Dagboek, week 46 – 2021

Dinsdag 16 november 2021

Gisteravond zaten Saskia en ikke in blijde verwachting voor de beeldbuis, wat zou de uitzending van KRO/NCRV gaan brengen? Had eerlijk gezegd nog nooit gehoord van het programma Kruispunt (want kijk nog maar weinig tv) maar dat mag de pret niet drukken. Na afloop waren wij beiden onder de indruk van de mooie reportage die zij gemaakt hebben van het Veteranen Search Team en hoe mooi de openheid van sommige maatjes is vastgelegd. Kijk zelf maar: https://www.npostart.nl/kruispunt/15-11-2021/KN_1726728

En dan schakelen we nu nog even terug naar afgelopen zondag, de verjaardag van Saskia. Vanwege de altijd aanwezige kans op verraders vertel ik maar niet waar wij zijn geweest en hoe het mogelijk was dat Saskia’s wensen outdoor in vervulling gingen. Het was een hele leuke dag waarop zij intens heeft genoten.

De Dag Van Vandaag

Als het weer een beetje mee wil werken gaat de reis vandaag, net als gisteren, naar een jachtwerf in Rotterdam. Inmiddels heb ik al heel wat andere booteigenaren leren kennen en zij mij. Moet eerlijk bekennen dat de sfeer daar erg leuk is en iedereen helpt mekaar een handje of geeft handige tips. Zonder een spoortje twijfel denk ik dat de boot van Marion strakjes weer Tip_top het water ingaat. Ondertussen is mijn psych nog niet helemaal hersteld van zijn Covid-19 ervaring zal de cessie vandaag via de telefoon gaan en dat kan van mij part ook vanaf de werf.

17:00 uur | Het was niet de bedoeling dat wij beiden niet tussen de bootjes zouden vertoeven maar Marion schijnt één van de achtendertigduizend en zeshonderdnegenentwintig nog overgebleven bezoekers van dit blog te zijn en kwam dus ook gezellig langs met een broodje lekkers. (Genoemd aantal klopt overigens totaal niet want bezoekers via Facebook tellen als één).

Afsluiter

Even een Covidtje tussendoor van een best wel slimme man.


Woensdag 17 november 2021

We worden echt flink in de maling genomen door de weersvoorspellers, zou het gisteren vandaag gaan regenen blijkt het toch droog te blijven. (Kan je het nog volgen 😀). En dan wel de mensen met alarmerende klimaatberichten bestoken die gaan over het weer in het aankomende decennia. Waar ik overigens geen ene ruk van geloof, het gaat ook hier alleen maar om macht & geld.

Afsluiter

Zo, de romp staat bijna klaar voor een heerlijk en verfrissend laagje lak😃. Hier en daar nog wat tape om de biezen te beschermen en dan mag het gaan gebeuren. Maar dan komt de rest nog. Dat zal best een zware dobber worden. De romp is eigenlijk wel het meest goed bereikbaar terwijl het dek en de kajuit dit niet zijn. Maar zin in, ga het zelfs nog leuk vinden😃.

Maar begrijp ik nu (lees: wisten we toch al) dat wij onze eigen voedselketen gaan overhevelen naar Oostbloklanden? Goed plan hoor, net als het gas uit handen geven. Wat doen wij ons nageslacht toch aan? Gaat helemaal goed komen, NOT!!

Enne nog zo’n reminder: schreef het in het voorjaar al, die Biden maakt het niet lang!


Donderdag 18 november 2021

Het is ondertussen bijna etenstijd in het Zoetermeerse en de boot is wat flink geschuurde onderdelen rijker. Staal is geen hout maar je kunt het ook niet kaal achterlaten, daar gebruik je dan weer van dat prachtige orange kleurige spul voor. En bij alles wat sluip-door en kruip-door gebeurt moet je wel verschrikkelijk goed opletten dat dit goedje niet in je mooie blonde haartjes komt. Daar ben ik namelijk als de dood voor!


Vrijdag 19 november 2021

Na iets meer dan een jaar stappen we vandaag opnieuw bij het VUMC binnen in de hoop dat het deze keer wel goed gaat met de komt van een normaal gebit. Bij eerdere pogingen raakte de gegevens kwijt en liep de communicatie een beetje stroefjes. En als dat gebeurd rent Rianne nog weleens de andere kant op… Dus vandaag een nieuwe poging, op naar het Amsterdamse!

Ach ja, iets met schaapjes en lemmingen, iets anders zal het wel niet zijn. En weer dreiging voor CODE ZWART en dat terwijl meer dan 80% is gefaxt. Hoe kan het nu dat de cijfers van afgelopen jaar nagenoeg gelijk zijn aan die van nu terwijl er destijds helemaal geen vaccinaties beschikbaar waren? Oh oh oh, waar worden wij allen toch in gefrommeld?! Alles dondert nu wel zo’n beetje in elkaar en ondertussen worden de rijker alsmaar rijker en de armen… die categorie breid zich alleen maar uit. Maar verder gaat alles goed hoor 😂🤣😂.

Maar een absoluut dieptepunt is nu wel de oversterfte van ruim 850 personen, dat ter vergelijking met dezelfde periode van afgelopen jaar is afschuwelijk te noemen. Want toen was Covid-19 ook aan het rondrazen en op een recordhoogte, maar zonder die hoge oversterfte. In combinatie met meer dan 80% gevaccineerde nu is dit uiterst vreemd.

Afsluiter

Maar goed, ik was dus in Amsterdam. Aldaar weinig leuks te horen gekregen. Na wat grappige screenshots van mijn schedel (wel gaaf gezicht zo’n schedel van jezelf) bleek er wel wat aan de hand te zijn en om dat te verhelpen zijn we naar alle waarschijnlijkheid een jaartje verder. Er moet wat bot uit mijn lichaam worden verplaatst. Gaat veel au doen en wat ongemakken geven. Als je het snel zegt en verder niet omschrijft lijkt het wel mee te vallen….

Moet eerlijk bekennen dat ook dit mij niet in de koude kleren zit, gat-ver-re-damme-nog-aan-toe, waarom IK? Kan nou nooit iets normaal en simpel gaan!? Maar goed, kan er ook nog wel bij, immers heeft de rugzak nog wel een paar lege zakjes over, zeker nog wel een stuk of één en te grote van een boterhamzakje.


Zaterdag 20 november 2021

Nederland en Duitsland hebben een overkomt met de Taliban gesloten. Zij gaan nu de salarissen van het zorg- en onderwijspersoneel in Afghanistan betalen!! Hier is geen dubbeltje salarisverhoging mogelijk, ligt de zorg aan de geel-honger, maar wel geld genoeg voor een ander -zwaar corrupt- land in verweghistan. (Waarbij je op voorhand al kunt voorspellen dat het in de zakken van moslim-extremisten beland). Deze demissionaire regering is werkelijk knettergek!!

Heb er geen seconden wakker van gelegen maar stond er wel mee op. Het was wel het eerste wat mij te binnen schoot en baal er ontzettend van. Maar je kent mij, hier ga ik ook doorheen want zoals het nu is zie ik er helemaal geen heil in. Dus gaan met die banaan, nog even door de zure appel heen bijten en hopelijk voor de laatste keer pijn en ongemak doorstaan. Ach, het is maar voor een jaartje… Ja echt hé, het duurt een jaar voordat dit achter de rug is. (Je krijgt er wat moois voor terug, daar houd ik mij maar aan vast).


Zondag 21 november 2021

Met rasse schreden naderen we december, Sinterklaas en Kerst komen steeds dichterbij en 2022 koekeloert al om de hoek. Sinterklaas en Kerst vieren wij als vanouds en de 2e oudejaarsviering zonder vuurwerk zal ook wel tot een vast ritueel gaan behoren. Dat was sowieso al een doorn in het oog van velen dus makkelijker dan dit kan je het niet permanent gaan verbieden.

Traditiegetrouw komt er pas na Sinterklaas een kerstboom in huis al heb ik er zelf nog absoluut geen zin in. Had eigenlijk heel wat anders in mijn hoofd qua versieren en daarom zie ik het denk ik helemaal niet zitten. Eerst maar Sinterklaas en dan zien wij wel verder. Over Sinterklaas en zijn magische Pieten gesproken: Daniël wilde gisteren alles weten over het feit waarom er weerstand tegen zwarte Pieten is. Nou legde ik hem uit dat er maar een kleine groep is die het voor de kinderen verziekt en dat het ook is geboren bij mensen die hier niet eens geboren zijn. Die wij zelfs gastvrij hebben ontvangen en welkom heette in Nederland…..

En zo is voor de 2e keer een jaarlijks Sinterklaasfeest teruggeworpen tot een afhaalpunt van Sinterklaascadeautjes. Wat overigens een super gebaar is van Kiwanis, aan hen zal het niet liggen om allemaal leuks en moois voor kinderen te doen alleen worden ook zij enorm beperkt in hun mogelijkheden. Maar zeg nu zelf, even snel (3meter) naar binnen stappen, tasje in ontvangst nemen, foto met Piet en dan hup weer naar buiten is niet echt een feest te noemen. Arme organisatie, arme kindertjes…


Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: