Dagboek, week 12 – 2021

Maandag 22 maart 2021

Dat is nog eens een lief begin van de week! Saskia schrijft vaker wat leuks/liefs uit de losse pols en meestal bewaar ik ze ook. Nu deze werd aangetroffen op het bureaublad wilde ik het toch een keertje delen. In deze tijden echt een opfleur momentje.

Hoezo een maffe wereld? ,,Een wereld van Verdeel & Heers is niet maf, dat is verwerpelijk!” Ergens iets van vinden aard al snel in onderling onbegrip, verwijten en zelf uitsluiting. Het is daarom maar beter om je mond te houden en gedwee achter de schaapjes lemmingen aan te lopen. IK PAS, dat mocht vroeger in een democratisch land nog…… Daarom geen ritsluiting om het mondje te snoeren. ,,Wat vinden jullie nu bijvoorbeeld van de ophef over de Ramadan? Een ophef die er eigenlijk niet zou moeten zijn omdat wij er constant op gewezen worden allemaal als gelijke de lasten van de maatregelen te moeten dragen. Alleen is de Ramadan natuurlijk geen Pasen, Kerst, Sinterklaas, Nieuwjaarsdag of carnaval. Laten wij het ook maar niet hebben over de restricties bij een begrafenis. 🤢🤮.

Afsluiter

Vanmiddag een bliksembezoekje aan de Intratuin gebracht, wat een onwezenlijke missie is dat! Check en inschrijven (opnieuw) bij de entree, bijna laagvliegend door een nagenoeg lege winkel en geen tijd gegund om je te vergapen aan al die leuke hebbedingetjes en kleurrijke planten. Normaal gesproken een winkel waar men best vrolijk van word, nu een spookachtige omgeving met een handjevol (angstige en schichtige) mensen. Het is letterlijk: er in en eruit. Ik vond wel waarvoor het bezoek werd gemaakt en nu zijn de eerste plantjes in de nieuwe vijver een feit. Ben er heel erg blij mee!

Het werd zuurkool met worst wat er uit de vriezer rolde. Even opwarmen en klaar was de maaltijd. Net iets teveel aardappelen en te weinig zuur, maar het was best lekker zo’n opgewarmde prak. Daarna even uitgewaaid met Saskia en Daniël.

Dinsdag 23 maart 2021

We beginnen de dag weer met twee pareltjes uit de doos vol geheimen. Op de linker foto zie je mijn grootouders en hun 3 kinderen. het linker jochie is mijn vader en zijn twee zussen heten Lenie en Dora. Op de rechter foto de trouwakte uit 1910! Wat is dit nog in een perfecte staat, alsof het gisteren gedrukt en geschreven is, wauw!

Afsluiter

Dit was weer eens zo’n dag die om 05:00 uur begon en zo snel voorbij ging dat je even moet nadenken wat er allemaal gepasseerd is. Na Daniël op het schoolplein te hebben gegooid moest er het e.e.a. aan administratie dringend worden gedaan. Er was nog wat tijd over voor het inscannen van een jaartal aan foto’s eer de reis naar het Haarhuis ging. Dat was een momentje van ontspanning en uiteraard een mooi kapsel toen ik naar buiten stapte. Kort daarna aan tafel om te genieten van Ama’s diner. Tja, daarna geluisterd naar ramadan-Rutte en wat meer van dat geneuzel. Om af te sluiten deel ik mee dat het niet verstandig is om vermoeid aan een diorama te werken.

Woensdag 24 maart 2021

Vermoeid vroeg naar bed gaan houd voor mij wel in dat er rond een uur of vijf in de vroege ochtend een tweede poging gedaan werd met hetgeen er gisteravond niet lukte. Zo ben ik dan ook weer wel. Het is gelukt, als de dag op die manier verder verloopt hoor je mij niet klagen 😃. (Ben lekker bezig met het interieur van de boogtent).

16:45 uur | Net op het moment dat ik met Daniël naar school liep ging het VST alarm thuis af. Zodoende had Saskia snel een lunchpakketje voor mij gemaakt en kon ik snel op mijn achterwielen de straat uit. Maar net voor afslag Maarn bleek de vermiste persoon in levende lijve te zijn aangetroffen. Snel weer naar huis want mijn blaas stond inmiddels op klappen. (Moet vanwege de nieren heel veel water drinken).

Afsluiter

Terwijl saskia, Marloes en Daniël aan de wandel waren bereidde ik het e.e.a. voor voor het avondeten. Ik was nog maar net begonnen of het VST alarm ging opnieuw af, of ik even snel naar De Meern wilde komen.

Toen de vermiste persoon even na acht uur in levende lijve werd aangetroffen wandelde onze groep richting de CP voor een kopje koffie en broodje knakworst. Na een korte briefing richting Zoetermeer om vervolgens een warme hap naar binnen te schuiven. Kortom een pittig dagje en tijd om naar bed te gaan.

Donderdag 25 maart 2021

Dit mag wel in de krant, Sebastiaan te kunnen helpen in zijn testweek. Normaal gaat zijn lesstof mij echt te boven. Blijkt nu dat kennis voor economie beter in het koppie zit dan gedacht. Vanochtend even kunnen helpen met stampen en de rest is aan hem om een goed cijfer te behalen. Sebastiaan heeft het door de coronamaatregelen best moeilijk. Het is voor hem best moeilijk om alsmaar thuis te werken en dan niet (stiekem) iets anders te doen achter het beeldscherm.

En dan zijn wij super trots op Sophie! Waarom? Nou, omdat zij volgende maand 4 dagen lang het Nederlandse leger haar kunnen mag gaan tonen! Sophie staat inmiddels met anderhalf been in de krijgsmacht, haar lang gekoesterde wens gaat bijna in vervulling!

Sophie gaat dus vier dagen aaneengesloten allerlei zware testen ondergaan. Zij mag zich tussen 08:00 en 09:00 uur melden bij het station van Steenwijk om vandaaruit te worden vervoerd naar Havelte. Daar heb ik ook heel wat uurtjes doorgebracht! Echt heel spannend allemaal. Sophie traint er al maanden voor en is er bijna helemaal klaar voor. Om de puntjes nog meer op de ‘i‘ te zetten heeft zij de komende weken een personal trainer ingeschakeld. DIE IS GOED BEZIG!

Afsluiter

Vanochtend een bezoekje gebracht aan de arts die mijn vaginaplastiek heeft verzorgd. Fijn om dr. Kanhai weer eens te zien en te spreken! (Berichtje even tussen neus en lippen door, de reden houd ik nog even voor mij).

De rest van de middag stond in het teken van de tuin, de tuin, de vijver, de vijver en een beekloop van 60×40 betontegels. Ondanks het volkomen afgebrand zijn hebben Saskia en ikke nog een flink stukje krantenwijk er voor Sebastiaan in-geknald. Nu even afbouwen en lekker naar het bedje toe. Morgen dus wat te metselen voor de beekloop en ‘s-avonds gourmetten bij Edwin. Daar hebben wij heel veel zin in.

Vrijdag 26 maart 2021

Die laatste twee zinnen van het Teletekstbericht zeggen alles! Ongekend smerig wat er hier gebeurd. Er wordt niets anders gezegd door de formatie VVD & D66 dat meeregeren van het CDA alleen mogelijk is als Pieter Omtzigt het veld ruimt. De meest integere man in de regering die doet waarvoor hij door het volk is gekozen wordt op de meest ranzigste manier behandeld. Als hij uit het zicht verdwijnt komen onderste stenen nooit meer boven water.

Oh ja, iemand misschien die mevrouw onlangs nog gezien die voor de verkiezingen dagelijks alle zendtijd van de wereld kreeg?

Afsluiter

Direct na de school-breng-actie gestart met het metselen van een beekloop en net op tijd klaar om Sebastiaan nog even snel te helpen met zijn laatste stukje krantenwijk. Want wij gingen natuurlijk gourmetten bij Edwin en Heleen! Rond vieren waren wij daar aangekomen en al vrij snel gingen wij aan tafel, want tja, corona en de avondklok. Het was ontzettend gezellig en het eten was super lekker (en veel). Een heerlijk ijs toetje tijdens een Star-Trek film maakte het helemaal tot een feestje. Star-Trek film? Ja, want Sebastiaan wilde graag eens een film van hun zien en was gelijk verkocht. Het formidabele geluid bij deze film trok Sebastiaan ook direct over de Trekkie’s streep 😂😂.

Zaterdag 27 maart 2021

Sophie heeft om 11:00 uur een afspraak gemaakt bij een Legerdump om kistjes te kopen voor haar introductie-, kennismaking-, testweek. Aldus het informatieblad zijn stevige wandelschoenen met een hoge schacht een pre. (soort van verplicht en een beetje ervaring van mij). Als je dan naar een wandelspeciaalzaak gaat dan kan je op zeker je portemonnee leegschudden, dus worden het basic kistjes.

Over 5 uurtjes rijd ik om genoemde reden naar Sophie om samen naar Gouda te gaan. Nu mogen jullie raden hoe vroeg ik op zaterdagochtend uit bed viel…. De tijd gaat gedood worden met de hobby en als Sophie, ikke en vermoedelijk Daniël terugkomen uit Gouda gaat het tuinleven verder. Vanwege een zwaar klusje blijft Sophie ‘hangen’ om mij te helpen.

09:00 uur | Na zo’n beetje in een ijsklomp te zijn veranderd omdat de kachel pas om 09:30 uur aangaat, een lekkere lange warme douche genoten en klaar voor het Gouda avontuur. Sophie komt nu toch maar hierheen .i.p.v. opgehaald te willen worden. Om 15:00 uur moet zij trainen voor de defensiedagen en dat heeft nu absolute voorrang!

Afsluiter

Sophie heeft haar kistjes en na het eten hebben wij gezamenlijk een klein stukje gewandeld om ze in te lopen. Gisteren dook ik na het Gouda avontuur direct in de tuin om eerst de oude vijverfolie uit het ‘gat’ met modder te verwijderen. In die modder zaten nog aardig wat lavastenen en het heeft mij naast heel veel energie ook hele vieze kleren opgeleverd om deze eruit te krijgen. Vraag niet hoe, maar de beekloop stroomt inmiddels.

Naar binnen kon ik niet meer, zo vies was ik. Daarom buiten uit de kleren die op hun beurt weer in een vuilniszak gingen. Na een kleine wasbeurt van handen en gezicht ging de reis naar het zwembad voor zwemles van Daniël. Weer terug thuis volgde het bereiden van de maaltijd. Na de genoemde wandeling ging het licht uit. Kan alleen maar zeggen dat de helse pijnen in de rechterknie het deze keer waard zijn….

Zondag 27 maart 2021

Met doorgeschoven uurtje minder slaap toch nog een kleine 7 uur kunnen pakken! Zomertijd mensen, voorlopig even meer vitamientjes scoren in de buitenlucht! Iedereen ligt hier nog op een oor, geef ze eens ongelijk, maar zodra de eersten wakker zijn gaat de schuifdeur open voor de verdere bouw van de beekloop. De tuin zal verder even moeten wachten totdat er ruimte in de portemonnee is voor de aanschaf van wat houten paaltjes en wat regelwerk. Zo duurt het wel wat langer alleen zal het uiteindelijke resultaat best wel mooi worden.

Afsluiter

Goh je zal maar op Kaag hebben gestemd. Je weet wel het beeld merkt van Nieuw Leiderschap. (Over beeld gesproken: het stemmenkanon wat voor de verkiezingen niet uit beeld was te slaan is nu, na de afgang van haar maatje, oorverdovend stil. Het Nieuwe Leiderschap 😂😂😂.

Maar hier is weer lekker lang in de tuin gewerkt en voor de 1e Grand Prix zat ik later klaar op de bank. ,,De volgende keer wel op een ander tijdstip racen a.u.b. want er moest tussendoor ook nog wat op tafel worden gezet. Allemaal gelukt en Max werd tweede, hulde voor onze coureur!

Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: