Dagboek, week 23 – 2021

Maandag 07 juni 2021

Na de verkwikkende wandeling in de zon naar het schoolplein en weer terug even langs het Haarhuis geweest voor wat nieuwe tape en gelijk maar een afspraak gemaakt voor een hoognodige haarwissel. Na thuis wat water aan de plantjes te hebben gegeven weer terug in mijn hok en wachtende op de tijd dat er bloed geprikt mag worden. Wel gezellig hoor, zo twee maal achter elkaar naar het ziekenhuis. Eerst die prik en niet veel later nog een keer voor een afspraak met de reumatoloog. (Wat moet je anders doen? Werken in de tuin soms? Nou dat doen we maar niet meer als je als beloning en plein public geschoffeerd wordt).

Het beste tijdverdrijf is dan wel social Media. Spit daar eigenlijk wel heel veel in en haal daar best nuttige info vandaan. Al moet je niet te snel alles geloven wat daar staat want er is daar ook veel bagger te vinden. Maar in mijn ogen laat de MSM veel te veel steken vallen en kleuren zij het nieuws naar eigen behoefte en die van politieke stromingen teveel in. Het kan daarom helemaal geen kwaad om de andere kant van het verhaal, of wat bewust word weggelaten, ook te lezen. Verder komen er hele mooie plaatjes en filmpjes voorbij waarbij er blij gelachen kan worden.

Afsluiter

Bij de reumatoloog was er weinig te melden. De nieren zijn wat beter dan bij de voorlaatste check en er moet z.s.m. weer paracetamol geslikt worden. Aldus de reumatoloog is de 3000 mg p.d. nodig als pijnstiller en absoluut ongevaarlijk. Oke, was ik daar juist niet mee gestopt omdat het juist wel ongezond zou zijn? Het zal allemaal wel.

Over de tuin geen woorden meer, dat is passé. Het zij zo en kan daar niets aan veranderen. Ga daar ook niets meer aan veranderen, de zin is volledig weg.


Dinsdag 08 juni 2021

Hoera, weer een nieuwe dag. (Sarcasme). Een ritje straks naar de vuilstort is het enige qua inspanning vandaag. Het word er niet leuker op en zoek niet eens meer naar een uitweg. De mineur is zo laag dat met rust te willen worden gelaten het enige is wat nog rest.

11:30 uur | (Zie wat beweging in huis, vaste prik voor de dagelijkse uitslaperin). Ach ja, altijd lekker rustig zo en kon ik even de haag netjes knippen en scheren. Onze haag ligt aan een fietspad en het dagelijkse gescheld van fietser die kennis maken met de doornen is niet altijd goed voor kleine oortjes 😃).

Nu er voor mij reeds 6,5 uurtjes opzitten gaan we maar even plat in die bagger tuin.

Afsluiter

Het is vandaag bij plat, snurken, zitten en plat gebleven. Heel af en toe zat er wat beweging in mij om naar het toilet te gaan, koffie te zetten en wat plantjes water te geven. In tegenstelling tot afgelopen 20 jaren komt er dit jaar geen bloemenzee aan de voorkant. Nu had ik voor de achterzijde al 4 plantjes gekocht en in het nieuwe deel gepland, dus die mogen nog wel even blijven…….

Zoals het er naar uitziet wordt het morgen een nog langere hang-dag want er is niks meer. Vooralsnog komt er hier dus geen Woensdag 08 juni 2021.


Donderdag 10 juni 2021

Op ons gemakkie kachelden Sophie en ikke, in de vroege morgen, naar een ziekenhuis in Schiedam. Even voor 07:00 uur stapte Sophie nabij haar bestemming uit en maakte ik de barre tocht terug naar Zoetermeer. Aldaar zwaar verveeld de auto aan de buitenkant gewassen, in afwachting voor het verlossende telefoontje dat de ingreep bij Sophie goed zou zijn gegaan. En dat was het gelukkig. Zodoende kachelde muts 2.0 rond tienen opnieuw heen en weer. (Wat is die verlengde A4 toch een hemels geschenk).

Sophie bracht ik naar haar huis, die wilde lekker op haar slaapbank bijkomen van alles. Haar stemming was goed, ondanks de pijn en misselijkheid na de ingreep. Dapper en verstandig nu zij binnen twee weekjes in het camo wordt gestoken.

Het is ondertussen tegen de klok van vieren. Na toch maar even een douche te hebben gepakt en de zonsverduistering tussen het slapen en hangen door te hebben gezien is er verder niets te melden. De zonsverduistering heb ik door een handige tip van iemand op de radio gezien d.m.v. een vergiet! Eerst dacht ik in de maling te zijn genomen maar toen ik even beter keek naar de schaduwen van de gaatjes in het vergiet zag ik ‘de hapjes’ uit de rondjes.


Zaterdag 12 juni 2021

Zomenteen de laatste groet brengen aan een overleden icoon. Al kwam de vraag voor het vormen van een erehaag pas een kleine 24 uur geleden, wie ben ik om daar geen gehoor aan te geven als je in de nabije omgeving woont.

12:00 Uur |Blij dat ik afscheid heb kunnen nemen. Het was (mooi, dankbaar) apart om best wel lang vlak naast een overleden persoon te staan die je nooit in levende lijve hebt ontmoet maar oh zo respecteerde.

Grote zus belde nog even. Heel erg lief, zij snapt wat ik bedoel. Ik bedoel maar!

Nu maar tukjes doen in de tuin. Opladen voor de zware inspanning naar het zwembad. Wordt tijd dat die kleine zijn diploma haalt.

Stof tot nadenken

De teller staat op 6500 dode (slaven) arbeiders. Knielen voor de criminele één-ling, juichen voor duizenden gestorven anderen.

Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: