Dagboek, week 26 – 2021

Maandag 28 juni 2021

Openbaar vervoer blijft openbaar vervoer. Zo deelde Sophie mij om 05:28 uur mee dat er “weer” geen treinverkeer was vanaf Zoetermeer. (Uitgelopen werkzaamheden). ,,Sta gewoon klaar zoals afgesproken en dan komt het helemaal goed”, zei ik en wat moest ik anders, was namelijk al onderweg naar haar. Na luttele seconden kwam station Leiden uit de bus en zo werd mijn ochtendritje iets langer dan gepland. Wel jammer dat het dan al zo licht is buiten want je wilt mij dan echt niet zo zien, denk dat menig automobilist een slecht begin van de week heeft.

Wat nu? Wachten op de douche denk ik, dan Daniël naar school brengen en wachten op een ritje naar de voedselgroep. Daarna maar wat snoeien om de groenbak te vullen en wat LEGO rails vastzetten. ,,Wie zei ook al weer dat het leven saai en eentonig was?”

Afsluiter

Zo, 75% van de rails is gefixeerd en beide kids hebben zich er prima mee vermaakt. Hoe mooi is dat! Sebastiaan kwam rond een uurtje of 13:00 uur uit zijn kamer om ontbijt te maken en zag mij zwoegen en ploeteren met het tracé. Hij dook nagenoeg gelijk ook in de tuin en vroeg waarmee hij kon helpen. Niet veel later zochten wij samen gedreven naar onderdelen en trein-benodigdheden in de talloze opbergdozen met LEGO.

Aan het einde van de middag haakte ook Daniël in en voor het eerst toonde hij interesse in de LEGO trein. Het is dat jonge kindertjes nachtrust nodig hebben anders had hij het liefst tot middernacht doorgegaan. Gelukkig voor ons rijden de locs op accu’s en niet op batterijen. Een goed excuus om hem in bed te krijgen. ,,Morgen zijn ze weer opgeladen, nu je bedje in”. 😃.


Dinsdag 29 juni 2021

Het begint mij een beetje te duizelen. Niet dat ik ook maar een spatje hoop had dat de corona-indoctrinatie voorbij zou zijn alleen verzinnen ze de varianten waar je bij staat. Nu krijgen we dus “Delta”. Wisten jullie al dat “Delta” de vierde in rij is van het NATO-spelalfabet? En hebben jullie het bericht van onze profeet de Jonge al gelezen, dat over de inkoop van vaccinaties en zijn gewenste duur van vaccineren? Hij zegt het zomaar: ,,voor 2022 en 2023!” Eerst waren het dubbel-shots en dan klaar, toen kwam er voor de zwakkeren een mogelijke derde bij en dan gaan we nu over tot het eindeloos volpompen met vergif.

Van twee weet ik het niet, eentje kreeg er afgelopen week verplicht een, maar van de twee jongsten blijven ze af! Om het nog maar eens te herhalen: De ouderen en zwakkeren gaan we beschermen met één vaccin, die zijn dan altijd veilig (NOT). Toen kwam ‘allemaal’ en dan nu ook kinderen. En dat terwijl ze absoluut niet weten wat de bijwerkingen op langer termijn zijn!

Ik respecteer ieder zijn of haar beslissing en ben zeker geen anti-vaxxer. Ben alleen heel anti tegen het op angst gedreven gedram en extreem beperken van levensvreugd/bewegingsvrijheid bij ieder. Het is vanaf dag 01 allemaal zo tegenstrijdig als de pest. Wat gisteren werd gezegd en heilig verklaard is vandaag alweer in de kliko beland.

Afsluiter

Na een gezellig onderonsje met de psych ontwaarde ik thuis aangekomen Ama in de woonkamer. Hoera, dinsdag en meestal betekend dit iets lekkers op tafel! Dat werden dunne plakjes rauwe rosbief met mais en een gepofte aardappel.

Niet veel later spoelde Marley ook aan en zij had een kleine-hoge-thee meegenomen. Terwijl ikke met wat LEGO blokjes aan het stoeien was kreeg iedereen wat lekkers geserveerd. Niet dat LEGO op mij to-do-lijstje stond maar Daniël en Sebastiaan konden gewoon niet wachten op het gereedkomen van het laatste stukje tracé van de treinbaan, de lange tunnel onder de rotsformatie door. Laat ik het zo zeggen: ,,Hij rijd er nu dus doorheen”.

Marley had ook een LEGO idee, zij wilde graag een wanddecoratie van LEGO maken. In de vorm van een hart wel te verstaan. Na wat zoekwerk ging zij uiteindelijk met een opbergbox vol rode LEGO steentjes naar huis. Tijdens dit speurwerk naar dit LEGO vond ik een doos met een ander soort steentjes, namelijk die van Exin Castillos. Die had ik ergens in de jaren 70 van de vorige eeuw gekregen.

Die steentjes brachten mij weer op een ander idee. Want zie je niet bij tunnel van die prachtige ingangen. Zo gezegd zo gedaan. Het is ietsje groter en meer overdreven geworden dan ik voornemens was maar jullie kennen mij inmiddels. Als ik ergens aan begin dan weet ik niet meer van ophouden. “Genoeg = genoeg” staat niet in mijn woordenboek als het om creativiteit gaat.


Woensdag 30 juni 2021

“WAAR BLIJFT DIE ZOMER?” De godganse heeft het geregend waardoor al mijn tuinavonturen niet gedaan konden worden. Het werden uiteindelijk productieve LEGO uren. Waarna ik het uiteindelijk helemaal gezien had met die blokjes. Het concentreren gaat nu even moeilijk en het engelengeduld vraagt teveel. Dat hoort zeker ook bij een DM 2.0.

Vanuit bed naar een verjaardagsfeestje en hier vandaan direct door aan de wandel met een vriendin. Wij aten dus wat later dan normaal. Daniël at bij een vriendinnetje en Sebastiaan pakte eerst maar wat te nassen uit de broodtrommel. Toen het uiteindelijk zover was ging de champignonsoep (uit blik) met een wrap er echt wel in. Oké, weer een dag om uit het geheugen te wissen.


Donderdag 01 juli 2021

Hoe ga je je ertoe aanzetten als je werkelijk overal tegenaan hikt? Om niet helemaal te vergroeien met een bank of stoel en de belofte aan Daniël is de tuin het enige wat nog een beetje lonkt. Straks de hieruit verzamelde zooi naar de vuilstort brengen en een stukje geritseld polycarbonaat ophalen. Daar kan ik wel wat mee. Doel is om ook bij regenachtig weer gewoon buiten te kunnen zitten.

Oh, voordat ik het vergeet: Sebastiaan is binnenkort jarig en sprak gisteravond de vurige wens uit om het als vanouds te vieren. Heb hem beloofd daaraan mee te werken mits het niet te druk word en er ditmaal geen Indische rijsttafel van mij verlangt wordt. Een sateetje op de BBQ gaat mij nog wel lukken alleen de rest mag de rest doen. Nu nog een leuke pakkende tekst verzinnen voor de uitnodiging aan de vaste kliek. Ik dacht aan: “Feestje van 18:00 tot 18:15 uur, stokbrood en alcohol zelf meenemen, kinderen thuislaten, aanraken der LEGO op eigen risico, testen verplicht, mondkapjes gratis en u mag zich alleen buiten de rode lijnen begeven als u gevaccineerd bent”. Het is sterk af te raden om de met ongevaccineerde lucht gevulde ballonnen te laten klappen!

Afsluiter

En nu is er iets om echt feest voor te vieren: SEBASTIAAN IS OVER NAAR 3 HAVO! En het ergste van dit alles is dat hij het op z’n sloffen doet. Dat vinden wij erg omdat er blijkbaar nog veel meer in hem zit. Hij kijkt letterlijk nagenoeg niet in zijn boeken, is overal te laat mee en vooral laks met alles. Dus als hij echt zou gaan leren en zijn schouders eronder zou zetten dan kan hij alles!


Vrijdag 02 juli 2021

Poeh hé! Na bijna 3 dagen achtereen te hebben gezwoegd is het einde in zicht van het nieuwe gedeelte in de tuin. Nu het oude deel aanpakken, pppfff. Vandaag ging de meeste energie naar het verder afwerken van een deel rotstuin en ook de “lange” spoortunnel is klaar!! Daar ben ik eigenlijk best trots op…….

Ook is de afgelopen avonden geknutseld aan een ophaalbrug voor de trein. Ook deze is bijna inzetbaar alleen moet er nog wel het e.e.a. aan verfraaiing op komen. Weet nog niet precies hoe maar dat komt nog wel.


Zondag 04 juli 2021

Morgen weer als vanouds en vandaag even een hele week online gezet. Wist even niet wat mijn humeur en staat van dienst ging worden en dan is het even oppassen geblazen wat er geschreven wordt, vandaar.

Vanaf een uurtje of 06:00 uur een beetje aan het vervelen en af en toe verhuizende van bank naar kantoortje. Kan je een keer wat langer in bed blijven liggen, val je er alsnog absurd vroeg uit…… Op de bank hangende zie ik de vier goudvissen in de vijver hieperdepiep zijn. Die zijn schijnbaar ‘s-ochtends het meest actief en jagen elkaar de hele vijver door. Leuk om te zien! In het kantoortje is het niets anders dan de gebruikelijke zondagse administratie en social media.

08:35 uur | Hoera gezelschap! Een super dikke knuffel van Daniël en een licht bewolkte lucht maken de ochtend wat aangenamer. Buiten oogt de tuin nog nat van de nachtelijke regenbuien waardoor het niet uitnodigt om daarin iets te gaan doen. Gisteren enkel en alleen wat kitwerk gedaan en verder gerommeld aan de treinbaan. Die zit nu voor zo’n 80% gefixeerd en de voorbereidingen voor een keerlus is ook klaar. Die “keerlus” komt er voor een speciaal doel. Er komt binnenkort een filmpje vanaf een rijdende trein door onze tuin.


Afsluiter

Jeetje, iemand is bijna de hele middag bezig geweest met het plaatsen van een unieke Lego kruiswissel. Dat ding is best zeldzaam en ligt vanwege de mogelijkheid van een “binnenbaan” pal voor de schuifpui. Niet echt een goeie plek en vraagt om kapot gelopen te worden. Daar heb ik hopelijk iets op gevonden.

Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: