Dagboek, week 35 – 2021

Maandag 30 augustus 2021

Snel twee flinke happen lucht nemen waren voldoende om het hart op de normale slag terug te krijgen, gelukkig duurde dit moment maar heel kort en was de spanning volledig weg. Net als de stoelgang opkomt kwam ook de onverwachte visite. Op zondag 29 augustus 2021, klokslag 17:06 uur, vroeg een Whatsapp berichtje mij of het goed was om even aan te mogen waaien. Exact één uur en tien minuten later ging de deurbel en stapten Anita & Niels over de drempel van ons bescheiden stulpje. Zo snel kunnen dingen gaan.

Blijkens de stoflaag stond “De doos” met herinneringen uit een ver verleden al even te wachten om opgepakt te worden en te verhuizen naar de rechtmatige eigenaren. Niet dat voorheen anders was maar de inhoud lag hier nu eenmaal te vergaan en beetje bij beetje voer te worden voor de zilvervlieswezens. Het was door mij beloofd om alles uit te zoeken en zo is het dan ook gegaan en nu was het spontaan ontstaan om de overdracht officieel te maken. De laatste tastbare herinneringen uit een ver verleden zijn weg.

Blijf het maar vreemd vinden dat door corona verwelkomen van mensen een beladen dingetje is geworden. Een knuffel, een ferme handdruk of zomaar een spontaan hallo is er niet meer bij, het is een ongemakkelijk aftasten van de situatie ter plaatse geworden. Wij kozen overigens, na een kleine aarzeling, voor optie twee.

“Willen jullie hoog of laag zitten en mag het koffie of thee worden?” Niels koos voor laag vanwege het zicht op de vijver en beiden gingen voor het zwarte goud. Zwart + 1 met suiker. Mijn zitplaats werd een eetkamerstoel want om tussen beiden in te gaan zitten zou een beetje vreemd hebben aangevoeld.

Koetjes & kalfjes maar ook de zwaardere dingen in het huidige leven passeerde de revue, de dingen uit het verleden bleven waar ze thuishoorden. En zo kan ik oprecht zeggen dat dit beknopte bezoekje fijn en gezellig was. Bezoek van een leuk stel en een onverwachte foto van hun kleindochter ‘Maan”, zo te zien aan het stralen en gevoelde trots een mooi en lief meisje wat onlangs één jaar is geworden.

En aan het einde van deze spontane ontmoeting ging een ooit in Libanon gekocht dameshorloge weer om de pols van diegene die hem lang geleden kreeg.

De dag van vandaag

Vandaag konden er drie zwaaimomenten vanaf en een handkus. Volgens mij waren wij ook allebei zo gekreukeld als een deur toen ik Sophie anderhalf uur geleden (05:40 uur) op het station van Zoetermeer afzette. Nog maar twee weekje te gaan voor de AMO. Een weekje vooropleiding en een weekje stage op de plek waar zij later gestationeerd word.

Straks gaat Daniël weer naar school en mag hij wat meenemen wat aan de vakantie doet denken. Mijn voorstel is om hem een bakje regenwater mee te geven…… (Gaat ook echt gebeuren 😂😂😂). Hij was overigens wakker geworden toen ik de deur achter mij dicht trok, iets met tocht en trek of zo. Nu hoor ik zijn lieve stemmetje om het kwartier. “Is het al tijd om naar schol te gaan Rianne?” Sebastiaan heeft nog één dagje extra vrij, die is morgen pas de klos.

Dus na het brengen van Daniël zoek ik nog wat afleiding tot dat reis naar Het Haarhuis in gang wordt gezet. Tijd voor een haarwissel en later deze week maar wat aan die borstels boven mijn ogen laten doen. Ten slotte gaan Saskia en ikke aanstaande zondag naar Arkel voor een weerzien met Libanon maatjes. Ook iets wat is opgekomen als poepen! Zomaar spontaan een kleine reunie in het Unifil museum.

Nog even terugkomende op het bezoek van gisteren: Ik ben bijzonder trots op Saskia, zij maakte dit bezoek mogelijk door even snel elders te vertoeven, mij (ons) dit te gunnen en er geen enkel woord aan vuil te maken. Chapeau Saskia!! -Met een extra vet uitroepteken-

Afsluiter

Met vers gewassen en geverfd haar ziet deze fossiel er iets minder verlept uit dan vanochtend vroeg. Je moet wel goed kijken om het verschil te zien 😂. De eerstvolgende wissel staat gepland voor 30-10-2021 om er Op En Top op mijn verjaardag uit te zien…..

Er zat afgelopen week biefstuk bij een voedselpakket en daar weet Saskia wel raad mee. Die kan een lekker mals stukje goddelijk laten smaken. Voor de foto lag er eentje op mijn bord. Voor de foto want kauwen kan ik nog steeds niet!


Dinsdag 31 augustus 2021

Zo, de nieuwe pagina voor http://www.unifildiorama.com is klaar en gaat vannacht om 00:01 uur online! Vandaag is ook de 2e schooldag voor Daniël en gaat Sebastiaan eindelijk ook eens wat anders doen dan gamen. Ik heb voor hem maar een routebeschrijving naar zijn school gemaakt, je weet maar nooit! Toen Saskia vanochtend beneden kwam vroeg ik: ,,en, valt je wat op?” Terwijl ik naar buiten wees. De grote vraagtekens op haar gezicht spraken boekdelen. ,,Kijk, de scholen zijn weer begonnen en het is gelijk droog en lekker weer!

De ochtend houd ik het even lekker rustig, zit vol zin en goede moed dus dat zit wel snor. Zomenteen maar is even sociaal doen door achtergestelde vriendjes en vriendinnetjes een belletje te geven en eens even een op-start-je maken met het helpen van een ander.

Nu Sebastiaan net is vertrokken naar school gaan wij maar zijn kamer uitmesten. Hij is de gehele vakantie in de gelegenheid geweest om dit zelf te doen en is dus niet gebeurt. Zijn ‘speelgoed’ staat nu op de tuintafel, klaar om afgespoten te worden, te drogen en dan verpakt de berging in. Misschien gaat Daniël nog eens aan de NERF-GUNS of de BRUDER vrachtwagens.

12:00 uur | Drie eitjes voor de lunch zitten in de pan en enkele bloembakken zijn winterklaar. De groenbak komt volgende week en mag niet halfleeg aan de straatkant belanden.

Afsluiter

May day may day, het internet is instabiel. (En daar wordt ik een beetje debiel van). De afgelopen 30 minuten knalt het er steeds uit en krijg zo niets ge-update, dus laters….


Woensdag 01 september 2021

Een opgeroepen zooitje activisten mag de politie in Amsterdam gaan “waarnemen” bij acties tegen het bezit van wapens. Als tegenhanger gaat de politie vervolgens waarnemers inzetten die de activistische waarnemers gaat waarnemen. Snapt u het nog? Feitelijk een onwerkbare situatie voor de politie die zonder enige nuance beticht wordt van etnisch profileren. Wat nog een groter FEIT is, is het feit dat er enorm veel mensen met een steek- of vuurwapen rondlopen. Dat zou het enige moeten zijn waar keihard iets tegen gedaan zou moeten worden en menigeen weet waar de schoen knelt…..


Donderdag 02 september 2021

Je zal maar aanstaande zondag een reunie hebben en speciaal daarvoor een broek hebben besteld. Nu zijn de woorden ‘broek’ en ‘bestellen’ al een utopie voor mij want broeken voor het privéleven waren min of meer verbannen en als het al tot bestellen kwam dan waren dit enkel en alleen maar schoenen. Want leuke damesschoenen in maatje 43 kom je 2e hands in een kringloop niet tegen. Ik bestelde dus een broek die volgens de site van Bonprix in de uitverkoop is en binnen 48 uur bezorgd wordt. Die 48 uur staat als een huis in je bestelling en op de factuur, tot dat je betaald hebt want dan krijg je een aanvullende mail: uw product is tijdelijk niet leverbaar.

Er zijn ergere dingen in het leven, zoals het doodgaan van een parkietje van Sebastiaan en als ik de dag van gisteren alleen al bekijk dan was het wel echt zo’n dag die je snel wilt vergeten. (Een van de E-smokers ging kapot na 13 maanden trouwe dienst).

Voor vandaag staat er koffiedrinken in Oegstgeest op de agenda, met z’n tweetjes zelfs. Dus als Daniël straks braaf zijn sommetjes leert gaan wij plankgas richting het Noorden en vergeten even de dagelijkse beslommeringen.

Afsluiter

Oegstgeest is het net, net, net niet geworden. Juist op het moment dat wij de deur uit wilde gaan deed het VST een beroep op mij en 30 minuten later stond ik bepakt en bepakt in Rhoon.

Uren en uren later stond er een bord vol mosselen voor mijn neus. Was dit afgelopen week ook al niet zo? (We zochten oa in een gebied waar je je hond aangelijnd houd anders ben je hem voor altijd kwijt. Niet boeiend want wij gaan overal doorheen maar wil hier alleen maar mee zeggen dat de lichtjes wat eerder doven vandaag😃).


Vrijdag 03 september 2021

Welk lichtje wilde gisteravond eerder doven? Die van mij misschien, na die intensieve dag? Dat was ook inderdaad zo alleen had mijn telefoon andere plannen. Om 22:12 uur ging het VST alarm opnieuw af en stond ik gelijk strak. De uitrusting lag nog in een hoek van de woonkamer want die was nog niet schoongemaakt en klaargezet voor de volgende inzet. Eigenlijk lag die daar nog omdat, ja waarom eigenlijk, misschien wel omdat er krap 3 uur later moest worden uitgerukt. Uiteindelijk kon er om 04:30 uur aan het kussen worden geroken om net genoeg uurtjes te pakken voor de start van het ochtendritueel.

Dat ochtendritueel ging gelukkig gedeeltelijk aan mij voorbij, tot 08:30 uur hield ik het zonder koffie uit en ga vandaag maar een beetje heel veel bijkomen van gisteren. Vindt vast niemand erg, toch?

Afsluiter

Naar een salon geweest voor de wenkbrauwen en het verder gezellig gehad met Sophietje en de rest. Nu een beetje bankhangen en genieten van het goede gevoel dat door mijn aderen stroomt. Die droom die geen droom leek, het dossier bij de RvdK, niet om te knakken maar om dat laatste stukje te helen. Dat moet het zijn!


Zaterdag 04 september 2021

Een extreme massa oranje geklede F1-fans stroomden zij aan zij door de straten van Zandvoort en het circuit. Als vanouds en een feestje zoals het hoort te zijn. Dat dit prachtige feest een staartje gaat krijgen staat als een paal boven water want waarom zit er een rem op andere evenementen? Waarom zijn er wel limieten gesteld bij o.a. bruiloften en begrafenissen? Over die laatste begrijp ik het al helemaal niet! Omdat er wellicht deels binnen afscheid wordt genomen van een dierbare? Ook die regel werd totaal genegeerd bij het openingsfeestje van de F1. De bobo’s, de elite en de organisatie waren in Zandvoort ‘binnen’ heerlijk aan het feesten. Opengooien die zooi en snel een beetje.

Begrijp mij niet verkeerd, dit F1 spektakel vind ik zelf ook geweldig en volg Max dan ook trouw bij iedere race. (Laat ik nu morgen net een reunie hebben). Maar als dit plaats kan vinden op de wijze waarop dit nu gebeurd dan moet dit voor alles gelden en niet alleen voor een geselecteerde groep.

Afsluiter

Oké, het is weer die tijd, die tijd dat alles achter elkaar kapot gaat. Spulletjes gaan nu eenmaal niet eeuwig mee maar leuk is anders….

Voor de rest was het wel een relaxt dagje en Daniël kon eindelijk naar zwemles. Zijn spulletjes hiervoor bleken niet goed uitgezocht waardoor hij in de kleren die hij aanhad moest gaan zwemmen en niets had om huiswaarts te keren. Gelukkig vond Saskia in de Hoogvliet een dames slaapshirt zodat hij alsnog niet in zijn onderbroek naar huis hoefde. Daniël vond het geweldig om in zo’n long-shirt te kruipen 😂😂😂. Over kleding gesproken: de bestelde broek bij Bonprix kwam toch vandaag binnen en hij zit als een tweede huid, JOEPIE!!

Er gebeurde ook iets moois via “Unifildiorama.com”. Via deze site zocht een persoon contact voor achtergrond informatie over zijn overleden broer. Dit mag ik nu voor hem gaan uitzoeken en dat voelt heel fijn om te doen.


Zondag 05 september 2021

Vandaag is de kleine reunie van maatjes waarmee ik in Libanon heb gezeten. Dit vindt plaats in het Unifil museum te Arkel en heb er reuze zin aan. Saskia gaat ook gezellig mee en we zien wel wat de dag allemaal gaat brengen. Speciaal voor de F1 happening wordt daar een groot scherm opgezet zodat de race “zijlings” te volgen is. Nu ben ik zelf ook wel heel erg van die race maar hoop toch dat het niet teveel inbreuk doet op de korte tijd die ik samen met de maatjes heb.

09:00 uur | Na de altijd warme ochtendgroet van Daniël was het geduld op en zo kon het gebeuren dat ik nu al gewassen en gestreken klaar zit voor de reunie. Niet teveel make-up en geen drag-queen outfit. Wel lekker anders anders denken ze daar straks nog dat ik normaal ben geworden 😂. Een broek uit de sixties en een stout shirt wat ik van Sophie heb gekregen. Het mag dan wel warm worden maar een military-lady-blazer mag niet ontbreken. En daaronder uiteraard HOGE HAKKEN! Nu snel nog een banaan naar binnen proppen en dan is het verder naar de klok kijken. Tot laters….

Oh ja, die broek zit echt super de super lekker!!

11:45 uur | Nog geen 25 minuutjes meer tot de reis naar Arkel. Of ik zenuwachtig begin te worden? Welnee joh…🤪🤪.


Stof Tot Nadenken

JA, daar is ie weer…..

Uit de Telegraaf van 31-08-2021: ”Klaver stelt dat er ’iets heel on-Nederlands’ is gebeurd: „Dat is dat twee partijen aangeven dat ze weigeren de onderhandelingen aan te gaan. Dat past niet in de Nederlandse traditie die we hebben”. Dan heb je wel echt een heel groot bord voor je kop zeg!

“En ja hoor” (t.n.a. Marcel): In Israël zijn twee vaccinaties binnenkort niet meer voldoende om als ‘gevaccineerd’ geregistreerd te staan, je moet hiervoor die 3e prik hebben gehad! De prikpooiers worden alsmaar rijker en de schaapjes lief volgzaam meer en meer gevuld met een experimenteel vaccin.


Cadeautjes van Biden aan de Taliban. (Ons leger heeft nog niet de helft…).

Lees hier verder
Lees hier terug

3 Comments on “Dagboek, week 35 – 2021

  1. Pingback: Als je denkt dat je dood gaat, kan je nog 25 kilometer.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: