Dagboek, week 33 – 2021

Maandag 16 augustus 2021

Het moet nog 06:00 uur worden en het derde kopje koffie staat al voor mijn neus. “Het is weer voorbij die mooie zomer“, (Gerard Koks voor de jonkies onder ons). Want Sophies vakantie is ten einde en zit ondertussen in de trein voor haar laatste 4 weken voortraject in Havelte. Daarna wordt het menens bij de AMO in Assen. Het blijft mooi dat de 2e generatie Volkeringetjes haar opleiding start op dezelfde kazerne waar ik ooit in 81-82 rond hobbelde. Over “mooie zomer” gesproken: WAAR DAN!?

Maar hoe zat het ook-al-weer met die bloemen? Die bloemen die je meer dood dan levend uit een tuin had ontvreemd en nieuw leven in wilde blazen? Na intensieve verzorging en veel liefde en passie gaat het inmiddels de goede kant op, kijk maar:

En ondertussen slaat de vrouw met de hamer in alle hevigheid toe. Toch weer ietsje teveel gedaan en te weinig geslapen. Daar zijn lichaam en geest het dan niet mee eens, gaan bekvechten en laten mij als zak platgestampte muisjes achter op de bank. Maar goed, Daniël heeft een uurtje heerlijk gesprongen in JUMPXXL en Sebastiaan heeft zijn eigen brood gesmeerd. Dat is wel een van zijn zelf verzonnen kerntaken als hij om 15:30 uur uit zijn bed valt en met veel gemopper en gezucht eindelijk even 2 minuten van zijn kostbare tijd overheeft voor het bestellen van zijn schoolboeken….. Aldus getekend: Rianne…

Afsluiter

Met een beetje creativiteit heb je de halve wereld, zeg maar. De laatste tijd doneert HelloFresh veel aan onze plaatselijk voedselgroep en zijn wij bedeeld met vele soorten kruiden, wok-sausjes, pasta’s en allerlei groenten. Met de af en toe toegestopte vlees & kip dingetjes kan je vervolgens iets goeds en lekkers in de pan toveren. Zo aten wij vandaag een zelf gecreëerde pasta die een chef-kok jaloers zou maken. Een chef-kok zal ik mijzelf never nooit noemen, ook niet omgekeerd of in cursief, maar maak ik er wat van omdat het gewoon heel leuk is om te doen.


Dinsdag 17 augustus 2021

De 2e dag van de laatste 2 weken vakantie zijn nu een feit. Iedereen lijkt zo’n beetje teruggekeerd op z’n honk en de gewone dagelijkse zaken gaan als vanouds verder. De agenda is niet meer leeg, de rest van de week is er elke dag wel iets dat gevolgd of gedaan moet worden. Vandaag gaat de reis naar de psych in Oegstgeest (en morgen) en ik zie de Haartjes-Weg-Mevrouw ook van de week vermeld staan. Verder nog wat andere dingen die de revue gaan passeren en voor vrijdag een uitje dat Sophie heeft geregeld.

Tsja en verder? Verder volg ik zoveel mogelijk de berichten over Afghanistan. Natuurlijk heb ik daar een mening over maar laat dit liever over aan de maatjes die daar hebben gezeten en weten wat daar onder de bevolking leeft / heeft geleefd en verfoei de alwetende achter een toetsenbord die nimmer een voet buiten de deur hebben gezet en nooit letterlijk een poot hebben uitgestoken.

Afsluiter

Oh jee, de NOS maakt melding dat bij honderdduizenden gevaccineerden het vaccin niet werkt! Gaat het zich nu al wreken? Dus iemand zoals ikke had sowieso niets aan zo’n prik met nog niet voorspelbare bijwerkingen. Nu maar hopen dat wij allemaal door deze Build Back Better tirannie komen.

En die drie “mutsen” in de regering hebben niet zo’n klein beetje gefaald. Jezus wat een blamage!! Nu pas een eerste vliegtuig uit NL in Kabul en nagenoeg leeg vertrokken. Een handjevol mensen aan boord waaronder niet één Nederlander.

Hou maar op, we zijn met dit stelletje hopeloos verloren. Maken zich drukker om een genderneutraal toilet dan mensenlevens in Afghanistan.


Woensdag 18 augustus 2021

Ik heb er geen referenties naar maar een paar jaar geleden werd mij ingefluisterd dat het innemen van grote hoeveelheden paracetamol niet goed is voor je lichaam. Er ging bij mij 3000 mg per dag naar binnen en ben er toen ook mee gestopt. Enkele weken geleden was mijn specialist het daarmee niet eens en adviseerde het met klem. Zodoende alweer een paar weken drukdoende met het naar binnen werken van die 3000 mg. En dan nu weer lezen dat juist paracetamol in combinatie met een aandoening van het immuunsysteem bij ouderen (.) covid-19 juist kan verergeren. Wat moet je nu geloven? Ik ben van mening dat maar één ding telt en dat is het volgen van je eigen verstand en gevoel. Nu heb ik toevallig weinig verstand maar wel veel gevoel. Ik stop per direct met paracetamol….

Nu terug naar een andere casus: Stel, je hebt uit huis wonende kinderen en een daarvan komt trots vertellen dat hij zijn woning grondig heeft schoongemaakt. Daar ben je dan supertrots op, toch? Alleen, toen hij dit kwam vertellen nam hij ook enkele volle Bick Shoppers mee vol afval en lege drankflessen. Nu waren wij nog zo naïef om te denken dat hij slecht onderweg was naar afval-sorteer-plek en ons even gedag kwam zeggen maar niets bleek daar van waar. Hij vertrok weer en vergat per abuis de tassen vol zooi. De volgende dag was deze muts maar naar die containers gereden. Wat had jij gedaan?

Vanmiddag staat er een ritje Zoetermeer – Scheveningen – Oegstgeest en dezelfde weg weer terug op de agenda. Op de heenreis dumpen wij de kids en halen ze, inclusief een warme hap, op de terugweg in Scheveningen weer op. Het is nog koffiedik kijken of onze bestemming een feestje gaat worden alleen bij Ama thuis zal dit wel zo zijn.


Donderdag 19 augustus 2021

Als iets gaat opvallen en met enige regelmaat “lijkt” terug te komen overweeg ik niet zelden om dit vast te leggen in de IPhone Notities. Overweeg dan, want het komt er bijna nooit van en als het wel zover komt stopt het meestal bij die eerste keer. Hoe ga ik nu bijhouden hoe/wanneer en in welke regelmaat ik ‘s-ochtends vroeg zwetend wakker schrik van een droom? Geen nachtmerrie overigens. Gister- en vanochtend was het weer zover. Veel te vroeg wakker en helemaal klam van het zweet. Ook zo ontregeld als een deur en de eerste uren compleet van de leg.

Dat gamen van Sebastiaan is net zo’n verslaving als die van Justin destijds. Alleen zijn nieuwste aanwinst en dan meer de nieuwe game dan de console. Hij heeft de nieuwe Flightsimulator waarmee je over de hele wereld kunt vliegen en het lijkt alsof je over Google Maps vliegt. Zo “vloog” ik gisteren over Zuid – Libanon en ontdekte zowaar de stekjes waar mijn posten ooit stonden, zowaar zelfs het huis dat in het diorama staat!!

Afsluiter

Zo hé! Is het nu het stoppen met paracetamol of de luchtvochtigheid in combinatie met wat anders? Feit is dat mijn lichaam iets helemaal niet leuk vindt. De handjes zijn opgezwollen en doen een beetje hun reuma-ding. De artroseknie doet mij strompelen en de zenuwpijn zegt auw. Er zijn geen aanwijsbare bezigheden die zouden kunnen wijzen op buitensporige activiteiten, dus moet ik het elders zoeken. Vooralsnog is het zoeken in een hooiberg.


Vrijdag 20 augustus 2021

“Onze” Marion, prachtig!


Een “non-binaire transpersoon” is zwanger van een kindje. Hoe mooi zou het zijn als deze twee aankomende ouders gelukkig zouden zijn met de geboorte van hun eerste kindje en daar in alle wijsheid mee omgingen. Het is aan hun hoe zij het kindje opvoeden en het is aan het kindje hoe het er later mee omgaat door de opvoeding. Twee vaders, twee moeders, non-binaire ouders, een vader en een moeder, het kan allemaal tegenwoordig en daar moeten wij blij mee zijn. Het is alleen zo dat de laatste de standaard is en verreweg de meeste kids ook in die situatie opgroeien. Kinderen groeien nu in en met deze gemixte mogelijkheden op en accepteren dit ook. Het heeft zijn tijd nodig, net als met alles. Des te meer druk hierop wordt gelegd, des te meer weerstand. Leven en laten leven!


Zaterdag 21 augustus 2021

Terugkomen op keiharde beslissingen is al een dingetje maar dat binnen een week doen is alleen mogelijk als je het toetsenbord van “Op En Top Vrouw” bediend. Deze toetsenbordmuts gaat weer aan de paracetamol want het is niet te harden zonder. Maar wel vreemd dat die behoefte/noodzaak er die maanden daarvoor niet nodigt was, al hoewel ik niet voor niets bij de reumatoloog klaagde over nogal wat pijnbeleving.

Vanochtend was het ook de derde dag op rij dat dromen en klam zijn de eerste gedachten en beleving is. Hoe dan? Is het de paracetamol of doen de hormonen iets dat het daglicht niet mag zien? Daar komt ook nog eens bij dat er al een poosje geen spraken meer is van een uitgerust gevoel. Ik lijk aan het einde van de dag wel 110 jaar oud. Dus kan de slaapapneu ook wel eens iets doen, alleen slaap ik dan en daar weet ik niets meer van. Lekker belangrijk eigenlijk, het is allemaal zo’n beetje gesneden koek in dit (…) leven.

En nou niet gelijk denken: “Daar Gaan We Weer!!” Nee hoor, voel mij er verder best bij en wil alleen maar met rust gelaten worden en alleen met mijzelf zijn. Zo geef ik straks het gezinnetje een zwieper naar het Scheveningse strand en heb ik het rijk alleen op het strafbankje in de tuin.

Afsluiter

Wie zij er vanmiddag iets over zwieper geven en alleen zijn? Dat was ik toch niet zeker 😂? Ja dus!

Het werd even ietsje anders. Vanwege het mindere weer kwamen de Felderhoff-jes deze kant op en rond een uurtje of twee ging iedereen naar het Stadshart. zij gingen shoppen en een ijsje eten. Let op: het was 14:00 uur.

17:15 uur | Het span kwam helemaal ontspannen en blij terug van het winkelavontuur en werd nog blijer dat zij zo aan konden schuiven. Want er was in die 3 uurtjes iemand naar de jumbo gefietst voor een bbq maaltijd. Mijn gedachten gingen aldaar naar luxe hamburgers en kipsaté.

Die hamburger op de foto is zo’n kip-burger. Speciaal voor Sophie en Oesje, de rest had een “gewone”. Daar had ik vooraf uienringen en reepjes omelet bij gemaakt. Platje cheddar er overheen en 2 minuutjes extra met de kap van de bbq dicht. Jammie.

Maar RUST?? HO MAAR!!! (van de week een nieuwe poging).


Zondag 22 augustus 2021

Als mij een warrige verhalen te oren komen dan is het geen enkel probleem om daar wat zinnigs van te maken want ik ben net zo warrig. Maar goed, gisteravond ving ik een gesprek op: Het span was gisteren in het Stadshart (tot zover te volgen?) en bezocht hierbij de ETOS. Bij de kassa’s aangekomen stond Daniël tussen onze huisgenoten en familie braaf te wezen tot zijn oog ergens op viel. Voor hem prijkte namelijk de pakjes DUREX en tubes met glijmiddel, waarvan één met aardbeiensmaak. ,,Wat is dit”, vroeg Daniël. Uit het opvolgende relaas maakte ik op dat ieder aanwezig wolwassen lid uit de familieclan zich wijselijk uit de voeten maakte ten einde geen antwoord te hoeven geven. Dat was het eerste verhaal.

Het tweede verhaal kwam even later. (Op de bank met koffie en een koekje erbij). En die conversatie ging over SEX. SEX mensen, het ging over SEX. En dan wel over SEX in combinatie met COVID-19. In geuren en kleuren ging het gesprek over de seksuele voorlichting van de staat New York. In en pamflet wordt onder andere gesteld dat SEX met je partner op afstand het veiligst is. –Masturbate together. Use distance and face coverings tot reduce the risk– Dus met een mondluier op, in de zelfde kamer, maar op afstand, een potje moet gaan masturberen!!! Ik kon het niet laten: ,,Saskia, wat is masturberen?” ,,Ga maar Googelen” zei mijn schoonmoeder….. Link naar het pamflet: https://www1.nyc.gov/assets/doh/downloads/pdf/imm/covid-sex-guidance.pdf

En dan lees je net een bericht uit het verre Australië: Klopjacht op een met covid-19 besmette man die zich niet houd aan de quarantaineplicht. Schiet mij maar lek!

13:00 uur | Het kan altijd erger, maar wie zit er rond dit tijdstip nu aan de Turkse vette hap? Wij dus!! Broer Edwin was in de buurt en wipt even aan voor een kopje koffie. Dat werden er een heleboel en nu trakteerde hij ons op een broodje Turkse lekkernij. De kids kozen voor een knipbeurt, hoe krijg je dat weg als je net wakker bent?! Maakte Sebastiaan hier speciaal wakker voor 😂.

Afsluiter

je snapt toch wel dat het avondeten een luchtige champignonsoep werd met wat stokbrood en aioli. Morgen is het vroeg uit de veren want Sophietje mag om 05:30 uur naar het station worden gebracht. Wat heb ik daar zin in zeg..

Lees hier verder
Lees hier terug

One Comment on “Dagboek, week 33 – 2021

  1. Goh, dat is nou precies wat ik ook wil. Met rust gelaten worden en alleen met mezelf zijn. 😊

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: