Dagboek, week 25 – 2021

Maandag 21 juni 2021

Info vanaf station Gouda

Je zal maar vandaag bij een nieuwe werkgever beginnen en ruim 30 minuten te laat komen op de plaats van bestemming. Het eerste stukje van de reis ging volgens planning. Ik haalde haar om 06:00 uur op en bracht haar naar het station, aldaar begon de ellende, er ligt op het tracé tussen Gouda en Utrecht een spoorbrug in storing. Arme Sophie appt mij nu om de vijf minuten over de te nemen alternatief treinen en hoe de reis dan gaat verlopen.

Vanuit de luie stoel achter de pc kan ik haar nu ondersteunen en gelukkig is zij best stress bestending maar leuk is anders op je eerste dag bij Defensie. Het gaat er om spannen of zij het transsport tussen Steenwijk en de kazerne in Havelte gaat halen. Even voor de verdere planning: Zij gaat nu 6 weken hard trainen in Havelte voor de AMO (Algemene Militaire Oefening), die in september van start gaat in Assen. Dan komt zij dus op de kazerne waar ik ooit gelegerd ben geweest voordat de reis naar Libanon begon.

08:20 uur | Tot nader bericht is Sophie nu 29 minuten vertraagd in haar geplande reis. Dat betekend dat zij 13 minuten te laat op bestemming komt. Nu afwachten hoe haar militair transport gaat reageren.

Ps.: Maar wat leuk dat je een trein nauwkeurig kunt volgen! Moet je maar eens kijken op: https://treinposities.nl/.

En verder

11:00 uur | Zo, ik zit nu in de stoel voor een onderhoudsbeurt van het haarwerk en Sophie is veilig onder de wapenen! Het transport wachtte op haar en nu even radiostilte uit Havelte.

Maar ik zit ergens mee: ,,Is het raar als ik vind dat een dossier over mij ook mijn probleem is?” Ik snap daarnaast prima dat derden daar de dupe van (kunnen) zijn. ,,Het lijkt nu zo verbogen te worden dat een dossier over mij niet meer mijn probleem is maar dat van een ander! En dat vind ik hoogst bijzonder”.

Gaan we nu poppetje A aanpakken omdat poppetje B vindt dat A achteraan mag aansluiten? (Poppetje B zegt: ,,wat A is aangedaan heeft mijn leven dusdanig verziekt dat ik nu heel zielig ben”).

Afsluiter

Als mijn hoofd nu eens niet zo vol zat zou er nog wat zinnigs uit zijn gekomen maar helaas moet het maar zoals het is.

Mijn haar zit weer zoals het hoort te zitten en de scanner maakte overuren. Scanner? Overuren? Ja, het adoptie- en gezinsdossier wilde ik nog even scannen en archiveren. Uiteindelijk zo’n 20 sub pagina’s met daarin 89 pagina’s aan verdorvenheid opgeslagen.

En weet je, niks, maar dan ook niks was zoals het gedacht werd dat het was. Het is zo ziek dat je er ter plekke onpasselijk van wordt. En wat moet je met die info, waarom bezit je het nu eigenlijk. Tja, nieuwsgierigheid kwam eerst. De waarheid blijkt waar te zijn, is nog verknipter zelfs en daar hebben ooit mensen met hun neus bovenop gestaan. Meerdere zelfs, alleen deden anderen niet wat zij moesten doen.

Niet dat ik ooit zal snappen dat 100 mensen kunnen toekijken als iemand in nood is, maar nu snap ik wel hoe dat voelt aan de andere kant.


Dinsdag 22 juni 2021

Kijk, dat zijn nog eens bedragen: €3, 27 voor water en €61,- voor energie!! Wie op de kleintjes let houd (soms) nog wel eens wat over. Beide bedragen hebben betrekking op de jaarafrekeningen. Dat hebben wij samen maar toch even mooi gefikst. Al moet ik wel zeggen dat die van de energie tegenvalt aangezien wij volgens onze slimme meter maandelijks rond de € 50 zouden hebben bezuinigd. Dus eigenlijk meer dan het uiteindelijk resultaat. Dat ligt dus 100% aan de verhogingen voor het klimaat.

Mijn eigen klimaat gaat straks weer stijgen bij de psych. Dat mannetje ligt mij domweg niet zo en moet mij er echt overheen zetten om te gaan. (Gelukkig voor mij staat hij niet wekelijks op de agenda en is het meer noodzakelijk kwaad). Vanmiddag is Ama van de partij en dat is toch echt een stukje aangenamer en als het meezit zet ik weer een spade in de grond.


Woensdag 23 juni 2021

BM 20.0

Mijn woorden van gisteren, over ‘dat mannetje’, trek ik bij deze weer in. Het was een ander ‘mannetje’ en deze was wel oké. Althans, zo lijkt het wel bij deze eerste kennismaking. Er zijn schijnbaar nog wel psychiaters die normaal zijn….. (Of normaal overkomen). Maar zijn diagnose is: depressie. Ach ja joh, kan er ook nog wel bij. Pilletje er in en gaan met die banaan. Nou ben ik niet zo van de pillen dus daar doen wij niet aan mee. Voorlopig dan niet want kijk eerst de kat uit de boom.

Als het even meezit mag het woordje Bipolair ook meedoen. Want het “Jantje lacht, Jantje huilt” gestuiter is mij niet geheel onbekend. Natuurlijk was ik tijdens het noemen van dat ene woord minder enthousiast dan de psych. Iets met hevige ontkenning, of zoiets. In ieder geval genoeg voer voor bepaalde poppetjes om mij weer in een hoek te zetten en daar profijt uit te halen. Het is geen kwestie van tijd, meer een 3, 2, 1……… en daar komt ie dan.

Maar goed, BM 2.0 (Bipolaire Muts 2.0) zag kans om een paar paaltjes in de grond te rammen en dat betekend dat er vandaag kans bestaat dat er iets in de tuin gaat gebeuren. Niet voor mijzelf, meer voor Daniël want die kan er niets aan doen dat ik zo ben en hij wil zo graag het zwembad in de tuin geïnstalleerd hebben. Tja, dan moet er wel plek voor zijn en dat is er nu niet door al dat geklooi geklus van mij.

Trouwens, de tip van de week was: ,,lees maar niet teveel in de dossiers van de RvdK. Raad eens wat ik gisteravond in één ruk heb gelezen?” Volgens mij mag dat als je ‘mij’ bent. (Ergens in 1970 werd het zichtbaar aan de buitenkant van de voordeur. Trek daar 2 jaar aan de binnenkant bij en dan zou ik zo’n 6 jaar oud zijn geweest. Dat klopt dan beter met mijn herinneringen en belevingen). Er staat o.a. in dat zowel ik als mijn zus een ongelooflijke afkeer hadden van hulpverleners. Het lezende is dat woord eigenlijk nog te min. Wat een ongelooflijke bagger. Iets met “vrijwillige hulpverleners en geld“.

Afsluiter

Oké maar weer. Ik had Daniël beloofd dat hij mee mocht naar de Praxis in Leiden dus dat deden wij dan ook vanochtend. (Daniël was namelijk een ochtendje vrij). Bij terugkomst was Saskia ook wakker en kwam Marijke ons begroeten. Zij nam aansluitend Saskia mee voor een wandeling door het natuurschoon in Zoetermeer. Net terug van dit heerlijke uitje schoten zij weer de auto in voor een bezoekje aan ’t Geertje, deze keer mocht ook Daniël mee. Wie zou denken dat Saskia het nu wel gehad zou hebben heeft het mis. Net thuis op het honk of zij vloog alweer naar ‘de vriendin’ voor een verjaardagsfeestje. Het was toen wel reeds 18:00 uur dus ikke stopte maar in de tuin voor het bereiden van een maaltijdje. Ook best gezellig hoor zo met Sebastiaan alleen aan tafel

Maar ikke heb effe kunnen knallen in de tuin. Nu is het wachten op aanwaaiende schroeven en nog wat paaltjes. Het zit er bijna op en wat zou ik nu moeten doen terwijl ik nergens zin of trek in heb? Is het leggen van gras misschien iets? Wel sprietje voor sprietje anders lijk ik straks niet gek meer. Nee hoor, eerst alles afronden van hetgeen ik maak. Daarna twee rotstuinen aanleggen en dan kan er eindelijk een plekje vrij worden gemaakt voor het oh zo gewenste zwembad voor Daniël.

Maar morgen eerst naar de Haartjes-Weg-Mevrouw en navraag doen over het alarm van het VST. Er is een inzet ingepland morgenochtend. Daar moest ik vanwege de H-W-Mevrouw nee op verkopen anders was ik wel gegaan.

22:25 uur | Dat is leuk! Een foto van Sophie in haar camo-outfit. (Ben gelukkig helemaal niet trots!!!!!!!!).


Vrijdag 25 juni 2021

Dat krijg je ervan als je dagen gehuld zijn in nevel. Je vergeet te schrijven in je dagboekje, je vergeet dat er ook een leven is naast een beetje depressief geleutel en brengt veel te veel tijd door in de tuin. (Straks is het af en heb je niks om handen, ga je daar weer over zeiken!). Zoals gezegd: gisteren in de tuin bezig geweest, een Haartjes-Weg-Cessie gehad en Sophie van het station gehaald!

Je las het goed: Sophie van het station gehaald. Zij heeft een vierdaagse werkweek omdat je als militair nu eenmaal langere dagen maakt dan een doorsnee ambtenaar. Ook geniet zij straks van een vierweekse vakantie als ons leger een zomerreces heeft, uiteraard volledig doorbetaald. Nou dochter, dat heb je goed uitgekiend! Maar daarna begint het echte werk, de AMO en dat is andere koek.

Om het heugelijke feit van thuiskomen te vieren, tenslotte is vier dagen verschrikkelijk lang, vroeg ik haar wat ik als feestmaal op tafel mocht zetten. Zodoende stond BM 2.0 om 18:45 uur nog pannenkoeken te bakken. Volgende week is het “nieuwtje” eraf en dan is het gewoon eten wat de pot schaft.

De dag van vandaag

17:30 uur |Saskia zit met Daniël in de bios K3 te bewonderen en Sebastiaan is bij een vriend aan het chillen. (Spelen is er niet meer bij als je bijna 14 bent😃).

En voor mij zit het bijna op. Nog wat puntjes op de i en dan stopt het project in de tuin. Ik zou nog graag wat willen toevoegen wat in mijn hoofd zit maar dat trekt de portemonnee helaas niet. Al met al is het best wel om aan te zien. De komende dagen nog wat rotstuin aanleggen en de lastige plekken voor de treinbaan afwerken.

Tja en dan de rest van de tuin opruimen, vuil, puin, bouwafval en grond afvoeren. “Voor je het weet staat het zwembad weer 😢. Een traantje want je moet eens weten wat er nu voor klus er op mij ligt te wachten).

Corona

Niet voor het een of ander, maar Sophie kreeg gisteren ‘zo maar’ even een vaccin in haar lijfje gespoten. ‘Helemaal gratis en voor niets’ als je toetreedt tot het defensieapparaat! Ik vind daar wat van. Het is en blijft een experimenteel vaccin waarvan de uitwerking op langer termijn totaal onbekend is!


Zaterdag 26 juni 2021
Veteranendag

Een klein gebaar van de gemeente Zoetermeer komt de veteranen alhier toe. Tussen 10:00 en 15:00 uur kunnen uitverkorenen een gratis marsenpeintaartje bij de lokale bakker ophalen. Daar zal Saskia zeker van gaan smullen want die is gek op marsepein! En verder gebeurd er voor de tweede keer op rit geen ene reet voor veteranen. (Zelfs in de straat ben ik de enige die de moeite heeft genomen om de vlag(gen) op te hangen. Hoera, Veteranendag……..).

Dus ik duik nog maar in iets semi nuttigs, ga vanmiddag met Daniël naar zwemles , boodschappen doen en een haring happen. Dat laatste is iedere zaterdag dan weer wel een feestje. (Mits de haringen niet op zijn bij de kraam).


Zondag 27 juni 2021

Een verdwaalde Ama en een aanspoelende Sophie, net nadat ik het werkkloffie had omgeruild voor het slaaphemd. De ochtend zat erop, de middag was reeds begonnen en mijn lijf was total loss van het werken in de tuin. na een verwikkende douche even uitgerust en toen door naar het zwembad, de viskraam en de keuken. Zo zag de dag van gisteren er een beetje in vogelvlucht uit. Niet saai, niet echt verwikkend maar wel wat gedaan en daar maak ik Daniël weer blij mee. Nog heel even Daniël….

Vandaag, zondag de 27e dus, ziet de dag er naar alle waarschijnlijkheid niet anders uit dan die van gisteren. Sophie zal op zeker gaan aanspoelen om minimaal haar scooter hier te parkeren. Want morgenochtend mag ik haar weer om 05:30 uur naar het station brengen. Inmiddels heeft Daniël mij al tot twee maal toe een dikke knuffel gegeven en het moet nog 09:00 uur worden, dat beloofd wat vandaag. De administratie zit er ook in dus rest mij enkel nog de tuin. (Die tuin, die tuin gaat er best wel grappig uitzien. Er zijn al nieuwsgierigen, maar ik heb zelf gesteld dat de tuin eerst af moet zijn voordat er pottenkijkers worden toegelaten. De te realiseren LEGO treinbaan doet het vast ook leuk, al zal het nog even gaan duren voordat die ook daadwerkelijk een rondje zal gaan rijden. De tunnels liggen er al en een leuk tracé tussen rotsen word ook best grappig. Het lijkt wel een beetje Zwitserland😃).

Afsluiter

Het is rust en moet zeggen dat het oranjegevoel er bij mij (nog) niet inzit. Vindt het een beetje saai eerlijk gezegd. Buiten is het veel spannender door de dikke regendruppels en het naderende onweer.

Vandaag dook ik al vroeg de tuin in maar al snel stond ik daar een beetje met mijn ziel onder de armen. Je gaat op zondagochtend nou eenmaal geen herrie maken. Zodoende belande ik bij het spoorbaantje. Een brainwave zorgde ervoor dat er nu een begin is gemaakt met de spoorbrug. Hoera!

Lees hier verder
Lees hier terug

2 Comments on “Dagboek, week 25 – 2021

  1. Eindelijk is mijn account weer geactiveerd… ben ondertussen heel benieuwd naar het resultaat van je gezwoeg in de tuin. Wanneer begint het gluren bij de …. je vrienden? En dan Sophie. Wat een kanjer!

    • Hoi Marion,

      “De vraag stellen is hem beantwoorden”, of zoiets dergelijks. De deur staat altijd open en voor het aanzetten tot “gezelligheid” laat ik mij doorgaans wel even verleiden. Het gluren bij de buren begint als het aanzetten tot gezelligheid verder reikt dan de 20 meter rondom mijn comfort-zone. En ja, Sophie is een kanjer!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: