Dagboek, week 21 – 2021

Maandag 24 mei 2021

Even rond 05:00 uur draaide ik mij voor de zoveelste keer om in bed, in de hoop opnieuw in slaap te kunnen vallen. Bij de deze zoveelste poging kwam mijn hand in aanraking met het perziken huidje van Saskia en roerden mijn vingers even het zachte oppervlak. Luttele seconden later leek het lijdend slachtoffer daar niet van gediend te zijn door zich weg te draaien. Dit bleek een andere reden te hebben. Plotsklaps sprong Saskia uit bed, rende door de slaapkamer en gilde het uit! ,,Een muis, een muis, er zit een muis in ons bed!!” Na haar gerust te hebben gesteld en zij zich rillend aan mijn zijde had neergevlijd konden wij er gelukkig om lachen.

Omdat deze week met een verkapte zondag begint en ik echt geen trek had om reeds rond vijven naar het slechte weer te gaan zitten staren is het alsnog gelukt om de slaap te vatten tot een uurtje of half acht. Inmiddels is het 10:00 uur en is grote knuffelvriend Daniël ook beneden. Ben zeker van plan om de tuin in te duiken maar vooralsnog komt de regen onophoudelijk naar beneden. Dat moet niet te lang duren want des te langer het duurt, hoe meer er ideetjes in mijn hoofd ontspruiten. Zo komt de tuin natuurlijk nooit op tijd klaar voor de zomer. (Welke zomer?).

Afsluiter

Het bleek maar weer dat de lokroep van de tuin sterker was dan de weergoden. Na enige tijd zielig voor de schuifpui te hebben gestaan toch maar wat gaan doen en al werd ik tot op het bot toe nat, de voldoening was beter dan de frustratie van niets kunnen doen.


Dinsdag 25 mei 2021

Wat ziet mijn oog nu in de vroege ochtend, nog maar twee dagen regen!? We gaan naar (minimaal) 7 aaneengesloten dagen vol zon! Hopelijk gaan hierdoor de reumaklachten ook wat minder worden want ben die verdomde worstenvingers en andere pijnlijke ledematen flink zat. Vandaag word de dag gebroken door een bezoekje aan de psych en moeten de hersenspinsels even uit de tuinkast.

Afsluiter

Er waren wat buitjes, er werd flink geschroefd en berekend en de gecombineerde bloembak is klaar voor zijn eerste bloemen. De keuze gaat vallen op witte hangpetunia’s. Na het eten van goddelijke kippenlever met rijst en Ama te hebben bedankt belande Saskia en ikke in “Transplant”. Nee, geen film over een transseksueel plantje”.😂 Het is een serie over een uit Syrië gevluchte arts.

Nog voordat wij goed en wel zaten te kijken belde Marion en na deze korte onderbreking van ruim een uur waren wij er al snel aan toe om de onderkant van onze lakens te gaan bekijken. Het was zeker een heleboel maandjes geleden dat ik en Marion geklessebest hebben zodoende viel er veel bij te praten. In beide levens is best veel veranderd.


Woensdag 26 mei 2021

Zoals gisteren reeds gemeld is de eerste hoek van de zitkuil, op de plantjes na, gereed. Vandaag moet hoek nummer twee eraan geloven in de hoop spoedig ook aan de 3e te kunnen beginnen. Ben zo benieuwd of het allemaal gaat lukken en of het bij iedereen in de smaak valt. Tenslotte is het zo ontworpen dat de zonaanbidders hun hart op kunnen halen. Ik zie het meer als een feestje om straks buiten te kunnen eten en niet meer tegen plasticstoelen en tafel aan te moeten kijken.

Vooralsnog staan er voor vandaag geen andere zaken op de agenda.

Afsluiter

De ⛈ viel mee, viel dankzij Buienalarm goed te monitoren dus ditmaal geen nat gereedschap en doorweekte kleding. Maar ik ben een klein beetje trots op mijzelf. Weet je, zomaar iets bouwen zonder tekening, gewoon doen wat er in je koppie zit en nagenoeg alles met de (reuma) handjes. En dan wil je een hoek afwerken met in verstek gezaagde vlonderplanken en blijkt het 💯 % haaks te zijn!! 🤩.

Vroeger ontging mij op het werk ook niks, als iets 0,001 uit het lood liep dan zag ik dat. Nu dus ook en moet mij er toe dwingen om het te accepteren want hout blijft 🪵 en ‘werkt’ nu eenmaal. Ook is niet geschaafd hout niet altijd recht. Dat geld zeker voor goedkope vuren palen. (Die heb ik niet voor draagconstructie doeleinden gebruikt).

Dus ja, een tevreden dagje zo. Morgen wil ik de eerste rugleuning gaan installeren. Wordt een aardig moeilijk klusje want is slechts 2500 mm lang en hellend.


Donderdag 27 mei 2021

Niet de regen maar een afspraak met de Haartjes-Weg-Mevrouw houd mijn vanochtend uit de tuin. Vindt het nog steeds jammer dat mijn bezoekjes aan Briez er niet meer zijn maar aan de andere kant is het reizen nu ingekort van een halve dag naar 45 minuten uit-en-thuis. Dat is ook best prettig, zeker omdat dit jaar-in-jaar-uit wekelijks van toepassing is.

Afsluiter

Gelukkig voor Daniël (en ons) heeft Saskia goede connecties, waaronder een buurvrouw met een eigen kapsalon. Want het zit namelijk zo: Gisteren bracht Saskia met Daniël een bezoek aan een vriendin die ook weer een vriendin heeft en kapster is zegt te zijn. Zij had Daniël dusdanig toegetakeld dat hij vanavond een rigoureuze knipbeurt nodig had. Van half lang nu naar een gekortwiekt koppie. Het staat hem nu gelukkig heel erg leuk maar dat van gisteren was een directe ramp, hij leek meer op een feministische DYKE dan op een jochie van 6.

De beruchte kapster van de vriendin van een vriendin heeft ook Saskia’s haar geknipt, gelukkig bleef haar een leven als DYKE bespaard……. Maar helaas ging bij haar ook wat fout, de vriendin van de befaamde kapster nam Saskia’s wenkbrauwen te grazen. De kleurstof was zo gemixt dat de huid rondom haar wenkbrauwen begon te bloeden. ,,Geef mij ook zulke vriendinnen!”

Verder ben ik heel erg tevreden met de vandaag bereikte resultaten in de tuin. Vanaf nu blijft het voorlopig even droog en kan er geknald worden.


Zaterdag 29 mei 2021

In het laatste deel van de zitkuil, de afscheiding tussen een rotsformatie en wandafwerking, zat een verschil van c.a. 09 mm. Nu was dit deel al qua constructie een moeilijk dingetje vanwege de voorbereiding van een LEGO treinbaan. Een vlakke wand met rotsen waarin de mogelijkheid van een spoorbaan gecreëerd moest worden. En dan moest er ook nog eens een verloop van 09 mm overbrugt zien te worden wat geen hinder aan de trein dan wel het timmermansoog mocht geven….Na een dagje puzzelen zit het er in, dat dan weer wel. Het eerste stukje tracé ligt er zelfs al, hoe leuk is dat!

Weten jullie het nog, dat ik wat er in mijn hoofd zat (zit) omgezet had in een maquette? Zal ik jullie nu eens vertellen dat het nagenoeg geworden is zoals het in mijn hoofd zit (zat). Het is een combi van nieuwe planken met de velen oude. Het verhaal hierachter is dat wij die ooit cadeau kregen en Saskia hier geen afstand van kon doen. Dank je wel Ama & Grootvader!

Ik kwam niet te kort om het tweede trappetje te maken en hier en daar zijn de gebruikte oude planken teveel beschadigd en moeten eigenlijk vervangen worden. Maar dat neemt niet weg dat het er super uitziet. We kunnen er nu wel op zitten en liggen alleen is de bodem nog een bak van modder. De wens is uiteindelijk een mooi bedje van Panda Grind.

Nu is het tijd om de ravage op te ruimen die de renovatie teweeg heeft gebracht. De rest van de tuin ligt vol met puin wat uit de grond kwam en daar zaten o.a. 30 gewassen grindtegels bij. Die heb ik ondertussen 3x in mijn handen gehad en helaas komt daar een 4e bij……

Zondag 30 mei 2021

Laten we dat maar niet doen, om 05:00 uur opstaan en in de tuin beginnen… Wakker was ik in ieder geval wel en wonderwel lukte het om mij nog even om te draaien. Maar dan wel zonder al die dekbedden en het dikke comfortabele sprei. Ondertussen is het 09:00 uur en zitten de eerste kopjes koffie er in, is de administratie gedaan en is het wachten op Daniël. Hoop dat er weldra wat leven in de brouwerij komt en niet de enige ben die buiten aan het rommelen is. Hou er toch niet zo van om de zondagsrust van anderen te verstoren. Dat is andersom ook zo.

Grapje tussendoor, moet ook kunnen.

Afsluiter

🎼Oh wat zijn wij heden blij 🎼. Vanmiddag was het dan zover, eindelijk rust! Voor de eerste keer een uurtje niks doen in de nieuwe zitkuil. De kussen van de stoelen lagen heerlijk!

Maar welverdiend hoor na een ochtendje beunen in de tuin. Het ziet er nu veel opgeruimder uit.

Toen ik klaar was in de tuin volgde een lange cessie onder de douche 🚿 voor een grote beurt van de haardos. Deze keer zag ik toch echt donker gekleurd water het afvoerputje instromen. Gelijk ook maar even de instructies van dr. Kanhai opgevolgd al gaat dat niet helemaal soepel.

Nu even bankhangen en straks het bedje opzoeken. Morgen moet er echt wat onkruid worden gewied. Dat is er door het werk aan de achterzijde bij ingeschoten.

Stof tot nadenken

Lees hier verder
Lees hier terug

2 Comments on “Dagboek, week 21 – 2021

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: