Dagboek, week 18 – 2021

Maandag 03 mei 2021

Wat iedereen er mee wil doen moet hij of zij voor zichzelf weten. Het zijn teksten die mij interesseren en derhalve met jullie wil delen, meer niet. Des temeer dagen er verstrijken hoe verder “Stof Tot Nadenken” naar onderen verdwijnt. (zo ook in het echte leven). Uiteraard komt onder ieder paraaf een bronvermelding te staan. Verder is vandaag het blog tot aan woensdag opgemaakt. Dit vanwege de dag van morgen waarbij wij stilstaan bij alle gevallen slachtoffers in WWⅡ. Zo kreeg ik het van-huis-uit mee. Daarnaast zijn daar later, onder andere ook mijn maatjes die het leven lieten in Libanon, aan toegevoegd. Ook zij krijgen op deze dag een extra plekje van mij.

Kantoor / hobbyruimte

Zoals gisteren in week 17 gemeld wordt de laatste hand aan de werkplek gelegd. Daar is zin in. Het doel van dit alles was rust & reinheid brengen in een kleine ruimte waar veel te veel spullen nodig zijn. Stellig durf ik uit te kramen dat de missie geslaagd is. Het stukje overgebleven “kantoor” is overzichtelijk en kent nagenoeg geen prikkels. Het overgrote andere deel van de ruimte is voor de bouw van het diorama. (Waarin ook nog eens een ietsepietsie plek voor de dagelijkse make-up verzorging mogelijk is. En niet te vergeten liggen/hangen ook de Inzet-spullen voor het VST hier!). Dus ondanks de enorme hoeveelheid aan knutselspullen en zelfs een spuitcabine, blijft het netjes en daar ben ik nu eens trots op.

Het dagelijkse leven

‘Waar maak je je druk om’ & ‘hoe creëer je rust’ kort in twee blokken uitgelegd. Ik kan dat. En de bron van dat alles zal vast en zeker door alle onrust in en om mij heen komen. Het is waar dat die onrust in mij komt van externe factoren en die zijn nu even onvermijdelijk en niet één twee drie weg te poetsen. Bovenstaande dingen zijn er om mij een beetje op de been te houden, mijn gedachten en hersenspinsels niet teveel overhoop te gooien. Feit is dat slechts één dingetje mij volledig van het pad kan doen geraken en er dingen dringend noodzakelijk zijn die het pad snel doen terugvinden. Die zijn nu een stukje te vinden in een klein oppervlak in huis.

Diversiteits- Gendergeneuzel

Ja natuurlijk joh: ‘Sneeuwwitje ongevraagd kussen kán niet meer‘. Het zou een verkeerde les voor kinderen zijn! Zijn zij nu helemaal gestoord worden. Moet ik dan maar in een glazen kist gaan liggen en mij laten wakker kussen door een Nazgûl? Want dat deugt natuurlijk als de neten!

En vandaag ook positief nieuws van het transenfront: Caitlyn Jenner stelt zich als Republikein niet alleen kandidaat voor California maar uit zich ook tegen de diversiteitswaanzin om een ieder die zich ‘meisje’ voelt in meisjesteams deel te laten nemen. Was daar zelf al een fel tegenstander van want je helpt hier uiteindelijk alle goodwill naar transseksuelen mee om zeep!

Afsluiter

Net op de valreep is het ondanks de inzet niet gelukt om alles in het bescheiden hokje af te krijgen. Morgen is er weer een dag. (En dan nog een en nog een…). Wat wel even leuk was was dat Justin zijn jongere broertjes uitnodigde voor het eten in zijn eigen stulpje. Justin en Fely waren van plan er een pannenkoekenfeestje van te maken. Laten de jonkies dat nou net niet echt lekker vinden. Het werd een feestmaal van de plaatselijke snackbar.


Dinsdag 04 mei 2021

LEST WE FORGET

Waarom marcheer je nog steeds oude man,
met op je borst de medailles van ’t gevecht.
Waarom rouw je nog steeds oude man,
om vrienden die je toen ter ruste hebt gelegd.
Waarom glanzen je ogen nog steeds oude man,
als de signaalhoorn zijn geluid verspreid.
Waarom huil je nog steeds oude man,
om gebeurtenissen uit een ver verleden tijd.

Ik zal je zeggen jonge man waarom ik nog marcheer en
mijn versierselen zijn opgespeld.
Ik zal je ook vertellen jongeman waarom ik rouw om
elk gesneuvelde held.
Mistig spinrag over het grijzig veld roepen beelden op
van lang verleden jaren,, toen jonge jongens ’t leven lieten
en hun moeders daardoor ontroostbaar waren.
Begraven in een grafkleed van parachutestof.
Hun jonge lichamen verschroeid, verbrande en vers gedolven
massa graf met bloed bevlekte varens aan de randen.
Jij vraagt me waarom ik hier marcheer.
Dat doe ik om jullie te herinneren, elke keer maar weer.
Zonder deze verloren appelgroene jonge levens, vent,
had jij nu de waarde van de vrijheid nooit gekend.


R.I.P.

Siebe Boonstra 04-05-1979, Kees van Rijn 21-10-1979, Philippus Wilhelmus de Koning 09-11-1979, Gerardus Adrianus Cornelis Nieuwenhuis 06-09-1980, Gerrit-Jan van Barneveld 04-12-1980, Rijnard Bernard de Wolf 14-04-1983, Theodorus Antonius Bernardus Fredericus Seebregts 06-06-1983, Johannes Albertus Schut 12-08-1983, Jan Hendrik Hoiting 05-10-1983.


Woensdag 05 mei 2021

Net als elk jaar volgden wij de dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte en de Dam. Meestal schakelen wij na de 2 minuten stilte en het Wilhelmus over. En nog steeds maakt die eerste meer indruk op mij dan de tweede. De toespraak van André van Duin was erg mooi, waardig en ontroerend door de afsluitende kus naar de hemel aan zijn over man Martin. Ben ook trots op ons gezinnetje dat zij zonder morren deel nemen aan de herdenking en muisstil zijn als het moment daar is.

Nu weet ik ook alweer waarom ik nooit naar films op commerciële zenders keek/kijk. Wat een absoluut drama om een klassieker als “Bridge Too Far” zo verpest te zien worden door reclames.

Bevrijdingsdag

Gisteren mocht de half gehesen vlag de hele hele dag wapperen aan de gevel, dit vanwege de coronamaatregelen. Als vlag-fanaat was ik er daarom vroeg bij, weer of geen weer. Echter gooide de flinke woei roet in het eten door de vlag met mast en al uit de houder te rukken. Daarom maar getrouw de 18:00 – 21:12 uur aangehouden. Vandaag voor dag en dauw een nieuwe poging gedaan, het is tenslotte feest.

De dag van vandaag

Niet dat deze foto’s ook maar iets met Bevrijdingsdag te maken heeft maar ik word er wel heel blij van. Deze foto nam ik eergisteren vanaf de galerij van Justins woning. Deze pracht bevindt zich recht voor zijn deur en is bijna aan te raken. Zelfs nuchtere Justin is onder de indruk van dit stukje moois wat de natuur ons geeft. Ik bracht die dag alvast wat gereedschappen bij hem om lampen op te gaan hangen. Als alles nog volgens planning verloopt gaat dit vandaag gebeuren. Mijn dagje is dus reeds gevuld.

Weet je, er ligt nog een dossier op mij te wachten. Dit adoptiedossier heb ik al sinds 1983 in mijn bezit en heb het nog nooit doorgespit. Beschamend maar waar. Daar ben ik net ingedoken en letter voor letter gelezen. Tsja, wat lees je dan eigenlijk. Eigenlijk niets noemenswaardigs maar toch iets wat best apart is.

Afsluiter

Was het de slechte nacht, het beunen bij Justin, de verdrietige Sophie, die constante hoofdpijn of gewoon vermoeidheid van alles? Feit si dat alles gonst en bonst in mij en dat ik er eigenlijk wel om 21:48 uur in wil duiken. Mens wat voel ik mij brak….


Donderdag 06 mei 2021

En zo gaan we van Herdenken naar Vrijheid en opnieuw Herdenken. Inmiddels is het alweer 19 jaar geleden dat een Volidioot Pim Fortuyn vermoorde.

Na alweer een rusteloze nacht blijkt ons koffiezetapparaat echt de geest te hebben gegeven. Er is gelukkig nog wat uit te persen zodat de vroege uurtjes nog een beetje zijn door te komen maar er zal vandaag toch echt een ander exemplaar moeten komen. (Dit was de zoveelste 2e-hands en hebben daar best lang mee gedaan). Als Saskia straks wakker is mag zij de knoop doorhakken.

Afsluiter

Een flinke peptalk met zus Sandra en eindelijk weer die drive om de handjes uit de mouwen te steken in de tuin. Nagenoeg niemand heeft het gezien, wat logisch is want tsja corona, maar de gelegde vlonders lagen niet goed uitgelijnd naar mijn zin. Zo gezegd, zo gedaan en aan het einde van de middag lag bijna alles naar wens en is het geheel met verzwaarde roestvaststalenschroeven vastgezet. Nu kan er verder worden gewerkt aan de zitkuil.

Heerlijk zo’n dagje even niet piekeren en malen.


Vrijdag 07 mei 2021

Blijft altijd wel een dingetje bij totaal verschillende tijden qua wakker worden. Terwijl ik een vroege vogel ben en graag van start had willen gaan, gaat dit niet omdat Saskia weer een late vogel is. Gevolg is dat ik zo stil mogelijk probeer de uurtjes door te komen want niemand wil geconfronteerd worden met een te vroeg gewekte eega 😁. Nu is dat al zolang wij samen zijn dus ik mag niet piepen natuurlijk maar soms vind ik het wel eens moeilijk. Inmiddels wacht ik ruim 3¾ uur op een teken van leven uit de ouderlijke slaapkamer en kan geen koffie meer zien.

Straks eerst maar douchen en klaar maken voor een bezoekje aan de Haartjes-Weg-Mevrouw. Ook dat gaat nog steeds gestaagd door, jaar in jaar uit.

Afsluiter

Eruit, ik wilde buiten zijn en nuttig zijn! (De Haartjes-Weg-Mevrouw was ook nuttig maar niet buiten). Dus wat was ik blij dat er nog wat hardhout in de tuin aanwezig was om de eerste palen te stellen voor de zitkuil. Tussendoor kon Daniël zijn ei kwijt bij een sport evenement van de gemeente en ook hij heeft het super leuk gehad. Van de vier sportdoelen waaraan hij mee mocht doen vond hij dansen het leukst.

Na het afhalen van Daniël stond Sophietje onverwachts vroeg op de stoep. Zij kwam op de lekker vis, krieltjes en tuinboontjes met spekjes in crème fraise af. Iedereen at zijn of haar bordje leeg en als toetje kreeg iedereen een ijsje uit de vriezer. Kortom, een lekker dagje.


Zaterdag 08 mei 2021

Het is inmiddels 23:30 uur en ik mag wel stellen dat ik deze dag heel erg snel wil vergeten, wat een (piep) dag! Er werd vanuit meerdere hoeken ontzettend veel aan mij getrokken waar eigenlijk de keuze voor een noodzakelijk NEE moeilijk voor mij was. Er restte mij min of meer geen keus en dat heb ik dus geweten. Kan wel janken, zo voel ik mij! Wellicht dat ik er morgen nog wat meer over ga vertellen maar de kans is nihil vanwege een inzet voor het VST.


Zondag 09 mei 2021

Na de tiende maal op de wekker te hebben gekeken vond ik het om 05:30 uur wel welletjes en moest er een kopje koffie gedronken worden. Was het de adrenaline voor de inzet van het VST, de kleffe nacht of de pijn. Ik gok alle drie wel een beetje waarvan de laatste de overhand heeft. Het druist tegen al mijn gevoel in maar ik overweeg toch sterk om vandaag niet te gaan zoeken naar een vermist persoon. Mijn lijf is even helemaal op-per-der-op.

Het is op dit uur al licht en binnen een half uurtje wordt de lucht strak blauw. Het beloofd een mooie warme dag te worden met af en toe een flinke bui, gepaard gaande met een paar stevige onweersklappen. Daar houd deze muts wel van. De aankomende dagen zien er minder florissant uit, hopelijk lukt het mij tussen de buien door nog wat paaltjes in de grond te krijgen.

What about gisteren?

Gisteren begon eigenlijk met het eigenwijsheid. In die zin dat er weer eens ver over grenzen gegaan werd met het belasten van het lichaam. In die tuin, je weet wel, zaten een paar gewassengrindtegels die verwijderd diende te worden. Gewassengrindtegels die ooit als fundering diende en lekker in de klei vastgezogen zaten, verholen onder een laag aarde. Maar voor mijn gewenste project moeten deze er echt uit. Puntje bij het paaltje tegeltje: 16 van die krengen kwamen er uiteindelijk uit de grond en moesten naar elders worden getild. Daar ging het gisteren al fout.

Tussen de “tegeltjeswijsheid” door was Sophietje een vriendin aan het helpen met het kopen en transporteren van een kledingkast van Ikea. Wie Sophie kent weet dat er gelijk maar een tweede kast werd gekocht. Wie haar nog beter kent weet wie er de klos was om die kast naar de 3e etage te transporteren en voor de ultieme kenner: wie ging er overstag voor de vragende blik? Juist! Dus of ik nog even voor het in-elkaar zetten van die kast naar het zwembad met Daniël kon, nog even boodschappen doen en nog even snel kon koken.

Na de maaltijd, je kon mij ondertussen al bij elkaar vegen, dus naar huize Sophia om een 3-deurskast in elkaar te zetten. (Ikea, dan weet je het wel). Eigenlijk gekkenwerk want er zat nagenoeg geen gevoel meer in mijn handen en juist op dat moment ging het VST-Alarm. Wat nog niet verteld is: De simkaart van mijn telefoon is stuk waardoor er onder 4G nagenoeg niets goed binnenkomt, idem dus voor het Alarm. Het enige wat ik las was een adres in ‘s-Hertogenbosch. Dus wie oh wie stond er gisteravond om 22:30 uur op een verlaten parkeerterrein………

Kortom: Het is misschien wel beter en gezonder om vandaag maar even helemaal niets te doen en te genieten van Moederdag.

Verveel mij te-pletter op zo’n vroege zondagochtend en om mij heen kijkende zag ik het fototoestel lonken, zouden daar nog wat foto’s opstaan? En jawel, deze bijvoorbeeld, van afgelopen maand toen een echtpaar Vlaamse Gaai de omgewoelde grond in de tuin benutte voor de zoektocht naar nestmateriaal.

08:40 uur | Nieuwe melding VST: vermiste persoon aangetroffen! Dat is heel goed nieuws en aan de ene kant ook blij over mijn besluit want ik had daar inmiddels wel gearriveerd geweest, voor de 2e keer……

10:32 uur | Opnieuw een VST-Alarm, ik blijf thuis, lijf kapot.

Afsluiter

En, al een beetje jaloers? Dit lekkers is gemaakt door de buurman van Ama en het smaakte voortreffelijk! De dag in Scheveningen was super, het weer zat enorm mee en iedereen was gezellig. Een hele fijne afsluiter van deze week. Dank je wel Ama. En dan nu genieten van het losgebarsten onweer boven Zoetermeer. GAAF!


Stof Tot Nadenken

Wat iedereen er mee wil moet hij of zij voor zichzelf weten. Het zijn teksten die mij interesseren en derhalve met jullie wil delen, meer niet. Des temeer dagen er verstrijken hoe verder “Stof Tot Nadenken” naar onderen verdwijnt. Uiteraard komt onder ieder paraaf een bronvermelding te staan.

Wereldwijde nul-uitstoot per 2050 is illusoir

Eschenbach heeft op de achterkant van een envelop becijferd dat in het geval van een wereldwijde nul-uitstoot in 2050 er ter vervanging van de fossiele energieproductie iedere dag van nu tot aan 2050 wereldwijd beschikbaar moeten komen:

  • Twee 2.1-Gigawatt kernreactoren, of
  • 6000 2-Megawatt windturbines plus een 3-Gigawatt kernreactor, of
  • 500 vierkante kilometer zonnecellen plus een 3-Gigawatt kernreactor.

Her resultaat is meer dan duidelijk: een wereldwijde nul-uitstoot per 2050 is illusoir en daarmee eveneens de beperking van de wereldwijde opwarming tot 1,5˚C.

Ook uitstootvrije elektriciteitsvoorziening in 2035 is onhaalbaar

Pielke Jr had niet eens de achterkant van een envelop nodig om te laten zien hoe wereldvreemd het doel van een uitstootvrije elektriciteitsvoorziening in 2035 is. Op dit moment zijn er in de VS in totaal 1852 fossiele (kolen en gas) elektriciteitscentrales in bedrijf. Van dat aantal moeten er iedere maand tot 2050 11 worden gesloten en worden vervangen door fossielvrije centrales.

Het resultaat spreekt ook hier voor zich: met de beste wil van de wereld onhaalbaar.

Bron: https://www.wyniasweek.nl/bidens-klimaatplannen-zijn-peperdure-luchtfietserij/

06 mei: Column Ronald Plasterk: https://www.telegraaf.nl/watuzegt/282632970/met-lelijke-molens-redden-we-het-niet

06 mei: Column Eddy Terstall: https://www.telegraaf.nl/watuzegt/1173731005/groene-plannen-makkelijk-afgewenteld-op-zwetende-klasse


Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: