Dagboek, week 41 – 2021

Maandag 11 oktober 2021

Ik heb niets met water en niets met dingen die zich daarop voortbewegen. (En al helemaal niet onderwater, vindt zitten in een vliegende sigaar al eng, laat staan dat deze zich in de diepte der zeeën bevindt). Maar aan een een kajuitboot werken terwijl deze op het droge ligt is wel een leuke uitdaging. Het lijkt mij leuk om vriendin Marion hiermee te helpen. Begreep uit haar relaas dat als eerst gewerkt gaat worden met roterende staalborstels die de onderzijde, die onder de waterlijn ligt, schoon moeten gaan borstelen. Zal best een uitdaging met veel leermomenten worden want het is voor het eerst in mijn leven dat ik staal mag bewerken i.p.v. hout.


Dinsdag 12 oktober 2021

Joehoe, door omstandigheden elders geldt er even een blog-dip. Waait allemaal vast en zeker over en voor je het weet staan er weer teksten waar je geen wijs uit wordt of de gebruikelijke WTF van krijgt.. Voor vandaag gaat de reis naar Doorn en Amersfoort. Doorn zie ik, vergezeld door Saskia, als een warm bad.

Afsluiter

Door files en uitlopen van afspraken was er bij thuiskomst geen tijd om op de bank te ploffen, de keuken zoog mij direct naar het aanrechtblad en de snijplank om snel een heerlijke schotel met garnalen en verse groenten te kunnen serveren. Ama had voor het voorafje een voortreffelijke Caesar Salade gemaakt. (Eigenlijk vond ik die nog lekkerder dan mijn eigen garnalenschotel).


Woensdag 13 oktober 2021

Mensen wat wordt het snel donker! Voor velen breekt nu de tijd voor een winterdip(je) aan en dat is echt niet fijn. Ik merk het om mij heen en kan er verder trouwens niet zo veel mee. Mijn enigste tip in deze is: ”Trek Er Op Uit!!” Te voet of in/op een vervoersmiddel door de natuur of een andere rustige prachtige omgeving, even weg uit je eigen (benauwde) omgeving. Alleen of met meerdere, als je maar even weg bent van de snelweg, zeg maar. Saskia en ikke deden dat gisteren door ons te verplaatsen over en door de Utrechtse Heuvelrug. Wat is dat stukje Nederland mooi (en dichtbij).

Niet dat ik het voor de natuur doe, dat zoeken naar vermiste personen, maar ik heb er wel oog voor als wij als team door de mooiste gebieden trekken. Het team is opzicht al een super warm bad en maakt het samen zoeken een buitengewoon hechte verbroedering maar de natuur doet ook een dingetje met je. En wat dacht je van het nu eens niet inademen van die zwaar vervuilde Randstadlucht….

Als ervaringsdeskundige van dipjes en onbehagelijk welzijn kan ik wel verklappen dat een inzet voor het VST een boost geeft. Dit is uiteraard een besloten groep van specialisten maar het staat een ieder vrij om wanneer dan ook de natuur in te duiken en als dat even niet lukt, lukt een wandeling in de nabije omgeving vast wel!

14:00 uur | Even opletten als je wat besteld bij Firstcarecompany.nl. Er zat namelijk een klein item niet bij de levering. Dat stuur je een e-mail hierover en dan antwoorden zij dat het gekochte out of stock is. Dus als je niets van je laat horen incasseren zij wel voor iets wat niet geleverd is. P.s. Het was wel op de aflever bon vermeld maar niets over out of stock of eventuele nalevering!


Vrijdag 15 oktober 2021

Kan je in één Tweet je hele beleid om zeep helpen? Ja, dan kan! Een of andere minister van Volksgezondheid, ik noem verder geen namen, schreef gisteren het volgende:
”Als je gevaccineerd bent, kun je nog steeds corona krijgen en dan ook anderen besmetten. Indien je klachten hebt is het daarom ook als je al gevaccineerd bent belangrijk je te laten testen en bij een positieve test thuis te blijven.”


Zondag 17 oktober 2021

De YA-328 in onberispelijke staat (niet voor lang 😂)

Hij is prachtig!! Natuurlijk nog veel te wit, nog geen decals en bovenal reed dit mooie voertuig niet zo puntgaaf bij ons rond. Er gaat nog heel wat werk in dit mooie model zitten om het om te toveren naar een ”waterwagen”.

Het is ondertussen 16:30 uur in het Zoetermeerse en mijn eigen sores is zo’n beetje gedaan. Denkende aan de administratie, het haarwassen en het dilateren. De meeste tijd ging overigens in het aanpassen van de Unifildiorama site. Een kijkje waard zou ik zeggen! Saskia verblijft momenteel elders, ergens met Daniël bij een vriendin en Ama is samen met Oesje onderweg naar de zon, alwaar het volgens buienrader nu rond de 30⁰ moet zijn. De boffers gaan een heerlijke week tegemoet. Als straks Saskia terug is van het bezoekje hoop ik dat zij onderweg nog een kip heeft kunnen aanrijden of op z’n minst tegen gereduceerd tarief ergens heeft kunnen scoren. Heb namelijk heel veel zin in zo’n tok-tok uit de grill.

Lees hier verder
Lees hier terug

2 Comments on “Dagboek, week 41 – 2021

  1. Yes Rianne het is gelukt.Ik kan je weer like ken.Toppie.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: