Dagboek, week 14 – 2021

Maandag 05 april 2021
2e Paasdag

De tuin en zo.

In tegenstelling tot de afgelopen dagen is de lucht boven Zoetermeer één grote grijze massa. Er staat een flinke woei en het regent aardig, geen goede combinatie om buiten bezig te zijn. Ook het tijdstip nodigt niet uit, het is hier rond de klok van 06:00 uur in de ochtend en naast dat het 2e Paasdag is ken ik niemand in de directe omgeving die het zou waarderen als er nu paaltjes in de grond zouden worden geslagen. Gelukkig voor alle buren en regenwormen worden er sowieso even geen paaltjes geslagen of wat dan ook. De reuma en artrose hebben een paar flinke klappen uitgedeeld en mij voor weet ik veel hoe lang vleugellam gemaakt. Het is dusdanig erg dat het maar de vraag is of er op een alarm van het VST gereageerd kan worden. Het is helaas gebleken dat het letten op het eigen lichaam niet goed is nagekomen. Dat was altijd al een dingetje en zal het ook wel blijven ook.

De bak met water, die vanaf een centimeter of 30 van de schuifpui ligt, heeft qua inrichting meer weg van een aquarium dan van een vijver. Het water is prachtig helder gebleven en zo te zien lijkt het biologisch gezien in orde. Vele kikkers genieten van hun nieuwe onderkomen, zien de vissen er levendig uit en is de eerste salamander inmiddels gespot. (Die wandelde eergisteren parmantig over de bodem van het diepste gedeelte, daar ga je dan even rustig voor zitten!).

Met z’n allen.

De kinderen genieten overigens net zo hard mee en zitten regelmatig aan de rand naar het (stil) leven te kijken. Voor de tijd dat het zal duren worden de vissen af en toe bijgevoerd. Dit doen wij op een vaste plek op een vast tijdstip waardoor zij zich nu al netjes verzamelen voor de maaltijd. Saskia kan niet wachten tot de zon haar werk gaat doen en zij met haar beentjes over de rand kan bungelen in het verkoelende water. Zo heeft straks eenieder z’n dingetjes met de vijver. Helaas ziet onze trouwe Rak-De-Reiger dit ook. Hoe smaakt een reiger eigenlijk?

Maar ook de toekomstige zitkuil heeft de nieuwsgierigheid van de naasten gekregen. Zo komen er wensen over de hoek van de rugleuningen op tafel, wordt er al driftig gezocht naar kussen en hoor ik zijlings ideeën over feest- en sfeerverlichting. Over sfeerverlichting is in mijn ontwerp al nagedacht. Onder het zitgedeelte word op dezelfde wijze als in de vijver een lichtslang gemonteerd. (Komen die beide slangen eindelijk eens van pas😀).

2e Paasdag.

Het weer is niet uitnodigend en al was dat wel zo dan gooien de geldende maatregelen ook roet in het eten. Vooralsnog ziet mijn dag er verder net zo uit als in de vroege uurtjes. Saskia gaat daarentegen met Daniël (weer) buurten bij die ‘vriendin’. Een twee Paasbrunch zeg maar. Ga vast nog wel wat verzinnen wat er meer gedaan kan worden dan enkel het bed uit de logeerkamer verplaatsen naar die van Sebastiaan. Zijn nieuwe bed staat nog op de zolder bij Ama en moet per aanhanger getransporteerd worden. Nu er morgenochtend om 07:00 uur een glaszetter op de stoep staat en juist in de logeerkamer zijn kunsten wil vertonen, is het voor Sebastiaan wel gewenst als hij daar niet op een oor ligt.

Afsluiter

Een historische dag, alle foto’s uit mijn eerste huwelijk zijn eindelijk uitgezocht en wat ikzelf wil behouden is gescand. Daarnaast zitten alle herinneringen van de kids & ex in de grote verhuisdoos bijgesloten. Weer een ding wat ik af moest sluiten.

Terwijl de kikkers uit de vijver waaide door het extreme weer van sneeuw, hagel, regen en windstoten en Saskia met Daniël de dag bij die vriendin doorbrachten kon ik de laatste dingetjes doen. Aan het einde van de dag, na het boodschappen doen, kwam er weer wat gevoel terug in mijn handen en werd het de hoogste tijd om wat met het diorama te spelen.

Net klaar met het bereiden van de avondmaal was iedereen thuis en konden de uit-gewaaiden aanschuiven. Het eten was lekker en na het uitbuiken zochten wij onze heil bij een milde horror op Netflix. “Shelter”. Nu ben ik helemaal niet van de horror maar dit was best een goeie film. Zodadelijk gaan de luikjes dicht maar voordat het zover is wil ik nog wat laklaagjes op een dingetje van het diorama spuiten. Daar heb ik nu echt even de behoefte aan. Nu maar hopen dat het weer binnenkort gaat opklaren zodat projectje tuin verder kan.

P.s. Volgens de laatste berichten van Marion is het niet verstandig om een reiger te eten 😂.

Dinsdag 06 april 2021

Meer dan logisch dat de glaszetters zojuist rechtsomkeer maakten, je gaat met dit weer niet op een hellend dak staan. De afspraak stond tussen 07:00 – 07:30 uur en dat was zelf voor mijn begrippen best aan de vroege kant om gewassen en gestreken klaar te zitten met koffie en een gevulde koek! Om de tijd een beetje te doden kon er gewerkt worden aan het gisteravond laat gespoten onderdeeltje van het diorama, elk nadeel heeft z’n voordeel! Zomenteen eens kijken of ik de buuf kan helpen met een verstopte afvoer anders wordt het een enkeltje loodgieter. Voor de rest even pas op de plaats vanwege een afspraak bij ARQ.

Afsluiter

De 30 minuutjes friemelen in de vijver bleken niet goed uit te pakken voor mijn handen. Ondanks de sneeuw- en hagelbuien wilde ik perse naar buiten en deed dit dan ook. Het gefriemel opzicht ging goed, alleen de reumahandjes vonden het niet leuk. Het naar buiten gaan voor de afspraak in Oegstgeest was anders wel een wijs besluit anders was de dag toch echt anders gelopen.

De rest van de middag en avond ben ik wijselijk binnen gebleven. Wat ideetjes voor de tuin uitgewerkt en aan het diorama geknutseld. Het eten van Ama, kippenlevertje, was goddelijk!! Tja, voor de rest eigenlijk niet zoveel te melden vandaag.

Woensdag 07 april 2021

Even na vijven was het welletjes met het gedraai in bed. Nu het buiten spookt en de vooruitzichten van vandaag niet al te best zijn is de vraag wat te doen? Vooralsnog geen idee hoe het einde van de dag bereikt moet worden zonder te vervallen in een saai en geestdodend etmaal. ‘Ezeltje Prik’ is misschien de oplossing, kijken waar dit toe leid: Tuin, Diorama, Poetsen, Wandelen, Opruimen of Netflix?

Afsluiter

De dag liep door Sophie anders dan vanochtend vroeg werd voorzien. Door het noodweer bracht ik haar om tien uur naar haar personal trainer en haalde haar ook weer op. Na een korte pauze moest zij 20 minuten met 20 kilo op haar rug wandelen en daarna nogmaals met 30 kilo!! Ter ondersteuning liep ik met haar mee. GEEN KIK en in een ferme pas haalde zij een 10 met een griffel.

Na een gezellig uurtje ter afsluiting keuvelden wij nog even na in haar huisje. Even quality time met mijn dochter. En weet je wat zij ook vandaag zei: dat de band tussen mij en haar na de transitie alleen maar beter is geworden!!

Daarna visje in de oven en bonen en krieltjes in de pan. Koffie met tulband toe en nu weer moedeloosheid bankhangen.

Lees hier verder
Lees hier terug

3 Comments on “Dagboek, week 14 – 2021

  1. De smaak van een reiger? Ik heb het donkerblauwe vermoeden dat het vlees van een gebraden reiger (goed gevuld met groente, spekvet en een uur of vier in de oven bij 180 c) een smaak op gaat leveren wat vergelijkbaar is met wild b.v. duin konijn maar dan gevoed met vis, en andere op en bij het water levende dieren (ratten, kuikentjes, kikkers, padden etc) een heerlijke maaltijd voor als je honger hebt. Mij niet gezien! Eet smakelijk!

    • Ha ha, wat een beschrijving! Volgens mij is de reiger een beschermde vogel en past hij ook niet in de koekenpan 😂

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: