Dagboek, week 39 – 2021

Maandag 27 september 2021

Een wijze les, het is niet anders. Een puber aanspreken op ongeoorloofd gedrag leidde het weekeind tot een ongekende botsing. Dat kan en komt vast en zeker in de beste families voor alleen laat ik mij niet de les lezen door een snotneus van 14. Het jammere in dit verhaal is dat de eega het niet deelt en gehoor geeft aan de grillen van een kleine blaag. Mijn inziens gaat het ongeoorloofde gedrag dan van kwaad tot erger. En ik heb daar zó geen zin in om dat alleen aan te pakken! Dus ligt de bal nu bij eega en aan mij de rust om dat in de luwte te aanschouwen en af te wachten hoe dit gaat aflopen.

Het ergste is wel dat een pubertje je pakt (probeert te pakken) op je zijn. Zo werd mijn zijn zonder blikken of blozen en met een minachting van heb ik jouw daar gelijkgesteld aan een “ding”, kreeg Daniël les in het begrip -vader- en vloog de naam Roberto door de tent. Moet allemaal kunnen onder de rook en begrip van één ouder! Als dit gebeurd in je eigen huis en ook nog eens de goedkeuring geniet dan houd het een keertje op, nietwaar. Wat dat betreft zijn al die cessies in Oegstgeest het wel waard, die leren je wel om zonder stress afstand te nemen van ongewenste situaties (individuen). Karma is een bitch!

Zo, dat lucht op en nu over tot de orde van de dag. In tegenstelling tot de afgelopen weken is het nog steeds rustig in de straat, al ligt het voet- en fietspad nog steeds volledig open. Even geen ronkende machines om 07:00 uur. Ben zelf even bezig met een ontwerpje voor een radiator probleempje. Het heeft wat gepuzzel gekost maar het lijkt er op dat er wat uit de mouw geschud kan worden.

09:30 uur | Kijk, dat begint al goed. Puber is na een hele nacht X-Box-en total loss en zou vandaag o.a. een SO hebben. Dan is daar de helpende hand die je ziek meld 🤮🤮. Een game verslaafde restrictie loos toegang tot internet geven werpt nu al ‘haar’ vruchten af.

10:30 uur | Zo werkt dat dus: Ziekmelding was mij om 09:30 bekend. Eega vraagt mij om 10:30 uur e-mailadres voor meldingen van school te wijzigen want het verbaasde haar dat puber vandaag vrij was en hiervan niet op de hoogte is. Feit is echter dat puber helemaal niet vrij is en gewoon ziek is gemeld vanwege de hele nacht gamen. Gewoon keihard liegen over je eigen falen, gatverdamme….

Afsluiter

Daar sta je dan in de keuken, kijk je naar buiten en zie je Daniël aan komen fietsen uit school. ,,Godverdegodver, wie heeft jou gezegd dat je alleen met de fiets naar school mag?” Oh, laat maar……

Nu gedoken in de serie ‘Ramses’. Wat is Nederland rap veranderd in een bananenland.


Dinsdag 28 september 2021

Na een dagje elders te hebben vertoefd begon het vroege-vogel-werk om 07:00 uur met het storten van drainagegrond en het verzetten hiervan. Na was het voor mij niet zo heel erg want even voor zessen was het eerste kopje koffie reeds door de slokdarm gespoeld, maar voor enkele uitslapers hier kwam dit minder goed uit. Inmiddels tikken de wijzers van de klok bijna de twaalf uur aan en staat een ritje Oegstgeest en terug te wachten. Gelukkig is al het afval reeds opgehaald, de ramen gezeemd, een beetje tuin gedaan en wat gereedschappen geschikt. Ik ben er helemaal klaar voor! (Al weet ik niet voor wat).

Afsluiter

Hoera, hoera, hoera: de puinhopen van en in het demissionair kabinet worden alsmaar groter. 8 partijen 😂, laag bij de grond opmerking over drank😂, Grappenmuis gelogen😂. Het is één grote soap!! En de landsadvocaat wordt gefileerd in de rechtszaak over QRankzinnigheid😂😂

Verder lukt het mij aardig NIET mee te doen met de rest. Heerlijk in mijn eigen bubbel, zo save als wat. Zou het bijna uit willen schreeuwen: ,,krijg allemaal de (piep)”.


Donderdag 30 september 2021

Nu Daniël alleen naar school gaat mag de wekker ook wat later, toch? Het blijkt echter niet te helpen bij het vroeg wakker worden uit jezelf.. Zo blijven de dagen alsnog lang, waar je aan de andere kant wel het langste bewust leven uithaalt zeg maar. Stel dat ik de 70 jaar mocht halen en Saskia 90, dan leert een eenvoudig rekensommetje mij dat ik toch 64.080 uur meer heb geleefd. (Tel daar dan wel de dagen af dat er naast je huis druk wordt gewerkt, zoals bij ons, zoals vandaag).

Sinds een paar dagen bestaat mijn hoofdvoedsel voornamelijk uit champignons. Nee, ik ben geen vegetariër geworden want een tartaartje met een berg champignons staat niet gelijk aan het eten van een koe of geit. Wat wel gelijk aan een koe staat is de omtrek van mijn lijf en daar moet echt wat aan gedaan worden eer ik mij een veteranentenue aan laat meten dan wel er een combatbroek voor het VST komt. Even voor het plaatje: 4 dagen champignons = -3kg.


Vrijdag 01 oktober 2021

Knap vervelend die wind en regen als je een stapel planken tot een kast wil omtoveren. Zaagtafeltje naar binnen, zaagtafeltje naar buiten. (Uiteindelijk maar binnen gezaagd en alles in de blokhut zit nu onder een laagje fijn zaagsel). Maar het eerste deel staat, joepie!

En dan begin je maar aan het eten, je moet toch wat doen. Klokslag 18:00 uur was het hapje klaar en dat terwijl er niets gedekt was, er een nog lag te slapen op de bank, een zat te bellen (reeds45 minuten) en de ander zat te gamen. Die laatste kwam later, toen er alsnog aan tafel werd gegaan, veel te laat aanschijten. Waar doe je het eigenlijk voor…


Zaterdag 02 oktober 2021

De ochtend is inmiddels al ver achter mij en het zaagwerk voor de radiatorkast zit er op. Nu nog installeren en een lik verf geven. Zomenteen eerst zwemles van Daniël, harinkje happen en dan door naar Ama voor een gezellig avondje. Verder eigenlijk niets te melden. Het VST zit echt niet stil alleen was de afstand van een spoed zoektocht iets te ver. (Volgende week staan er wel drie op de agenda dus dan is druk, druk, druk).

Afsluiter

De kibbeling van Daniël werd over de tafelgenoten gedeeld omdat hij bij nader inzien toch maar een boterham wilde. Met uitzondering van ikke at de rest gulzig van de bezorgde roti. Ben er zelf ook gek op maar vandaag even niet, daarom maar een gezonde haring voor mij.


Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: