AAN

Als het VST (Veteranen Search Team) een Alert activeert staan er ruim 2000 vrijwilligers AAN. AAN in de zin van wel of niet actief deel nemen naar het zoeken van een vermist persoon. Afgelopen week, week 43, was een week waarop menigeen veel AAN stond.

Maandagavond tot na middennacht, dinsdag overdag, woensdagavond, vrijdagavond tot na middennacht, zaterdag overdag training voor gevorderden en als laatste een inzet op zondagochtend. Je kunt gerust zeggen dat het een intensive AAN week was, een uitzonderlijke week.

Tijdens zo’n inzet sta je AAN, je bent immers een radertje in een prachtig team dat zich belangeloos inzet voor de vermiste, de naasten en de maatschappij.

Terwijl je AAN staat en (ver) van huis bent gaat het leven gewoon door. Zo bezocht een dierbaar persoon tijdens mijn afwezigheid ons huis en schonk hierbij een zak vol met diorama spulletjes. (Een welkom geschenk als vervend dioramabouwer).

Tijdens de training afgelopen zaterdag was een groepje vrijwilligers getuige van een verzoek tot assistentie vanuit het politieapparaat. Interessant, leerzaam en ook het besef dat er de dag daarop hoogstwaarschijnlijk een inzet ging komen., wat inderdaad ‘s-avonds werd bevestigd.

AAN en klaar voor de inzet verlaat je ‘s-ochtends vroeg huis en haard, om (bij toeval op je verjaardag) je voor de volle honderd procent in te zetten. Al snel had een van onze samengestelde groepen de persoon in levenloze toestand aangetroffen. Na een debriefing keerde ieder huiswaarts. Niet wat wij graag hadden gezien maar wel in de wetenschap iemand -thuis- te hebben gebracht.

Vervolgens zet je AAN om naar het vieren van je verjaardag. Dat kan, omdat je hier mentaal tegen opgewassen bent en het VST je daarop traint en hierin begeleid.

Maar dan, dan verneem je dat een naaste op datzelfde moment dat jij je inzette om een vermist persoon -thuis- te brengen, op een gelijkende wijze het leven heeft gelaten. Terwijl jij een jaartje ouder werd stopte dat voor een ander…

Op dat moment sta je opnieuw AAN, AAN voor de nabestaanden, je eigen naasten en AAN voor jezelf in hetgeen je bij en door het VST hebt geleerd.

De tas met uitrusting staat klaar en iedere vezel in het lichaam is gereed om AAN te gaan.

Jij Daar Boven
Een kleine week geleden schonk jij mij een tas vol diorama spulletjes,
plotsklaps was je weg, weg naar boven.
Een tas vol diorama spulletjes, vandaag uitgezocht,
met pijn in mijn hart gleed het door mijn handen.
Jij Daar Ergens Boven, dank je wel, ik zal jou eren door het te
gebruiken waarvoor jij het mij hebt gegeven.
Mooi mens, rust in vrede
.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: