Dagboek, week 36 – 2021

Maandag 06 september 2021

Gisteren voor het eerst het Unifil Museum te Arkel bezocht. Het was ter gelegenheid van een aldaar gehouden “kleine” reunie, een spontaan initiatief van de conservator 😃. Ik keek mijn ogen uit want alles wat zo’n beetje aan standaard uitrusting en in Libanon te verkrijgen prullaria was daar aanwezig. Ook onze geschiedenis aldaar werd tentoongesteld en er waren zelfs enkele kleine diorama’s en schaalmodellen. Maar het allerbelangrijkste was wel het weerzien met de maatjes uit een ver verleden.

Het was echt een “kleinschalig” weerzien, een mannetje/vrouwtje op 30 hooguit. Er waren meerdere partners aanwezig dus Saskia had genoeg te beppen. Enkele hadden wij de afgelopen jaren vaker gezien en met sommige was het voor mij een weerzien na heel erg veel jaren, hoe mooi was dat!! Het was vooral super gezellig en er werden vooral sterke verhalen verteld. Soms was er even tijd om op wat serieuzere zaken te praten zonder het verder te beladen te maken. Het begon met een kopje koffie met cake en het eindigde met hamburgers. (Niet zomaar hamburgers maar vers van de slacht uit eigen familie en ik kan mij niet heugen zo’n lekker hamburger gegeten te hebben!!).

De Dag Van Vandaag

Het is net 06:00 uur geweest en gezellig met Daniël erbij hebben wij Sophietje naar de station gebracht. Het was een geheime missie van Daniël en Sophie was dan ook heel blij verrast met het zien van van hem daar op de achterbank in de duisternis van de laatste stuiptrekkingen die de nacht nog bracht. Daniël liep nog even mee tot aan de roltrappen en dus heeft Sophie het record zwaaien en handkussen verbroken 😂. Grote voordeel nu is dat Daniël haar deze week maar drie dagen niet ziet i.p.v. vier. (Ga maar niet vertellen dat Sophie volgende week voor twee weken de pleiterik maakt). Voor Sophie is de laatste week van de vooropleiding aangebroken waarin zij stage bij haar toekomstige onderdeel gaat lopen. Volgende week de AMO: SPANNEND!

Als het een beetje tegenzit meezit gaat vandaag de vuurdoorn van de buuf tegen de vlakte. Haar gevels worden binnenkort geisoleerd en om dat te kunnen doen moet alle begroeiing weg. Aan mij het verzoek en de aangenomen taak dit ff te fixen. Niet mij expertise overigens maar wel de middelen hiervoor en daar kwam ook de vraag uit voort. Lang leven de speciale handschoenen met kappen om de onderarmen te beschermen tegen de doornen gelijk aan haaientanden.

13:00 uur |De eerste 🔥-doorn-struiken zijn tot zo’n 10 centimeter boven de grond gekortwiekt. (Op de foto is het slechts: one down). De grootste struiken zijn inmiddels naast ons huis beland om verder geknipt en geschoren te worden. Vrees wel met grote vrezen dat dat later in de week gaat plaatsvinden omdat het gewoon zwaar tegenvalt. Wel straks overtollig grond elimineren en de boel strak aanvegen.

Afsluiter

Als je die foto’s ziet dan vraag ik mij af hoe slechts drie van die stronken er voor konden zorgen dat er zo’n enorme takken-zooi vandaan kon komen.


Dinsdag 07 september 2021

Bezoek van Ama, bezoek aan de psych en een beetje onderhoud in de tuin. Dan hebben wij het zo’n beetje gehad met de agenda van vandaag. (Laat de vuurdoorns maar even voor wat het is want het lijf zegt dat gisteren er een van teveel was). Weet eigenlijk niet zo goed wat te doen met de hangpetunia’s, die van een prachtig “bruidsboeket” (aldus Marion) zijn veranderd in een nagenoeg uitgebloeide planten. Op afstand zijn ze nog wel te doen maar zodra je er voor of naast staat is het niet veel meer. Saskia wil ze graag tot aan de High Tea van aanstaande zaterdag bewaren en van mij mogen ze er vandaag al af. Compromissen stellen!

En dan is het nu tijd voor……. KUNST. Dat krijg je nu als een van de kindertjes zich in de tuin creatief bezig houd met kleurpotloden. Het zal mij niets verbazen als hier later een groot meesterwerk in wordt ontdekt. (Wie van de zes is nu S.J.E.?).

De eerste taken van vandaag zitten er inmiddels op. Daniël helpen met overstekken (de rest mag hij al zelf doen), de groenbak buiten gezet en een overhemd van Justin gestreken. Dat zijn de laatste stuiptrekkingen van een uit-huis-wonende zoon met een baan als gastheer in een casino. Hard werken en dan ook nog eens gewoon naar school gaan. Lange dagen, petje af!

Afsluiter

En ja hoor, de Action heeft alweer kerstspulletjes in de schappen liggen! Daar ben ik voor het eerst in mijn leven blij mee en aasde er ook een beetje op. Want wie er snel bij is vindt daar voor weinig kerstdecoratie in de vorm van verlichting en wie was er ook al weer op zoek naar verlichting voor in de tuin? In een schap met Outdoor verlichting ligt nu één led-lichtslang van 5 meter minder 👁‍🗨.

Omdat de voorbereidingen voor een lichtslang al tijdens de bouw van de zitkuil waren aangelegd was het een kwestie van piece of cake om de verlichting te installeren en in combinatie met het prachtige warme weer zaten wij, met Ama erbij, na negenen nog gezellig in de tuin. (Nu alleen nog even een tijdschakelaar fixen want anders moet je bij weer en wind de tuin in om het aan/uit te zetten).


Woensdag 08 september 2021

Een bijna strak blauwe lucht beloofd een mooie dag te worden die volgens de berichten zelfs de 30 graden aan gaan tikken. Voor de zonaanbidders een feestje maar voor de mannen voor en naast ons huis geen lolletje. Er wordt in onze wijk een glasvezelnet aangelegd door T-Mobil en al vroeg in de ochtend arriveren de mannen in pick-up trucks met ronkende V8 motoren. Geen onaardig geluid, daar houd Rianne wel van 💘. Het doet mij denken aan onze eigen V8 die ooit iedereen wekte dan wel vertelde dat ik spoedig de straat in zou rijden. Sebastiaan hoorde mij altijd al in de verte aankomen. Wat mis ik deze prachtige bak!

Je ziet het goed, er stonden zelfs twee van die muscle cars bij mij op de stoep…..

Afsluiter

Morgenochtend vertel ik wat meer over leger- ijs- en spinnendingetjes. Nu ben ikke moe en ga naar bedje toe. Het was een intensieve dag maar bij dat het er voor, achter en aan de zijkant weer netjes bijstaat. (En wat ben ik blij met de verlichting in de zitkuil, echt precies zoals ik het in mijn hoofd had!).


Donderdag 09 september 2021

In de afsluiter van gisteravond schreef ik over leger- ijs- en spinnendingetjes. Om maar bij de middelste te beginnen: daar is het nu even te laat voor want er is geen ijs meer over van wat er in het bakje zat. Saskia en ik maakte gisteravond een fietstochtje door Zoetermeer al vind ikzelf dat een tochtje een soort van rondtrekkende beweging moet hebben en geen punt van A naar B in een rechte lijn. Want geheel onverwachts 🤪 belandde Saskia en ik bij Zuliani’s en daar deed die aardige mejuffrouw een bolletje Boerenjongens en een bolletje Panna Amarena in een bakje waarover zij pardoes een toef slagroom spoot.

Sophie beleefde gisteren haar laatste stagedag bij logistiek in Garderen waarmee het vandaag ook tevens haar laatste dag bij de vooropleiding bij de Bizon Compagnie is. Gisteravond laat vernamen wij van haar dat zij en haar mede-soldaatjes deze periode gezellig hebben afgesloten met een hapje en een drankje. Ook kregen wij van haar een foto toegestuurd waarop je goed moet kijken waar nu die soldaat eigenlijk staat. Je hebt altijd baas boven baas en kleine en grote vorkheftrucks.

En dan nu het spinnetje. Iedereen zal vast wel reageren zo van: dat wisten wij allang maar daar gaat het nu niet om, feit is dat ik het nog nooit had gezien, dus bij deze. Het begint zo langzaamaan spinnentijd te worden en een paar van die joekels hebben zich inmiddels genesteld in onze tuin. Nu ben ik daar helemaal geen liefhebber van en doe dan ook mijn uiterste best ze te mijden als de pest. Maar de verzorging van de plantjes gaan wel door.

Toen ik met grote vrees en uiterste paraatheid een paar dooie bloemen wilde verwijderen schoot zo’n joekel van zeker 0,2 x 0,2 mm in een openstaande bloem, pakte met één poot de rand van het bloemblad en rolde zich hierin alsof het een dekbed betrof. Zo verstoppen die krengen zich dus. Spinnen en ik zullen nooit vrienden worden, dat heb ik wel in Libanon geleerd waar die dingen bijna net zo groot waren als je hand. (Die verstopten deze zich niet in bloemetjes).

De Dag Van Vandaag

Helaas blijkt de onderaan gemaakte dienstmededeling hard nodig om niet compleet gestoord te worden in het kleine stukje leven wat nog rest. –Heel lang geleden wenste iemand mij iets toe. Karma is een bitch en daar heb ik vrede mee.

Maar goed, de laatste warme dag dus moeten de laatste struiken bij de buuf eraan geloven. Inmiddels ligt de aanhanger tot aan de nok toe vol met tot moest gehakte vuurdoorntakken en zal er spoedig een ritje richting vuilstort gemaakt moeten worden. Als de laatste struik geveld is gaan wij ons mentaal en geestelijk voorbereiden op het bakken van pannenkoeken want als je Sophie ergens blij mee kunt maken is het dat wel 😂.

Afsluiter

Dan worstel je je met pijn en moeite door een zwaar verwilderde struik en dan ligt daar ineens een dood beest. Een kat of poes wel te verstaan. Niet verteerd maar verleerd. De ene kant zonder vacht was als leer en het arme dier was slechts voor een deel aangevreten.

Mijn vondst deelde ik vervolgens in de buurtapp en vele reacties volgden, er waren schijnbaar veel vermiste huisdieren. Helaas kwam de eigenaar niet bovenwater. Morgen weer een dag.

De pannenkoeken waren wel heel lekker, dat dan weer wel. Oh ja, Corona in de klas van Daniël, morgen niet naar school. Gaan wij nu volgende week keihard morsdood?


Vrijdag 10 september 2021

Als er eentje zenuwachtig is voor volgende week is het Sophie wel. Nu is de AMO best zwaar maar niet zo zwaar als haar is voorgehouden. Daarbij is zij een hele sterke vrouw met een enorm doorzettingsvermogen. Alleen een serieuze blessure zou haar mogelijkerwijs uit kunnen schakelen, al het andere niet! Zij heeft er zin in en wij op de achtergrond ook. Altijd makkelijk praten als je het niet zelf hoeft te doen 😂. (Volgens insiders komt zij in het gebouw recht tegenover die waar ik ooit gelegerd was. Het wordt met de dag leuker!).

Sophie heeft op mijn verzoek, op de allerlaatste dag van de vooropleiding in Havelte, een mooie foto gemaakt. Deze bewaar ik voor het nieuwe blog van aanstaande maandag.

Afsluiter

Gek dagje wel. Gelukkig zijn de eigenaren van het poesje terecht en hebben zij vandaag afscheid kunnen nemen. Had het beestje bewaard, ben opzoek gegaan en heb ze gevonden. Poesje thuis en een einde aan een lange onzekerheid gebracht. (Het lijkt het VST wel…).


Zaterdag 9-11 2021

Een gitzwarte dag in de geschiedenis. Vandaag 20 jaar geleden dat wij allen geschokt voor de beeldbuis zaten. Laten wij niet vergeten 🙏.


Zondag 12 september 2021

Vanwege 9-11 is er voor gekozen om vandaag over de High-Tea te schrijven.

Het zag er gisteren qua weer niet erg veelbelovend uit en zagen het speciale feestje ter ere van onze nieuwe tuin al helemaal (letterlijk) in het water vallen. Tegen beter weten in probeerde ik een droge situatie te creëren met onze parasol. Wat overigens niet even een dingetje van zomaar even doen was. Zo’n parasolvoet in een zitkuil krijgen was nog tot daaraantoe maar dan dat ding uitklappen boven een dubbele pergola was een crime. Het was uiteindelijk wel gelukt met die parasol maar het hield de regen niet voldoende tegen. Juist op het moment dat een volgend alternatief zou worden geïnstalleerd kwam het zonnetje een beetje door.

Zo kon het toch gebeuren dat de tafel ‘s-middags vol lekkers stond met allerlei lekkernijen van Wiesje’s Taarten. Wiesje’s is afgeleid van de achternaam van Yvonne Wiessner en zij schoof ook gezellig aan. Het was zo gezellig dat zij pas na zevenen huiswaarts keerde!

Nog voor dit geweldige feestje en tussen de buien door behaalde Daniël nog even snel een Dapperheidsdiploma bij de Teststraat. Niet dat hij hiervoor stond te juichen maar het kon niet anders, anders mag hij maandag niet naar school. Eens kijken hoe dit de komende weken gaat lopen want als er constant ziekte kindjes in de klas worden gesignaleerd zit hij straks wel heel veel thuis….

De Dag Van Vandaag

En vandaag is het alweer de laatste dag van de week. Die weken lijken alsmaar sneller en sneller te gaan. Niet zo verwonderlijk dat er opnieuw een Libanon-reunie wordt georganiseerd. De tijd gaat zo snel voorbij dat het binnenkort 40 jaar geleden is dat ons peloton afreisde naar dit prachtige land in het Midden-Oosten. Zo’n jubileum gaat op zeker gevierd worden. (Want bij volgende jubilea zullen er logischerwijs steeds minder maatjes in leven zijn). Ook dat komt steeds dichterbij en daarom ben ik inmiddels alles voor die naderende dag reeds aan het regelen. Je moet toch wat in je vrijetijd……

11:15 uur | Het -niet- verrassende telefoontje: Daniël heeft GEEN corona.

12:00 uur | R.I.P. Maria Mendiola. Was toen 15 en niet van die muziek (nog steeds niet). Het was wel een hit die bleef hangen.

Afsluiter

Naast het zondag ritueel en de dagelijkse beslommeringen nog twee deuren gesteld en de plantjes gekortwiekt. Gemarineerde kippenpoten, in schil gebakken aardappeltjes, groentemix van peultje, paprika met uitje en een frisse salade sierde de tafel in de zitkuil. We kunnen nog heerlijk buiten zitten, hoe fijn is dat!

Morgenvroeg mag Sophietje weer een lift naar het station krijgen. Een lange dat voor de boeg. Nieuwe week, nieuwe dingen….


DIENSTMEDEDELING

Zien jullie die muur daar? Die was al vrij hoog maar blijkt bij nader inzien niet hoog genoeg. Vroeger stonden er in mijn directe omgeving vele ronden hoge dingen die ze schoorstenen noemden. Metershoge ronde metselwerken met een deurtje onderin. In alle wijsheid gaat niet alleen het muurtje opgetrokken worden tot een ronde zuil van ongekende hoogte maar gaat ook het deurtje voor eens en voor altijd dicht. 👋

Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: