Dagboek, week 09 – 2021

Maandag 01 maart 2021

Het leven zit vol verrassingen maar deze aankomende week staat het meeste wel zo’n beetje vast. Elke dag zal in het teken staan van Justins huisje zodat zijn gewenste verhuizing aankomend weekeind door kan gaan. Ook na dat weekeind zal er nog wel het e.e.a. in zijn huisje gedaan moeten worden, zoals het ophangen van lampen, plankjes en andere dingetjes. We gaan het zien, toch?

Ondertussen zijn de nachten kort en slaap ik best wel beroerd al zeg ik het zelf. De prik in de knie heeft wel haar werk gedaan, de pijn is stukken minder, maar waar de nachtelijke onrust vandaag komt is mij een raadsel. Best een beetje een sloopmechanisme zo, maar als de voordeur van het nieuwe huisje opengaat is de drive er wel, bijna net zoals bij het afgaan van het VST alarm. (Een niet te missen luchtalarm dat iedereen in de directe omgeving een hartverzakking bezorgd). En het VST verwacht dit jaar om en nabij de 60 inzetten te gaan krijgen dit jaar. Het zal mij niet verbazen als Covid-19 heel veel psychische slachtoffers gaat maken.

Maar voor nu: zomenteen de kindertjes uit bed toeteren, de vakantie zit er weer op! Wat zullen zij straks blij zijn dat zij weer naar school mogen. Heb sterk het vermoeden dat alleen Daniël enthousiast in de startblokken zal staan. Sebastiaan gaat overigens om de dag naar school en volgt de les vandaag nog vanuit thuis. (Mazzelaar).

18:30 uur | Die kwam onverwachts, de vrouw met de hamer! Na 12 banen behang was de koek op, BAM 💥! (Het behang was trouwens ook op, handig dat bestellen…). Maar wel fijn geholpen door Marley en ook fijn met haar kunnen praten. Was wel een ‘trigger’ dingetje maar zonder meer even lekker kunnen luchten.

20:15 uur | Nu krijg ik het toch echt benauwd. Justin ging met een vriend de slaapkamer en de wanden in de gang sausen. Heel normaal, maar nu komt het: er is daar geen licht en toen Saskia net gebeld werd door Justin met de mededeling dat zij nog steeds bezig zijn bekroop mij een raar gevoel. Hoe kan je nou schilderen in het donker??!! Aldus Justin kan dat dus met behulp van de zaklantaarnfunctie op de telefoon…….. HELP!!

Dinsdag 02 maart 2021

Kan haast niet wachten om het resultaat van gisteravond te bewonderen. Hoe ziet het schilderwerk er uit van twee jonge mannen die zo stoned als een garnaal, in het donker, bij licht van een mobieltje, er uit? Misschien beter om het maar te negeren. Maar ben wel heel blij dat Marley nu ook bijspringt en Sophie ook komt helpen met het laminaat. Het moet ons zeker gaan lukken om dit in één dag erin te knallen.

Maar voordat het zover is eerst Daniël naar school brengen en een container met urine naar de huisarts brengen. Dat laatste had gisteren al moeten gebeuren maar is door een communicatiestoring verstek gegaan. Het door Saskia in de koelkast gezette bakje had ik over het hoofd gezien. Nu maar hopen dat niemand het voor appelsap heeft aangezien. Oh, en gelijk maar wat aan dat rare onleesbare lettertype gedaan. iedereen weer blij 😂.

Afsluiter

Eerlijk is eerlijk, het schilderwerk van de boys zag er keurig uit. (Alleen jammer dat het ook op plekken zat waar het niet hoort). Een klein beginnersfoutje was wel jammer. Maak altijd je gereedschap schoon voordat het het opbergt, in dit geval: voordat je het laat rondslingeren op de grond. Morgen maar nieuwe rollers en een bokkenpoot gaan halen.

Nadat alle bouwbehang eindelijk op z’n plek zat had ik het wel gehad vandaag. Zit nog wel op schema maar vraag mij niet hoe. Dit gaat nog wel een staartje krijgen want dat over de grenzen gaan is vaak genoeg bestraft. Het is voor een goed doel, houd ik mijzelf maar voor, dan kan je schijnbaar bergen verzetten. Maar alle pijnstillers ten spijt, ze werken even niet meer…..

Woensdag 03 maart 2021

Sausen, schoonmaken en voorbereiden op morgen, meer smaken zijn er voor vandaag (nog) niet.

Afsluiter

Dit was nu eens een HELSE dag! Niet qua uitvoering maar alles daar omheen. Het was zo erg dat ik mijn emoties nauwelijks onder bedwang kon houden. Het gedrag van derden maakte mij verdrietig en heel erg boos. Wellicht speelde (extreme) vermoeidheid een rol en het onvoorzien niet voorzien worden van voedsel was ook bepaald geen pretje.

Als een gebakje zo gaar was ik helemaal zat, spuugzat! Het hielp niet echt dat ik thuis direct de keuken in werd getrapt en toen ik nog even terug moest maar het huisje daar 6 jongeren aan de slag zag. (Sausen over mijn lakwerk bijvoorbeeld). En dat ging gepaard met twee liter gedestilleerd!!! Dus nee, ik heb het even helemaal gehad!

Gelukkig kon ik Sophie tussendoor en vanavond nog bijstaan met de brieven voor haar carrière bij defensie. Zij hoopt zo sterk dat een baan als soldaat werkelijkheid word. Duimen maar.

Vrijdag 05 maart 2021

https://www.ad.nl/dossier-dit-zijn-onze-topverhalen/haagse-veteraan-john-laat-alles-uit-zijn-handen-vallen-als-een-kind-wordt-vermist-doen-wat-moet-gebeuren~aa9d2469/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web&fbclid=IwAR1_PlpN9RkIWrySJk3v57IZIOPa_euVjghBfdewxlFhyD3u51Ynctws4IY

Bericht hierboven even lezen, een van de kanjers binnen het Veteranen Search Team aan het woord!

Zaterdag 06 maart 2021

Net nadat ik ‘s-ochtends het laminaat in de slaapkamer had gelegd en bezig was met de plintjes, kwam Justin binnen. Mooi, kon hij even voor koffie en een broodje gaan zorgen. Even later konden tijdens het af en toe een hap en een slok nemen wat gereedschappen worden opgeruimd en de boel worden aangeveegd. ,,Kan mijn slaapbank straks al worden neergezet”, vroeg Justin. Natuurlijk kon dat wel alleen: ,,waar slaap je dan vanavond?”

Uiteindelijk hadden Justin en vriendin Fely vannacht de première. De slaapbank werd gelijk ook maar zijn hele huisraad, hij kon echt niet wachten! Omdat er nog geen gordijnen (en rails/roeden) hangen zorgde ik voor wat afdekfolie voor de ramen. Normaal gesproken staat bij een verhuizing je huis vol met verhuisdozen maar in dit geval waren dit pendaalemmerzakje vol zooi, losse spulletjes en alles wat een student maar bij elkaar raapt. Het had iets weg van een ontplofte bom. En natuurlijk lag de kern van beide bij de slaapbank en aansluiting van het Wifi.

Het koppel wilde uitslapen en dat brengt gelijk het besef boven dat het voor mij nu ook ophoud om even lekker door te kunnen pakken met het ‘afmaken’ van zijn huisje. Mijn voornemen is om te wachten tot dat alle bestelde stoffering en lampen binnen zijn en het dan gelijk allemaal op te hangen. Pas daarna zijn nieuwe bed op te halen en te installeren want hoe meer zooi daar naar binnen word gedragen des te minder ruimte er zal zijn om iets te installeren.

Lees hier verder
Lees hier terug

Afsluiter

Rond half twee (in de middag) kwam het sein: veilig. Het span was wakker en ik mocht naar binnen. ,,Wat dacht je zelf?” Goed, ik heb twee Ikea kasten uit ons interieur geschonken en een raam ingemeten. Daarvoor moest ik wel mijn leven in de waagschaal stellen vanwege alle zooi op de grond…..

Voordeel voor mij was wel dat er vanochtend lekker aan het diorama gewerkt kon worden en twee items voor de keuken in de boogtent eindelijk af zijn. Ze staan nog niet vast, maar voor jullie alvast een voorproefje.

Zondag 07 maart 2021

Vandaag maar even proberen om er een gewone zondag van te maken. Voor Justins huisje is de raambekleding nog niet compleet en voor de tuin zijn er geen materialen om verder te gaan. Omdat er afgelopen week andere bezigheden waren loopt de administratie twee weken achter. Verder ligt het ook in de bedoeling om alle opgeslagen zaken weer eens grondig uit te mesten. Zo wil ik eind van de maand ook alles uit een ver verleden gearchiveerd hebben en doorschuiven naar de ex en haar kids.

Afsluiter

Tot even na ons ommetje was de zondag als alle zondagen, saai en burgerlijk. Na Justins huisje te hebben aangedaan kwamen Ama en Oesje ons verblijden met een bezoekje. Ama zorgde voor een lekkere maal waarvoor ook de uithuis wonende voor waren uitgenodigd.

Sophie had zich netjes geëxcuseerd maar Justin + aanhang kwam te laat aanschijten. Zo verschrikkelijk respectloos weer!! Hoe krijgt hij het voor elkaar. Zijn nieuwe huis is voor 99,9% door Ama gefinancierd en dan ga je zo met haar om. Echt zo erg dit!!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: