Dagboek, week 16 – 2021

Maandag 19 april 2021

Het kan nog even, het delen van berichtjes op dit medium. Dus waarom dan niet van de mogelijkheid gebruik maken. Er zijn nog wat ontwikkelingen die ik wil delen met jullie.

Afgelopen week heeft Sophie het maar eventjes waargemaakt. Aan het eind van een 4-daagse keuring kreeg zij het welverdiende lintje van de wervingsmedewerkers, zij was met Vlag & Wimpel geslaagd en treed binnenkort onder de wapenen van de landmacht. Wat zijn wij ontzettend trots op haar!

Ook kwam er van de week een telefoontje van de Raad van de Kinderbescherming, regio Arnhem. Om het kort te houden: In mijn adoptiedossier zijn (per abuis) dossiers blijven hangen die allang vernietigd hadden moeten zijn. Stukken die gaan over de gezinssituatie in mijn ouderlijk thuis. Kijk, ik was er natuurlijk zelf bij en kan mij nog buitengewoon veel heugen over die niet zo fraaie tijd alleen het waarom heeft wel wat gaten en vraagtekens. Een geluk bij een ongeluk dat dit nu -een stukje- te ontrafelen is. Derhalve gaat mij reis aankomende donderdag naar Arnhem om te spitten in 58 jaar oude paperassen.

Stilte stilte stilte

Voor wie niet bekend is met de radioprocedures binnen de krijsmacht: Stilte stilte stilte betekend niets anders dan absolute stilte op de communicatiekanalen. Hierbij maak ik weliswaar een kleine zijsprong in dit blog maar mijn standpunt staat als een huis. Verder dan dit medium ga ik niet en geldt er een absolute stilte. Als ik die stilte doorbreek dan mag dat omdat die stilte door mij is geëist!

Figuurlijk is een aantal weken terug het licht uit mijn ogen geslagen. Sommige noemen het de bekende druppel, te veel hooi op een vork, depressie, doorgedraaid of wat er dan ook voor kretologie op mijn netvlies voorbij mocht komen. Het is mij om het even in welke heksenketel er wordt geroerd. Voor mij is het ‘Over‘ en ‘Uit‘. (Wat eigenlijk binnen de radioprocedure ook niet kan: het is ‘over’ of het is ‘uit’, beiden is niet mogelijk. Over gebruik je als je antwoord terug wenst en uit is letterlijk ‘klaar met het gesprek). Voor mij heeft daarom elke geschreven regel, tekst blok, kreet, kronkel een denkbeeldig UIT als laatste woord. Reageren is zinloos, zonder uitzonderingen.

Binnen hele strakke kaders is er de laatste periode gestart om schoon schip te maken met vrijwel alles wat er in en rond mijn leven en bezigheden was opgebouwd. Er werden goeie zaken met de vuilcontainer en Marktplaats gedaan. Mijn eigen domeintje, het oude kantoortje, is op de pc en wat noodzakelijkheden na, leeg geruimd. Zelf de hobby ligt stil, is zoveel mogelijk ingepakt en word alleen opgepakt als er een fatsoenlijke en geordende werkplek kan worden gecreëerd. Het enige waar nog wat plezier uit te halen valt is muziek, niet meer met de lp’s maar door te streamen met Spotify.

Dinsdag 20 april 2021

Het hok waar ik wel het meeste ben te vinden was vroeger (lees: 3 jaren geleden) het rookhol van de dampende tak der vrinden en overig aanhangsel. Nu zit ik daar wat meer dan normaal, vermoedelijk om alle zonden van het leven schoon te poetsen. En natuurlijk de godganse dag muziek aan. Mijn hele verzameling aan stream muziek komt voorbij en vandaag radio Veronica met de “Legends Top 250”.

En weet je wat je dan echt kan helpen om in een goed humeur te komen? Met de muziek teruggaan in de tijd! Niet voor emotionele shit of weemoed aan de tijd die nooit meer terug komt. Nee, gewoon weer in gedachten terug naar wat je toen deed en hoe het leven was. Weet je dat het niets uitmaakt en dat muziek van toen nu net zo lekker klinkt. Zie mij nog zitten in mijn kamertje, 16 jaar oud en de stereo-installatie vooral herrie moest maken. Toen was het net zo super als nu. En nu zijn er twee vliegen in één klap, én herrie én een veel hogere kwaliteit.

En wat is nu de link: rookhol – muziek? Daar kan ik kort over zijn: exit rookhol. Houtwerk schoon gepoetst en waar nodig 2x gelakt en het plafond en de wanden gesausd. En ergernis nr. 202 ook maar gelijk aangepakt, dag kabels, dag stekkers, dag alles wat overbodig is. (En het was al bijna allemaal weg). Oh, als er nog iemand een scherm van 24-27 inch voor mij heeft, dan graag!! Die van mij begaf het afgelopen week en nu staat er zo’n ding uit het jaar 0 op het bureau die niet geen geode verstandhouding met de pc heeft 😥).

Woensdag 21 april 2021

Sensibiliseren, sensibiliseren, sensibiliseren. ,,Zullen we het daar maar niet meer over hebben en overgaan tot de kern van de zaak? LIEGEN, LIEGEN, LIEGEN. Je zal er maar op gestemd hebben! Maar mensenlief, wat maken ze er een puinbak van. Je hoeft in ieder geval niet naar een theater of naar GTST te kijken, de klucht en soap krijg je door het demissionair kabinet gratis en voor niets.

En ikke? Ikke deed vandaag een beetje aan kliederen met latex, lak en elektra. (En deze keer kostte het geen stotz-en). Na een korte pauze en het wegwerken van wat brood als avondmaal Saskia en de kids in Gouda opgehaald. Nu nog even wat soap / klucht absorberen op het MSM en dan naar bed want om 07:00 uur staan er glaszetters op de stoep.

Donderdag 22 april 2021

Ik zit er helemaal klaar voor! Voor de glaszetters dan, die staan tussen 07:00 – 07:30 uur op de stoep. Vroege vogels! Voor de RvdK moet ik nog wel wat wakkerder worden want dat is wel een ander dingetje wat op de agenda staat. Ben zo benieuwd naar wat er in die stukken staat. Het is op de een of andere manier best spannend al probeer ik er wel zo relaxt mogelijk op af te gaan. Mijn staat van welzijn helpt daarbij niet echt mee……

Maar nu eerst de glaszetters, Daniël naar school, bureaublad aflakken en wat rommelen. En ik baal ontzettend dat het computerscherm kapot is en nu gebruik maak van een televisiescherm, dat constant zijn beeldgrote aanpast.

Afsluiter

Het gesprek bij de RvdK heeft exact 3 hele uren geduurd. Voor nu even genoeg: ,,het was luid en duidelijk wat er werd gezegd. Gewoon te gek erg voor woorden, wat een beerput! Komt dit nog goed?”

Vrijdag 23 april 2021

Een nachtje (slecht) slapen heeft de gemoedstoestand er niet beter op gemaakt.

Omdat er gisteren een stortvloed aan informatie te absorberen is geweest laat ik het eerst even bezinken en maak ik voor mijzelf een krabbeltje als geheugensteuntje. Het aan ons voorgelezen verslag gaat sowieso aan mij toekomen en daar staat al heel veel in. Daarnaast is er nog een tweede partij betrokken bij dit bizarre dossier en zij heeft alle recht dit onafhankelijk te kunnen lezen / aanhoren zonder eerst met mijn gevoel en emoties te worden geconfronteerd.

Lekker gaat het niet en ga maar op de automatische piloot naar de Haartjes-Weg-Mevrouw en Hans-Anders. (Nieuwe bril is klaar).

17:30 uur |De nieuwe bril is een groot succes, Saskia had er al door toen Sophie drie uur later op bezoek kwam en mij direct complimenteerde 😂😂.

De twee keer douchen, 1x normaal en 1x tot de vellen erbij hingen, haalde het vieze gevoel niet weg. Jongens, wat een geweldige shitzooi weer.

Zaterdag 24 april 2021

De tijdlijnen en herinneringen van 0 tot 18 jaar zijn op één berg gegooid en tot een brei van emoties gehusseld. Voor nu is het niet te ontrafelen en zitten de knopen -nog- te strak. (Vergelijk het voor het gemak ook maar met te lang gekookte spaghettidraden). Wat valt er meer over te zeggen als jezelf niet eens weet waar te beginnen en waar het ooit moet gaan eindigen. Is er nog wel energie om dit aan te gaan?

Zondag 25 april 2021

Vanochtend kreeg het diorama een ENORME boost van een veteraan uit het verre Australië. ( Er werd mij ook ingepeperd hoe belangrijk het diorama wel niet is ). Nu de hobbyruimte schoon-leeg, opgeruimd en geschilderd is de reeds gedroomde werkplek ineens werkelijkheid geworden. Een deel van de ontvangen ondersteuning gaat naar een opbergsysteem. Binnenkort is er een mooi en overzichtelijk plekje voor mij. Super bedankt Henk!

En morgen is maandag, de eerste van de tweeweekse vakantie van de kindertjes. het is ook de maandag dat er een bezoekje aan ARQ op de agenda staat. Aldaar zal alles in het teken gaan staan van de info die mij afgelopen week is toegekomen. Ben benieuwd of alles een beetje op elkaar is aan te sluiten. Ik ga nog omdat er kinderen in het spel zijn.

Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: