Dagboek, week 34 – 2021

Maandag 23 augustus 2021

Na vijf maal achterom te hebben gekeken waarbij zij zwaait en een handkus geeft verdween zij daar hoog in de lucht, bovenaan de roltrappen van ons eigen (hoofd) station van Zoetermeer. Nog maar drie weekjes van 4 dagen te gaan eer zij in Assen gelegerd gaat worden. Het lijkt wel met de dag spannender te worden. En een klein half uurtje geleden wakker schrikken, bijna verslapen zeg! Gelukkig was ik op tijd en zit zij reeds in de trein.

Gisteravond was er even paniek in huize Volkering omdat Daniël een korte periode zoek was. Hij was namelijk bij een vriendinnetje uitgenodigd om te blijven eten en daarna een film te kijken. Leuk natuurlijk, daar niet van. Maar rond een uurtje of half negen begon het te schemeren en vond ik het wel welletjes waarop Saskia Daniël even op zijn GPS-Horloge belde. Daniël vertelde dat de film bijna was afgelopen en hij dan thuis zou komen. Niet veel later was het aarde donker buiten en nam Saskia contact op met de desbetreffende ouders: Daniël bleek even daarvoor hun huis te hebben verlaten. (Let op: slechts één minuut lopen van ons huis). Wat bleek achteraf, Daniël was met een ander vriendinnetje naar de speeltuin gelopen!!

Nu is het feit dat hij in het donker alleen naar huis gaat al een dingetje, waarvoor hij een beste uitbrander heeft gekregen, maar wat dan met dat blonde leuke en jongere vriendinnetje? Hoe dan? Ik snap dat dus werkelijk echt niet.

Over film gesproken, wij keken gisteravond naar: “The Dictator” met Sacha Baron Cohen. Door de film “Borat” eigenlijk nooit eerder gezien, vond dat zo’n rare personage. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb mij bescheurd!

Ik weet het niet maar iets in mij zegt dat het een roerige week gaat worden. ,,LATER!”

Afsluiter

Dilemma dilemma. Saskia zou in de vakantie iets gezelligs gaan doen met een vriendin en haar en onze kids. Door omstandigheden had de vriendin de 3 eerder gemaakte afspraken moeten annuleren maar morgen zou het dan eindelijk gaan gebeuren. Tot dat zij vandaag opnieuw moest annuleren. Omdat Saskia zich er nogal op verheugd had is de stress hoog hier, tot traanbuis explosies aan toe zelfs.

Maar nu komt het: Broer Edwin wordt morgen 60 jaar en ik was welkom op zijn besloten etentje. Dat zou geen probleem zijn geweest als Saskia met de kids er toch niet waren maar nu wringt de schoen. Saskia is niet graag alleen en vindt het daardoor minder leuk dat ik dan weg ga. Ga ik alleen op pad en laat Saskia met de kids dan achter of blijf ik nu ook maar thuis? We gaan er maar een nachtje over slapen en wie weet komt morgen gewoon de zon weer op.


Dinsdag 24 augustus 2021

Nog even terugkomend op het dilemma van gisteravond, er is nu hommeles in de tent. Er is op zo’n kort termijn geen oppas voorhanden en vooralsnog zou ik dan alleen naar het etentje kunnen. Dat ging zo erg wringen dat ruzie ontstond en dat heb ik er dus helemaal niet voor over.

12:00 uur | Het zal vast wel de zon zijn die verandering van zaken in gang heeft gezet. (Het nachtje slapen hielp niet). Zoals het er nu voorstaat gaat de reis vanmiddag naar Edwin, een feestje en een gezellig diner.🍽 Nu eerst een dingetje in Oegstgeest te doen en daarna maar eens kijken hoe lang het is om d.m.v. jogging naar de super oud geworden broer te gaan. (Binnen enkele seconden wist ik het antwoord overigens al…….).

Afsluiter

Met een klein gezelschap van in totaal 6 personen vierde Edwin zijn verjaardag in een uniek nabij gelegen restaurant. Het geserveerde was, volgens mij, voor een ieder onbekend. Niet de producten zelf maar de wijze waarop dit was bereid, moet het eigenlijk zijn. Iedere hap was een onbekende van rijkelijk smaak. Ook de wijze waarop het op je bord lag uitgestald mag je best uniek noemen, alle complimenten voor de kok die mijn inziens ook zo het fijne werk aan een diorama kan doen. Wat je allemaal wel niet van eten kunt maken, WAUW.


Woensdag 25 augustus 2021

R.I.P. CHARLIE

“Hé, Charlie Watts van de Stones overleden”, zei Edwin vlak voor vertrek naar het restaurant. Er was even geen tijd voor rouw….. Ben er kapot van. Vanaf begin jaren 70 zijn de Stones voor mij alles en ook al weet je diep weggestopt wel dat niets eeuwig is, is het wegvallen van één van hen moeilijk te verkroppen. Kan op dit moment verder geen woorden vinden, zou een blad vol willen schrijven alleen lukt dit niet.


Afleiding is het beste medicijn dus ga ik vandaag mijn zinnen elders leggen. Vanaf de middag zal het rustig worden in huis omdat de kids een nachtje bij Ama gaan logeren. Saskia heeft het gewenste menu reeds vastgezet, het worden verse mosselen! Verder zijn wij tweetjes een oude serie nieuw leven aan het inblazen. Na vele seizoenen te hebben gevolg haakten wij ineens af maar nu het allerlaatste seizoen van sart is gegaan haken wij weer aan. Schreef ik nu net: ‘nieuw leven ingeblazen’?


Donderdag 26 augustus 2021

Saskia en ikke zagen het helemaal zitten natuurlijk, de kids waren weg en wij het rijk alleen!! Saskia ging mosselen halen en een romantisch etentje bij kaarslicht stond op de rol. Een lekker toetje zou het diner moeten afronden en bij het knuffelen op de bank zou een kaasje niet ontbreken. Het Liep Even Anders.

Saskia liep al eerste tegen een probleem aan, de mosselen waren uitverkocht en ook niet meer in de aanbieding. Aldus een medewerker van de Jumbo zouden er waarschijnlijk nog wel rond etenstijd enkele bakken vers worden aangeleverd en Saskia liet er alvast een reserveren voor als het echt zo zou zijn. Terwijl ik nog even in de tuin aan het rommelen was en wij ons spoedig wilde gaan optutten voor het feestelijke maal: VTS ALARM. Hé een zoektocht in Zoetermeer!

Wel lekker in de buurt en al hoewel wij binnen Zoetermeer van zoekgebied wisselden (Eerst omgeving Noord-AA en daarna Westerpark) kon Saskia onze commandopost nabij bekijken. Omdat voor onze groep koffie en een broodje werd opgevoerd kon Saskia ook nog mee diep de jungle van Zoetermeer in. Zo zagen wij elkaar ook nog eens op een andere wijze😂.

Laat of niet, rond een uurtje of 23:00 zaten wij alsnog aan de mosselen. I.p.v. een spannende outfit zat ik nog onder de klei en waren de kaarsen ondertussen opgebrand. Dit maakte het niet minder gezellig. De mosselen smaakte voortreffelijk en het toetje bleef vanwege de calorieën in de koelkast. Het bank-avontuur werd een uurtje Netflix en toen wij eindelijk in bed lagen strooide Klaas-Vaak geen zand maar kieperde hij gelijk een hele emmer zand over ons heen.

Huisje Boompje Beestje

Het is even na enen en stil in huis, muisstil wel te verstaan. Saskia is naar Gouda gevlucht om met hartsvriendin Karen een middagje aldaar de binnenstad op stelten te zetten en de kindertjes zijn nog bij Ama. De kids verwacht ik rond vieren, Saskia tussen vijf & zes en Sophie land volgens de laatste tijdtafels om en nabij half zes. Aan mij de taak om iets nuttigs en gezonds op tafel te krijgen, verse sperziebonen en krielen zijn al in de tent aanwezig, rest dus nog wat aan rund, varken of kippenshit. Eigenlijk weet ik het antwoord al: de een lust geen rund, de ander krijgt pukkels van varken en weer een ander krijgt vieze handen van kipkluiven. Het gaat iets van kip worden alleen is nog de vraag in welke hoedanigheid deze straks op het bord wordt gegooid. Eerst maar de Jumbo een staatsbezoek brengen en aldaar inspiratie opdoen.

Afsluiter

Het gezinnetje Volkering was vanavond compleet, alle zes weer als vanouds aan tafel! Het was super gezellig. Voor het span had ik knoflook-kip, kerrie-boontjes en pittige aardappelen in schil gemaakt en het scheen lekker te zijn geweest. Ze likten collectief de pannen leeg 😃.

De kids hadden het leuk gehad bij Ama al had zij het bij één van de strand avonturen helemaal gehad. Daniël kon ergens zijn ei kwijt bij een speelgelegenheid op het strand. Maar Ama zat weg te rotten in de gure natte wind en dat wel twee hele uren. Ama had het er voor over, zoooo lief!!!


Vrijdag 27 augustus 2021

Ha, ha, ha, aldus een bericht uit het voorjaar: “Wetenschappers van onder meer weeronline.nl voorspellen dat zomer 2021 warm en droog wordt. Als deze zomervoorspelling 2021 uitkomt, wordt dit al weer de derde warme zomer op rij. Vooral in de maanden juni en augustus moeten we in Nederland rekening houden met veel zon, warm weer en weinig regen.”

Over enkele minuten zal dan ook de stop uit het zwembad worden getrokken en gaat deze na een grondige schoonmaakbeurt de berging in. Nu maar hopen dat onze “wetenschappers” in het voorjaar van 2022 een slechte zomer voorspellen 🤪.

Afsluiter

Zal je net zien, hangt het zwembad leeg en schoongemaakt te drogen in de zon, gaat het regenen. En het zou helemaal niet aan regenen vandaag! Ligt vochtig de boel maar in de blokhut gelegd en hopen dat er niet teveel vocht in de kiertjes blijft zitten. Wat een ruimte ineens! Verder is er niets bijzonders te melden over de laatste zomervakantiedag van 2021. Daniël mag maandag iets meenemen van de zomervakantie, zal ik hem een potje met regenwater meegeven?


Zaterdag 28 augustus 2021

Dat is lang geleden dat ik wakker werd en mij een droom 100% herinner. In mijn droom had Saskia stiekem een waanzinnig gaaf huis gekocht waarin een ieder zich helemaal happy voelde. In dit, van origine, industriële gebouw naar woonhuis omgebouwde object was werkelijk aan alles gedacht wat maar in de rijkelijkste fantasieën mogelijk was. Er lag ook een immens stuk grond omheen met een mooi aangelegde tuin en ruim voldoende grond om er een mooie LGB-baan doorheen te laten tuffen. Zo zou mijn oude dag een happy einde krijgen. Er zat, zoals altijd, een addertje onder het gras maar daar laat ik mij niet door van slag raken. Het huis was perfect, gaaf, super en te gek!

‘Keep On Dreaming’ is nooit verkeerd alleen gaat de tijd zo verschrikkelijk snel dat dromen vervagen en je uiteindelijk in je kist beland zonder dromen te hebben waargemaakt. Dat is wel de harde realiteit voor de meesten. Bijna het gros woont op een postzegel en doet zijn of haar ding binnen die aantal vierkante meters. Daarbuiten heeft slecht een handjevol zicht op wat er binnen die vier muren afspeelt en de rest zal het een worst zijn. Een stel hier even verderop deed het wel, zij verruilden hun huis voor een grote camper en trekken naar het zuiden om nimmer meer terug te keren.

Maar als je kinderen hebt en zeker zoals bij ons nog één van jonge leeftijd kan je niet zomaar huis en haard verlaten. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat er (nog meer) kleinkinderen gaan komen en ga je die dan achter je laten? Ik weet bijna zeker van niet! Maar op de een of andere manier moet er toch wel een klein gaatje zijn om de wijde wereld in te kunnen trekken met een geschikt voertuig? Doe mij maar bijvoorbeeld een Discovery met aanhanger of zo, dan gaat het helemaal goed komen😂.

Afsluiter

Terwijl Saskia met Daniël vanmiddag afreisde naar een Oosterfaantje-Kinderfeestje (plaatselijke voedselgroep), Sophie haar andere uit dineren nam bij de M lag bij mij de taak om de rust in onze vastgeroeste burgerlijke wijk ruw te verstoren. Bij een van onze buren was door de vorige bewoners een ombouw voor een radiator gemaakt van dik staal en ter plaatse in elkaar gelast. Dus met geen mogelijkheid te verwijderen zonder het leidingnetwerk te verwijderen. Wie ben ik dan om niet even een handje te helpen. Mijn Fein multitool weet daar wel raad mee alleen was het wijs geweest om daar Sound Barriers bij te dragen, wat een pokken herrie!

Het metalen frame is (uiteraard) keurig bij het schroot beland en de tuin is weer op orde na het zwembad debacle van gisteren. Alles ligt netjes opgeborgen in afwachting van een volgend seizoen. Terwijl de aardappeltjes voorgekookt klaar lagen om de te worden afgebakken, de broccoli zich had klaargemaakt om lekker gekookt te worden kwam Saskia met aanhangsel rond een uurtje of 17:30 thuis van de party. Na ‘samen’ snel even wat kipkluifjes te hebben gescoord bij de Jumbo konden wij op 18:30 uur van een maaltijd genieten. Even daarna verliet Sophie het pand, zat Sebastiaan reeds achter zijn console en lag Daniël relaxt te genieten van zijn nieuwe aanwinst. (Airpods).


Zondag 29 augustus 2021

“A gay man in Afghanistan has described how the Taliban killed his boyfriend and “cut his body into pieces” to “show what they do with gay people”.

The 26-year-old, going by the pseudonym of “Gabir” to protect his identity, told the i that he and his boyfriend were sitting in a restaurant together in Afghanistan’s capital, Kabul, when the city was seized by the Taliban on 15 August.

They both rushed back to their respective homes, and soon Gabir was unable to get hold of his partner as his phone signal and internet connection began to fail.

He said: “At 5 or 6 o’clock, my brother told me something has happened, that ‘you should contact your friends’. When I call my friends, everyone’s phone is off.”

Tragically, Gabir finally discovered from a friend that his boyfriend, who was just 24 years old, had been tracked down by the Taliban and killed.

“Two cars came, with Taliban in it,” he said.

“They said, ‘Where is his home?’ and beat him so much. They took him away – nobody knows where – and then they kill him.

“Afterwards they said they brought the body [back] and cut his body into pieces to show the people that this is what we do with gay people.”

Gabir and his boyfriend had been together for eight months after meeting at university, and had been planning to leave Afghanistan to get married.

Following the young man’s horrific death, Gabir hasn’t even had time to grieve, as he is in hiding and fearing for his own life.

He recently received an anonymous call from someone who told him: “I know you are gay, before capturing Kabul we knew everything about you, you have three or four friends who are gay, you have a boyfriend.

“Once we settle here in Kabul we will not let you live. If we find you, we will kill you.”

Since then, Gabir has been on the run, but he said: “I’m 100 per cent sure I’m going to die. There is no hope for me.”…

Gay Afghan author Nemat Sadat recently told PinkNews that the Taliban will “weed out and exterminate” Afghanistan’s LGBT+ community: “They can either await a slow death or a quick one.”….

Ik zeg niets hoor, zou niet eens durven, krijg je zomenteen de hele goegemeente over je heen!

Ondertussen is het in Zoetermeer 29 augustus 2021, is het weer aan de frisse kant en lijkt het ieder moment te gaan regenen. En ja, de administratie zit er alweer in en de zondagse verplichtingen lopen als vuurtje. Vandaag alleen geen grote haar-was-beurt omdat morgen het Haarhuis op de agenda staat. Alleen staat het laatste weekeind van de maand in het teken van het spoelen van de inwendige mens. Dat to-do dingetje wat dr. Kanhai mij laatst vertelde….. Ook de maandelijkse spoeling van de vijver met een biologische goedje staat op de agenda en nu maar hopen dat ik die twee dingen niet door elkaar haal 🤪.

Afsluiter

Vandaag even geen afsluiter want teveel om te vertellen, lees maar hoe het was in week 35.

Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: