Dagboek, week 20 – 2021

Maandag 17 mei 2021

Ach, waarom niet? Ik heb er de ballen verstand van en heb eigenlijk helemaal niets met crème-et-jes maar nu er een haast wel magische huidverbetering bij mij heeft plaatsgevonden mag er best wel even voor influencer gespeeld worden. Ik begin de week met reclame voor mijn zus Sandra!

Huidrenovatie

Enkele maanden geleden gaf mijn gezichtshuid er de brui aan. In die zin dat er overal huiduitslag zat en op sommige plekken wit uitsloeg van de droogte. Nu zou je zeggen dat met een halve familie in de poedertjes en crème-et-jes en uitstekende kennis van zaken, dit een “Appeltje – Eitje zou zijn. Maar om hierin hulp te vragen aan zus en schoonzus kwam natuurlijk niet bij mij op…. Aldus adviseerde de Haartjes-Weg-Mevrouw (gediplomeerd huidtherapeute) de huid tot rust te brengen met vaseline.

Ieder nadeel heeft zijn voordeel

Na enkele weken met een glibber de glibber huid te hebben rondgelopen bleek de werking van dat oeroude goedje niet tot de juiste resultaten te leiden. Die kwam twee weken geleden uit onverwachte hoek, namelijk van mijn grote zus Sandra. Sandra stuurde ons een hele grote doos met prachtige crème-et-jes. Want tja, door de coronamaatregelen in België kon zij haar salon niet openhouden en bleven de producten op de plank staan. En aan wie dacht zij het eerst toen zij, conform de farmaceutische regelementen, afstand moest doen van creme-et-jes die niet meer verkocht mochten worden? Juist, aan Saskia & Rianne.

Sandra had ieder product van een naamtag voorzien en vol verwachting begon ik met een huid-renovatie-herstel product. Een zogenaamd crème-et-je van het merk Sesderma. Reeds na enkele dagen waren de verbeteringen aan mijn huid al zichtbaar en na twee weken was mijn huid weer als nieuw!

Nu is en was het altijd al zo dat Saskia bijna ervaringsdeskundige is op het gebied van smeersels op de huid en ik daar nogal stoïcijns naast stond. Als jullie eens wisten hoe vaak en hoe lang ik mijn kostbare tijd heb doorgebracht met wachten nabij een cosmetica winkel omdat saskia zich liet voorlichten en proefjes meekreeg, dan vallen jullie vol ongeloof van de stoel. Maar goed, onwetende en altijd sceptische Rianne gebruikte dus tot op heden altijd maar wat op haar gezicht. Dat is nu voor even verleden tijd want de geweldige gift van Sandra heeft voldoende om er voorlopig met een stralende huid bij te lopen.

Als je meer wilt weten of direct een mooie huid wilt hebben, bestel dan deze prachtige producten bij Sandra! Ga voor Sesderma Resveraderm en Sesderma ATPSES naar: https://www.xandrasbeautysalon.be/ (Sesderma staat nog niet onder het kopje producten. Bellen gaat doorgaans het snelste).

De dag van vandaag

Ik weet niet hoe het bij jullie is gesteld met het weer maar hier is het weer weer eens niet om over naar huis te schrijven. Het komt hier met bakken uit de lucht vallen en al zou het even droog zijn, de tuin is dit niet. Alles is nat en doorweekt dus zal ik mijn zinnen even moeten verleggen en zoals het er naar uit ziet zelfs meerdere dagen. Om niet te verzanden in piekermomenten gaat de energie naar het verder opruimen van opslagruimten. Door al dat geklus en gerommel dreigt het rommelig te worden en daar kon ik al niet goed tegen, laat staan in de huidige geestelijke gesteldheid.

Anita, mijn ex, stuurde mij onlangs een foto van een kunstwerk, een stalen slak en ik moet eerlijk bekennen dat ik wel een beetje jaloers ben op dat ding! Al vraag ik mij wel af of er wel plek zou zijn in de toch wel strakke tuin. Wij zagen gisteren, bij de avondwandeling, zo’n chinees achtig betonnen tuinornament en dat zal wellicht iets beter passen. We gaan het zien, eerst maar eens de boel klaar zien te krijgen eer er überhaupt iets van decoratie of planten/bloemen gaan komen.

Afsluiter

Ondanks alle nattigheid was de drang mij te groot en zocht de ontbering op. En als je dan eenmaal lekker op dreef bent zijn de regen en de viezigheid maar bijzaak. Met het verstand op nul lekker kunnen ruimen en het e.e.a. kunnen snoeien. Morgen komt de groenbak. -De gewassen grindtegels liggen onderin met daar bovenop wat oude blaadjes-.

Na een paar (=2) uurtjes had ik het wel gezien en plofte lekker op de bank met een muziekje erbij. Saskia was met Daniël naar een vriendin dus had het rijk alleen. Gelukkig hoorde ik ze thuiskomen zodat ik net op tijd mijn keukenschort aan kon doen en net deed of ik al drukdoende in de keuken bezig was. Het was tenslotte een maaltijd die veel arbeid met zich meebracht: bevroren pastasaus van Ama in de magnetron opwarmen, spaghettidraden a la minuut en wat tortellini in kokend water gooien. Een smakelijke hap die binnen 6 minuten klaar is!

Woensdag 19 mei 2021

Het liep gisteren een beetje anders door het kopje koffie drinken bij de dames Marija & Pascalle. Even na het droppen van Daniël op school ging mijn reis naar de dames om bij thuiskomst een klein half uurtje over te houden voordat er doorgereisd kon worden naar Oegstgeest.

Oegstgeest was verhelderend en weer eenmaal op het honk beland zaten Ama en Saskia reeds in het zonnetje op de vlonders. Niet veel later was ikzelf aan het rommelen in de tuin. Na het avondeten was de koek bij mij een beetje op en ondanks het laat naar bed gaan was er geen puf meer om achter de computer te kruipen en een stukje over de dag te schrijven.

De dag van vandaag

Als alles volgens planning verloop staat Sophietje rond 09:30 uur op de stoep en gaan wij samen een klein beetje klussen in de tuin. Er moeten wat lange delen waterpas geïnstalleerd worden dan zijn een paar extra handjes mee dan welkom!

Kan er natuurlijk helemaal naast zitten maar heb het sterke gevoel dat de winterjassen en paraplu’s dit jaar langer in de gang hangen dan voorgaande jaren. Volgens de vrienden van de weergoden blijft het nog ruim een volle week zoals het er nu aan toe gaat. Helaas voor mij dus nog niet van baggeren en ploeteren in natte kleigrond en actie/reactie van vocht & reuma.

Afsluiter

Wat zei ik nou vanochtend? Iets met weergoden en zo! Zij hebben mijn blog vast en zeker gelezen en daarom kreeg onze tuin vandaag een extra beurtje, mens wat een regen kwam er vandaag uit de hemel. Zoals op het bovenstaande filmpje (waar het mee begon) en het resultaat getoond in de onderstaande foto’s begrijpt u wel dat er van klussen vandaag niets terecht is gekomen. Ik vraag mij überhaupt af of dat water morgen wel weg is.

Door deze weersomstandigheden hebben we er met Sophie maar een gezellig samenzijn van gemaakt.


Donderdag 20 mei 2021

Direct nadat Daniël door een schop onder zijn kont het schoolplein op was gevlogen gingen de voetjes de centimeters diepe blubber in. Zo was ik ruim op tijd met de nodige voorbereiding voordat Sophie een handje kwam helpen. Sophie kon zo mooi haar nieuwe kistjes inwijden. ,,Dan kan je er alvast aan wennen als je schuttersputjes mag graven”. 😜.

Met een korte stop bij een ziekenhuis in Schiedam kregen wij het vandaag geklaard. Althans hetgeen ik graag gedaan had willen hebben want daar had je toch echt 4 handjes bij nodig.

Na stijf van de klei onze vieze kleding te hebben afgeworpen ging de job van hovenier naar die van een keukenprinses. De dooie kip deed er 70 minuutjes over om in de grill gaar te worden. Niet alleen heet van de grill maar ook van de piri-piri kruiden. Geserveerd met dikke patatten en tuinbonen in een bedje van gebakken spekje en kookroom. (Al is die kookroom geen aanrader. Gebruik maar crème fraise, dat is veel lekkerder). De heerlijke salade van Saskia maakte het plaatje compleet.

Na het eten koos ik nog een uurtje voor het blubberavontuur en Daniël vond het maar wat geweldig dat hij tot aan de rand van zijn laarzen wegzakte.


Vrijdag 21 mei 2021

De roofoverval in Amsterdam: Stel je nu eens voor dat de overvallers in hun vluchtauto jouw erf op komen rijden en vandaaruit een weiland invluchten. Je kijkt dan nieuwsgierig in deze auto met de tassen vol met ‘de buit’. Tegelijkertijd denk je terloops aan de zoekgeraakte miljarden van demissionair minister De Jonge. Doe je een greep of laat je alles netjes liggen?

Toen ik ooit, heel lang geleden, een eigen bedrijfje had kregen wij bezoek van de belastingdienst. Zij plozen werkelijk ieder bonnetje tot op het laatst gekochte schroefje en spijkertje uit. Geen bonnetje of een in hun ogen niet juist verklarend antwoord hiervoor (of wel, want geen bonnetje is geen bonnetje) leverde je een heleboel narigheid op, in ieder geval een financiële dreun. Maar diezelfde overheid verkwist zonder bonnetjes met gemak miljarden……

Afsluiter

Na de dagelijkse ochtendopdrachten en een bezoek aan de Haartjes-Weg-Mevrouw werd de tijd gevuld met bezigheden in de tuin. Het schiet al op maar moet wel bekennen dat ik de doorgaans in deze tijd aanwezige bloemenpracht erg mis.

Terwijl mijn bezigheden liggen in de tuin probeert Saskia Sebastiaan aan te sporen om zijn krantenwijk te lopen. Deze week heeft hij zelfs twee wijken omdat hij overstapt naar onze eigen straatjes. Best een lastige leeftijd heeft hij want gamen heeft nu zijn hoogste prioriteit.


Zaterdag 22 mei 2021

Om moedeloos van te worden! (Al was ik dat al weken). Overal staan weer plassen met hemelwater op juist die plekken waar ik moet wezen om de tuin op orde te krijgen. Nu gaat er dan wel geen hond in de tuin zitten maar als het straks wel kan is het niet af. Daar wordt ik nu wiebelig van. Daar komt bij dat door al dat vocht en de onbehaaglijke temperaturen de reuma hoogtijdagen viert. Voor het tuinwerk gaan die pijnlijk opgezwollen handen nog wel maar voor het priegelwerk aan het diorama is dit uitgesloten. Daardoor rest mij een saai gehang achter de pc of op de bank. De korte nachten en het onrustig slaapgedrag helpen daar niet bij.


Zondag 23 mei 2021

Ama nodigde ons allen vandaag uit om ons te verwennen. Vooraf kregen wij een voortreffelijke soep van groene olijven en het hoofdgerecht bestond uit met (o.a.) citroen gemarineerde kip uit de oven, op een bedje van aardappelpartjes en diverse groenten. En gesmuld dat wij hebben! Onze complimenten aan de buurman van Ama die dit lekkers allemaal bereid heeft.

De aanloop naar dit dit lekkers verliep voor mij in de tuin, tussen de buien door kon er gelukkig nog wat worden gedaan al schoten de standaard zondagse bezigheden daar bij in. Nu ben ik niet zo voor het verstoren van de zondagsrust dus op wat zagen na werd er geen lawaai door mij gemaakt.


Stof tot nadenken

LAND: waarvan ⇒AANTAL JODENAANTAL ARABIEREN
JORDANIE010 MILJOEN
SAOEDIE-ARABIE034 MILJOEN
LIBANON1007 MILJOEN
IRAN8.30083 MILJOEN
EGYPTE10100 MILJOEN
ISREAL9 MILJOEN1,9 MILJOEN

Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: