Dagboek, week 10 – 2021

Maandag 08 maart 2021

Sebastiaan is zijn hoogslaper dusdanig zat dat hij gisteravond zijn matras er vanaf haalde en demonstratief op de grond ging slapen. Dus als iemand nog een hoogslaper zoekt? Nu is zijn kamer best onoverzichtelijk rommelig, er staat teveel in en van een dertienjarige kan je ook niet verwachten dat zij het netjes houden. (Waarschijnlijk was ik daarin een uitzondering). Hij was vanochtend nog niet koud de deur uit of bepaalde gereedschappen werden klaargelegd. Nog even snel Daniël op het schoolplein geworpen en daarna de shovel door Sebastiaans kamer gehaald. De hoogslaper en een Lundia stellingkast gedemonteerd en eruit, de boel een andere plek gegeven, een ladekastje gefixt en de zo goed als mogelijk geordend.

Daarna ging de reis met Saskia naar de Kwantum, de 1e zonwering voor Justins huisje ophalen. De Lundia kast lag al in het voertuig en zo reisden wij gezellig door naar het huisje. Eerst maar de laatste plintjes geïnstalleerd, daarna de gordijnen in de slaapkamer opgehangen, toen de zonwering in de woonkamer vastgeplakt en als laatste de Lundia kast in een van de grote bergkasten gefrommeld. Maar oh-oh, het is echt een mancave aan het worden. Waar wij een plantje, sier-ding of iets leuks zouden neerzetten staat daar wel een of andere fles gedistilleerd. (Staat niet op de foto 😂). Als laatste wat van mijn eigen spulletje alvast meegenomen want als de rest af en toe komt aanwaaien is het niet handig als het gereedschap daar blijft staan.

Voor de rest gaat het niet zo best. Zie de wereld een beetje aan voor een doedelzak, heb het echt niet naar mijn zin zo. Er hangen een paar grote zwaarden van Damocles boven ons hoofd en daar is het eerlijk gezegd niet goed mee gesteld. Saskia is er door ontregeld en voor mij is het dit keer heel erg moeilijk mee om te gaan. De puf is er (even) helemaal uit.

Afsluiter

,,Pap, kan dat bed vanavond?” Natuurlijk kan dat! En dat ging mij daar geolied, wauw! Let op: kan sarcastisch lijken. Nou, nog maar een WAUW dan. Het begon al met de aanhanger, licht deed het niet. Dus Daniël kon onverwacht niet mee. (Is na twee uur huilen in slaap gevallen😢). Alles in één keer opgehaald en via binnenwegen getransponeerd, want gas geven zou beteken dat alles op straat zou liggen.

Aangekomen op de plek van bestemming waren er gelukkig velen vrienden die de zware pakketten, lattenbodems en het matras naar boven droegen. Dat was zwaar werken voor ze dus moesten zij echt uitrusten in de woonkamer met liters gedistilleerd en nederwiet. Hoe leuk is dat, wat was ik blij als Justin om de 5 minuten kwam kijken of ik al klaar was. Hij zij het niet letterlijk, maar wat hij in benevelde toestand zei leek er veel op dat het stel in dat half afgebouwde bed ging liggen. Klaar of niet klaar!

Weet je, het is mij gelukt, vraag niet hoe. Maar als er morgenochtend een in elkaar gezakt bed is overbleven ligt dat uiteraard aan mij. Nu op de bank vraag ik mij af of alles wel goed aangedraaid is. Het werkte ook zo lekker in een pikdonkere kamer!

1 minuut voor aanvang spertijd vond ik ons huisje terug. Op en in staat om de boel bij elkaar te schreeuwen. Heeft er nog iemand een fles whisky over? (Zo gek ben ik gelukkig nog niet hoor).

Dinsdag 09 maart 2021

ARQ staat vandaag op de agenda en daarna het afbouwen van het bed. In welke van de twee zou ik nu het meeste zin hebben? Zodadelijk eerst wat administratieve noodzakelijke verplichtingen doen en wat ordenen in de bovenkamer. (Zojuist gevraagd om morgenochtend deel te nemen aan een erehaag bij de crematie van een Libanonmaatje. Die vraag kent maar één antwoord: JA).

Afsluiter

Na ARQ nog eenmaal in het oude werkkloffie gedoken en de laatste dingetjes in Justins huisje gedaan. Daarna het kloffie in de prullenbak gedeponeerd en de gloednieuwe werkbroek uitgepakt en gepast. Hij zit goed, niet als gegoten maar dat geeft niet.

Thuis wachtte een heerlijk verse pastei op mij. Ama bedankt!! Tussen de bedrijven door begonnen met het maken van een ezeltje. Daniël vraagt er al weken naar en nu is het eindelijk zover. Heb wel een idee wat te doen met dat ezeltje. Net zo’n situatie als dat het vroeger ging. De man op het ezeltje en de vrouw daar achteraan lopende. De vrouw droeg toen de last die het ezeltje moest dragen.

Woensdag 10 maart 2021

Na slechts een paar uurtjes te hebben geslapen het toch nog presteren om van de wekker wakker te worden, ik kan dat. Kopzorgen zijn zorgelijk. Maar goed, dat is niet zo belangrijk nu. Nu gaat het om de uitvaart van een Libanonmaatje. De aanwezige veteranen verzamelen om 09:00 uur voor de aula van het crematorium voor de laatste groet.

Mijn hemel! In de toespraak van zijn dochter: ,,Papa, na 40 jaar van strijd, pijn en ellende eindelijk rust”. Na zijn uitzending naar Libanon stond zijn verdere leven volledig in het teken daarvan. (Herkenbaar). Rob, maatje, rust zacht en in vrede.


Nou Pa, alsnog gefeliciteerd met uw honderdste verjaardag afgelopen januari! Puur bij toeval dat er even om de site van de roverheid gekeken werd en dit heugelijke feit zich openbaarde. (Hij overleed 38 jaar geleden).


Afsluiter

Een goed gesprek met Jinny, een lang gesprek zelf en dat was voor mij even een gewenste uitlaatklep. Daarnaast is Jinny ook een gezellige Noord-Hollandse nuchtere klep, heerlijk. Nu voor mij de kunst om dit vast te houden tot dat de luikjes dichtgaan. Hopelijk voordat de klok de dag afsluit.

Donderdag 11 maart 2021

Het is de woensdag (avond) van de 10e maart 2021 geweest dat een demissionair kabinet er een week voor de verkiezingen een coronapaspoort doorheen jast. Een dag om nimmer te vergeten, de tweedeling in de samenleving is een keiharde realiteit geworden. Wie goed oplette zag de bui al hangen, ziet zachtjesaan onze democratie in het afvoerputje verdwijnen. Zodra het vaccin is goedgekeurd, wat naar verwachting pas medio 2025 gaat gebeuren, overweeg ik wel om mij te laten prikken. Tot die tijd wens ik geen proefkonijn te zijn van een MDNA-GEN therapie.

10:00 uur | Zo, terwijl Sebastiaan online les geniet, Saskia nog even rust en de laatste blaadjes uit de tuin worden geblazen door de eerste zware storm dit jaar en Daniél keurig gewassen en gestreken op het schoolplein is achtergelaten is de reis naar de vuilstort inmiddels voltrokken. Wat kan een mens toch veel troep opstapelen!

12:45 uur |Beloofd is beloofd. Ik zou voor mijn ex en onze kids alle uit dit stukje verleden opzoeken en met flair overhandigen. Dat ‘met flair’ is niet helemaal zeker maar dat ik het uitzoek en klaarzet is wel waar. Zodoende doos voor doos uitspitten en inmiddels ligt er weer zo’n berg aan troep wat weg kan dat er voor morgen opnieuw een afspraak bij de vuilstort is gemaakt.

13:30 uur |Nu met de kleine boef bij de oogarts. Eerst een klein testje gedaan en daarna zijn zijn ogen gedruppeld. Dus samen gezellie in de wachtkamer wachten op het volgende onderzoek.

Afsluiter

Morgen nog een paar dozen uitzoeken en dan is het weekeind! Ondertussen zijn er weer vier kratten gevuld met administratie uit het jaar nul. De vanochtend reeds gemaakte Groene Curry ging er goed in en gaf voldoende vitamietjes om Sebastiaan even een handje te helpen met zijn krantenwijk. Morgen hoeft hij nog maar een heel klein stukje te doen.

En wie heeft er vanmiddag om 17:15 uur een eer gebracht aan de Golden Earring? Bij ons stonden de speakers te blazen en dansen in de woonkamer. (De buurtjes deze keer maar vooraf gewaarschuwd 😁). De avond bleef een beetje in de muzieksferen. Een groot deel van mijn YouTube Playlist klonk uit de speakers en ondertussen lekker klussen aan het diorama.

Vrijdag 12 maart 2021

Nog maar enkele minuten verwijderd van een cessie bij de Haartjes-Weg-Mevrouw. Het duurt altijd even voordat de toezegging tot gebruik van hetgeen waarvoor ik ben verzekerd binnenkomt. En omdat elektrische ontharen en laseren niet uit hetzelfde potje komen lopen de machtigingen niet synchroon. Maar goed, nu is alles in kannen en kruiken en kan de start naar een nieuw seizoen van martelingen aan het aangezicht starten. (Overigens had dit kleine hiaat slechts een tijdsbestek van enkele weken).

Daarna voor de verandering nog wat dozen uitzoeken en alles inladen voor een bezoekje aan de vuilverbranding. Daar heb ik nu echt zin in, weet je wel hoe lekker dat voelt om allemaal oude meuk voor eens en voor altijd te deponeren waar het vanaf dag één al thuishoort. 😉

Het was afgelopen week al klaar alleen waren er nog geen foto’s voorhanden. Dus bij deze….

Afsluiter

Wat een dag zeg! Van Daniël naar school brengen naar de huidtherapeut, van net beginnen aan opruim-klus naar het oppikken van verdwaalde vriendin, van het ophalen van die vriendin naar het brengen van twee vrouwen naar een wandelgebied en van daar weer naar de opruim-klus om ze even later weer op te halen. Na een korte pauze via de vuilstort naar het brengen van saskia en Daniël naar een andere vriendin en van daar naar het sorteren van oude meuk. Van dit sorteren naar de keuken en vanuit deze bedrijvigheid even snel het span weer opgehaald. Vervolgens de keuken wéér in.

En nu zit ik op de bank een mooie film te kijken. Morgen volgt er iets speciaals. Dan heb ik weer bij elkaar wat ik had. Kan nu alles worden afgesloten?

Zondag 14 maart 2021

De ochtend verliep zoals op de meeste zondagen. Het stukje extra administratie zat bij de belastingaangifte. Ze maken het wel steeds makkelijker zeg. Misschien moeten zij volgend jaar beginnen met: “Is het weer hetzelfde JA – Nee”. Verzenden en klaar. Daarna dook ik weer in de dozen met oude fotoalbums om het e.e.a. uit te zoeken voor de ex. Daar was ik net lekker mee bezig toen de rust werd verstoord door het VST-alarm.

Binnen 10 minuten omgekleed en met de uitrusting klaar voor vertrek. (Met zelfs nog een lunchpakketje van Saskia). Het was zwaar, mede door het drassige gebied en ontelbare bramenstruiken. En dan wordt je er pijnlijk op gewezen dat die broeken echt waardeloos zijn! (Zie foto’s). Even voor half 10 thuis, de schade opgenomen, beentjes omhoog en een lekker bakkie!

Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: