Dagboek, week 40 – 2021

Maandag 04 oktober 2021

Hergroeperen, loslaten, schrappen, stopzetten zijn zomaar een paar woordjes die door mij heen schieten als de laatste maanden in vogelvlucht teruggekeken worden. Niet alles voelt even lekker aan maar verreweg lucht het wel op. Met de dag verdwijnen er dingen uit het leven die eerst zo gewoon waren dan wel met enig tegenzin bij de dagelijkse bezigheden hoorden. Naarmate tijd verstrijkt wordt de weerzin, antipathie en walging almaar minder van zaken die achtergelaten zijn en dat relativerend brengt alleen maar rust.

Maar goed het is weer maandag en er staat een iets wat drukke week in de agenda. De bezigheden van vandaag werden gezellig gebroken door een spontaan bezoekje van Marion en verder is de radiatorkast nu schilder-klaar. Als actief VTS-er zal er deze week meerdere dagen gezocht worden in een speciale zaak en om mij daar goed op voor te bereiden zorg ik voor voldoende fitheid en souplesse.

En toen was Facebook dood 😂😂. Ineens vergaat de wereld 😂😂.


Dinsdag 05 oktober 2021

En dan ga je op de vroege ochtend van de vijfde oktober 2021 net even te laat door je mailtjes heen en blijk je vandaag WEL nuttig te kunnen zijn. Een belletje naar het management leerde mij dat ik een steentje bij kon dragen met wat snoeigereedschap uit de blokhut. Vraag mij niet hoe maar het lukte mij om met slechts negen minuutjes vertraging aan te komen op de gewenste locatie nabij Hoorn (Noord Holland). Nog ruim voldoende om aan te sluiten bij de 2e groep die dichte begroeiing mocht gaan verwijderen.

Tijdens het omhangen en aandoen der kisten en nog wat andere attributen werd een boot van een politie-eenheid te water gelaten om met een magneetinstallatie te gaan dreggen, best wel interessant om te zien.

14:30 uur | Mijn gereedschap is niet uit de auto geweest maar de wens om eens met een bosmaaier brandnetels een kopje kleiner te maken ging in vervulling. Het verzoek van het NFI was het toegankelijk maken van diverse bospercelen en tijdens dit werk vonden wij diverse bijzonderheden die een nadere blik van specialisten nodig hadden. Kort na het vrijmaken kamden speciaal getrainde speurhonden het gebied uit en morgen gebeurt dit nogmaals door menselijke speurneuzen. Woensdag zijn wij niet van de partij maar donderdag en vrijdag gaan wij opnieuw een steentje bijdragen aan de lange grootschalige zoektocht, even de beentjes omhoog en er dan weer hard tegenaan.

Afsluiter

Net voor de bui zat ik droog thuis en genoot van de door Ama gemaakte zuurkool met jus en worst. Best wel moe van het intensieve dagje gaat de reis naar het dekbed wat vroeger dan normaal gebeuren. Ben moe maar voldaan.


Woensdag 06 oktober 2021

Hé Rianne, niet ziek worden nu! 05:00 de verzengende hitte van het dekbed ontvlucht en een dikke strot van hier tot Tokyo. Trek in koffie maar eerst de snelle tip van Saskia opgevolgd door een hap honing te nemen tegen de keelpijn. Was al een beetje verkouden, wat wil je met dit wisselvallige weer. De tijd is aangebroken dat je niet meer weet wat aan te trekken, het een is te fris en het ander weer te warm. Vandaag is het prik-dag voor de halfjaarlijkse keuring bij de reumatoloog, altijd gezellig zo’n uitje naar de prikpoli in het plaatselijke krankenhaus.

08:40 uur | Van krankenhaus naar Irrenhaus, niets meer en niets minder is het om nu veilig op school te komen. Had het al voorspeld dat dit zou gebeuren en daarom van voordeur tot schoolplein met Daniël meegelopen. Een grote groep ouders zouden ze aan de hoogste wilgen moeten ophangen omdat zij de meest gevaarlijke en debiele manoeuvres uithalen om hun kind naar school te brengen. 🤮🤮

10:00 uur | Het regent intussen zo verschrikkelijk hard en veel dat de c.a. 7 centimeter dikke kiezellaag in de zitkuil volledig onderwater staat!

https://kro-ncrv.nl/acties/actie-warm-hart/inzendingen/stichting-veteranen-search-team?fbclid=IwAR3b_8ZgGoLJaKexVkXZL9ltQ-ZhSWFuJspyVtOXF79RyAeDeo5zMs8Lc5g

14:00 uur | Gezellig naar de prikpoli geweest met Daniël, het was zijn debuut! En hij vond het maar al te geweldig dat ik het lijdend voorwerp was en niet hij 😂. ,,Heeft u dr. van der Voort?” Vroeg de allervriendelijkste verpleegkundige. ,,Die ken ik niet” antwoorde ikke, ”maar volgens mij is de afspraak binnenkort bij de reumaconsulente en die heet Bonita. ,,Oh, is dat dr. van der Voort”…… Blijf het maar raar vinden dat je specialisten alleen maar bij voornaam kent omdat zij dit zelf zo in het leven roepen.

Afsluiter

Verkouden en een keel als een rasp, hoort bij het seizoen zeg maar. Een keelpastille en wat pillen uit de huisapotheek houden de romp op de been zeg maar. Morgenvroeg de volgende inzet nabij Hoorn dus vroeg het mandje in. Morgen hopelijk ook wat meer structuur in de dagelijkse dingen rondom en in huisje Volkering want krijg een beetje de kriebels van dat gestuiter om mij heen. Maar eerst een dagje Hoorn en dan zien we wel weer. Het is altijd maar de vraag of ik na zo’n dagje ‘s-avonds überhaupt nog puf heb om iets te zeggen 😀.


Donderdag 07 oktober 2021

Check: wekker op 06:00 uur, check: uitrusting in de gang, check: broek B-H T-shirt en jas in de aanslag om er zo in te springen en dan nog om 05:00 uur klaarwakker beneden zitten. Dan had al die moeite gisteravond wel overgeslagen kunnen worden… Maar goed, heb er zin in en tegen de verkoudheid alvast een flacon neusspray in de bijholten leeggespoten en een XXL doordrukstrips met Fennen & Mollen in de rechter broekzak gestoken. (Links zitten de handschoenen). Heb er zin in, tot later!

Afsluiter

Een beetje regen en een beetje dikke mist onderweg zorgde voor iets vertragen en toen bleek dat de politie een andere aanvangstijd had dan die van ons had ik achteraf wel uit kunnen slapen..😂.
Hoe de tijd niet bij dus voor mijn gevoel gingen wij toch vroeg de bosschages in , dit maal met een korte briefing en instructies van een NFI medewerker. Deze medewerker bleef, samen met een geüniformeerde agente, de hele dag bij ons team en wat zal die arme man vandaag veel stappen hebben gemaal. Om de haverklap trof een van ons team iets aan en daar moest hij dan nadere onderzoek verrichten. Het gebeurde nogal vaak dat dit uiterst rechts en uiterst links gebeurde dus iedere keer 40 meter verplaatsen door dichte begroeiing voor hem. Iedereen heeft vandaag keihard gewerkt om een spoor van Sumanta te vinden.

Rond een uurtje of vier vertrokken wij vanaf onze laatste zoek locatie voor vandaag richting de commandopost voor een heerlijke slagersbal en een kopje koffie. Morgen weer zo’n dag en aan het Veteranen Search Team en alle andere diensten zal het niet liggen, er wordt met enorme passie en doorzettingsvermogen gezocht.

Overigens mocht ik vandaag het grootste deel van de dag de Charlie-groep leiden, een hele verantwoordelijkheid en nogmaals een ervaring rijker.


Vrijdag 08 oktober 2021

Check: wekker op 05:30 uur, check: uitrusting in de gang, check: broek B-H T-shirt en jas in de aanslag om er zo in te springen. Vandaag begint even anders omdat Sophie eerst een slinger naar CS in Den Haag krijgt. In verband met een nare blessure was zij eventjes thuis en vandaag moet zij langs de keuringsarts in Assen. Maar goed, heb er zin in en tegen de verkoudheid alweer een flacon neusspray in de bijholten leeggespoten en een XXL doordrukstrips met Fennen & Mollen in de rechter broekzak gestoken. (Links zitten de handschoenen). Heb er zin in, tot later!


Zaterdag 09 oktober 2021

Als je bij het VST ingedeeld wordt bij groepscommandant John dan weet je dat het zwaar gaat worden.. En het was zwaar, mede door een nog niet nader onderzocht stukje grond waar politie een tip over hadden ontvangen. Het gebied(je) was klein maar was een vergeten stukje land waar al jaren geen groenvoorziening is geweest. Vele lagen over elkaar geslagen riet, grassen, brandnetels en allerlei andere (stekende) gewassen en ook nog een drassige ondergrond. Binnen 10 minuten reeds nat tot op de scheenbenen…

Het was ook een onderbuikgevoel van een ieder in onze groep die ons tot het uiterste liet gaan op dit stukje grond en voor mij zoveel vergde dat aan het einde hiervan helaas het licht uitging. (Ondertussen had de klok 16:00 uur aangetikt). De drie dagen hakte er in en volgens mij heeft nog nimmer iedereen zoveel gegeven om een vermiste thuis te kunnen brengen.

https://twitter.com/i/broadcasts/1lDGLLdWeryGm

Afsluiter

En als afsluiter ook nog een bijrolletje in Hart van Nederland 😃

https://www.kijk.nl/programmas/hart-van-nederland-late-editie/aFHJp5KNsva


Zondag 10 oktober 2021

Vandaag staan wij op gepaste wijze stil bij het overlijden van ”Grootvader”, als de dag van gisteren maar toch al 7 jaar geleden 😥. Wij doen dat vanmiddag met een samenkomst van naasten en geliefden.


Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: