Dagboek, week 27 – 2021

Maandag 05 juli 2021

Goedemorgen trouwe lezers, vers van pers vandaag (06:25). Inmiddels ben ik al een kleine anderhalf uur wakker en zit Sophie in de trein naar Steenwijk. Toch wel vroeg uit de veren om dochterlief naar het station te brengen maar doe het met alle plezier. De depressie in het koppie lijkt een beetje geluwd te zijn en neig weer een beetje normale zaken te willen doen. Ik blijf op mijn hoede.

Vandaag is de zoon van mijn ex (en mij) jarig. Dat zijn dan 33 jaartjes op de teller. Over twee dagen volgt de dochter van de ex (en mij), die wordt dan alweer 36 jaar. Wat gaat de tijd toch snel voorbij! Ik vier het in stilte want het is niet anders dan dat. Doe het wel dunnetje over als Sebastiaan over twee weekjes de 14 aantikt.

Afsluiter

Al zo’n 15 jaar lagen er twee lichtslangen een beetje wezenloos in de blokhut te liggen. Hoogstwaarschijnlijk zijn ze ooit een keer rond de kerstdagen gebruikt. De “blauwe” van het stel is een paar maanden geleden in de vijver beland en doet daar wat hij moet doen: een magische sfeer creëren. De “warm-witte” was vandaag aan de beurt. Na c.a. 50 drukzadels netjes te hebben gemonteerd kon de slang er in, stekker er in en…… NIKS/NADA!! En ik had hem tocht echt vooraf getest. 🤬🤬

Gelukkig had ik daarvoor nog even aan de ophaalbrug gewerkt omdat deze nog net niet helemaal voldeed aan mijn strenge eisen. (De trein zou bij het berijden waarschijnlijk in het ravijn zijn gedoken😃). Daardoor dook mijn humeur niet volledig tot het dieptepunt. En dankzij de niet behaalde negatieve score kon ik mij aanzetten tot het maken van homemade pizza’s.

Een pizza buiten eten is altijd lekkerder! (Niet mijn hand 🤪)

Dinsdag 06 juli 2021

Bah, bah en nog eens bah. Zo is mijn gevoel in het eerste uurtje van de dag. Vraag mij niet waarom want ik weet het zelf ook niet. De lijkstijfheid en navenante pijn door de reuma zal daar zeker een flink stukje aan bijdragen en ook het gevoel van absolute misere is ook aan het opborrelen. Probeer de stemming er een beetje in te houden door blij te zijn met een geaccepteerd bod op Marktplaats. (I.p.v. €70,00 -wat ik sowieso niet gedaan had-, nu voor €15,00).

Misschien beter om mij vanochtend een beetje koest te houden en te focussen op het wekelijkse bezoekje in Oegstgeest.

Afscheid

Niet dat ik er maar één seconden over wakker lig dat onze tuinhaard zijn laatste adem uitblies, maar de ontstane berg met betonnen brokstukken moeten wel weg. En wat is het heerlijk om met een moker zo’n ding in duizenden stukken/stukjes te rammen. Omdat het zo leuk is bewaar ik het onderste stukje voor morgen. (Of van de week). Doel is om z.s.m. een plekje voor het beloofde zwembad te maken. Dat gaat lukken hoor! Als Daniël van kamp terug is staat hij en is dan gevuld met schoon water.

Afsluiter

Somber het gesprek in en een beetje minder somber het gesprek weer uit. Einde berichtgeving hierover. Thuis aangekomen weer een dolle pret met Ama en Oesje en het eten was zoals gebruikelijk om je vingers bij af te likken. De lichte storm was alvast een kleine test voor mijn bouwsels in de tuin. Alles staat voor dit beetje wind zo vast als een huis, zelfs de LEGO-creaties verroerden zich niet. 1e test geslaagd, nu windkracht 12 nog. En er bood zich onverwachts een mogelijk mazzeltje aan qua gesloopte “tuin-haard”. Hierover hopelijk later goed nieuws.


Woensdag 07 juli 2021

Nederland in shock door de aanslag op Peter R. de Vries… “Shock?” Deze beste man roerde zich in kringen waar je beter mijlen ver omheen moet lopen. Hij had daarnaast ook geen blad voor zijn mond en tergde een topcrimineel uit de Mocro-Maffia. Hij stond al op de “dodenlijst” van deze crimineel die al vele mensen heeft laten omleggen. Het was helaas een kwestie van tijd dat dit zou gebeuren. Neemt niet weg dat het vreselijk is voor zijn nabestaanden en dit niemand gunt, maar in “shock”, nou nee.

Vandaag is de dochter van mijn ex (en mij) jarig. Dat zijn dan 36 jaartjes op de teller. Wat gaat de tijd toch snel voorbij! Ik vier het in stilte want het is niet anders dan dat. Doe het wel dunnetje over als Sebastiaan over anderhalve week de 14 aantikt.

Het is 07:15 uur, er stappen een paar mannen uit een busje met open laadbak. Zij hangen diverse apparatuur om en beginnen met het verwijderen van onkruid. Het haast wel voor iedereen herkenbaar snerpend geluid klinkt door de straat. Het is 07:30 uur, er stappen een paar mannen in een busje met open laadbak en rijden onze straat uit. Zo te zijn zijn er in die tussenliggende tijd zeker 20 grassprieten naar de eeuwige jachtvelden gejaagd.

Afsluiter

Iets heeft mij “gebeten” tijdens het snoeien en schijnbaar iets giftigs in mijn tere huidje achtergelaten. De plek des onheils ziet er een beetje naargeestige uit, het jeukt en voelt warm aan, wat nu? Eigenlijk niks, wacht morgenochtend wel even af.

Ik was dus aan het snoeien en wat andere ongemakken in de tuin aan het verhelpen. Het word best grappig die tuin! Het enige is wel dat in mijn plannetje geen rekening is gehouden met de rest van de tuin, die valt een beetje tries en troosteloos uit. Maar de plek voor het zwembad is bijna gereed. Nog wat grond dumpen en prik voor de pomp installeren and that’s it.


Donderdag 08 juli 2021

Vandaag geen “Afsluiter” want het is onderhand 22:00 uur 😃. Dus even een kort krabbeltje van de dag. Het begon met een beetje rommelen in de tuin met LEGO en daar eindigde het ook mee.

Tussendoor wat boodschappen gedaan, gekookt en Sophie van de trein gehaald. Zij was vertraagd dus ipv bij ons een hapje mee-eten ging zij rechtstreeks naar huis. Er was wel meer ingepland alleen ging dat niet door vanwege privé omstandigheden. Jammer maar helaas😢.

Dat was het wel zo’n beetje voor vandaag.


Vrijdag 09 juli 2021

Wat is dat moeilijk zeg, afwijken van je doelstelling! Mijn idee was rood/roodbruin en wit, verder geen andere kleurenpracht aan bloemen. Rustig, overzichtelijk en kalmte uitstralend, dat was het plan. Ama vind het te strak, er moet meer kleur komen! Na alles wat zij voor ons gedaan heeft kan ik moeilijk by-by zeggen dus de stoute schoenen aangetrokken en Zevenhuizen onveilig gaan maken. Puntje bij het paaltje is het paars geworden, naast wat siergrassen en een overjarige rotsplant. Achterin verkopen ze namelijk de afdankertjes en alleen geschikt voor mensen die tegen hun planten en bloemen praten. Of wel een beetje last hebben van “groene vingers”.

Weg rust en reinheid. Het is aan de andere kant ook wel mooi al die bloemen. In ieder geval hebben deze soorten elke dag aandacht nodig en die afleiding is goed voor mij. Mijn plannetje, mijn ontwerp, iets waar ik bijna een jaar geleden aan begon, is nagenoeg klaar. Nu het andere deel opfrissen en verbeteren. Doe ik maar op mijn gemakkie want de druk voelt anders als bij het “grote” project.

Verder was de dag als iedere andere. Er zijn geen spectaculaire dingen gebeurd en het enige letterlijke verzet zat hem in het verplaatsen van één rotsblok. Die ik d.m.v. een “hondje” via de achteruitgang en via de straat en de voorzijde in het nieuwe gedeelte van de tuin kon krijgen. Ding is niet te tillen en al helemaal niet via de trappetjes die ik heb aangelegd…..


Zaterdag 10 juli 2021

Nu Daniël vrij vroeg wakker was en het weer toestond om buiten koffie te drinken mocht ook de onrust in mij niet ontbreken. Een vooruitgeschoven plannetje moest dan toch maar vandaag worden gedaan. Wel met de nodige voorzorg voor mijn knieen al is daar eigenlijk geen bescherming voor: NIET OP JE KNIEEN ZITTEN is de boodschap nu eenmaal. Maar leg mij dan maar eens uit wat je dan nog voor leven hebt?

Dus tot zover het vooruitgeschoven plannetje…. Daniël heeft mij overigens prima geholpen en we kwamen zelfs toe om de speciale zachte tegels voor onder het zwembad op proef te leggen. (Het zal net-aan gaan, ik houd mijn vingers gekruist).

En toen stond Justin op de stoep, of ik even zijn overhemd wil strijken. Natuurlijk deed ik dit even al moest de strijkbout wel onder een laag stof vandaan worden getoverd. Justin heeft namelijk een baantje waarbij hij een wit overhemd en zwarte pantalon moet dragen. Verder dan dat het iets met roulette en gokkasten te maken heeft, verklap ik niet. Nou Justin: gefeliciteerd met je aanstelling en heel veel succes!


Zondag 11 juli 2021

Alsof het allemaal zo leuk is? De afgelopen dagen lukte dat gevoel aardig voor de geest te halen. Toen het leuk was deed ik dit of deed ik dat, wat nou als ik daar iets van ga beetpakken? Zoets als tuin of zo, dat ging best lekker.

Ondertussen zitten wij nu in een Schevenings zonnetje en in de culinaire watten gelegd door Ama. We beginnen zo met appeltaart en het eten wordt verzorgd door de buurman. Volgens de laatste berichten en de wens van de kids gaat het de in citroensap gemarineerde 🐓 worden.

En omdat vanochtend niet verliep zoals normaliter de zondagochtend verloopt, had ik tijd voor een snel blogje. (Maar dat hebben jullie vast al gelezen).

Afsluiter

Het is mooi geweest voor vandaag en de afgelopen week. Het was super bij Ama en nu zijn wij moe van een lange dag. Op de achtergrond zit Ita-Eng in de 6 min verlenging van de 2e helft en het is maar de vraag of ik alles uit ga zitten. Ik vrees van niet.


Lees hier verder
Lees hier terug

6 Comments on “Dagboek, week 27 – 2021

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: