Dagboek, week 28 -2021

Maandag 12 juli 2021

Inmiddels niet meer te houden die muts uit Zoetermeer😃. Want wat is de dag toch lekker lang als je om 05:30 uur al op de weg zit om je dochter naar de trein te brengen. Het is niet gelukt om de hele dag wakker te blijven. Toen ik na het vullen van 15 zakken met puin even ging zitten in de zitkuil ging het licht uit. Saskia zag ondertussen de lucht grijzer worden en had mijn telefoon en e-smoker reeds veilig gesteld voor de aankomende bui. Toen het niet veel later begon te regenen was het snel gedaan met het dutje in de buitenlucht 😂.

Oh ja, tussendoor nog twee “Engelentrompetten” kunnen scoren en die gepot in twee grote bakken die stiekem uit een container van de vuilstort waren gepikt. En niet te vergeten: Er komt een 747 prominent in de opgeknapte tuin. Naar een ideetje van Sebastiaan en mij. Een “kist” van bijna 100cm lang, die mag er dus best wel zijn!! Het is een van de oude “kisten” uit de verzameling van Grootvader. De kist is helaas zwaar beschadigd geraakt en heeft als model geen functie meer. In de tuin zal hij het als windvaan nog weleens leuk kunnen gaan doen. Dus nu een beetje opknappen en een constructie bedenken dat hij niet bij de eerste de beste storm echt gaat vliegen…..

Afsluiter

Zit je net in een spannende film, gaat het VST-Alarm af. Hup-Hup omkleden en de weg op richting Arnhem, binnen één uur aanwezig zijn zou lukken met de voet stevig op het gaspedaal. Dan check je al laagvliegend nog even het adres en lees je in een ander berichtje dat de vermiste in goede gezondheid is aangetroffen. Kijk, dat zijn mooie berichten, alleen als ik niet stiekem even gekeken had was Arnhem wel een stille missie geweest. Maar even aan de bel trekken morgen……

Al met al een dagje met een lekkere flow en een fijne afdronk. Als dat nu eens even aan kan houden kan de depressie snel in de prullenbak.


Dinsdag 13 juli 2021

Als Daniël zomenteen op het schoolplein is gedumpt gaan ook de eerste 3 puinzakken naar de vuilstort. De eerste 3 zijn hier namelijk gratis en om nou €7,50 per opvolgende zak te gaan betalen lijkt mij niet zo gewenst. Zodoende gaat er deze week 4x en volgende week 1x een ritje naar de stort. Mogelijk meer zelfs want hetzelfde geld voor grond en daar ligt ook nog een bergje van op mij te wachten, shit!

Voordat de babbelbox-cessie in Oegstgeest begint wil ik nog even iets doen aan de 747. Daarvoor heb ik purschuim en spuitlak nodig. Voor het eerst in mijn nietige bestaan ga ik hiervoor naar de Action. Hoe kan het verkeren dat zelfs ikke tot de status van Doe-Het-Zelver kan afglijden?

Afsluiter

Hé een diversiteitsgenoot, dacht ik even in mijn onnozele brein. Want je komt niet dagelijks een man in een jurk tegen, nietwaar? Maar toen zag ik zijn gezicht met forse zwarte baard en een soort van fez op zijn hoofd, hij was dus op zeker geen trans. Mijn vriendelijke groet met mijn onmiskenbare stem bevestigde mijn vermoeden.

Maar nu even terug naar de 747 en de action. Het bouwschuim deed redelijk goed zijn best, een beetje te goed zelfs. Want hoeveel spuit je nu in een gaatje om de romp te vullen? Ik weet het in ieder geval niet. Dus stond ik ruim een uur moeilijk te doen met overtollig purschuim wat zich naar buiten werkte. Fijn klusje, NOT!!!

De kippenlevers van Ama maakte de dag weer goed en ijs toe is natuurlijk helemaal super.


Woensdag 14 juli 2021

De dag begint, na het standaard ritueel van Daniël op school dumpen, met het legen van drie puinzakken en het daarna vullen hiervan. Stenen eruit en grond erin. Het heeft iets van water naar de zee dragen wat weer een mooie symboliek van mijn leven weergeeft…. Daarna de spulletjes voor Daniëls aanstaande kampavontuur uit het stof halen. Een grote tas is noodzakelijk voor slaapzak, slaapmat, kaplaarzen, regenkleding, feestkleding, kussen en de noodzakelijke verschoning voor één hele week op een grasveld in een tent.

Dan hoop ik verder dat de bouwschuim van de Action is gestopt met expanderen in het vliegtuig en ligt de stille hoop er dat de 747 niet uit een Vesuvius van hard geworden schuim moet worden uitgegraven. Schoonmaken van het gevaarte stond sowieso op de agenda, dan vernissen om de lak en de be-stick-ering nog enigszins te beschermen. Tja, dan volgt de montage op het draadeind, wat ook nog de nodige kopzorgen gaat geven.

Afsluiter

Hij staat als een huis, of met andere woorden: hij zit stevig gefixeerd. Al rommelend in de bakken en kisten met materialen vind ik meestal wel wat bruikbaars zoals nu. Een stukje draadeind, stukje Trespa, wat moeren en nog wat dingetje leverde voldoende stevigheid op om de ergste stormen te doorstaan. Althans hoop ik dit dan maar 😂.


Donderdag 15 juli 2021

Een paar maanden geleden voorspelden de weermannetjes (In dienst van EU-Klimaat-Clown-Timmermans) een snikhete superdroge maand juli. Ik weet niet of jullie wel eens naar buiten hebben gekeken maar volgens mij is het net even anders, of bedoelde zij toevallig het heetste plekje in de Sahara? Maar je zal maar in West-Duitsland of Limburg onder de slachtoffers / gedupeerden vallen. Mensen wat erg!!

Afsluiter

Nog voordat ik onze wijk uit was om drie zakken met puin te gaan storten merkte ik het vergeten van het mobieltje. Nou zag ik daar geen ernst in want je kan toch wel even zonder? Dat was bij thuiskomst dus toch even anders.

Ik trof zowaar Saskia uit bed aan, driftig aan het bellen met Ama en wijzende naar mijn mobieltje. Hierop stonden berichten van Sophie: Ziekenhuis, Ophalen, Isala, Zwolle!?

Kort samengevat: Plankgas naar Zwolle, Lelijk ziekenhuis wel mooi van binnen, Sophie niets ernstigs, Wel mee naar huis, Onderzoek in gang gezet. Lekker broodje onderweg gegeten. Nu de komende tijd een oogje op Sophie houden.


Vrijdag 16 juli 2021

De eerste vakantiedag voor Daniël en de laatste schooldag voor Sebastiaan. (Al is hij al bijna twee weken vrij en hoeft hij vandaag alleen zijn boeken in te leveren en krijgt hij zijn rapport). Mijn vrijdag ziet er voorlopig nog standaard uit. Eerst de Haartjes-Weg-Mevrouw, dan de vuilstort en dan de tuin en de keuken… De werkzaamheden in tuin & keuken liggen meer bij het schoonmaken daarvan en alvast wat eten voorbereiden voor aanstaande zondag, de verjaardag van Sebastiaan. -Moet mij er nog steeds toe aanzetten- en het is maar goed dat er heel weinig mensen komen, zou het anders echt niet trekken.

Afsluiter

De pindasaus is te nassen, de eerste wok met nasi zou ik nog niet aan de honden voeren. (Goedkoop = duurkoop). Er zijn een paar dingetjes gepasseerd die mij niet goed stemmen, moet nu uitkijken voor een heftige reactie. Wat ligt dit toch gemeen op loer!! Is het betere gevoel mij nu zó kort gegund. GVD.


Zaterdag 17 juli 2021

Nog drie uurtjes te gaan voordat Daniël aan zijn tweede kampweek gaat beginnen. Tot nu toe ligt hij nog standaard te luieren in zijn favoriete stoel en een beetje te Ziggo-en. Zijn moeder (Saskia) is ondertussen druk in de stress weer met de laatste voorbereidingen om vooral maar niets te vergeten voor deze spannende week. Ondertussen staan de laatste zakken met puin achterin de auto voor transport naar de vuilverbranding en is de BBQ ontdaan van de laatste aangekoekte resten.

Volgens de laatste berichten gaat weldra ook Sophie ons landgoed betreden om onze kleine uit te zwaaien en traantjes weg te pinken. Ik mis Daniël nu al 😥. Na de verjaardag van Sebastiaan morgen zal het wel eens heel erg stil gaan worden in huize Rust-Roest. Al hoewel, Sophie heeft nu 4 weken verlof om bij te komen 😂. Bij te komen van watte eigenlijk? De tuin mist alleen nog het zwembad en enkele kleine vierkante tegeltjes om dit mogelijk te maken. Maar beloofd is beloofd, hij staat echt helemaal klaar als Daniël thuis komt. (Eerst een dikke knuffel dan en dan pas spetteren).

Afsluiter

Daniël heeft er super-de-super zin in en stapte in de bus zonder een spoortje emotie of aanstormend heimwee. Het mannetje gaat een hele leuke week tegemoet. (En hopelijk vergeet hij bij terugkomst zijn dekentje niet!! Weten jullie het van afgelopen jaar nog, dat ik halsoverkop naar Apeldoorn moest rijden om dat dekentje op te halen? Want zonder slaapt hij echt niet!).

Daarna zo zachtjesaan maar eens de tuin in gedoken om de verjaardag van morgen visiteproef te maken. Al komt er nagenoeg niemand extra dan gewoonlijk het geval is. De vaste prik en broerlief met aanhang. Dat is nu eens niet door corona maar omdat ik geen drukte om mij heen kan verdragen.

Zondag 18 juli 2021
Sebastiaan 14 jaar

Hoera, Sebastiaan is vandaag 14 jaar geworden, weer een mijlpaal! Een best wel moeilijke leeftijd met dat ge-puber en zo maar gelukkig zit hij met dit gedrag meer op zijn kamer dan dat hij onder ons is. Moet zeggen dat ik zijn altijd en immer geïnteresseerd zijn in van alles wel heel erg mis. Eerst deden wij van alles samen en nu haalt hij overal zijn schouders voor op. Maar ik moet eerlijk bekennen dat wij super trots op hem zijn qua schoolcijfers, hij doet dit gewoon voortreffelijk! Volgens de berichten krijgt hij vandaag een nieuwe game-dinges van de familie en dat beloven slapeloze nachten voor hem.

En ondertussen gaat mijn gemoedsrust opnieuw niet goed. Kan wel janken eigenlijk….. Wat is dit toch voor shitzooi. Ging het net even lekker komt er weer zo’n golf aan. Probeer mij uiteraard groter te houden dan dat ik mij eigenlijk voel, zeker vandaag al heb ik een heel erg onbehaaglijk gevoel. ,,Ik moet nog dit en ik moet nog dat en dat allemaal staat mij zo verschrikkelijk tegen”. Er moet nog wat gekookt worden, de koel/vrieskast moet schoongemaakt worden, de tuin moet versierd worden, de was moet opgehangen worden. De zondagse administratie moet gedaan worden. De voortuin is ook aan wieden toe, moet dit vandaag?

Afsluiter

Volgens mij heeft Sebastiaan een topdag gehad en genoot hij intens van de gezelligheid, de aandacht en wat er voor hem geregeld was. Al hoewel er veel minder uitgebreid voor hem was gekookt was zijn wens toch uitgekomen en deed het extra sateetje hem zoveel plezier. Hij is ook aardig verwend door het bezoek.

Even voor 14:00 uur hadden wij alles klaarstaan en konden bijkomen tot de visite zou komen. Een lekker kopje thee op het terras en gewoon genieten van de rust. In mijn favoriete hoekje nog tot de crash naar de GP gekeken. -Ik ben voor MAX en vond het een walgelijk onsportieve en onverantwoordelijke actie-.

Na tienen was de rust teruggekeerd en waren er nagenoeg geen sporen meer te zien van een feestje, HEERLIJK. Alle vaat stond klaar in de vaatwasser, de tuin opgeruimd en de slingers opgeborgen. Klaar op de bank met Saskia voor een filmpje.


Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: