Dagboek, week 38 – 2021

Maandag 20 september 2021

Gisteren reisden ons gezinnetje af naar Best en bezochten aldaar het museum Bevrijdende Vleugels. De afgelopen drie dagen was daar een WWⅡ Event georganiseerd met een groot scala aan evenementen. Drie maal raden wie daar helemaal van ondersteboven was en aldaar de dag van zijn leven had? Juist, Sebastiaan! Maar ook Daniël kwam ruimschoots aan zijn trekken en hij was het meeste onder de indruk van maar liefst twee rondritten in een Amerikaans legertruck. De speurtocht voor kids was voor hem even belangrijk en arme Saskia vloog met hem het terrein over om z.s.m. alle stempels te bemachtigen die Daniël een medaille zou verschaffen.

Over vliegen gesproken: In het kader van de Market Garden vieringen elders vlogen er diverse historische vliegtuigen laag over en dat deed Sebastiaan zoveel kippenvel krijgen dat zijn (nog) weinig aanwezige lichaamshaartjes spontaan uit de haarzakjes schoten. Uiteraard kregen wij van hem ook een uitvoerige lezing over hetgeen er over onze hoofden scheerden. De boys trokken een groot gedeelte van de dag samen op waardoor Saskia en ik veel tijd hadden om samen de museumstukken te bekijken, rustig te snuffelen op de militaria beurs en hier en daar een praatje te maken.

En er was meer. De modelbouwclub van veteranen had een stand waar zij hun skills lieten zien. Niet alleen diverse gebouwde modellen werden tentoongesteld, er werd ook driftig gebouwd. Bijzonder: ,,Wie ben jij dan?”, werd er aan mij gevraagd toen ik het had over mijn levenswerk. Bleek de vraagsteller uitgerekend de man te zijn die ik al enkele malen aan de telefoon heb gesproken in het kader van het interview voor de Dubbel Vier. Niet alleen trof ik daar dus een Libanon maatje, er waren ook VST leden onder de bouwers!. Dat maakte de dag helemaal bijzonder en aan het einde van deze happening zaten wij nog geruime tijd aan een picknicktafel bij/na te kletsen. Al hoewel wij best wel vroeg op het terrein aanwezig waren kwamen wij eigenlijk tijd te kort. Een meer dan geslaagde dag!!

De Dag Van Vandaag

En dan nog even voor de ouders van groep 4.

REKENEN (klokken)
Het is verstandig om ook thuis te (blijven) oefenen met de analoge klok (die met de wijzers).

Nu alles toch kapot gaat kan het lijstje verder worden aangevuld met de printer, waarvan akte.

Ondertussen reden klokslag 07:00 uur de eerste shovels en draglines (niet te verwarren met verklede bouwvakkers😂) de straat binnen en trilde het servies vanzelf uit de vaatwasser de kast in. Tijd voor een 3e kop koffie en gehoorbeschermers. Het zonnetje lacht ons overigens al tegemoet en het beloofd alweer een mooie dag te worden. Op onze jubileum dag aanstaande woensdag schijnt het zonnetje voor ons zelfs een straaltje extra!

Afsluiter

,,Voel mij niet zo lekker” waren de laatste woorden van Daniël voordat hij begon met het overgeven en overgeven 🤮. Ons arme mannetje kon maar niet stoppen. Toen het toch echt eindelijk voorbij was stopte ik hem onder de douche en begon Saskia met dweilen van de vloer en het schrobben van de muren. Tijd voor een blokwitter! 😂


Dinsdag 21 september 2021

Een vrouwenquotum binnen de krijgsmacht? Leuk bedacht, maar dat gaat niet als je hierbij ook de actieve gevechtseenheden mee wilt nemen. Een klein voorbeeldje speelt zich ook rondom ons huisje af, daar wordt hard gewerkt aan bestrating en het aanleggen van grondkabels. Niet één vrouw is hier zichtbaar actief bij betrokken. En over ”’diversiteit” gesproken: bij de stratenmakers- grondverzetswerkzaamheden zijn diverse nationaliteiten en mannen van kleur betrokken, anders dan bij het kabelbedrijf waar alle mannen 100% Turkse roots hebben en er geen een woord Nederlands wordt gesproken. Tot zover het vrouwenquotum en diversiteit.

Nu zegt mij een klein stemmetje in mijn hoofd dat als je als vrouw wel zou willen en het fysiek zou kunnen, je bij het ene bedrijf zou kunnen aankloppen en bij het andere niet.

10:00 uur | Weer terug in de eigen bubbel is het tijd om onder de douche te stappen en alle modder- kots- spetters van het lijf te schrobben. Dat gebeurt er met je als je de hogedrukspuit op de door Daniël ondergekotste schoonloopmatten zet. Zomenteen dus fris en fruitig voor een retourtje Oegstgeest en bezoek van Ama.

17:30 uur | Langzaamaan zakt de mega blamage van vanmiddag. Het kan de beste natuurlijk overkomen maar aangezien ik niet de beste ben….., kreeg ik het toch voor elkaar om voor niets naar Oegstgeest te zijn geweest. Dat krijg je nu als je mij bent.

We hebben trouwens de eerste bloemen binnen, dank je wel Ama!

Afsluiter

Phoe hee, downfall +++. Kan dat niet ff lekker een dagje of wat de pleiterik maken! Morgen wat te vieren en een leuke dag voor de boeg. Kutzooi dit.


Woensdag 22 september 2021

Tweeëneenhalf jaar geleden waren wij 12½ jaar getrouwd, iets wat je doorgaans viert. Maar de tijden waren destijds tijdelijk anders dan anders en al helemaal niet om ook maar iets te vieren. Die vreemde tijd met haar vreemde kronkels is zo’n beetje verleden tijd en is de tweeëneenhalf jaar aanloop naar vandaag voldoende geweest om het behalen van het vijftienjarige jubileum wel te vieren.

Dat neemt overigens niet weg dat de dagelijkse beslommeringen van het leven niet doorgaan. Zo zachtjesaan zal de tuin in standje ”winterklaar” gezet moeten worden en hopelijk gaan we naar de laatste gasmaaidag van 2021. Nu heb ik spijt van een niet gedane aankoop bij een kringloopwinkel. Daar zag ik een paar weken geleden een bladblazer/zuiger liggen voor weinig en nu ik beleef hoeveel blaadjes er tussen de steentjes (en de rotspartijen) van de zithoek gaan zitten was het verstandiger geweest deze aanschaf wel te doen.

Kan een afbeelding zijn van de tekst '2028 SPONSOR TEAM 69 口 BUDDYTRAIL 2028 BUDDYTRAIL'

Het is een dooddoener als ik zeg dat ik hier ook wel aan mee had willen doen. Volgend jaar dan misschien? Het doel is super!

Algemene Beschouwingen: ”SLAP GELUL VOOR DE BHUNE (Uitzonderingen daargelaten).

Afsluiter

De muzikale ondersteuning is van Sebastiaan. Pubers 🤮

Zo vierden wij deze dag met een heerlijke traktatie van Ama. Op onze trouwdag aten wij ook Indisch.


Donderdag 23 september 2021

Nog maar één nachtje slapen en dan komt Sophie thuis van haar tweeweeks avontuur. Wij zijn zo benieuwd naar haar verhalen en ervaringen. Tussen de bedrijven door toch flink wat van de Algemene Beschouwing kunnen volgen (om de eenzame uurtjes te vullen) en het enige wat ik eruit kon halen is de naderende knieval voor het klimaat waarvoor echt heel veel mensen aan de bedelstaf gaan door energieheffingen. Niet alleen je directe energierekening zal sky high de lucht in gaan, dat gaat ook met alles waarvoor je betaald gaan gebeuren, immers zal een leverancier/dienstverlener deze kosten doorberekenen in zijn product of service.

Een van de grootste boosdoeners / leugen was wel die van Rob Jetten door te stellen dat die 7 miljard gebruikt gaat worden om huizen te isoleren waardoor de kosten voor energie gaan dalen. Hij noemde naast huizen (van woningcorporaties) ook de grootverbruikers dus drie maal raden wie die subsidies dan gaan krijgen, niet jij! Daarnaast zal dit plan nog jaren gaan duren eer de burger daar maar iets van gaat zien (als zij er überhaupt een cent van zien) en dat terwijl de energiekosten binnenkort al torenhoog de lucht ingaan. Nu is het isoleren van een koophuis al haast niet te doen maar wat denk je dat particuliere verhuurders doen? Wie geloofd nu werkelijk dat bijvoorbeeld de huurders van huizen die eigendom zijn van ”huisjesmelkers” ooit een geisoleerd huis krijgen? Die geloven vast en zeker ook dat de aarde plat is.

Afsluiter

Zo, het rondje met de collectebus van de Nierstichting zit er voor dit jaar weer op. Ik geloof dat de buit niet erg hoog is, weinig mensen hebben contanten in huis (of gebruiken dit als excuus) en om nu te gaan leuren met een QR-Code gaat mij iets te ver. Morgenochtend staat er een zoekactie voor het VST op het programma dus even snel wat uurtjes slapen om wat power op te doen.


Vrijdag 24 september 2021

Even een kort krabbeltje vanaf de iPhone. Vanochtend vroeg ging de reis naar Utrecht voor een inzet van het VST. Na een zware tocht door ondoordringbare woestenij zat het er ‘s-middags op en was het wachten op Sophie.

Sophie mocht/kon namelijk vanwege een blessure niet reizen met de trein en daarom werd haar min of meer verplicht met een maatje mee te rijden richting het westen. Vanwege dit fenomeen hield ik al vanaf 06:00 uur contact met haar. Zo kon het gebeuren dat ergens op de dag mijn reis richting het noorden ging terwijl zij meereed richting het westen. Nu was ik toch al in Utrecht en om mij te verplaatsen aar Huis Ter heide was echt geen spannende onderneming. Niet dat het mij iets zou schelen om verder door te rijden alleen was dit totaal zinloos geweest. Na een aanzienlijke tijd op een door God en iedereen vergeten parkeerplaats (lees: M) te hebben doorgebracht kwam Sophietje aan.

Onderweg en eenmaal thuis zat Sophie vol verhalen van haar eerste twee weken AMO. Iedereen uit ons gezinnetje zat rond een uurtje op 19:00 uur aan tafel en luisterde aandachtig naar haar avonturen. Kort na de avondmaal was het tijd om het onvermoeide meisje in haar huisje af te zetten en zelf ook met de beentjes op de bank neer te storten.


Zaterdag 25 september 2021

De dag eerst maar begonnen met de Afsluiter van gisteren aan te passen. Was een vermoeid Iphone krabbeltje waar geen touw aan vast te kopen was. (Niet dat dit anders wel zo is). Ondertussen strompelde er een of ander oud lijk om 06:00 uur naar het koffiezetapparaat. Strompelend ja, want stijfheid door reuma en die van een VST-inzet zijn samen killing. Nu is dit over een paar uurtjes wel voorbij maar die eerste stapjes in de ochtend hebben meer iets weg van de gang op de Blue Line dan iets anders.

Vandaag wederom een mijlpaal in de prille geschiedenis van de 22e eeuw. Eentje die de geschiedenisboeken in zal gaan en groots door ons nageslacht jaarlijks zal worden herdacht. De QRankzinigheid is een feit. Sarcasme → Vanaf vandaag kunnen allen die zich veilig wanen dan ook veilig genieten in hun eigen bubbel en wordt er niemand meer besmet of ziek.


Zondag 27 september 2021

Een rustig dagje vandaag. De ochtend doorgebracht gelijk aan de meeste zondagen met wat (lichte) administratie, uiterlijke- en persoonlijke verzorging en verder wat aangerommeld. Net voor aanvang van de F1 Saskia en Daniël bij Monkey Town in Bleiswijk afgezet zodat die ook even zijn energie kwijt kan. Omdat de kids even beslag hadden gelegd op de tv mij even teruggetrokken in de hobbykamer en aldaar een hele goeie film op Netflix gekeken, Bac Nord, een aanrader.


Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: