Dagboek, week 19 – 2021

Maandag 10 mei 2021

Wel eens een verzopen kat gezien? De Haartjes-Weg-Mevrouw in ieder geval wel. In dat ene kleine stukje fietsen kregen de weergoden het voor elkaar om mij tot op mijn sokken en spannende lingerie nat te maken! Het was overigens de laatste laserbehandeling van dit seizoen want het zonnetje wordt te sterkt. Het elektrisch ontharen gaat gewoon door.

Ik was toch al doorweekt dus een ritje naar Hans Anders even verderop kon ook nog wel even. De nieuwe bril zit namelijk niet zo lekker. Na een kort wachtmomentje kon de lieve jongedame mij helpen, het zou een klusje van niks zijn om de bril ‘even’ te stellen. Maar bij mij gaat alles anders bij Anders en ruim 45 minuten later kreeg ik een nieuw montuur. Het kan verkeren, nietwaar?!

Weer of geen weer, de tuin lonkte naar mij. Rond een uurtje of 5 was het wel welletjes met paaltjes stellen en ook Saskia vond het de hoogste tijd dat er wat voor het avondeten bereid moest worden. Het eten smaakte uiteraard voortreffelijk alleen ging het licht bij mij even uit. Even een half uurtje de luiken dicht voor nieuwe energie. 🍦,,Goed idee Saskia”. En zo zaten wij plotsklaps in de Dorpstraat bij onze favoriete ijssalon. Ja ja, ik weet het. Maar wij gingen daar lopend heen en ook weer terug. Goed bezig Rianne 🍦.


Dinsdag 11 mei 2021

Zonder tekening werken? Ik kan dat als het maar in mijn hoofd zit. Gevolg is meestal wel dat er tijdens het werk regelmatig wordt aangepast. Af en toe omdat wat in mijn hoofd zit niet helemaal klopt (inkoppertje), of dat een wijziging mij net iets mooier lijkt. Al met al blijft het voor mij en mijn omgeving altijd een raadsel waar ik mee bezig ben. Als het resultaat er maar toe doet, daar gaat het om.

Aldus vandaag wat paaltjes erbij halen en deze in de grond zien te krijgen. En dat is best lastig met een kleilaag waar een drainagelaag van puin is verstopt. Het grondwater staat hier nogal hoog, niet zo raar als je woning op een dijk staat.

Afsluiter

Net nadat Daniël op het schoolplein was afgeleverd, de restafvalbakken langs de straatkant waren gezet, het nisje in de gang aan de kant was gemaakt en er net 3¾ paal in de kleigrond waren geslagen, ging het VST-Alarm. Rond 11:20 arriveerde ik in Zeist voor een grote zoekactie.

Over de zoekactie en het hoe en waarom doe ik verder geen uitspraken maar klaarblijkelijk staat de media er vol van, inclusief een 112 programma op RTL5. Bij thuiskomst bleek mijn zus Nicole een digitale foto uit de krant te hebben doorgestuurd. Wie ben ik om deze niet met jullie te delen.

Na 4 uur zeer intensief in de bossen, heide en zandvlakten te hebben gezocht sputterde mijn lijf tegen en moest ik (voor het eerst) afhaken. De overige teamleden zijn nog tot laat in de middag doorgegaan en zonet kwam er een oproep binnen om morgen verder te gaan met zoeken.

P.s. Die WC rol op mijn borst is niet voor toiletdoeleinden maar om te flankeren.


Woensdag 11 mei 2021

Het zit mij niet lekker dat ik vandaag niet ga deelnemen aan de tweede inzet van het VST in Zeist. Het zou gewoon niet goed zijn als mijn huidige gestel de groep parten gaat spelen en wederom moet afbreken. Het is even niet anders dan wachten op herstel van het lichaam.

Aldus gaat Sophie mij vandaag en morgen helpen in de tuin. Met vier handjes op een laag tempo gaat het helemaal goed komen. Twee vliegen in één klap zeg maar. Ik kan een beetje rustig aan doen en toch verder met de tuin.

Afsluiter

Daar zit je dan met je goeie gedrag in de wachtkamer van de huisarts wortel te schieten. Ach, wat is nu 45 minuten te laat binnen te mogen komen. Nou zat ik daar niet voor niets, was al gestrest genoeg daarvoor en dan bouwt zich dan enorm op!

Maar op een gegeven moment is dit alles weer een gepasseerd station en sta je buiten in het zonnetje. Na een paar flinke teugen frisse lucht en twee diepe inhalaties aan de E-Smoker ging ik Sophietje ophalen. Zij is toch echt een super-dochter! Zij heeft mij vandaag geholpen met alles in de tuin en voor de broodnodige afleiding gezorgd. TOPPIE!

En nu zie je buiten alles groeien wat er in mijn hoofd zit en is het moeilijk om het gereedschap op te bergen want er is een enorme drang om grenzeloos door te gaan. Een hart onder de riem van Ama, Saskia en de eeuwig blije en gelukkige Daniël maakt veel goed.


Donderdag 13 mei 2021

Drie maal raden wat er bij ons door de brievenbus werd geduwd? Nu daar toch geen reactie op gaat komen: “Een uitnodiging van de GGD, op basis van medische indicatie mag ik gratis deelnemen aan een een experiment”. De belangrijkste regel in deze brief is regel 9. Dan mag u deze brief weggooien.

Gisteren kwam het nieuws binnen dat de vermiste persoon helaas levenloos door het VST was aangetroffen. Dat grijpt mij uiteraard aan en lees dan geïnteresseerd het laatste nieuws in de dagbladen. En zo nu en dan scrol ik door de reactie van lezers. Zo las ik vanochtend de reactie van ene Randi. Laten we er verder maar geen woorden over vuil maken…..

Afsluiter

Voor twaalven was Sophie er weer en heeft mij geholpen met wat zwaar en lastig werk in de tuin. 6 Hardhouten balken liggen daardoor keurig in lijn en 100% in het lood. Na nog wat kleinere balkjes te hebben gezaagd was de fut alweer op.

Aan het einde van de dag kwam een deel van mijn miserabele gevoel er letterlijk uit: “Bijholteontsteking”. Ik wist wel dat mijn neus een beetje verstopt zat maar toen er bij het snuiten een liter pus naar buiten kwam wist ik dat het helemaal mis was daar boven in die holtes. Dat wordt de komende dagen sprayen en spoelen geblazen.


Vrijdag 14 mei 2021

Een kleine 30 liggers maken en installeren voor de zittingen, meer wil ik vandaag eigenlijk niet gedaan hebben. De bijholteontsteking zegt mij even rustig aan te doen. Voor de broodnodige beweging doe ik alles nog steeds met de hand en niets machinaals. Als er volgende week redelijk veel in verstek moet worden gezaagd komt er wel een machine aan te pas. Ook moet er nog wat gedaan worden aan de kleilaag want het regenwater blijft nu te lang staan. Dat wordt afgraven en zand storten.

Afsluiter

Met gepaste inzet vandaag het casco voor de zitkuil af kunnen maken. Nu is het wachten op de bekleding, die gelijk is aan de vlonder. Als dat klaar is kan er aan verfraaiing worden begonnen. Over de bodem verschillen de meningen nog en Sophie kwam met een interessant voorstel voor de tafel. Opzicht zou er plek zijn voor zo’n 12 mensen en een hele grote tafel bied ook een leuke ruimte om die gezellig aan te kleden. Ikzelf ben er nog niet helemaal uit.

Op de valreep nog even gesproken met Inge. Inge heeft een herseninfarct gehad en mag morgen naar huis. De linkerzijde van haar lichaam is het hardst getroffen en verplaatsen gaat met hulp van een rollator. Inge is een enorme doorzetster die zich niet klein laat krijgen en de: “Als Je Denkt Dat Je Dood Gaat, Dan Kan Je Nog 25 Kilometer” mentaliteit heeft. (Heeft vast en zeker een dingetje met defensie 😃). In ieder geval is zij snel weer thuis en kan zij haar geliefde in de watten leggen als die Sara gaat zien…..


Zaterdag 15 mei 2021

Ondertussen heb ik toch echt wat onder de leden. Val regelmatig vermoeid in slaap en gisteravond ging, voor mijn doen, vroeg de stekker eruit door zware hoofdpijn. Ook weer zoiets waar ik nagenoeg nooit last van heb. Maar goed, de zitkuil gaat er komen, is bijna af zelfs en hopelijk is er dit jaar weer ruimte om Sebastiaans verjaardag op de traditionele wijze te vieren. We gaan het zien.


Zondag 16 mei 2021

Wij wisten reeds wat er komen ging, maar Daniël niet! Even voor half twee stond Edwin op de stoep. Hij kwam speciaal voor Daniël, die hem al lang niet meer had gezien en hem letterlijk in de armen vloog. ,,Ik ga jou ontvoeren”, zei Edwin tegen Daniël en niet veel later vertrokken de twee naar het voor Daniël onbekende.

Dat wisten wij natuurlijk al, dat Daniël een ‘uitje’ naar de Macdrive kreeg. Wat wij niet wisten was dat Edwin hem ook nog eens meenam naar het bruisende centrum van Zoetermeer en hij naast een heerlijk ijsje van Jamin, ook nog wat mocht uitzoeken in Nederlands grootste speelgoedwinkel!

Daniël blij, Edwin blij en wij blij. Gelukkig had Edwin nog tijd over voor een kopje thee op de vlonders in de tuin van numero uno. Wat tsja voorlopig kom je niet verder dan de vlonders. Niet dat ik niet verder wil bouwen, dat is het niet. Het weer zit namelijk niet echt mee en ik vraag mij dus af waar die zogenaamde “opwarming” nu blijft.

Zo op die vlonders, met Edwin en Saskia, lag ik een beetje te chillen langs de vijver. De vijver waarin het micro organisme het aan het winnen is van de alg en waar de vissen gezellig bij je komen buurten. De vijver die grotendeels uit een ondiep deel bestaat waardoor je het onderwaterleven nog beter kunt bewonderen. Zo waren wij vandaag getuigen van een etende mossel, zich aan het dril ontsnappende kikkervisjes en kwam er uit het niets een salamander over de bodem voorbij wandelen. Een heus aquarium aan huis i.p.v. in huis.

Na een dag vol regen kwam er laat in de middag toch nog wat zon en konden wij na het eten nog even de wijde wereld intrekken. Wat is de natuur toch mooi! (Die mevrouw in die fel gekleurde jas is een bekende van mij en dat jochie in de verte, op skeelers, heeft veel weg van een mannetje dat vandaag door mijn broer werd verwend..).


Dinsdag 18 mei 2021

Een dagboek geeft een beetje de belevingen van de dag weer waarin geregeld dezelfde passages de revue passeren. Neem nou de aanhoudende stroom van slechte nachten, de meldingen over de misère van/in het leven en de vorderingen of stilstand van en in bepaalde verrichtingen. Die opsomming zou je natuurlijk dagelijks kunnen knippen en plakken of wellicht aan het begin van de week gelijk maar per dag kunnen vastzetten. Dat zou een hoop werk kunnen schelen.

Maar goed, dat doen wij maar niet anders gaat de lol er helemaal af natuurlijk. Een dagboek bestaat immers ook uit momentopnames die een kijkje geven in de geestelijke gesteldheid en navenant verschil van inzichten die ver uiteen kunnen liggen ten opzichte van enkele dagen daarvoor. Of het nu positief of negatief is, mijn leven is daardoor nooit saai te noemen.

Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: