Dagboek, week 32 – 2021

Maandag 09 augustus 2021

Berustend is voor nu wel het juiste woord waarin het leven verder kabbelt. Zo min mogelijk prikkels zoal spitten in het verleden en mijden van drukte om mij heen. Dingen gedaan en doen die rust geven en leuk zijn om uit te voeren. Zaken niet vooruit geschoven maar gedoseerd uitgevoerd. Verplichtingen eens tegen het licht gehouden en ervaren dat niet alles een verplichting is. Losgelaten wat krampachtig geprobeerd werd vast te houden. Mij bezig gehouden met het belangrijkste in het leven en die kaders zijn kleiner dan gedacht -inclusief een lapje grond daaromheen-. Er is vast nog veel meer alleen is het voor nu meer dan voldoende om niet buiten de gekleurde lijntjes te gaan. Ervaar maar eens hoe fijn moeilijk het is een kabbelend golfje in de “Window of tolerance” te houden.

Voor nu werkt het en de afgelopen weken waren hierdoor dan ook uitermate prettig. De intensieve therapie is er dan ook niet voor niets. Ik ben mij er heel goed van bewust dat een uitschieter in de curve zich niet zomaar corrigeert en heftige, langdurende, reacties oproept. Die bewustwording is voor mij al heel wat en voor nu even genoeg.

Voorts moet ik bekennen dat de rust in mij iets heeft opgeleverd voor een ander. Die ander heeft hierdoor sinds jaren vannacht doorgeslapen!

de dag van vandaag

Dus wat gaan we vandaag doen? Allereerst maar de apotheek gebeld. (Rustig blijven Rianne!). Wat blijkt: Op de verpakking, die ik allang had weggegooid want waarom een verpakking van een spray bewaren, zou hebben gestaan dat ik nog 6 maal mag bellen voor één flacon. Maar waarom nu 1 per maand en niet gewoon zoals altijd meerdere tegelijk? Geen antwoord is ook een antwoord, toch? De WOT zegt niets van aantrekken, er komt vandaag 1x flacon dus verder niet druk over maken.

Verder staat er zorgen voor het huis voor hen die elders een tent hebben opgezet in de agenda. Ook dat gaan we dan maar doen.

Ondertussen zitten de vakantieperikelen al diep in de genen geworsteld en lijkt “op gang komen” een haast wel onmogelijke taak. Hebben ze daar ook geen alarm voor? Net zoiets als voor het VST want dan staat iedere vezel in mijn lijf direct strak…..

Afsluiter

Hé leuk, een probleempje met een kozijntje oplossen. Dat is echt mijn ding en goed om gedachten daar te laten waar ze thuishoren. (Ergens drie hoog achter en onvindbaar 😃).

Het gezelschap aan de eettafel blij verrast met een rijkelijk met groenten gevulde pasta. Niet helemaal Vega want daar krijg ik uitslag van. 200 gram rundergehakt was voldoende.

Na het eten ook de vanmiddag uitgebaggerde vogelkooi in elkaar gezet zodat Sebastiaan in ieder geval niet gaat slapen met parkieten op zijn hoofd!

En volgens de klimaatverandering gaan we allemaal heel snel dood. Nu zullen de oudje wel denken zeg: “horen wij dit nu al 40 jaar”. Waren de ijsberen niet allang uitgestoven? De zuidpool zou toch reeds vijf jaar geleden geheel zijn verdwenen? Waar is de zure regen en de ozonlaag gebleven? Ik zou voor een klimaat-lockdown kiezen immers helpt dat en het gros van de mensen is reeds tot moes gekneed. Hoe zou de wereld er zonder sarcasme uitzien?


Dinsdag 10 augustus 2021

Net gelezen op internet dus is het waar (……). Doe ik dus nooit want probeer een verhaal doorgaans van meerdere kanten te belichten. Maar wat ik net las over een meditatieonderdeel is zeker waar, stromend water geen rust. En dan nu niet hard naar je keukenkraan rennen want dat is niet wat er bedoeld wordt. Ze hebben het hier over de rust van stromend water in een kabbelend beekje. En laten wij dat nu net hebben in onze heerlijke tuin. Al moet ik er wel eerlijk bij verklappen dat het rustgevender is als je er met je rug naartoe zit want anders lijkt het wel of je voor de Niagara Falls staat.

Dat ons beekloopje zo’n power heeft ligt aan de pomp. Die, inmiddels 10 jaar oude pomp was destijds aangeschaft om vijverwater meters verderop tot 150 centimeter hoog op te stuwen. Daar voldeed hij prima aan. Nu is dit gereduceerd tot 1 meter verder en 1 meter omhoog. Zodoende komt er iets teveel water omhoog voor een bescheiden beekloopje. Als ik het mij goed herinner pompt dat ding tussen de 5000 en 8000 liter per uur omhoog! En nee, het verbruik van stroom valt reuze mee.

17:30 uur. | Het onderzoek van het Amsterdam UMC is achter de rug. Het duurde precies anderhalf uur. Het eerste uur ging nog wel maar door het laatste stukje moest ik mij echt doorheen slepen. Ik zag echt door de bomen het bos niet meer 😢. Met liefde deelgenomen alleen net iets teveel voor mij. Het meest erge was wel die “geijkteweegschaal 😭.


Woensdag 11 augustus 2021

Wij maken ons gereed voor een dagje Soesterberg om leger-dingetjes te bekijken en te beleven. Ama heeft ons uitgenodigd voor een tochtje door het Nationaal Militair Museum. Voor Oesje even de rolstoel uit het stof gehaald want haar been zit nog in het gips. De kindertjes hebben er zin in, net als de -jong- volwassenen overigens. Sophie heeft ook nog vakantie en hopelijk hebben ze daar ook een stormbaan of zo, kan zij even een demo geven 😂. Moest overigens wel even “graven” om een veteranenspeld op de jurk te kunnen spelden. Na al die jaren met coronamaatregelen waren die een beetje in de vergetelheid geraakt.

het fototoestel gaat mee dus vanavond of morgen op z’n laatst zal er wel het e.e.a. aan leuks hier voorbij komen.


Donderdag 12 augustus 2021

Soms lopen dagen totaal anders dan je verwacht, zo ook gisteren/vannacht. Nog middenin ons familiedag bij en na het museumbezoek kwam er een Alarm van het VST binnen. Iedereen in mijn omgeving stond direct strak… Niet veel later kwam er nog een oproep voor een inzet voor vandaag binnen. Even nadat wij thuis waren aangekomen kwam er een melding binnen dat de laatste oproep voor de inzet van vandaag was geannuleerd.

Omdat er op de Facebookgroep van het VST nadere info over een inzet is terug te lezen haakte ik even aan op de berichten. Aldaar las ik dat er een “mogelijke” inzet zonder alarm in werking was gesteld en redelijk in de buurt was. Wie ben ik om dan niet te gaan. Aldaar aangekomen bleek te vermiste net te zijn aangetroffen maar er wéér een nieuw verzoek van de politie was binnengekomen. En zo kon het gebeuren dat ons team tot diep in de nacht opzoek ging naar een vermiste in Ridderkerk. Het was ergens na vijf uur ‘s-ochtends dat de sleutel in de voordeur ging om ergens opzoek te gaan naar een bed. De vermiste persoon is uiteindelijk vanochtend in goede conditie aangetroffen.

Het is volgens de klok op het beeldscherm 11:11 uur en het tweede kopje koffie zit er reeds in. Alleen is er nog geen sprake van “wakker zijn”. Of dat überhaupt nog gaat gebeuren vandaag trek ik zeer in twijfel.

Terug naar gisteren

Afsluiter

Op de keuken en het verzorgen van het zwembad en de plantjes/bloemen na kwam er niets uit mijn handen. Wist niet eens meer hoe het voelde om 23 uur aaneengesloten wakker te zijn en ver over grenzen heen te gaan. Maar heé, VST. De vermiste persoon is weer bij haar familie en daar doen wij het voor!


Vrijdag 13 augustus 2021

Zal het maar op bijgeloof houden en er verder niets mee doen. Mocht er vandaag alsnog onheil de revue passeren dan zijn jullie de eerste die hier smakeloos om mogen lachen. Dus ik doe gewoon mijn ding zoals altijd en ga mij niet in aluminium wikkelen of zoiets. De dag is sowieso al helemaal dichtgeplakt met allerlei bezigheden.

Het is hier nog lekker vroeg en heb er zin in. Er staat genoeg op de takenlijst om zo maar eens op tijd de douch in te duiken en mij nuttig te maken. De eerste uren van “lijkstijfheid” lijken te zijn vermindert en er zit weer enige souplesse in de scharnieren. Tja, onderdeel geworden van het leven die minimale rusttijd van 20/30 uur na een inspannende dag. (En dan moet ik nog opletten).

Afsluiter

En daar was Marion! Zij had mij vorige week reeds de vraag gesteld om spoedig een haring te gaan happen en vanochtend gaf zij te kennen dat dit heugelijks vanmiddag stond te gebeuren. Wat een fijn weerzien was dit zeg. We hebben elkaar al zo lang niet meer gezien door corona. Na een kopje koffie in onze tuin zijn wij cabrio naar de viszaak gereden en ikke mocht rijden, zo leuk dit. Op het terrasje voor de viszaak genoten wij van de haring en op de terugreis lag er nog wat lekkers voor en Annet en Daniël op de achterbank. Een heerlijke ontspannen en gezellige middag met Marion. Dit heeft mij heel veel goeds gedaan!


Zaterdag 14 augustus 2021

Ben nog een beetje aan het nagenieten van gistermiddag. Als het goed is komen vandaag de laatste buurtjes waarvoor ik de boel een beetje bijgehouden heb weer thuis. Het houd je van de straat en het is nog best leuk om te doen. Toen ik vanochtend beneden kwam, deze keer eens niet heel vroeg, zag ik een gemiste oproep van het VST. Snel een kopje koffie naar binnen gewerkt en min of meer voorbereid om te kijken of er noodzaak was om alsnog te gaan. Nog voordat ik de spulletjes klaar had gelegd bleek de vermiste persoon reeds aangetroffen.


Zondag 15 augustus 2021

Keer op keer zie je dat de “hoger geplaatsten” losgezongen zijn van de realiteit en totaal geen besef hebben van hun doen en laten. Gisteravond was dat ons (demissionaire) Minister van Defensie. Zij twitterde er vrolijk op los dat zij naar de bioscoop was geweest om “De Slag Om De Schelde” te zien. Dat er ondertussen in Afghanistan ontelbare mensen in acuut levensgevaar zijn ontgaat haar volkomen. Althans: Zij geeft hiermee te kennen dat hun lot haar geen bal interesseert. Ontspannen doe je maar als je uit je functie bent ontheven want als je belast bent met deze taak zet je je 24/7 in om mensen in veiligheid te brengen.

Afsluiter

Een kabbelend dagje achter de rug. Ama op bezoek en BBQ-tje gedraaid. Daniël 100x in het zwembad geweest en Sophie haar laatste vakantiedag. Dat houd dus in dat ik haar morgenochtend om 05:30 uur naar het station mag brengen. Om die reden dan ook: Welterusten en tot morgen…..


Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: