zoals het citaat hieronder, van Lars Duursma in de Volkskrant.

Wie valt deze puinzooi aan te rekenen? Als in een schoolklas één of twee leerlingen blijven zitten, dan richt je je aandacht op hen. Blijft meer dan de helft zitten, dan kijk je naar de school. Zéker als de groep zittenblijvers elk jaar groeit. Maar wat doet rector Rutte? Die neemt andere scholen de maat door zichzelf te complimenteren met z’n intelligente onderwijs, terwijl leraar De Jonge van elke mislukte les een gelikt mediamoment weet te maken. Alles in de veilige wetenschap dat de volgende ouderavond nog een heel eind weg is.

Wat we nodig hebben, is eenduidigheid, grip en een langetermijnperspectief. Geen ruzie maar regie. Verantwoordelijkheid en zelfreflectie, zonder anderen steeds de schuld te geven. Kennelijk vertrouwt dit kabinet zijn eigen bevolking niet meer. Dat is dan wederzijds.

Volkskrant 27-11-2021 Lars Duursma

Afsluiter

Je kan je maar beter met leuke dingen bezighouden, zoals je dochter bijvoorbeeld! Weet je nog het verhaal van die blikopener? Nee, daar begon de week mee 😂. Die zelfde dochter, waarmee ik dit blokje mee begon overhandigde mij een cadeautje van formaat en raad eens wat zij mij gaf?


Zondag 28 november 2021

Wat een mooie zonsopgang vandaag. Net voordat de regen met bakken neerkwam was het leven buiten geel.

Drie hoeraatjes voor Daniël, eindelijk mag hij over twee weken afzwemmen voor het A-Diploma. Zijn decembermaand kan nu al niet meer stuk! (Mits de twee clowns weer je-weet-wel gaan doen). Alle zondagse bezigheden worden vandaag in de ochtend gedaan want vanmiddag mag ik mij worstelen in het gedruis van Black Friday poppetjes. Dan ga ik Justin helpen sjouwen met een grote aankoop bij Media Markt. Als ik zo een beetje naar zijn gewenste formaat tv luister wordt dit wel een aanhanger klusje of de Mack Truck.

Daarnaast heeft Sophie ook een tros zelf in-elkaar-te-zetten stoelen veroverd bij de Xenos. En haar huisje staat al zo vol! Gelukkig gaan twee oude stoeltjes naar onze slaapkamer en ligt de wens van Saskia bij het in leven brengen van haar dolfijnentafel. Een tafel die zij ooit kocht, lang voordat ik haar leerde kennen. Het is een strakke ronde glastafel met drie stalen voeten die een dolfijn uitbeelden. Deze tafel hebben wij altijd netjes bewaard en de glasplaat staat al bijna 24 jaar achter onze koelkast.


Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: