Dagboek, week 44 – 2021

Maandag 01 november 2021

Het was mij het dagje wel gisteren maar ben blij dat het jaarlijks terugkerend evenement gepasseerd is. Alhoewel sommige elementen triggers waren kon ik mij daar redelijk overheen zetten en was het ontspannen middagje bij Ama een echt feestje. Hierbij een kleine foto impressie.

De dag van vandaag

Gisteren eindigde de week met een 5e inzet voor het VST (exclusief de zaterdagse cursus). Helaas een inzet waarbij de vermiste persoon niet meer in levende lijve door ons werd aangetroffen. Daarnaast heeft het weekje er best wel ingehakt bij mij en moet de kreukelzone eventjes uitgedeukt worden. Voorts siert het restant van een mega blaar de onderkant van een teen en speelt de wespensteek op, een vuurrode bult klopt er in mijn nek.

Door de drukke week zijn er nogal wat dagelijkse dingen blijven liggen en daar moet ik vandaag en morgen echt even tijd voor gaan maken, anders gaat dit niet goedkomen.

Afsluiter

Man man, wat heeft die zoon nou weer voor salontafel gekocht!? Kan nu al voorspellen dat dat ding geen lang leven heeft. Het is een beetje moeilijk te omschrijven maar beeld je een draaiend blad voor, mogelijk gemaakt door een voet met draaiplateau. Dus één keer zitten is gelijk krak.. En ik kan het weten want ik heb het in elkaar mogen zetten!

En dan krijg je ‘s-avonds het verzoek om even koffie te drinken bij de buuf. ,,omdat jij ons zoveel helpt!” Ik ben nu een prachtige locomotief van LEGO rijker. Wauw, dank je wel buuf.

Verder nog wat? Eigenlijk niet, alles van vandaag is wel besproken dacht ik zo.


Dinsdag 02 november 2021

Of het een levensgevaarlijke actie was betwijfel ik, maar echt slim was het niet. Daarbij mag ikzelf ook wel een hand in eigen boezem steken want het was mij ook niet opgevallen. Maar wie bevestigd een laaghangende slinger nu aan een airfryer?? Ja echt waar, een katoenen (dus stevige) slinger vastmaken aan een losstaand apparaat op de koelkast!!

Ondertussen zegt de digitaal aangedreven agenda mij dat het Haarhuis nadert en dat aansluitend Oegstgeest moet worden bezocht. En dat dit allemaal in slecht drie uurtjes moet worden gedaan. Dus tussen 10:00 / 12:30 uur Haarhuis en van 13:00 tot 14:00 uur Oegstgeest. Gaat allemaal lukken, toch?

Afsluiter

Nu ik achter de computer kruip en graag de leuke momenten met Daniël wil delen lukt dit even niet vanwege afschuwelijk nieuws in onze vriendenkring. Laat ons maar even met rust.


Woensdag 03 november 2021

Saskia was tijdens het slechte bericht afwezig, zij zat op dat moment model voor een leerling-kapster. (kreeg mooi highlights). Het was aan mij om het haar te vertellen en wilde dit uiteraard niet doen in de auto, op weg naar huis. Daarnaast zou meneertje praatgraag als bijrijder meegaan. Maar conform afspraak hield ons mannetje zich keurig aan onze afspraak, gaf Saskia de ruimte om over haar kapperscessie te praten en schakelde zijn eigen deelname aan het LEGO bouwen in om maar niet over het nare onderwerp te praten. Knap van dat mannetje hoor!

Het werd een kort en verdrietig nachtje.

De Dag Van Vandaag

Al kijkende door het Velux dakraam ziet het weer er voor vandaag super goed uit om een schuurpapiertje over een boot te laten roteren. Het ligt dus voor de hand dat Muts-59 zich straks richting het zuiden gaat begeven. Heb er wel zin aan om vandaag frisse lucht te happen en de stroom van negatieve gedachten opzij te zetten. Men die gestudeerd hebben om het menselijk brein te doorgronden en zich min of meer door mij zelf tot een patiënt gaan rekenen zien de weg naar blijheid en vrijheid in de vorm van een geestverruimende pil. En daar wringt de van hersenen gemaakte steunzool in de schoen, Muts-59 slikt (of prikt) niets onder dwang en al helemaal niet als er vele vraagtekens uit de hoge hoed komen.


Donderdag 04 november 2021

Na gisteravond opnieuw de hobbyzone te zijn ingedoken hebben Daniël en ikke ieder een gelijkend deel stukje voor stukje in elkaar geknutseld. Met de nodige tussenposes zijn wij een paar uurtjes zoet geweest en het resultaat maag er wezen!! Verder eigenlijk een beetje bank-gehangen om op tijd naar bed te gaan. Ik zei nog tegen Saskia: ,,zal ik mijn telefoon meenemen naar boven want misschien komt er wel een oproep van het VST”. De telefoon bleef braaf beneden en zojuist zag ik dat er dus een oproep is geweest. Om 00:29 uur wel te verstaan. Gelukkig werd de vermiste persoon al snel gevonden en is de oproep even later geannuleerd. (2000 man wakker geschud door het alarm en 40 mensen hadden hier acuut op gereageerd. Je moet uiteraard wel een beetje in de buurt wonen en weg kunnen op zo’n tijdstip. Het was voor mij te ver weg en had het alarm ook niet gehoord).

De Dag Van Vandaag

Er staat nog niet zoveel op de agenda. Volgens buienradar blijft het de hele dag druilerig. Daarom lijkt het vooralsnog niet handig om naar de boot af te reizen. De boot moet echt droog zijn om er maar iets aan te kunnen doen. Gisteren heeft Marion nog enigszins de boel kunnen redden door de te behandelen plekken schoon te wassen met wasbenzine. (Dit versneld de droogtijd van een nat oppervlak). Even afwachten dus wat de dag van vandaag gaat brengen.

10:30 uur | Een zorg coördinator meldt mij dat mijn psych Corona heeft, weliswaar niet ernstig ziek (want gefaxt), gelukkig maar. Alleen zat ik afgelopen dinsdag wel een heel uur met hem in dezelfde kamer….. Maar aan mij de vraag of ik mij over vijf dagen ook zou willen testen, ”wat denk jezelf?”

Oh ja, vergeten: Gisteren een leuk gesprek gehad met een verslaggeefster van De Volkskrant. Het ging over FFS en zij had mij via het welbekende blog (OPENTOPVROUW) gevonden. Nu ging het onderwerp en de vraagstelling mij aan het hart dus vond het belangrijk om mijn mening hierover te ventileren. Desalniettemin kan ik vanwege de nog steeds lopende fotocessie voor het AD niet publiekelijk deelnemen aan het artikel, het gaat immers over mijn FFS.

Jij Daar Boven
Een kleine week geleden schonk jij mij een tas vol diorama spulletjes,
plotsklaps was je weg, weg naar boven.
Een tas vol diorama spulletjes, vandaag uitgezocht,
met pijn in mijn hart gleed het door mijn handen.
Jij Daar Ergens Boven, dank je wel, ik zal jou eren door het te
gebruiken waarvoor jij het mij hebt gegeven.
Mooi mens, rust in vrede
.


Vrijdag 05 november 2021

Iedereen mag nog redelijk in vrijheid spreken en handelen, mits het maar niet over Covid-19, het Klimaat of gender gaat. Zeg je daar iets over dan bestaat de kans dat je volledig afgefakkeld en gedemoniseerd wordt. Nou zou mij dat een worst wezen, ze doen maar. Om daar nu de hele dag al je energie aan te verspillen is ook een dingetje, dat is voor je gemoedstoestand niet al te best. Maar het is wel een aanrader om hetgeen je op de MSM krijgt voorgeschoteld te checken, te dubbelchecken. Neem daar het gemiddelde van, dat helpt bij het nuanceren. Neem nou dit liedje, gewoon grappig gevonden, meer dan dat is het niet, voor mij dan.

Aanstaande maandag is er een mooie docu te zien: https://kro-ncrv.nl/veteranen-zoeken-vermisten


Zaterdag 06 november 2021

In een land waarin de bevolkingsgroei alleen maar met tienduizenden per jaar toeneemt ga je uiteraard bezuinigen op de zorg. Zo zijn er: 53 ziekenhuizen gesloten, 77.000 zorgmedewerkers wegbezuinigd , 21.940 ziekenhuisbedden wegbezuinigd, 281 IC-bedden wegbezuinigd, verzorgingstehuizen gesloten en last but not least gaan zij daar vrolijk mee door. De bevolking heeft er zelf voor gekozen dus nu niet piepen over ”de zorg kan het niet aan”. Knettergek! Onze kids worden daar de dupe van en alleen al daarom verzet ik mij tegen dit afbraakbeleid.

De Dag Van Vandaag

Is ie mooi of is ie nie mooi

Oké, foto is niet helemaal joepie (IPhone) maar de loc is gebouwd wel veel schoner dan ik in eerste instantie dacht. Wat ben ik hier super blij mee en als alles naar wens gaat, gaat ook deze locomotief volgend jaar door onze tuin rijden. Nu snel naar Schiedam om aan het bootje van Marion te werken… later….

Afsluiter

Bij terugkeer in de huiselijke sfeer was Daniël aan het jumpen bij JumpXXL, had Saskia mijn horloge opgehaald en kwam Sophietje aan om gezellig te buurten. Daarna volgde zwemles en de gang naar de keuken. Aan het begin van mijn transitie gaf ik mijn mooie horloge weg aan Justin, hij heeft het nooit gedragen. Daarna gaf ik het een paar maanden terug aan Sophie, zij heeft het nooit gedragen. Dus vanaf heden draag ik het weer, kan mij het boeien, ik vindt het mooi en daar gaat het om.


Zondag 07 november 2021

Het was, ondanks af en toe wat dreigende bewolking, gisteren best aangenaam op die werf in Schiedam. Nog steeds bezig met het schuren en plamuren van de romp en vandaag hoop ik daar de laatste hand aan te leggen. Er zullen vast en zeker nog een paar plekje wat extra aandacht nodig hebben maar het streven is toch dit deel van de boot over een week of zo in de lak te hebben. Dan volgt de grootste uitdaging want hoewel de romp een veel groter oppervlak heeft dan het dek en de kajuit was de staat van de lak hier stukken beter. De zogenaamde liggende delen hebben veel meer last van weersinvloeden gehad.

Maar weet je wat echt raar was, nee? Gisteren had ik voor de tweede keer een aanvaring met een wesp. Nu stak deze mij dan wel niet alleen was de situatie nagenoeg identiek aan die van afgelopen week. De locatie van de onfortuinlijke plek is overigens nog steeds zichtbaar, waarvan akte. Maar wel raar toch, de voorlaatste keer dat ik ooit gestoken was door een wesp was, als ik mij goed herinner, ergens halverwege de jaren 60 in Duinrell…. Die wesp van gisteren is overigens gereduceerd tot postzegel, het maar even dat jullie dit weten.

Afsluiter(t)

Inderdaad: Afsluiter(t). Zo praten ze toch in toch in Rotterdam. En als je schijnbaar ergens te lang rondhangt dan wordt je er door besmet. Maar gezellig is het wel op die jachtwerf. Intussen worden Marion en ikke al gezien als tweelingzussen 😂😂. Eigenlijk is het om te huilen want Marion is ietsie pietsie ouder….. Maar we zijn weer lekker opgeschoten met het bootje en binnenkort gaat het daar de bling-bling van Rotjeknor worden!

Maar goed, morgenochtend start de dag minder fraai, dan nemen wij afscheid van Harry (R.I.P.).


Lees hier verder
Lees hier terug

2 Comments on “Dagboek, week 44 – 2021

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: