Dagboek, week 31 – 2021

Maandag 02 augustus 2021

Hoe ga ik dit nu weer oplossen? Afgelopen week stuurde mijn zus Sandra een whatsapp berichtje waarin een belangrijke vraag werd gesteld. Een simpele vraag waar ik niet meteen een antwoord op had, nog steeds niet eigenlijk want mijn hoofd draait overuren zodat het vraagstuk per uur kan verschillen. Wordt het nu ja of nee? En dan wordt de vraag niet meer de hoofdbreker maar het antwoorden. Want ik heb nog steeds geen antwoord gegeven en klap vervolgens helemaal dicht. Die gedachtegang is best vermoeiend…….

Tijdens de vakantiemaanden wil ik nog wel eens de tuin van derden besproeien. In zo’n tuin, die overigens netjes en strak is, hingen in een verloren hoekje 4 zakken met vergeten hangpetunia’s. Een ieder zou die dingen meteen de container hebben in-ge-flikkert maar ik ga er toch iets van proberen te maken. Mijn doel is om ze snel op orde te krijgen en ze weer terug te hangen voordat de rechtmatige eigenaar de tuin weer zelf gaat verzorgen.

En verder vandaag? Eerst maar een ritje naar de vuilstort waar 4 betontegels van 40×60 hun laatste adem gaan uitblazen en daarna zie ik wel weer. Het ziet er naar uit dat het vandaag droog blijft dus de tuin lonkt, wat ik daar gelukkig en blij mee! Overigens laat het weer mij niet tegenhouden om van de tuin te genieten. Elke dag is het heerlijk om de bloeiers te verzorgen en af en toe een ritje met de LEGO-trein te maken. (Zodra er iemand is gevonden met een mini-camera kan er een leuk filmpje worden gemaakt). Mijn crea-hoofd is nu al bezig met de herfst en de winter want dan moet het van mij ook gezellig zijn. Ben zo nieuwsgierig naar de mogelijkheden tijdens de kerstdagen……

Oh, de dag is nog vers en een 2e klusje bied zich al aan, Sophie haar nieuwe wasmachine moet aangesloten worden. Daar zit een tekort snoer aan voor de trekschakelaar en die mag ik mag er vanwege de garantie niet af. (Volgens Sophie?). Zodoende zal er een extra wandcontactdoos moeten komen. Komt goed.

Afsluiter

De installatie van de elektra voor de wasmachine van Sophie nam meer tijd in beslag dan gedacht. -Is dat niet altijd zo?- Saskia en Daniël gingen ook mee en dat scheelde mij een paar keer heen en weer lopen met gereedschappen en materialen. En het zou eens niet zo zijn dat ik een paar schroefjes was vergeten om de opbouwdoos op het wandplaatje te kunnen schroeven. Het kwam goed waarna er nog wat tijd overbleef om aan de afvalberg van groen te werken.

Bospaddenstoelentapesto van HelloFresh Wij kregen twee bakjes met bospaddenstoelenpesto en Saskia wilde graag dat ik daar vanavond een pasta van ging maken. Nu laat ik mij niet zo snel van de wijs maken en dook de koelkast in, op zoek naar wat groenten. Samen met bruikbaars uit de fruitmand kwam er iets lekkers op tafel en omdat het weer ook meewerkte aten wij dit ook nog eens buiten op. Het werd daardoor een dubbel feestje. En wat is er dan niet lekkerder dan uit te buiken op een matrasje naast de vijver. Dat doet een mens echt goed!

En waar kijken wij nu tegenaan als het pikkendonker is? Nou, tegen dit aan dus!


Dinsdag 03 augustus 2021

Zal je net zien, ik die met kramp uit bed vliegt en Saskia die zoals gewoonlijk de halve nacht aan het spoken is. Niet echt handig als je een lange dag voor de boeg hebt. Dat het vandaag een leuke dag gaat worden staat haast wel vast omdat ons een uitje is gegund. Eigenlijk is het een uitje voor Sophie en Daniël maar Saskia en ikke gaan mee en vermaken ons in de omgeving van Avonturenpark Hellendoorn. Te druk en te duur zijn de kernwoorden dat wij niet mee naar binnen gaan en omdat Sophie een 1+ 1 gratis deal heeft van de AH. (1+1 is nog steeds geen 4 en nummertje 5 wil niet mee). Ama stopte Sophie wat toe voor de brandstof maar zag op tegen de afstand achter het stuur, zodoende ben ik dus de klos. Volgens Google Maps ligt er in de buurt een mooi natuurgebied, dat wordt ons uitje en daar hebben wij echt zin in.

Even na twaalven zette wij Sophie en Daniël af bij attractiepark Hellendoorn en staken hierna een stukje terug om te parkeren aan de rand van de Sallandse Heuvelrug. Onze goed gevulde rugzakken met veel water en thuis bereide broodjes gingen op en stapten niet veel later het avontuur tegemoet. Mijn rugzak was niet anders dan de Combat-Gear die ik voor het VST gebruik. Daardoor voldoende navigatie middelen ter beschikking en in overleg met Saskia zochten wij paden om zoveel mogelijk te zien en te ervaren. Menigmaal stelde wij onze route bij want er bleek tijd genoeg over om uit te wijken.

Wat ons al direct opviel was dat er heel weinig mensen waren. Over de hele middag uitgesmeerd zijn wij zo’n 50 wandelaars en fietsers tegen gekomen. Wat is het daar mooi en sereen! Hoog op de rug aten wij ons eerste broodje, met z’n tweeën op een bankje en alleen maar stilte om je heen. Dat is wel even andere koek dan bij ons in het westen, daar zijn altijd achtgrond geluiden. Je hoorde daar werkelijk alleen het zachte gezoem van nectar zoekende bijtjes en wespen en verder helemaal niets. Oké, op twee overvliegende gevechtshelikopters na dan, maar dat vonden wij maar al te gaaf. Een bankje en aardig wat voetstappen later doken wij op de grens van heide & bos in de rugtassen om de lunch te genieten.

Na de late lunch pakten wij nog een klein stukje heide om vervolgens via het bos tussen de gewassen te belanden. Een oase van kleuren, van laag tot metershoog gewas en prachtige vergezichten gingen ons voorbij en dat allemaal in ons mooie landje. Na deze heerlijke wandeling werd het tijd om de kindertjes op te pikken. Zij hadden ook een geweldige middag gehad. Beiden waren helemaal op van al de avonturen die zij hadden beleefd en vertelde ons onderweg alles in geuren en kleuren. Daniël scheen heel dapper in de engste attractie te zijn gestapt. Alleen heeft hij dat stukje pretpark niet al te leuk ervaren, hij was iets te overmoedig geweest. Sophie vond het wat minder om nat te worden in de wildwaterbaan, iets waar Daniël weer geen genoeg van kon krijgen 😂.

Afsluiter

Even na achten zetten wij voet aan wal en was het tijd om de beentjes op de salontafel te leggen. Lekker in elkaars armen naar een filmpje kijken en bijkomen van de intensive dag. De komende dagen zijn die van de rust.


Woensdag 04 augustus 2021

Zo’n dag als gisteren zou ik never nooit aan mij voorbij zien willen gaan, die kans pakte ik met beide handen aan. Op de eerste plaats was het natuurlijk het uitje van Sophie en Daniël, waar Saskia en ikke een fantastische dag aan vast hebben geplakt. Een letterlijke Win-Win situatie dus. Maar minder fraai is dat het voor mij altijd een staartje heeft. De lange rit(ten) en de pittige wandeling zijn altijd weer een cocktail voor ongemakken, zeg maar gerust pijn. Gelukkig heeft Saskia daar geen last van en mocht het deze keer wel zo zijn, zij gaat vandaag heerlijk bijkomen in een Wellness met vriendin Marijke. Wat ik ga/moet doen? Een van de laatste ritjes naar de vuilstort en het entertainen van twee boys.

Afsluiter

YES YES YES, de allerlaatste stenen zijn gestort en omdat er vandaag voor het eerst stenen in de container lagen die ik tekort kom ging en ook weer beton mee terug. Maar dan kleintjes.

Maar even wat anders. Je kent dat van wel, je doet iets voor iemand en je krijgt dan de knip op je neus. Of beter gezegd: OP STOMP OP JE GEZICHT. EN DAT X 2. Zaak 01: er was mij gevraagd om een fietsslot open te breken. Dat lukte mij en de eigenaar fietste blij weg. Niet veel ater kreeg hij een lekke band en raad eens wie daar de schuld van kreeg? Zaak 02: iemand die altijd direct piept bij ieder geluidje in de omgeving van zijn huis en mij zowat dagelijks benaderde of iets wat zachter kon en die dan ‘s-avonds aanbelt of jij een speciale tang hebt voor zijn keukenkraan. Sorry maar die heb ik niet. En raad eens wie er nu boos is omdat ik geen speciale tang heb? Iets met ZAK en STRONT……

Vandaag kregen wij ook snijbonen, niet een paar maar een plasticzak vol. Die kan je invriezen, alleen wel gesneden. Dus 100 snijbonen verder had ik het wel gehad. Een portie ging vandaag voorgekookt in de wok. De snijbonen kregen daarbij gezelschap van champignons, rode ui en vers gesneden peper. Toen alles beetgaar was even geblust met ketjap. Even laten sudderen en opdienen maar. Als extraatje gebakken aardappelen in de schil met vooraf aangebraden rundergehaktballetjes. (De laatste 2 minuten meebakken met de aardappeltjes). Een bak met verse sla en ananassap met ijsblokken zorgen voor een frisse bijkomstigheid.


Donderdag 05 augustus 2021

Een verregende zomer met af en toe een zonnetje om van het buitenleven te kunnen genieten. In één zin 2021 belicht. Dat zal dan allemaal wel alleen ben ik zo blij met ons tuintje dat mij om het even is wat voor weer er voorbij trekt. Hoe leuk is het als je zelfs van de tuin kan genieten door er alleen al naar te kijken! Als ik het zo’n beetje goed heb hebben wij dit jaar nog nooit zoveel buiten gegeten als dit jaar. En het jaar is nog lang niet voorbij! Eindelijk verlost van losse stoelen, -verplichte- kussens tafels en nog wat meer. Vanaf dit jaar gewoon naar buiten lopen en zitten maar. De opzet, iets wat in alle seizoenen mooi en praktisch is, is meer dan gelukt.

En nu de handjes eindelijk niet meer stijf en pijnlijk zijn door het noeste arbeiden in de tuin kan de hobby weer worden opgepakt. Die combinatie werkte de afgelopen maanden gewoon niet dus hoop ik echt dat het fingerspitzengefühl terugkomt.

15:00 uur. |Zie je wel, de tuin en gezelligheid zijn samen één. Op Justin na en + Ama & Oesje zit of ligt het hele span in de zitkuil. Ruimte genoeg! Saskia had wat hapjes gemaakt en stilletjes vier ik dat dit de allereerste dag sinds maanden is dat er een jurkje om het lijf zit en de werkkleding aan de hanger is gebleven.

Afsluiter

Jeetje wat een gezellige dag. En wat fijn om eens een dagje niet de handen uit de mouwen te hoeven steken. Ama trakteerde op Indisch dus Justin kwam alsnog aanwaaien😃. Nadat iedereen die hier niet slaapt het pand had verlaten nog even de plantjes verzorgt om nu te hangen op de bank. Trouwens nog heel veel pijn aan het uitje overgehouden.


Zaterdag 07 augustus 2021

Na bijna drie weken aan schoolvakantiedagen gaat bij mij mevrouwtje regelmaat haar eigen gangetje bepalen. Heel geniepig slaat zij toe door de dagen van de week door elkaar te halen en het te winnen van de biologische klok. Zat ik een week geleden nog rond 06:30 uur wezenloos achter een kopje koffie naar het beeldscherm te staren, is het vandaag reeds opgeschoven naar 07:30 uur. Lekker boeiend allemaal….

Nu is het ook wel weer zo dat week 31 en 32 de piek zijn in de vakantie. Menig derden zijn nu allemaal de hort op. De een strijd tegen de hellevuren in Griekenland of Turkije en de ander is druk in de weer met z’n slotgracht rond de tent. Het staat in ieder geval vast dat de zomer van 2021 geen zomer was. Maar die piek, die piek is er zeker want deze twee weken hebben wij ook nagenoeg geen afspraken staan. Ik heb er in twee weken tijd maar eentje, met een medewerkster van het Amsterdam UMC voor een onderzoek “Hormoontherapie en gezond ouder worden bij transgender personen”. En daar hoef ik nu eens niet de deur voor uit!

Oh ja, en wij zouden in deze week een telefoontje krijgen van de gemeente. In hun aankondiging stond uitdrukkelijk dat wij bereikbaar moesten zijn. Dus ging het net zoals bij de bereikbaarheid van de gemeente zelf. Wij waren 24 uur p.d. bereikbaar maar zijn natuurlijk niet gebeld.

Afsluiter

Dit is een heuse “Dienstfiets” en in tegenstelling van de eigenaresse Sophie vindt ik hem nog mooi ook. Mooi in vergelijking met die lelijke krengen in mijn diensttijd.

Tussen de buien door hebben wij vandaag toch nog wat zo’n kunnen pakken en heeft Daniël meerdere keren gezwommen. Hij vond het wel wat aan de koude kant🥶.


Zondag 08 augustus 2021

Wat een afschuwelijk nieuws. Een Libanon Veteraan en Veteranen Search Team maatje verongelukt tijdens zijn vakantie. Rust zacht Harry.

Afsluiter

Het werd het vandaag niet, niets eens droog genoeg geweest om een kopje thee te drinken in de tuin. Na de zondagse vaste-prik dingen maar een beetje gerommeld in de keuken. Voordat de aardappeltjes in schil, sperzieboontjes in sambal en ketjap met gemarineerde worstjes de pan ingingen eerst even een vanille cake in elkaar gedraaid.

Nadat mijn laatste hap naar binnen was geschoven en de cake uit de oven was gehaald ging het VST-alarm af. Nu, een kleine drieënhalf uur later, zit ik alsnog aan de koffie met cake, 😋. En het mooiste is wel dat onze eerste groep de jonge vermiste binnen no time had gevonden. In gezonde conditie welteverstaan! Kijk Harry, ons team, jouw team was paraat en je was er in gedachte ook bij. Rust zacht maatje.


Lees hier verder
Lees hier terug

2 Comments on “Dagboek, week 31 – 2021

  1. Goedenmorgen Rianne. Je maakt me nieuwsgierig over de vraag van Sandra. En wat betreft de wasmachine van Sophie, plaats gelijk een dubbel stopcontact dan heb je gelijk een aansluiting voor de droger.
    Fijne en gezellige week voor jullie daar in Zoetermeer.

    • Gaat een opbouw dubbele wandcontactdoos worden dus komt wel goed. Jullie ook een gezellige en fijne week. (Antwoord over vraag in PB).

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: