Dagboek, week 30 – 2021

Maandag 26 juli 2021

Het hoogtepunt van het afgelopen weekeind was wel de vondst van de 4e motor van de 747. Kan je nagaan hoe spannend ons leven is geworden 😂. Grapje natuurlijk want de trieste uitkomt van de VST inzet staat op 01 en het uitje naar de Mac op 02. We sloten deze feestelijke happening bij de Mac af met slechte signalen vanonder de motorkap van de auto vandaan. Gelukkigerwijs was “onze” Mac niet ver van de garage verwijderd en kon broer Edwin ons een lift geven. Hoe dit gaat aflopen is tot nu toe nog giswerk, het is immers pas 07:00 uur in de ochtend.

Maar wat komt er een puist water uit de lucht zeg. Het vijverwater heeft inmiddels haar hoogste niveau bereikt en zo te zien komt er de komende uren nog heel wat regen uit de lucht. Ik vrees dan ook met grote vrezen dat de zitkuil ook een bassin gaat worden en de bijbehorende modderstroom de boel weer aardig gaat verzieken.

En dan die teen, wat een drama is dat zeg! Kan niet eens een sok verdragen laat staan een kist of schoen. Ondertussen wel de nagels van alle tenen gekortwiekt en zo’n centimeter aan eelt verwijderd. Dan moet de teen (tenen) wat lucht gaan geven en volgens Google moet dit over zo’n 6 weken voorbij zijn. ZES WEKEN!! Dan maar de optie nummer 2, het branden van een gaatje in de nagel met een verhitte paperclip. Bbrrr, alleen het idee al….

Tussen 07:00 en 09;30 uur alweer genoeg onzin uitgekraamd dus kan week 30 reeds in de lucht. Op naar een week met meer diepe dalen, puntige hoogtepunten en vooral veel gezwets. Je moet het maar leuk vinden, nietwaar?

Daniël in actie. Weer of géén weer, hij laat zich daardoor niet tegenhouden. Zwembad blijft een schot in de roos. (Ik ga er wel in als het buiten minimaal 30∘ + is).

Afsluiter

Iemand moest zich toch opofferen om op Daniël te letten als hij steeds in het zwembad duikt? Vandaag was ik dat zodat Saskia zich gratis en voor niets kon laten schoonspoelen met regenwater en gelijktijdig wat met lightning therapie kon doen!

Grapje natuurlijk. We bleken nog genoeg in de vriezer te hebben voor een uitgebreide maaltijd. Wel is Saskia vanavond nog een tas vol spulletjes gaan halen bij de plaatselijke voedselgroep. Zij wilde nog wat beweging. En kijk eens wat er zojuist is uitgekomen: de eerste engelentrompet van dit jaar. Er zitten nog voldoende knoppen aan voor wekenlang plezier.

Update 01

Sophie kwam binnen en gaf mij de onderstaande link, KIJKEN!!

https://fb.watch/6_NdPhQqiG/

Update 02

Wij zijn nu aan het dreggen!!!

En ja hoor!! Net twee maanden buiten de garantie. Hele rubber ligt aan gort en een of andere ring is daarvan de oorzaak! Dit is echt niet leuk mensen. Binnen 30 uur diverse belangrijke dingen aan barrels…… Kan/wij kunnen hier even niet zo goed tegen….


Dinsdag 27 juli 2021

Eén van de problemen is naar alle waarschijnlijkheid opgelost. Nu afwachten / of zelfredzaamheid voor het andere probleem. Zoals gisteren reeds vermeld: wij kunnen hier even niet zo goed tegen. Nu maakt een dikke knuffel in de ochtend uiteraard veel goed en maken de donkere wolken eventjes plaats voor een zonnestraaltje, maar toch. Voor Oesje was het gisteren ook een drama, zij scheurde banden van haar enkel bij een onfortuinlijke val. Nu maar hopen dat zij snel geneest want een leuke vakantie nadert. Weekje gips en daarna weet ik het nog niet.

17:30 uur | PFFF, alle genoemde problemen zijn opgelost!! En wat helpt het als je ‘s-ochtends met een grote heggenschaar tekeer kan gaan. De mannen van de vuilniswagen zullen wel gedacht hebben; “er was er eentje wel heel fanatiek bezig”. En ook al regende het pijpenstelen, alle plantjes zijn ook verzorgd en waren daar heel erg blij mee. Daarna wat met LEGO gespeeld en draadalg uit de vijver verwijderd. Weg stress en niet veel later weg problemen.


Woensdag 28 juli 2021

Volgens de NOS doet de nieuwe generatie niet aan hokjesdenken. Nou zal ik het vast niet snappen allemaal, maar waren de daders niet even oud als het slachtoffer? Gelukkig voor de daders is er voor hun al een slachtoffer offensief opgetuigd en is zelfs de vader van de ernstig mishandelde non-binaire puber er heilig van overtuigd dat straffen niet helpt. Misschien is het beter als je als slachtoffer van geweld maar helemaal je mond houd want je wordt direct ingezet als pion voor de WOKE-CULTUUR.

En verder ga ik mij er niet druk over maken. Het helpt je nergens mee en is alleen maar slecht voor je hart en gemoedsrust. Wie is de volgende?

De Tuin

Niet dat er met dit weer enigszins lol aan is om in de tuin te gaan zitten alleen moeten er nog steeds ritjes naar de vuilstort worden gemaakt. Als ik zo terug kom van dit avontuur liggen er nog maar 31 gewassen grindtegels op mij te wachten. (Omdat er bij de vuilstort 9 van de 10 keer niemand ook maar een blik naar mij werpt zal ik overwegen om de stoute schoenen af en toe aan te trekken door een tegeltje extra te storten. Die reeds gemaakte 20 ritjes gaan namelijk een beetje vervelen🤪).

Maar ondertussen is de LEGO baan helemaal op orde en rijden bijna alle treinen netjes volgens het spoorboekje. Alleen de stoomlocomotief wil nog niet zo lekker door de (flexibele) bochten en ook de power in dat ding laat de wensen over. Werk aan de winkel dus. Daarnaast is er nu voldoende mogelijkheid om het exterieur van de baan meer glans te geven. Denkende aan huisjes/stationnetjes o.i.d. Dus mensen: kijk even op zolder en stuur het naar mij…….

En de dieren in de tuin zijn nog niet helemaal gewend aan langsrazende treinen. Sommige zijn nieuwsgierig of moeten rennen voor hun leven als zij zich in de tunnel hebben verschanst. Maar er is één kikker (met gouden randjes op zijn/haar/het huid) die nergens bang voor is en geduldig wacht op een gratis ritje. Waarschijnlijk kent hij/zij/het het begrip station nog niet zo goed. Het beestje zit nu elke dag een paar uurtjes op hetzelfde plekje en stoort zich ook niet aan ons. Zolang Rak De Reiger niet in de buurt is zal ik hem/haar/het dan ook niet lastigvallen.

Afsluiter

Na een heerlijke maaltijd van kippenpoten met patat en sla zijn Saskia en ikke voor de beeldbuis gedoken. Het werd vanavond: The Good Liar. Ga lekker niks verklappen want je moet deze echt zien!!


Donderdag 29 juli 2021

Over een Belg, een Duitser en een Brit. De Duitser tegen de Brit: ,,Mijn vrouw is zo dom, ze heeft een fiets gekocht maar is volledig blind”. Waarop de Brit antwoord: ,,Die van mij is dommer, zij heeft een zwembad aan laten leggen terwijl zij niet eens kan zwemmen”. De Belg, die die allemaal aanhoorde, antwoorde als volgt: ,,Dan is die van mij het domst. Zij gaat met een pak condooms naar Ibiza terwijl zij niet eens een piemel heeft”.

Zo, iedereen weer wakker? Op dit moment (06:45 uur) is het hier licht bewolkt en zie ik verder een mooie blauwe lucht. De tuin, en dan bedoel ik alles wat daar in staat of ligt, is nat van de hoosbuien van afgelopen nacht. Altijd handig als je een vijver hebt, die vult zich dan vanzelf bij. Al moet ik zeggen dat het waterpeil redelijk gelijk blijft. De vijver “pakt” maar weinig zon en vooralsnog geen olifant gezien die zijn/haar/het slurf erin heeft gehangen.

Afsluiter

Ach ja, het kan niet altijd even leuk zijn. Sommige afspraakjes lopen wel eens anders dan je in gedachten had. Maar daar staat weer een dikke punt acht dus wat mij betreft is dit klaar. Nu de ander nog. Vond het verder vandaag een beetje rommelig dagje. Wel veel verschillende dingen gedaan maar weet eigenlijk niet eens meer wat. Is dat ouderdom is gewoon vermoeidheid? Denk het laatste. Nee, dit was niet mijn dag.


Vrijdag 30 juli 2021

Oh mijn God, de Deltavariant is net zo besmettelijk als waterpokken en trekt zich niets aan van vaccinaties, dus gauw maar een derde prik erin rammen. “Ja, de meesten revaccineerden worden er minder ziek van en vallen niet acuut dood neer”. Maar waar zijn nu al die berichten gebleven dat het vaccin de verlosser zou zijn voor al het kwaad. Waar zijn nu eigenlijk die verworven vrijheden voor revaccineerden? Let maar op, nu bekend is geworden dat de Deltavariant zich niets aantrekt van niks gelden alle maatregelen straks weer van vooraf aan voor een ieder. Het is natuurlijk satire, alleen wel een hele goeie! https://twitter.com/i/status/1420772774382030852

Ondertussen gaat het leven gewoon door en gaan wij echt ergens wel een keertje dood. Vroeg of laat ontkom je daar gewoon niet aan en misschien is het door de corona aan vele ontgaan: er zijn nog legio ziekten en andere onheilen waaraan je het loodje kunt leggen. En niet vergeten, de meesten van ons zijn over pakweg 40 jaar een vergeelde foto onderin een vergeten lade. (Alleen die enkele gelukkige staat nog op een dressoir in een bejaardentehuis met een kaarsje en een kruisje ernaast. Al hoewel, wie heeft er straks nog een fysieke foto of een echt brandend kaarsje, laat staan iets met een kruisje?).

12:30 uur |Waar ook maar geen einde aan lijkt te komen zijn die verrekte gewassen grindtegels. Er liggen er nog -maar- 21! Met een beetje geluk zijn die in een dag of 5 allemaal op de stort. Tijd voor een feestje als het zover is.


Zaterdag 31 juli 2021

Jullie geloven mij toch wel als ik zeg dagelijks de tuin in te lopen voor een mooie foto? Alleen is het hier alleen mogelijk met een waadpak en een fotocamera die bestand is tegen hoosbuien. Er bloeit van alles, het meeste ziet er gezellig uit, het zwembad staat netjes en de zitkuil linkt iedere seconde. Alleen zeggen de weergoden dat het (nog) even niet kan. Wat is “even” dan?

Niet veel later na het bovenstaande schrijven moest ik wel de regen in voor een ritje naar de vuilstort om opnieuw 4 grote tegels (40×60) + wat tuinhout te dumpen. En net toen ik daar mee bezig was vroeg een overbuurman of hij misschien de gewassen grindtegels mocht hebben. Die heb ik dan ook heel lief snel voor zijn deur gelegd. Nu rest mij nog slechts acht betontegels. Bijna Rianne, bijna!

14:00 uur | Arme ikke, de komende 24 uur zitten Saskia en Daniël elders en moet de draaitafel overuren gaan maken. Dat wordt heel veel Stones, Bowie, Pink Floyd enz enz. De voornaamste reden is om te genieten van muziek en als tweede niet het constante gescheld en geschreeuw van een gamer aan te horen.

Afsluiter

Het is hier 23:30 uur en ben net terug van het ophalen der huisgenoten met heimwee. Daniël wilde perse naar huis en mijn 24 uur home alone zit er dus weer op😢. Maar genoten heb ik voluit met veel muziek en een filmpje met Sebastiaan. Wij kozen deze keer voor een western.


Zondag 01 augustus 2021

Zo vroeg in de ochtend verwacht je dat “iedereen” nog op één oor ligt. Laat ik nu vertellen dat dit absoluut niet waar is als je ergens in de nabijheid een mierennest heb zitten. Nu hebben wij daar elk jaar wel last van maar vanochtend leek het wel een stukje uit een horrorfilm. Niet dat ik nooit kolonies mieren heb gezien, vaak zat zelfs, maar dan wel buiten in de bossen en niet in huis. Reden temeer om snel de blokhut op te zoeken en gewapend met een spuitbus de woning opnieuw te betreden. Het is nog vroeg dus de dampen zullen vast wel verdwenen zijn als Daniël straks wakker word. Ondertussen geeft buienradar aan dat het over een kleine twee uur (omstreeks 09:00) helemaal los gaat in Zoetermeer. Dat is dan weer wel fijn want alles is natuurlijk gortdroog na die opwarming van de aarde.

Sommige mensen klagen over het feit dat er tegenwoordig geen goeie muziek meer wordt gemaakt. Luister anders even hier naar: https://open.spotify.com/track/7oOEFDLSQscl0uGulnIEmG?si=6efa03c3b6cf417e GOED HE!

Afsluiter

Niet vanwege het thuiszitten door Corona of zo maar gewoon omdat het kan. Lekker in je plunje die het fijnste zit. Voor mij een big-shirt en broek van een huispak. Daar stond ik mee op en zit ik nu in op de bank, te wachten op een film.

Tussendoor uiteraard de zondagse dingen gedaan, waaronder de uitgebreide douche cessie. Ik ben dus wel schoon hoor! Naast het kijken naar de F1 ook de plantjes verzorgd. Alles ziet er nu zo netjes uit, heerlijk! (Nu nog mooi weer).

En ik heb adoptie-plantjes. Daar vertel ik morgen meer over.


Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: