Dagboek, week 29 – 2021

Maandag 19 juli 2021

Saskia afgelopen vrijdag: ,,Heb jij de rapportcijfers van Sebastiaan & Daniël al in je blog laten zien?” Rianne: ,,Nee nog niet, maar vindt het een heel leuk idee om daar de nieuwe week mee te beginnen”. Dus was het voornemen daar om er vandaag, na de vuilstort, er even voor te gaan zitten.

De vuilstort haalde ik zonder problemen en het lukte zelfs om gelijktijdig een gesprek te voeren over de boordradio. Zakjes grond geleegd, op de terugweg en nog steeds aan de klep. “ALARM ALARM ALARM”. Uw aanwezigheid wordt op prijs gesteld! Galmde het kneiterhard door de auto, weg gesprek en weg slapenloosheid….

Dus liep de dag ietsje anders dan verwacht. Na een intensieve zoektocht nabij Bergen aan Zee ging de reis eerst naar een Marktplaats-adresje om een paar lavastenen op te halen. (Bleek een auto vol te zijn). Toen gelijk door naar de voedselgroep, alleen was daar de rij zo super lang dat ik dit niet meer kon opbrengen. (Wachttijd 45 minuten). Thuis aangekomen wat rijst van gisteren opgewarmd en gelukkig kwam Sophie op het juiste moment binnen om te helpen met de lavastenen.

Sebastiaan was ook thuis, zodoende konden wij met z’n drietjes (Saskia zit vandaag met Marijke “Zen” te wezen in de Amsterdamse Waterleidingduinen) de auto leeghalen en zijn die twee nu even wat lekkers gaan halen!

Dit was dus mijn dag, wat een dag! Enne die cijferlijsten komen van de week echt wel voorbij 😃

Foto: © Marijke Kleijn

Dinsdag 20 juli 2021

Wat zit er een ongelooflijke hoeveel aan kennis en levenservaring bij het VST. Het zoeken naar een vermiste persoon is doel nummer 1 maar je praat altijd wel met andere leden. Met sommige over koetjes en kalfjes en met andere wat dieper gaande gesprekken. De verhalen en belevenissen zij eindeloos te noemen en doorgaans is de gesprekstof zo interessant dat ik er nog wel uren over door zou willen gaan. Naast militaire geschiedenis heeft een ieder ook een lang privéleven achter de rug waardoor de lessen van het leven meer dan boeiend zijn.

Zo hoor ik iedere keer dingen die mijn oren doen klapperen want neem maar van mij aan dat de variatie van mensen binnen al die 2000 vrijwilligers heel groot is. Denk maar aan land- en luchtmacht veteranen die over heel de wereld uitgezonden zijn geweest, maar ook -oud- politiemensen, bandweermensen en mensen met een medische achtergrond. Zo sprak ik bijvoorbeeld een gevechtshelikopterpiloot en mensen die aan serieuze operaties hebben deelgenomen. Maar ook die van een rechercheur, ambulancebroeder en niet alledaagse beroepsgroepen. Kortom: iedereen heeft een bijzonder verhaal te vertellen.

En het allermooiste van alles is dat wij met zo’n grote groep aan gevarieerde mensen één zijn. Er is geen onderscheid in afkomst, opleiding, leeftijd, religie, voorkeuren, kunnen of juist niet kunnen. En we hebben gezamenlijk maar één doel en dat is hetthuisbrengen van een vermiste. Dat maakt het VST dan ook zo succesvol en gerespecteerd.

De dag van vandaag

Het is hier nog vroeg in de ochtend en na het ritje naar de vuilstort moet er eerst gedaan worden waar gisteren niet aan toe is gekomen. Verder staan er wat bezoekjes aan geestelijke hulpverleners op de agenda dus de dag zit aardig dicht met afspraken. En nu niet vergeten de kaartjes voor Daniël op de bus te doen!! Dat was er gisteren bij ingeschoten en dat is toch echt wel heel erg zielig voor Daniël. Die krijgt waarschijnlijk vandaag dus geen post van het thuisfront…….

Dus als jullie hem ook een leuke kaart willen sturen:
YMCA Zoetermeer Zomerkamp
T.a.v.: Daniël Volkering
P/a Koninklijk Park 7 Het Loo
7315 JB APELDOORN

Afsluiter

De “Dubbelvier” komt het diorama binnenkort bewonderen en er een heus artikel over schrijven. Wat een eer!

En deze dame heeft net iets teveel gedaan de afgelopen 48 uur. Oei, oei. Vanochtend de vuilstort ging nog wel maar daarna nog ff snel 30 tegels in twee porties + 3 kratten met huisvuil afvoeren was net even teveel. Ook twee bezoeken aan psyche-gravers hakte er in.

Nu tijd voor rust.


Woensdag 21 juli 2021

Dan ben 16-17 jaar oud, fiets je langs een jonge vrouw die gearmd loopt met een oud lijk en dan ga je ze op gepaste afstand uitschelden voor Kanker-Homo’s! (Hij bleef maar schreeuwen). Ik heb zo mijn best gedaan om hem binnen handbereik te krijgen maar niets hielp om dat voor elkaar te krijgen. Zo jammer weer, had hem zo graag één laten worden met zijn fiets.

En het belangrijkste van vandaag: Het Zwembad Staat en ook nog eens precies zoals ik het voor mij zag. Er was zelfs een mazzeltje, er hoeft geen elektriciteit aan te worden gelegd. Alleen is het wat kaal rondom het zwembad en nu wensen Saskia en Sophie een soort Ibizastijl om de boel wat op te vrolijken. Daar ben ik het helemaal mee eens dus de eerste prullaria zijn reeds aan de schutting gespijkerd. Verder zijn de laatste stoeptegels nu weg. Resten er enkel nog 34 gewassen grindtegels, ppfff.


Donderdag 22 juli 2021

HOE DAN?! Dat is een vraag die vanochtend maar in mijn hoofd bleef hangen. Hoe kunnen ervaringen zo verschrikkelijk verschillen. Dagelijks geweld ervaren als transgender? Dan gaat er ergens iets goed mis en moet mijzelf inhouden om de gedachten dat het misschien wel eens aan de persoon zelf ligt te krijgen. Iets in mij wakkert iets aan waar ik wel wat mee zou willen doen alleen zeggen radertjes het niet te doen. Waar gaat dit mis?

Geweld is van alle dag en hoe men ook doet, het zal nooit verdwijnen. Kijk maar naar gisteren. Dan ben ik ook wel zo eerlijk om te zeggen dat op zo’n moment mijn eigen handelen ook gewelddadig was geweest als ik hem te pakken had gekregen. Geweld met geweld beantwoorden is wellicht niet de oplossing maar deze persoon had het in ieder geval nooit meer in zijn hoofd gehaald.

Afsluiter

Rond het middaguur zag de voorzijde van ons huisje er weer spik & span uit. Door het werken in de achtertuin was deze een beetje aan de aandacht ontsnapt en de zin hiervoor was even weg. Maar nu ziet het er verzorgd uit. En oh zo blij dat de passieflora jonge scheuten onderaan de voor dood achtergelaten plant geeft. Nog voordat de werkkleding kon worden ongeruild voor wat makkelijks stonden Ama en Oesje op de stoep om de middag op te leuken.

Terwijl het span (Ama, Oesje, Sophie en Sebastiaan) een rondje Stadshart deden ben ik, sinds een lange tijd, een rondje gaan snuffelen bij diverse kringloopwinkels. Voor een paar kwartjes kwam ik thuis met een o.a. een overzichtskaart Van Den Nederlandsch Oost Indischen Archipel en een handig prullaria voor kleingeld.

Daarna was het tijd voor een kleine BBQ met gamba’s, zalm, shaslick en spareribs. Aangevuld met Ama’s handgemaakte huzarensalade.


Vrijdag 23 juli 2021

Het allergrootste plan voor vandaag is zo weinig mogelijk doen! Er staan slecht een paar vaste-prik dingetjes op de agenda, zoals: Haartjes-Weg-Mevrouw en de vuilstort. (Er kwamen gisteren weer twee zakken met grond bij 😥). Misschien -ik weet het wel zeker- komt daar nog wat onkruid wieden aan de zijkant bij. Want dat trim-ding waar zo’n ronddraaiend plastic ding aanzit wil ik gaan voorzien van een staaldraadje en dan veel effectiever maken. Schijnt ook goed te werken tegen blote voeten… We gaan het zien vandaag.


Vandaag ontving ik van een goede vriend, eentje die ons vele malen heeft bijgestaan een noodkreet. Omdat deze dus via een vertrouwd persoon binnenkomt deel ik deze met jullie:

https://www.doneerdoel.nl/actie/3453/help-jij-me-me-huis-uit-hulphond


Afsluiter

Morgenvroeg een geplande (2e) inzet van het VST. Dus snel mijn bedje in om morgen fris en fruitig te zijn.


Zaterdag 25 juli 2021

Het is 06:00 uur en heb er zin in. (Zoals altijd bij het VST). Een dagje onder de maatjes en hopelijk gaan wij de vermiste persoon vandaag “thuis brengen”.

Even na drieën was ik net iets eerder thuis dan Daniël. Hij kwam 5 minuten later aanrijden met Ama, Saskia en Sophie. En wat kreeg ik een enorme pakkerd van hem. Een ongekende “onze knuffel”!! (Hij klimt dan om mijn nek en slaat armen en benen stevig om mij heen). Volgens mij duurde die knuffel zeker 5 minuten.

Voor wie de media volgt: de vermiste persoon is door ons aangetroffen. Einde bericht. 😢

Afsluiter

Voordat mijn licht snel uitgaat dan die op de timer wil ik nog wel even kwijt dat Daniël en Sebastiaan het zwembad hebben ingewijd. Al was dat in de regen en was het water best wel steenkoud te noemen, lol hadden zij zeker! (En als ik nu op buienradar zie dat het nog tot en met 08-08 blijft regen dan, ja wat dan?).


Zondag 25 juli 2021

Dat is balen en pijnlijk, een bloeduitstorting onder de nagel van mijn dikke teen aan mijn rechter voet. AUW. Nu had ik daar schijnbaar al eerder last van want drie inzetten geleden voor het VST was de klacht er al. Maar toen had ik niet echt goed naar mijn teennagels gekeken. Nu dus wel. Al kan ik er nu niet meer omheen want de bloeduitstorting is goed zichtbaar.

Afsluiter

Hoe leuk was het om wat toegestopt te krijgen voor een ijsje en later nog een heus diner te krijgen bij Lands grootse burgershop. Hoe dan? Door op Mila te passen konden broer + vriendin er een dagje uit en omdat het best warm was mochten wij de oppasdag starten met een ijsje. Als dank-je-wel kwam er een soort van familiereünie achteraan bij de Mac. (Helaas zat er aan al dat leuks en moois een flinke domper, maar daar vertel ik later wel wat over want de zin om er bij stil te staan ontbreekt in alle toonaarde).


Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: