Dagboek, week 06 – 2021

helemaal vergeten te vertellen, maar afgelopen week waren er nog twee dingetjes:
1) Voor een onderzoek is mijn speeksel afgenomen voor DNA. En dan niet voor zo’n hobby onderzoekje maar voor een serieus verhaal. U gaat het allemaal meemaken.
2) Aldus de reumaspecialist naderen de waarden van mijn nieren een kritiek level. Niet dat daar dan alarmbellen voor gaan rinkelen want er is nu eenmaal CORONA. Gelukkig is er in maart tijd voor een volgend bloedonderzoek. Ook dat gaat u allemaal meemaken.

Er waren vast nog wel meer dingetjes maar die zijn mijn hopeloos gehusselde brein even ontschoten. Daar is ook de software van ‘dit’ programma deels debet aan. Om de een of andere reden loopt alles niet zoals het moet en verdwenen er regelmatig lappen tekst. Daarnaast zit ik gewoon niet lekker in mijn vel, lopen de dingen niet zoals ik het zou willen en werkt de lockdown met haar fijne avondklok nu ook bepaald niet mee.

,,Heb je nog wat meegemaakt dan?” Nou eigenlijk niet zoveel. De ochtend begon met het naar school brengen van Daniël, uiteraard per slee. (Waarbij ondergetekende het lijdend voorwerp was). Daarna wat achter de pc gezeten en wat gerommeld in huis. Even na de lunch van 2 eieren maar een luchtje gaan scheppen. Het werd een rondje om de Zoetermeerse Plas en nog wat extra metertjes. Ik wilde eigenlijk meer maar de blaas wilde voor de tweede maal geledigd worden en dat gaat moeilijk in een woonwijk. Overigens best wel zwaar dat stappen in sneeuw, vooral als dit niet egaal ligt. (De eerste lediging was overigens in de vrije natuur, dus daar is nu ⅛ vierkante meter sneeuw verwoest).

Kort na de wandeling volgde een tweede trip naar de Jumbo, er moest tenslotte ook wat op tafel komen. Dit uitje deed ik met Saskia, zij had thuis haar jas nog aan vanwege het bijkomen van twee uurtjes pleinwacht op de school van Daniël. Dan kan je beter twee uur lopen. Het gezellige uitje Jumbo leverde ons een voortreffelijke pasta carbonara op. (Voortreffelijk omdat ik deze vers maakte 😁).

Nu het bovenstaande er even snel is ingetikt en Saskia met Daniël ergens ver weg aan het sleeën is geniet ik van een kopje koffie met een stroopwafel. Sebastiaan is ergens aan het ‘chillen’ met vrienden. Mag ook wel eens een keer want sinds de corona door Nederland waait komt hij bijna niet meer buiten. Dus voor vandaag: “Welterusten


Dinsdag 09 februari 2021

Er zijn van die mensen die letterlijk een plaat voor de kop hebben. Ik noem geen namen natuurlijk want er zijn immers nog steeds fans van Rob Jetten. (Je weet wel, die als homo zijnde naar een zwaar islamitisch land op vakantie gaat, een land waar ze homo’s publiekelijk terechtstellen en dan zijn geaardheid verbergt door twee vriendinnen mee te nemen). Hoe zou je het anders moeten noemen dan, als je eerst tegen een avondklok bent, dan met een twist van heb ik jouw daar vóór stemt en vervolgens mooi weer gaat spelen door de Elfstedentocht te promoten? (Uiteraard alles voor de aankomende verkiezingen).

Even voor de duidelijkheid: ,,Ik ben vóór het doorgaan van de Elfstedentocht”. En het lijkt mij juist een goede boost in die negatieve spiraal waarin wij ‘noodgedwongen’ zitten.

11:15 uur | “Wappies”, “Wokeness”, “Complottheorieën”, het zal allemaal wel. Maar één ding zal ik zeker niet doen en dat is lijdzaam de NPO volgen. Sterker nog, die vertrouw ik voor geen meter. Neemt niet weg dat ze mijn niet ontgaan anders zou je aan eenrichtingsverkeer doen en dat is niet goed. Inmiddels heb ik wel via een harde les geleerd dat je niet direct moet reageren op een bericht dat je emotioneel raakt. (Net zo goed als ik mij ook niet zo snel meer voor een karretje laat spannen). Ondertussen worden meer mensen ter linkerzijde een beetje wakker. Zie bijgevoegd krantenknipsel.

11:30 uur | En dan gaan we ons nu klaarmaken voor een ritje naar ARQ. Daar heb ik zin in. Niet alleen omdat het leuk is op de weg met al dat sneeuw maar natuurlijk meer voor de redenen van het bezoek aan.

Afsluiter

Doordat wij ons keurig aan de coronamaatregelen hielden was het heel gezellig aan tafel. Al, per abuis, zittende aan het hoofd van de tafel zag ik van links naar rechts, één Daniël, één Sophie, één Sebastiaan, één Marloes, één Justin, één Saskia en één Ama zitten. kortom, precies volgens het boekje. ,,Dit is helemaal niet volgens de regels!”, hoor is menigeen al roepen. Maar laat ik jullie nu vertellen dat wij een heel belangrijk onderzoek deden en dan mag het wel. Wij onderzochten of het satévlees anders smaakte met of zonder toevoeging van gefruite uitjes. Hierbij zijn wij tot de conclusie gekomen dat het ‘met’ lekkerder is.

Van een gezellige nazit met toetje en koffie was uiteraard geen sprake want je-weet-wel belemmerde dat. Restte ons niets anders dan eenzaam en alleen de avond door te brengen, gelukkig slapen de meesten gedurende de periode van de avondklok. “Welterusten“.


Woensdag 10 februari 2021

Stel: je hebt onderliggende problemen en bent positief getest op corona. Onverhoeds overlijd je, dan sta je dus te boek als coronadode. Maar nu komt het: als je na een coronavaccinatie overlijd dan is dit niet door de vaccinatie maar door de onderliggende problemen, dan sta je dus te boek als overleden aan onderliggende problemen. Weliswaar met de kanttekening -hele bijzondere bijwerking- maar niet door het vaccin, want dat kan natuurlijk niet! (Citaat van ene Leo: Kort haar na knippen en niet door knippen.”

07:45 uur | Hé, geen Sebastiaan. Die bleek zonder vooraankondiging gisteravond lesuitval te hebben. Maar er was wat anders aan de hand toen ik zijn kamer binnenkwam. Het vroor daar zowat! Die mafklapper was met een raam open in slaap gevallen en had de radiator dichtgedraaid! Dat scheelde dus echt niet veel of wij hadden zwaar in de ellende gezeten. Na het heel zachtjes opgang brengen van de thermostaatkraan kwam er langzaam leven in de radiator, pppfffff.

13:30 uur |Zo, pittig wandelingetje in een heerlijk winterzonnetje achter de rug met als toetje een tosti ham-kaas. Niet veel later toverden wij de woonkamer om in een bioscoop en keken het laatste stukje van een geweldige Noorse serie.

Afsluiter

Heerlijk, dag al om 18:15 uur afsluiten. Gewoon omdat ik daar zin in heb en verder nergens meer in…. Samen met Saskia de vriezer en koelkast uitgeruimd en schoongemaakt. Er kwamen lekkere dingen tevoorschijn zoals roti, nasi, een hamburger en nog wat patat. (#teampatat). En wat fijn is het om dan over een stoomoven, gewone oven, magnetron en een super de luxe nieuwe airfryer te beschikken. -Dankzij E&I-. “Welterusten”.


Donderdag 12 februari 2021

Afsluiter

Vroeger had ik een krantenwijk, daarna liep ik er eentje regelmatig mee met Justin en nu heeft Sebastiaan er een. Even tegen de middag dumpte de bezorger 400 streekblaadjes op de stoep, klaar om bezorgd te worden.

Niet veel later kwam Sophie even buurten en ging Saskia niet veel later naar haar pleinwacht functie. En terwijl Sophie zich op ging maken voor de reis naar haar huisje kreeg ik ineens zin om een stukje van Sebastiaans nieuwe wijk te lopen. Lekker glibberen op de gladde straatjes en de winterzon laten schijnen op mijn toet. Daar had ik nu echt zin en binnen 45 minuten zat zo’n 40% van de wijk netjes in de brievenbus. Voor nu was de voorraad op mijn fiets op, de rest zou voor Sebastiaan zijn.

Een (snoek) duik in de aanbiedingsbak van de Jumbo leverde ons 2 kilo mosselen op voor de prijs van slechts €2,50. Een handje groenten en wat kruiden deden de rest. Je proefde het wel dat de mosselen op zijn retour waren, het was niet voor niets afgeprijsd. Maar wij hadden toch wat speciaals en lekkers op tafel vanavond. Welterusten“.


Vrijdag 12 februari 2021

Gewoon omdat het kan. Daniëls eerste ervaring met ijs!


Zaterdag 13 februari 2021

Zeg nooit ,,nooit”, maar gisteren na een hele lange tijd iets op transgendergebied gedaan. Mede door een repeterende vragenlijst werd ik uitgenodigd voor een video onderzoek en dat vond gisteren plaats. Het was best pittig en reet wat oude wonden open. Het is goed zo, af en toe iets doen voor die gemeenschap. Voor de rest wil ik gewoon zijn wie ik NU ben.

Nu weer even terug naar moedertje natuur. Vanochtend vroeg zag ik twee dingen (of eigenlijk drie): 1. de vorst krijgt steeds meer vat op de vijver, de genomen maatregelen voor het dichtvriezen winnen steeds minder terrein. Zo is de kleine opening, die nog zicht gaf op het rotsblok, geheel dichtgegroeid. Het wak sluit zich bijna. 2. De chocolade croissant etende ‘kip‘ ‘haan’ van Daniël pikte de laatste kruimels uit de sneeuw weg, dus die krijgt straks wat ander lekkers toegeworpen.

Afsluiter

Rond een uurtje of twaalf gingen Daniël en ikke het ijs op. Daniël met de gisteren door mij geritselde schaatsen aan. Echte schaatsen, niet van die doorloperstjes. En het zou Daniël niet zijn die daar mee aan de haal ging alsof hij daar dagelijks opstond.

Wat hebben de kids vandaag een plezier gehad. Sophie kwam ook schaatsen en zij hebben tot een uurtje of vijf op het ijs gestaan. Zelf ook nog een poging gewaagd maar mijn schaatsen van 40 jaar oud paste niet al te best meer. Daarnaast vonden mijn gewrichten het verre van leuk. Ik wilde wel, maar het ging echt niet.

Toen Sophie het ijsavontuur van mij kwam overnemen konden Saskia en ikke langs de voedselgroep “Oostervaantje” en de Jumbo. Zo kon er wat lekkers en gezonds op tafel worden gezet. Vandaag kookte ik twee gerechten, waaronder verse snert voor morgen. Dat gaat er morgen vast en zeker wel in! “Welterusten”.Lees hier verder
Lees hier terug

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: