Dagboek, week 17 – 2021

Maandag 26 april 2021

Hoera vakantie. Voor Daniël een feestje want het weer is is goed om lekker buiten te spelen. Sebastiaan zijn tijd gaat in het gamen zitten, niet mijn ding maar alle boys doen het schijnbaar. Ze gaan morgen wel twee daagjes bij Ama & Oesje logeren en daar hebben zij beiden ook veel zin in. (Sebastiaan neemt dan wel zijn gameconsole mee). Ama maakt er altijd wel een feestje van. Ik weet nog niet of ik daar blijf hangen. Ten eerste ben ik niet het gezelligste gezelschap en trek ik teveel gezelligheid (lees: drukte) niet. Even geen mensen om mij heen, gaat niet goedkomen….


Vanochtend een goed gesprek met de NL’se hulpverlening achter de rug. Beter als het GIF-bestandje kan ik het niet uitbeelden…. Gevolg was wel dat ik met🌩: ‘Krijg Allemaal De Tering Maar’ de deur uitliep. Zo is het altijd geweest, zo zal het altijd (wel) blijven.

Maar er gebeuren toch ook nog wel leuke dingen? Natuurlijk wel. Zo kwam er zaterdag een prachtig pakket aan verzorgingsproducten binnen van zus Sandra, die prachtige donatie in het dioramablog en heeft Daniël vandaag zijn lang gewenste oorbellen gekregen.

Dat onderging hij alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Binnen enkele seconden had hij de oorbellen uitgezocht en niet veel later hadden twee dames de piercings er gelijktijdig ingeschoten. Kijk hem eens super blij zijn! Oh ja, hij kreeg er ook nog eens een mooie knuffelbeer bij. 🐻

En dan is het zo alweer etenstijd, het wordt “Blote Spaghetti”. Dat zijn draden met zongedroogde tomaatjes en knoflook in een ruim badje olijfolie, bestrooid met geraspte oude Italiaanse kaas. Als groetje en wat vitamientjes een rauwe witlofsalade. En wie er extra aanschuift zal ik maar niet vertellen. -Het begint met een S en eindigt met een E-.

Onze natuur

Oh wat verblijd het mij dat er steeds meer weerstand komt tegen al de -neven- schade die voortvloeit uit het idiote klimaatgeneuzel. Hele bossen gaan tegen de vlakte (oerwouden elders), prachtige natuurgebieden gaan op de schop voor stroomkabels en je hebt zo langzaamaan nergens meer een vergezicht zonder zo’n vogelhakselaar te zien. Wie had ooit gedacht dat ik mij nog activistisch zou opstellen? Ik ben gewoon dol op onze natuur en kan intens genieten van al het schoon wat ons landje nog heeft. Dat is best nog wel wat hoor maar als je ze d’r gang laat gaan met al die waanzin is dat gauw voorbij.

Dinsdag 27 april 2021

De driekleur hangt weer driemaal trots te wapperen aan onze gevels waarvan eentje met wimpel. Dit jaar voor het eerst niet direct bij zonsopkomst want had een beetje twijfels. Maar na er nog eens diep over na te hebben gedacht kruipt de Koningsgezindheid toch meer door mijn aderen dan soms word gedacht. Een Koningsdag zonder echt feest door stompzinnige zich tegensprekende maatregelen, wie had dat ooit gedacht. En het gekke is dat onze kleine Daniël net zo enthousiast is, die viert feest alsof er niets aan de hand is. Hij weet ook niet beter en dat is maar goed ook. Daarom is het ook maar goed dat wij als ouders in zijn beleving meegaan en hem niet verzieken met onze frustraties. Dus: Lang Leve De Koning!

Koningsdag

De twee mannetjes in mijn directe omgeving trokken mij uiteindelijk over de streep en zolang er niet teveel in mijn space werd gezeten ging het goed. Ama had het gezellig gemaakt en door het lekkere weer was het redelijk uit te houden in de tuin. (Was zelf iets te luchtig gekleed om buiten te zitten maar had de puf niet om iets warms ergens vandaan te toveren). Na de roti en ijstaart was het tijd om zonder de jongetjes huiswaarts te keren en Sophietje op haar eigen plekje te droppen. Voor Saskia en ikke restte een rustig avondje met een indrukwekkende film.

Woensdag 28 april 2021

Die Sophie, die gaat 21 juni beginnen bij defensie. Conform planning neemt zij eerst deel aan een voorbereidingstraject om dan na een korte vakantie de AMO te gaan doen. Hierna volgt haar functieopleiding voor chauffeuse en de taak voor munitieverzorging. Zij heeft daar zo verschrikkelijk veel zin in en neem maar van mij aan dat zij haar taak 100% serieus neemt. De Landmacht krijgt er een hele goede militair bij. (Vooralsnog geen gevechtsfunctie maar er ligt zeker een drive bij haar om ook dit te gaan verwezenlijken).

Ik teer nog een beetje op het moment van gisteren, het moment dat Sebastiaan mij ineens heel lang en heel intens knuffelde. Zomaar uit het niets. ,,Dit heb jij even nodig Rianne”, zei hij! Vandaag komt ook de nieuwe werkplek voor het diorama binnen en hopelijk ga ik een beetje geluksgevoel herwinnen. Deze ‘duistere’ periode duurt al met al veel te lang en dat is toch wel zorgelijk.

Afsluiter

Rond een uurtje of 12:00 stond Pieter Achmed Post voor de deur met 4 joekels van pakketten, de grootste was uiteraard voor Sophie. De drie voor mij waren van de nieuw te creëren werkplek voor het diorama. De mooie donatie zit deze keer indirect in het diorama omdat het gewoonweg te onoverzichtelijk, rommelig en bovenal extreem vies was geworden. Alles is nu schoon gemaakt, geschilderd en opgeruimd, zeg maar gewoon LEEG. Nu aan mij de taak om al die doosjes uit die drie grote dozen om te zetten in een nette en gestructureerde werkomgeving. Het leuke is wel dat de doosjes in de dozen bouwpakketjes bevatten, een soort IKEA maar dan anders. Eerst maar alles uit de mallen snijden, schuren en verlijmen. Dat schuren zorgt nu alweer voor een lekkere laag stof!!

Saskia en ikke zijn nog steeds met z’n tweetjes en hebben het ervan genomen. Een kaasfondue met verse salade en een handje patat. Om dit alles snel te kunnen verteren aansluitend een klein wandelingetje gemaakt. We wilden wel een fikse wandeling maken alleen dacht mijn knie daar anders over. Er ging wederom een goeie film op het netvlies. Ditmaal over een van de eerste VN Vredesmacht Missies. Hoe bijzonder is het om te zien dat ze er begin jaren 60 net zo’n puinbak van maakten als 20 jaar later en niet veel later opnieuw in Srebrenica. Het enige wat niet anders is is de inzet van de direct betrokken officieren en manschappen in het veld.

Donderdag 29 april 2021

Het is in het hobby-hokje stoffig van al het schuren aan de nieuw te creëren werkplek. De meeste kastjes en modules zitten inmiddels in elkaar en wat kleinere dingetjes moeten nog worden afgeleverd. Dus als het helemaal staat komt er natuurlijk een foto! Dan aan mij de taak om de dozen vol met materialen tevoorschijn te toveren en al dat moois op het werkblad in te richten.

Vanochtend een super goed gesprek gehad met mijn behandelaar van ARQ. Hij heeft mijn frustraties van afgelopen maandag alsnog goed opgepakt en gaat er nu, volgens mij, wel mee aan de slag. Uiteraard is Keulen niet in één dag gebouwd en ga ik eerst maar even de coördinator van alles even kietelen, de huisarts.

Gisteravond laat, het was reeds na 23:00 uur, mochten wij Daniël nog eventjes geruststellen. Hij had een beetje veel last van heimwee. Oh wat was hij vanmiddag blij om ons weer te zien en kreeg zo’n lange knuffel van hem dat mijn hartje even een flinke boost kreeg.

Na een lange dag geknutsel en tussendoor wat huishoudelijke verplichtingen te hebben gedaan heeft Saskia een heerlijk kruidig bad voor mij gemaakt. Ik kwam er herboren en zo rood als een garnaal uit. En ik volg het debat……. Wat een puinbak, wordt het nu niet eens tijd om het land in crisis te gaan leiden.

Vrijdag 30 april 2021

Zo, we gaan weer verder waar we gebleven waren. Weer een weggegooide dag in de kamer. Eerst krijg je een foto van een volksvertegenwoordiger die kleed als een veertienjarige puber, daarna zie je hem in pak glibberen als een aal in een emmer snot. Wat een gladjakker is die Jesse toch! Is het iemand trouwens opgevallen dat de taal niet alleen verruwd maar ook verbasteringen en grove scheldwoorden worden gebruikt. Hoorde toch echt “fuck” & “lekker boeien” voorbij komen.

Ze zoeken het verder maar uit, dat is (voor nu) wel het enige standpunt wat wijs is want er komen geen veranderingen en worden massaal een EU in gefrommeld met verstrekkende gevolgen op o.a. klimaatmaatregelen.

Meer dan een APK visa – versa ritje naar en van de garage staat er niet gepland. Vanmiddag en vanavond oppassen op de kids is geen gepland iets want verder dan wat limonade geven gaat dit niet. Saskia gaat een middagje naar vriendin Marijke. Wel moet er een dubbele afspraak bij de huisarts worden gemaakt voor haar controlerende rol bij het e.e.a. Volgens Saskia gaat dat tegenwoordig niet zo makkelijk meer omdat onze beide vaste huisartsen parttime werken.

Afsluiter

De garage is wandelend gedaan, althans één maal terug en één maal heen. Volgens de wandelapp was een van die twee wandelingen zelfs een nieuw persoonlijk record! Volgens mijzelf liep ik juist die ander veel sneller maar had ik werkelijk ieder voetgangersstoplicht tegen….

Voor de kindertjes en Sophie een visje uit de oven gemaakt en geserveerd met gebakken aardappelen en broccoli. Het gebeurt mij niet vaak maar die aardappelen waren nog niet helemaal gaar van binnen. Nu waren het ook wel van die dingen uit een macro-biologisch pakket die uit de grond waren gehaald nabij zo’n vogelhakselaar en opgewarmd waren door zonnecellen. Misschien beter om die volgende keer op een kampvuurtje te bereiden. Tussendoor de koelkast maar uitgeruimd want sommige artikelen hadden de houdbaarheidsdatum ver overschreden, gatver.

De avond was super gezellig met Marijke en Daniël kon haar trots zijn nieuwe gitaar showen. Marijke draaide zo driftig aan de snaren dat ik vreesde zo’n staaldraad in mijn oog te zien verdwijnen. Of je dat dan nog ziet is denk ik dan niet het geval, prettig aanvoelen zal het zeker niet zijn. Straks het bedje in en morgenochtend naar Huis Ter Heide voor een cursus van het VST.

Zaterdag 01 mei 2021

Ik heb mij vandaag maar even nuttig gemaakt door een training van het VST te doen. Even een dagje op het honk van Herkenning & Erkenning. God wat was dat fijn! En de avond gevuld met knutselen aan de nieuwe hobbyplek. Nu staat alles in de lijm en kan het morgen afgemaakt worden, eindelijk!

Zondag 02 mei 2021

Op een paar kleine dingetjes na en hier en daar wat stofvlokjes zit alles op z’n plekje voor een frisse start in het hok der getergde. De hele dag is daar zo’n beetje aan besteed en als ik nu een pirouette met de bureaustoel maak is het rust, rust in mijn hoofd. Is dat niet heerlijk! Uiteraard met een lekker ontspannen rockmuziekje, standje 10, op de achtergrond maakt het helemaal compleet. Nu enkel nog een hoekje voor het spuitwerk creëren, de afzuiging en doorvoer door het dak zitten er nog vanwege lang vervlogen tijden in de rokerswereld.

Vanavond was het gezin aan tafel compleet. Dat lijkt best lang geleden dat Sophie en Justin gelijktijdig aanwezig waren bij het eten. Justin kwam uiteraard iets te laat aan maar bleef voor zijn doen toch ruim een half uur hangen. En Sophie heeft een 12! Waardoor zij dringend van de 10 af geholpen moest worden. Drie maal raden waar zij mij heel erg blij mee heeft gemaakt? En zo eindigt er weer een week, een week met ontzettend voor downs en weinig ups. Het is mijzelf aangeleerd om de schone schijn te behouden, zeg maar. 💖hier, 🌼daar en iedereen is op het verkeerde been gezet. Zo doe je dat……..

Tot morgen maar weer, nieuwe week, nieuwe kansen!

Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: