Dagboek, week 42 – 2021

Maandag 18 oktober 2021

Zo, daar gaan we weer, op naar een nieuwe week vol kansen, zonnestralen, regen en het inademen van schuurstof. Schuurstof ja, want het bootje van Marion ondergaat een flinke schuurbeurt en kan niet wachten op een nieuwe laag glanzende lak. Gepakt en bezakt zal de reis naar het schip op de kade worden afgelegd omdat je maar nooit weet wanneer het alarm van het VST afgaat en dan wil je toch echt direct in je kloffie kunnen schieten!

Afsluiter

“Daar doe je zeker een week over”, zei een andere booteigenaar op de werf. Hij bedoelde hiermee het schuren van het deel wat doorgaans onder de waterlijn ligt. Het kostte mij pijn en leverde wel wat op. Zeg maar afreageren en een drive, dus nu nog maar een halve onderkant van de boot te gaan. Wat je allemaal niet over hebt voor een broodje frikandel speciaal 😂😂😂.

Nu zo op de bank, kijkende naar een super goeie serie genaamd Bedrag en met plaid over mij heen geslagen, voel ik iedere vezel in mijn lijf. Het ouwe lijk heeft vandaag bergen verzet en stress weg geschuurd. Dat is het mij wel waard. Morgen geen geschuur aan een boot maar aan het lijf en in mijn hoofd. Lees: reumaconsulente en psych.


Dinsdag 19 oktober 2021

Er stond eens een oudere man bij de tramhalte….. Stelletje nietsontzienden schoften zijn het die, als het verhaal klopt, letterlijk aan de hoogste boom mogen worden opgehangen. Ons rechtssysteem is echter tot een soap verworden en zal als gewoongoed is geworden wel uitdraaien op een paar weekjes schoffelen. Net als de vandaag wéér opgestarte campagne om geweld tegen hulpverleners te stoppen. Dat geweld stop je enkel en alleen door het terugwinnen van respect van het gezag en dat kan niet met zachte hand…

Afsluiter

Zo kon het vandaag geschieden dat de dag vroeg begon. Eerst een goed gesprek bij de reuma consulente, daarna een leerzaam gesprek bij de psych, vervolgens een mislukt ritje naar Monkey Town, aansluitend op de fiets naar Van Herwijnen voor goeie sokken, opvolgend eten koken en naar de voedselgroep en dan nu eindelijk zover zijn om het bed op te gaan zoeken. Er is nog power genoeg om morgen een paar uurtjes onder een boot te liggen…..


Woensdag 20 oktober 2021

Voordat jullie het weer via Teletekst of Jinek moeten horen: bij de reumaconsulente ging het gisteren wat minder dan gedacht. De reuma zelf is door alle medicatie rustig en stabiel maar de artrose is booming! Daarnaast werkt het vochtige weer uiteraard niet mee. Er komen de aankomende dagen wat verwijsjes deze kant op voor behandel suggesties. Ondertussen blijven de dingen gewoon zoals ze gaan, toch?

Of het bezoek aan de psych hetzelfde was durf ik niet hardop te zeggen. De gesprekken zijn fijn maar of er sprake is van ook maar enige progressie betwijfel ik. Dit kenbaar te hebben gemaakt gaat de behandeling wellicht over een andere boeg gooien. Kijken of dat misschien iets op gaat leveren.

Afsluiter

Een paar uurtjes op de jachthaven was deze onderkant van een boot mijn thuishaven. Toen het schuren begon dacht ik een lange weg te gaan eer de zwarte laag van de onderkant verwijderd zou zijn. Het tegendeel is waar, er rest nog maar een klein stukje. Daarna na-borstelen met een mechanische staalborstel, afwassen met wasbenzine en dan lekker soppen met een coating. Tot zover het deel dat onder de waterlijn ligt.

Donderdag 21 oktober 2021

Het zal allemaal best wel goed gestut zijn maar als je onder duizenden kilo’s aan staal ligt/zit te schuren kijk je toch een beetje argwanend naar die paaltjes waarom alles veilig en wel is neergezet. Niet dat je er wat van gaat voelen want plat is plat, maar toch en dat schiet vandaag toch echt door mijn hoofd als je die ravage ziet in Barendrecht. Natuurlijk gaat alles goed en ligt de boot van Marion straks te stralen in het water en kan zij dankzij al het onderhoud jaren met plezier de Nederlandse wateren doorkruisen. Daar doe je het tenslotte voor.

Ondertussen houden alle bouwwerken in de de tuin stand tegen de rukwinden. Het is nu precies 09:35 uur in Zoetermeer en zelfs de Boeing 747 zit nog aan zijn paal vast. Misschien is het wel door de veerkrachtige constructie dat hij blijft zitten, zie hem wel trillen en schudden, als dat maar goed gaat! Helaas blijft er wéér water in de zitkuil staan. Misschien toch maar eens opzoek naar een dompelpomp.

Ik citeer: (10:37 uur) ,,Geen lekkere latte voor mij om mee te beginnen. Leuk begin😉Daarom kies ik voor zo’n klein rood zakje instant koffie met 1 klontje suiker en een melkcupje in een limonade glaasje. En een plakje ontbijtkoek uit de koekjes lade met roomboter 😊😘”

Dus ikke naar boven met een dienblad vol met het gevraagde. Een glas met in heet water opgeloste instantkoffie en een limonadeglaasje met daarin een melkcupje. Uiteraard voorzien van suikerklontje en met roomboter gesmeerd plakje ontbijtkoek. ,,Uh, de koffie moest in het limonadeglaasje tezamen met de melk uit het cupje”. Morgen doe ik al het gevraagde maar in een blender, dan krijg ik tenminste wel deugpunten… 😂😂😂


Vrijdag 22 oktober 2021

Gelukkig maakt Daniël er zelf ook een leuke vakantie van want soms vervelen kids zich te pletter als de ouders niets ondernemen. Maar Daniël vermaakt zich prima en Sebastiaan zit toch alleen maar in zijn grot te gamen en merkt niet eens dat het herfstvakantie is. Ik was, zoals gewoonlijk, helemaal vergeten dat de vakantie eraan kwam en plande dingen gewoon door. Door die stommiteit is het nu wel even puzzelen met de gemaakte afspraken want er moet wel iemand thuis zijn voor Daniël. ,,Maar Sebastiaan kan toch oppassen?”. Nou nee, die duikt in zijn grot met een headset op en hoort dus werkelijk niets……. Vandaag ben ik de oppas.


Zondag 24 oktober 2021

Na gisteren het laatste stukje schuurwerk onder de waterlijn te hebben gedaan en aansluitende het afwassen grondig te hebben uitgevoerd gaan wij vandaag de eerste coating aanbrengen. Naar mijn idee duurt dat niet zo heel erg lang en blijft er nog iets van de zondagsrust over 🤪. Ach, het is anders super gezellie met Marion dus het zal allemaal wel. Vandaag gaat de heen- en terugreis via Pijnacker want Saskia en Daniël gaan in de tussentijd even plonzen in een zwembad.

Hopelijk gaat ons mannetje de aankomende zwemdiploma uitreiking meemaken. Zwemmen kan hij ondertussen wel maar door de lockdowns en andere Covid maatregelen gingen de examens steeds niet door. Ik zie de bui overigens alweer hangen….

Headline News: A Fully Vaccinated Man Dies From Covid-19. Experts Claim That It Could Have Been Far Worse Had He Not Been Vaccinated.

Afsluiter

Van Zoetermeer naar Pijnacker, van Pijnacker naar Schiedam en het riedeltje 3 uur later weer terug. Aansluitend Daniël naar Sophie gebracht, hij gaat een nachtje logeren en toen even hó voor het koken. Na een uurtje kwam de drive voor de keuken en zie wat het geworden is.

Lees hier verder
Lees hier terug

One Comment on “Dagboek, week 42 – 2021

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: