Dagboek, week 05 – 2021

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is welkom-dagboek.png

Maandag 01 februari 2021

Amper een week geleden werd ons een gitzwart scenario voorgespiegeld, de hel zou spoedig losbarsten. De Britse variant was immers op ons kikkerlandje neergedaald en er moesten draconische maatregelen genomen worden omdat ‘code zwart’ (in maart te verwachten) ons voorland ging worden. Naast de avondklok werd er zelfs gesproken over een totale lockdown. En nu, een week later: ,,We gooien de scholen weer open“. Dat terwijl het er steeds meer op gaat lijken dat kinderen super verspreiders zijn….. Oké, de cijfers dalen, maar zou dat ook niet te maken hebben met de test-bereidheid, het is immers gebleken dat jouw gegevens bij het doen van een test in criminele handen valt.

Is het al niet jaren zo dat wat vandaag een hype is, morgen al rijp is voor de versnipperaar? Zo ook met de alles vernietigende covid-19, die eerst onschuldig zou zijn en nimmer naar het westen zou overwaaien. Die de meest waanzinnige regels spontaan deed opdoemen en weer deed verdwijnen alsof zij er nooit waren geweest. Dus is het maar gewoon beter om je eigen lering te trekken uit al die tegenstrijdige berichten.

En dan?

En dan wil je achter al dat COVID-19 geraaskal een punt zetten (voor vandaag dan) en dan komt 🤡clowntje 👞Hugo met de volgende miskleun. Eerst lag het aan een rekenmodel en kregen de ziekenhuizen een sneer, nu komt hij daar weer op terug. Als het niet zo triest was zou je er hard om gaan lachen.

De dag van vandaag

Morgen komen er bouwvakkers het e.e.a. Bij ons repareren en daarvoor moest er plek worden gemaakt. Dat is nu klaar. Na die klus was het hobbelen naar de fysio en wat te eten scoren bij de Jumbo. Omdat Saskia een verjaardag was vergeten ging zij halsoverkop de deur uit en deelde tussen neus en lippen door niet mee te eten. Sebastiaan en ikke zaten dus gezellig alleen aan tafel.

Dinsdag 02 februari 2021

Ding dong, hier is uw ‘mannetje’ van dienst voor vandaag. Hij is door de eigenaren van ons huis ingeschakeld om wat achterstallige gebreken en wat ontdekte onoverkomelijkheden te repareren. (Een breuk in een afvoer in de tuin, houtrot in de slaper van een dakkapel en een, in overleg, geforceerde slaapkamerdeur. Verder kwam er gisten nog een lekkage bij dus die word ook even meegenomen in het verhaal). Misschien is het ook wel handig als de veroorzaker van het houtrot ook word aangepakt want anders is het water naar de zee dragen. maar wie ben ik…..

Hadden we nu maar een of ander virus of zo, dan was het niet zo’n probleem om de hele dag thuis te zitten. 🤣. Maar goed, mannetje had ingemeten en vertrok om 08:20 uur. Inmiddels is het alweer 10:30 uur en dat schiet dus op. (NOT). Over virus gesproken: We staan als welvarend en vooruitstrevend land onderaan de vaccinatielijst! Wat een ongelooflijke prestatie toch weer!

In de ARQ

In het kader van het te doorlopen traject was het noodzaak om wat oude koeien uit de sloot te halen teneinde nog iets uit de uiers te krijgen. Die ‘oude koeien’ bestonden vooral uit blauwe velletjes luchtpost die zo’n 38½ jaar geleden zijn geschreven en gelezen. En hoe verwonderlijk is het dan dat meerdere stukken tekst nog als de dag van gisteren in je geheugen zijn blijven hangen. Mijn eigen verklaring hiervoor ligt bij het feit dat sommige brieven destijds vele malen zijn herlezen. Het was immers je enige houvast met het thuisfront.

Het blijkt ook dat het meisje destijds voorrang had op alle anderen die mij iets schreven. In sommige van ‘die’ brieven las ik nu dingen die mij destijds compleet voorbij waren gegaan. Enkele van die dingen zijn best pijnlijk om te lezen.

Puntje bij het paaltje vond ik niet naar waar ik naar opzoek ben. De brieven naar het meisje zijn afgesloten en in honderden snippetjes aan de vuilnisman meegegeven. De rest bewaar ik nog heel even voor het sentiment, al rijst het vermoeden dat zij die van het meisje spoedig gezelschap gaan houden.

Op naar het volgende hoofdstuk.


,,Goed bezig mevrouw”, wel 20 x ,,goedemorgen mevrouw“, een paar gezellige babbeltjes met wandelaars en slechts één doorn in mijn hand. Dat was mijn ochtendje. Dus als je heel veel complimentjes wil krijgen en nieuw kennissen op wilt doen, dan knip je de haag.

Die haag was de afgelopen jaren nogal verwaarloosd, het is ook nog eens een vervelende haag doorat de takken in elkaar vlechten en zich verdedigen met joekels van doornen. Doornen waar ik meerdere negatieve ontmoetingen mee had en er één zo vriendelijk was om in mijn tere huidje te kruipen. Maar het belangrijkste is dat de haag nu gekortwiekt is, ik heb gewonnen!! 🏆🏅

En verder was het eenzelfde COVID-19 dag als alle anderen. Nog even naar Johan Falk kijken en dan naar bed. Morgenochtend verwacht een mondhygiëniste dat ik met Daniël om 08:15 uur op de stoep sta en om 09:00 uur staat er een afspraak met de reumaconsulente. “Welterusten”.

Vrijdag 05 februari 2021

Nog maar één nachtje slapen en dan komt er hel en verdoemenis, althans, volgens andere dan. Want wat is er niet mooier, rustgevender en leuker dan een flink pak sneeuw!? Voor mij geen winter zonder sneeuw. Door die drie vlokken van een paar weken geleden zijn wij er helemaal klaar voor. De snowboots en schaatsen zijn uit het vet gehaald en de slee staat ook klaar. Alle beschikbare jassen voor Daniël zijn van stal gehaald want die zal vast en zeker een paar keer per dag van jas moeten verwisselen.

Zoals gisteren reeds vermeld gaat de reis zomenteen naar de mondhygiëniste en volgt daarna een belafspraak met de reumaconsulente. Dat moet binnen de 45 minuten gebeuren en iets in mij zegt dat dit niet gaat lukken. Maar aangezien Saskia niet tot beiden in staat is komt er vast wel een oplossing om de hoek kijken.

Kuil

En ik heb die kuil niet eens zelf gegraven, toch viel ik er bijna helemaal in! Het ‘mannetje’ van van-de-week heeft de plek van de lekkende hemelwaterafvoer in de tuin blootgelegd en hierdoor is er een flink gat gegraven, uitijken dus waar je loopt. Nou liep ik de eerste keer bedacht om het gat heen om de vijver gereed te maken voor de aankomende vorst. De hoofdpomp moest een stukje dieper terwijl een verdeelstuk van een andere moest worden aangepast teneinde een broneffect te creëren.

Bedachtzaam knielde ik naast de vijver, er is ter plaatste weinig ruimte en toen toen ik weer achterwaarts de plek wilde verlaten was het gat even vergeten. Om niet helemaal achterover te klappen was de reflex om voorover te vallen. Voorover om met mijn borst op de vijverrand te klappen en half in het water te belanden. Mijn rechterbeen schoot in het gat en schraapte langs de rand van een betontegel. AU. Snel naar binnen om de schade te bekijken en dat zag er niet al te best uit!

Maar vandaag was er ook een emotionele AU: de Golden Earring is niet meer! George Kooymans is getroffen door ALS en de band stopt per direct. Na 60 jaar! Wat een lange tijd mensen, 60 jaar!


Het gehavende been heeft een kort nachtje veroorzaakt. Op aanraden van een vriendin van Saskia er gisteren nog een ice pack op gedaan en dat heeft wel geholpen om de zwelling wat minder te houden, de pijn is er nog wel. Neemt niet weg dat er toch gewandeld moet worden om de coronakilo’s enigszins in bedwang te houden. Voor de rest zijn wij in afwachting van de komende sneeuw vanavond. Morgen gaat het helemaal los volgens de weerberichten, ik heb daar zin in, jullie ook?

Afsluiter

Het been of de Corona? Een van die twee zorgen voor een kluizenaars leven. Mijn tijd heb ik wel nuttig besteed door de zondagse dingen vandaag te doen. De verwachting is namelijk groot dat dit morgen niet gaat lukken door de sneeuwpret.

Al was het bijzonder vies en guur buiten, Saskia en ik kregen het toch voor elkaar om een ommetje te maken. Nu met de beentjes omhoog streamen en wachten op de eerste vlokken. “Welterusten”.


Lees hier verder
Lees hier terug

One Comment on “Dagboek, week 05 – 2021

  1. Pingback: Dagboek over het leven en de bouw van een diorama

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: