Dagboek, week 45 – 2021


Maandag 08 november 2021

Vanochtend werd Harry naar zijn laatste rustplaats gebracht. Mooi en gedenkwaardig. Rust zacht lieve Harry 💋.


Dinsdag 09 november 2021

De meeste mensen vragen zich (nog steeds) af waarom Saskia in godsnaam bij mij blijft. Andersom komt die vraag eigenlijk nooit, wat overigens logisch is. Want het leven is gewoon altijd leuk met Saskia! Neem nou zo’n gewone pasta-maandagavond aan tafel waar iemand, ik noem geen namen, het presteert om een blok parmezaan in de molen te proppen i.p.v. in de aanvoerbuis? Juist 😂😂😂

De Dag Van Vandaag

De psych is helaas nog door COVID-19 geveild dus zat er niets anders op dan het roer om te gooien en een dagje Schiedam Aan De Haven te ervaren. De weersvoorspellingen waren er perfect voor en daardoor kon het gebeuren dat kort na aanvang alles zeik nat werd van onaangekondigde miezel. Het KNMI zegt dat het het in 2030 kan voorspellen (want klimaat Stress) maar niet voor een paar uur vooruit. Zodoende ging de reis al snel weer richting onze tuin in Zoetermeer. Tijd om de doorwerktent maar eens uit het vet te halen.

De tent mag weer op voor wat klusje aan de boot. (Nee, de boot staat nu niet in onze tuin). Alleen wat prachtig demonteerbaar hout ga ik in de tuin verfraaien en dan is het handig als je droog kunt staan. Nou vroeg ik mij trouwens ook iets af over de klimaatvoorspellingen, kan het water zo snel gaan stijgen zodat Marions boot vanzelf in het water beland? Scheelt weer een op vervuilende diesel draaiende kraan, toch?.

(Weten al die poppetjes met zo’n elektrisch aangedreven juppenbak eigenlijk waar cobalt vandaan komt? Daar worden namelijk honderden kindertjes voor afgebeuld en mishandeld. Maar dat is gelukkig wel heel ver weg, dat scheel een berg als je hier wilt pronken, flaneren en deugen met je peperdure speeltje).

Afsluiter

Vooruit dan maar, een korte afsluiter. Het was druk in huize Volkering, iedereen was aanwezig aan tafel. Ons complete gezinnetje en Ama + Oesje. Het was gezellig en en en … Oké, welterusten.


Woensdag 10 november 2021

Volgens de laatste weersberichten gaat het vandaag opnieuw Schiedam worden en door de hobby-twins weer hun ding aan een bootje op het droge. Alleen moet het deel uit Zoetermeer een beetje opgang komen, die heeft eens in de twee weken nogal last van de prik en de bijbehorende zooi aan pillen. Maar het gaat op zeker helemaal goed komen omdat de zin en de wil er helemaal is.


Donderdag 11 november 2021

Er kwam gisteravond een alarm binnen voor het VST en weg was Rianne voor een inzet. (Ga je een keer naar een beroemd bos, zie je geen hand voor ogen). We zochten naar een jong persoon doch moesten tegen middennacht om zeer moverende redenen de zoektocht staken. Er bleken o.a. helaas geen geüniformeerde medewerkers meer inzetbaar te zijn). Dan ga je enigszins een beetje met een wrang gevoel naar huis. Aan ons had het zeker niet gelegen om nog uren door te zoeken.

Gisteravond viel mijn plotselinge vertrek wel verkeerd bij Daniël. Ik had hem beloofd om een flinke wandeling in het donker te gaan maken en dat idee viel dus in het water. Het mannetje had zich er anders heel erg op verheugd want hij vindt dit zo stoer joh.

De Dag Van Vandaag

Gisteren verliet Marion wat eerder de werf dan ikke en bij het afsluiten door mij bleken haar sleutels ook nog aanwezig. (Zaten in het slot van een openstaand deurtje). Dat houd eigenlijk concreet in dat ik zomenteen richting Schiedam ga. Was het sowieso al van plan alleen niet zo vroeg vanwege de inzet. Maar voor ik vertrek eerst de uitrusting op orde.


Zaterdag 13 november 2021

Het is alweer zaterdag mensen! Vindt maar geen tijd om te typen lijkt het wel. Ondertussen sloeg de klok hier net 05:30 uur en hijs ik mij na een douchebeurt opnieuw in de outfit voor een dagje VST. Nu eens niet voor een inzet maar voor een grote oefening met derden verenigingen en eenheden. Dat lijkt mij een hele interessante dag te gaan worden!

Er is de afgelopen dagen best veel gebeurd en gepasseerd in het hoofdje en in fysieke zaken. Zo ben ik door Marion niet in het zonnetje maar tussen de sterren gezet, letterlijk! Door dit super lieve gebaar was ik heel veel uurtjes in mijn eigen droomwereldje en staat er nu iets van 100 centimeter hoog te stralen in de woonkamer. En het mooie is ook dat Sebastiaan er super mee bezig is, inmiddels heeft hij er zoveel informatie over geabsorbeerd dat het mij duizelt. Sebastiaan en ikke leefde een flinke tijd op koude-voet door mijn zijn en de pubertijd van hem en nu is het door ruimte in een krappe behuizing weer helemaal toppie tussen ons.

Maar ik houd mijzelf niet langer op, de plicht zegt mij zo richting Beneden Leeuwen te gaan.

Afsluiter

Even na achten draaide het voertuig de carpool plaats van Beneden – Leeuwen op. Na een korte periode te hebben gewacht volgde het oefen-alarm en verplaatste een colonne van zo’n 30 auto’s richting de inzet locatie. Een vreemd gezicht, al die auto door een muisstil en prachtig stukje Nederland (tussen Maas & Waal) te zien slingeren.

Op de locatie waren al meerdere disciplines aanwezig die zich inzetten bij vermissingen. Honden en paarden vergezelde ons in het zoeken naar drie vermisten op het terrein van een grote camping, gelegen in een waterrijk gebied. Even na tweeën waren de vermisten opgespoord en konden wij, na het ontvangen van diverse veren, voldaan huiswaarts keren. En toch is het zoeken zo anders zonder adrenaline.


Zondag 14 november 2021

Hoera, Saskia is jarig!!

Dus gaan wij deze dag vandaag gezellig vieren met de kids en Oesje & Ama. Daniël en ikke hebben de woonkamer reeds vroeg versiert met slingers en toen Saskia de eerste tekenen van leven vertoonde hebben wij een ontbijtje op bed verzorgd en mocht zij ook al wat pakjes uitpakken. De bloemen die Ama alvast vooruit stuurde staan prachtig te stralen en dat alleen al beloofd een mooie en leuke dag voor Saskia te worden.

Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: