Dagboek, week 11 – 2021

Maandag 15 maart 2021

Dat was een heel kort nachtje. De vele krassen van de braamstruiken en de bijbehorende doornen in mijn benen zorgen voor een iets wat vervelende sensatie. Inmiddels ook al wat van die venijnige stekels uit de handen zitten peuteren want iedere keer dat je wat beetpakt of zelf typt voel je een nare steek. Het is voor een goed doel en daar heb je het gewoonweg helemaal voor over. Bij thuiskomst gisteravond heeft Saskia direct de kleding gewassen en deed ik aan onderhoud van de uitrusting. De kistjes zullen zo wel droog zijn en gaan lekker dik in het vet, klaar voor de volgende inzet.

Afsluiten

Eigenlijk een beetje aangerommeld vandaag. Wel blij dat alle foto’s uit de albums 1983 t/m 1993 zijn verwijderd en genummerd. Het lijf kreeg het alleen niet meer warm. Daarom ging het na de uitsmijters gauw naar een lekker warm badje. Aldaar liggende te weken en wat korstjes te zien oplossen bleven er toch zwarte plekken/plekjes zichtbaar. Na wat gepeuter en geduw kwam er een half bos uit het huidje tevoorschijn. Nu nog wat rust vinden met knutselen en dan naar bed, morgen weer het e.e.a. aan zware dingen op de agenda.

Dinsdag 16 maart 2021

Een Tech bedrijf stortte € 1.000.000 in een partijkas en vervolgens zie en hoor je de lijstrekker min of meer de hele dag, alsof er niets anders meer te kiezen…. Het legt deze partij geen windeieren, geld = macht. De volgende verkiezingen worden straks (nog) meer bepaald door GELD. Op naar Amerikaanse verkiezingstoestanden! (Wist je trouwens dat diezelfde partij ook deze verkiezingen in goede banen mag leiden? Vanaf het eerste uur loopt het stemmen per briefpost in de soep en laten wij het maar niet hebben over de telmachines, die zijn namelijk ook in beheer van een aan deze partij geallieerd Tech-bedrijf). Die de partijkas ook spekte met € 7.500,-.

Oh, even voordat ik het vergeet: ,,er spelen momenteel een paar dingen en bij deze verklaar ik daar volledig schuldig aan te zijn”. Dus alle info die u hierover toegespeeld is/wordt is 100% waar. (Overigens net zoals bij alle voorgaande verwijten, het is maar dat jullie dit weten. Zo, in een klap alle onzin uit de lucht gehaald dat er ook maar iemand schuld heeft aan de door mij veroorzaakte ellende.

En dan gaan we nu weer over tot de orde van de dag, opruimen, opruimen, opruimen. Schoon schip maken met het verleden, alles de deur uit flikkeren. (En als laatste mij er achteraan).

Afsluiter

Vanavond stond er kip op het menu, zo’n grote aan het spit in ons retro grilletje. Zij was groot genoeg om 7 hongerige mondjes te voeden en wat is die vel dan lekker knapperig. Sla trouwens ook het plukken van het karkas niet over, daar zitten nog hele lekkere stukjes aan. Om dit allemaal weer te verbranden trokken Daniël en ikke de wijde wereld in. Regen of niet, wij gingen er voor!

Over een paar minuutjes begint er een soap op NPO1 en die wil ik eventjes niet missen. Niet dat we straks wat nieuws in de regering krijgen want dezelfde partijen gaan gewoon door met slopen van alles. De zorg, het sociale stelsel en vooral al die mooie bomen en vergezichten moeten er nog meer aan geloven. Uw pensioen gaat in de eurozone grabbelton en uw inkomen gaat dalen.

Maar ik ben lekker opgeschoten vandaag. Verder is Daniël vanochtend naar huis gestuurd vanwege een kuchje. En nu wil hij zelf een coronatest! Wat een dapper mannetje. En wie denkt dat de verwachtte ‘dat vergeten ze wel’ zou komen, die heeft het dus mis. Ik dacht anders wel dat corona zou helpen om de slecht functionerende nieren te vergeten. Maar helaas kwam een appje mij er even op attenderen dat er toch echt bloed geprikt moet worden. Daar gaan we morgenochtend dan maar een afspraak voor maken.

Woensdag 17 maart 2021

Donderdag 18 maart 2021

We gaan verder met het kabinet alsof er niets is gebeurt. We sturen een ploeg naar huis die tienduizenden de vernieling in hebben geholpen (Toeslagenschandaal) en zetten ze weer net zo hard in het zadel. Een partij die ouderen vanwege de hoge kosten met liefde het graf inpraat (Voltooid Leven) scoort super door een campagne donatie van meer dan een miljoen Euro-tjes. Uiteraard mede door de onophoudend stroom van publiciteit in de staatsmedia. Een ding is wel duidelijk, de 20% aan elite die Nederland rijk is gaat rijker worden en de rest zal door het BBB (Built Back Better) een enorme last gaan dragen.

Maar wij in Zoetermeer gaan door waar wij gebleven zijn, waar was dat ook-al-weer? Oh ja, bij het met vermeende corona besmette jongetje waarmee ik Zodadelijk voor het eerst in ons leven door een teststraat ga rijden. Iets in mij zegt dat dit niet bij de eerste keer blijft want wat was het motto ook al weer: Testen Testen Testen. De meeste Hollanders zullen die teststraten meer gaan zien dan de wasstraten. Nu wij het toch over corona hebben, Sophie, na test numero zoveel, blijkt niet besmet met het killervirus en heeft gewoon iets anders. Wat dan? Normaal zou je de afgelopen eeuwen gedacht hebben aan een griepje maar dat bestaat alleen niet meer. Iedere vorm van ziekzijn is natuurlijk corona. En dat heeft zij niet!

Afsluiter

Wat een dapper mannetje is Daniël toch, hij had pijn bij dat lange staafje in zijn neus en maakte braakneigingen bij die andere gewatteerde bezemsteel in zijn keel. HIJ GAF GEEN KIK!! Daarna de tuin ingedoken en tot een uurtje of vijf flink aan het beunen geweest. Nu wachten op een emmer met geld om verder te kunnen…..

De avond gaat op aan het scannen van foto’s. Uit de honderden foto’s uit een ver verleden scan ik die van de hoogtepunten en die ik gewoon leuk vind. (Ja, ook die met/van mijn ex. Ooit hield ik van haar anders waren er geen trouwfoto’s en geen kids).

Vrijdag 19 maart 2021

Je zal maar in zo’n gewoonteflow zitten dat je denkt dat een van de kids naar school moet en je naar de Haartjes-Weg-Mevrouw moet. Dat was een misrekening om de wekker te zetten. Al hoewel ondergetekende reeds voor het afgaan van het luchtalarm wakker was. Het was alleen niet nodig geweest. Daniël zijn uitslag is nog niet binnen en de haartjes-Weg-Mevrouw staat voor maandag? Het lijkt mij daarom maar verstandig om de tuin in te duiken om te kijken of er daar nog iets gedaan kan worden want het enige wat WEL op de agenda staat is vanmiddag wat bloed doneren voor de falende nieren.

14:30 uur | Snel in een verschoning schieten want het speelpakje is door het huppelen door de tuin verschrikkelijk vies geworden. En het lijkt mij niet de bedoeling om zó in het ziekenhuis te verschijnen!

Afsluiter

Het ging niet helemaal goed daar in dat ziekenhuis. Normaal gaat er een plakkertje op als de naald uit mijn arm glijd maar ditmaal wilde de ader niet zo makkelijk dicht. Na wat geduw en gewiebel moest een extra stak gespannen stuk duct tape de boel dichthouden.

Hierna Sebastiaan aangespoord en geholpen met zijn krantenwijk. Deel 1 ging gisteren niet helemaal soepel want met de hulp van Saskia en zelf Daniël deden zij er maar liefst twee en een half uur over!! Vandaag deden wij er 25 minuten over, rara hoe kan dan? Toen nog even een schijnbeweging naar de Jumbo gemaakt en alles in de keuken klaargezet voor het avondmaal.

Eigenlijk was ik een beetje uitgepoept vanavond en had het even na tienen wel gezien.

Zaterdag 20 maart 2021

Na plaatsing op een Weg-Geef-Groep is er uiteindelijk iemand helemaal blij geworden van de hoogslaper van Sebastiaan. Als alles volgens planning verloopt gaat het bed om 12:00 uur van eigenaar veranderen. Ook komen er vandaag zuurstofplantjes aan voor de nieuwe vijver. Dat is echt hard nodig want gisteren waren de eerste kikkers al aan het paren. Nu verwacht ik niet dat al die tientallen kikkers uit de oude vijver zijn overgesprongen naar de nieuwe en er dus veel minder dril zal zijn maar het water moet wel helder en schoon blijven. De overgezette vissen zijn trouwens allemaal verorberd door een reiger. Ach ja, die beesten moet toch ook eten.

Tussen de bedrijven door maakt de scanner overuren. Honderden foto’s worden nu gedigitaliseerd en de originele foto’s in de perscontainer. (Niet die naar de ex en consorten gaan).

Zondag 21 maart 2021

Die gisteren genoemde zuurstofplantjes kwamen niet, gewoon niet om dat ik de mail niet goed gelezen had. Maandag wel,…. hopelijk, de vijver is daar wel aan toe. Gisteren dankbaar gebruik gemaakt van het mooie weer door een massa aan lavastenen aan de vijver toe te voegen. Alleen dat water is nog zo verschrikkelijk koud! Maar zoals ik al schreef: de natuur laat zich niet tegenhouden, die wacht niet rustig op de afwerking en begint alvast met het paren der kikkers. Ben zo benieuwd of we dit jaar überhaupt nog dril in de vijver gaan meemaken.

Afsluiter

Klokslag 13:00 uur stonden broer Edwin en zijn vriendin Heleen op de stoep met prachtige tulpen en een geurende appeltaart. Het werd een super gezellige middag en voordat wij het wisten moesten wij er een eind aan breien voor het avondmaal. Bedankt Edwin & Heleen. Een duik in de vriezer leverde genoeg op om wat in elkaar te draaien en na de afwas volgde een avondje voor de televisie.

Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: